Резултати от 1 до 22 от общо 22
Тема: Глоба в метро
-
03-02-2014, 20:23 #1
Глоба в метро
Здравейте! Бях за кратко в Англия през 2008 и бях глобен като нередовен пътник в лондонското метро. Глобата тогава беше в размер на 20 паунда, като при неплащане тя се удвояваше на всеки 3 седмици. Въпросът ми е: има ли някаква давност тази глоба и какви биха били последствията за мен при евентуалното ми завръщане в Англия.
-
03-02-2014, 20:24 #2
- Град
- London, United Kingdom, United Kingdom
- Post Thanks / Like
Re: Глоба в метро
Да разбираме, ли че не си платил глобата от 20 паунда през 2008?
Според мен няма да те водят за това и имаш проблем сега.Лицензиран имиграционен съветник Level 1 към OISC
Станете членове на нашата Facebook група Работа в UK https://www.facebook.com/groups/908173225909681/
-
03-02-2014, 20:26 #3
За: Глоба в метро
Да, малко след като бях глобен се върнах в България без да съм платил глобата.
-
03-02-2014, 20:31 #4
Ще ми се да видя размера на глобата в наши дни. При такава аритметична прогресия. Ако не е опростена междувременно.
Не поглеждай с гняв назад.
-
03-02-2014, 20:40 #5
-
03-02-2014, 20:47 #6
- Град
- Post Thanks / Like
За толкова години и такава малка сума, едва ли ще се занимават с теб.
Лицензиран имиграционен съветник Level 1 към OISC
Станете членове на нашата Facebook група Работа в UK https://www.facebook.com/groups/908173225909681/
-
03-02-2014, 21:09 #7
Споко ти ще да си най малкия проблем да се занимават с теб дишай спокойно и си се връщай с друг оъстер ако изобщо си имал тогава такъв
-
03-02-2014, 21:24 #8
- Град
- Post Thanks / Like
Абе тези глоби как ги мислят, един приятел го хванаха че минава през зона 1 с карта дето няма за зона 1 и не го глобиха пари записаха му детайлите само които не бяха верни и нищо.
Не искаха да го глобават пари. А пък други искат да ги глобяват.
Ако янамщ ID в теб и пари как ще разберат кой си и да те глобят?!Лицензиран имиграционен съветник Level 1 към OISC
-
04-02-2014, 00:20 #9
Бях свидетел на глобяване.
Каза че няма id нито дебитна карта.
Взеха му данните, звъннаха някъде по телефон да проверят им ли такъв човек там и му връчиха глобата.think different
-
13-02-2014, 21:01 #10
Нищо не им дължиш,даже те ти дължат....на мен поне те ми дължат и постоянно ме overcharge-ват гадовете.Още един пример що за отрепки са тия в Лондон...а и лондонското метро било голяма атракция-глупости.Спират си влаковете където си поискат и когато си поискат.Например спират преди последната дестинация и от там си търси каквото искаш.Връщат някакви пари,ама ако им се обадиш,което пак струва пари..Ако влезеш и излезеш от една и съща спирка ти взимат 4,90 плюс 7,20 и не ги интересува,че не са си изпълнили услугата.
Take down the dulcimer...let the beauty we love be what we do....
-
13-02-2014, 21:07 #11
мой познат също го бяха глобили,но той не си плати глобата.после го осъдиха условно и да положи общ.полезен труд.кандидатства за британски паспорт но му отказаха защото е осъден.в писмото пишеше,4е може да кандидатства отново след 2 години.
-
14-02-2014, 14:26 #12
Аз не съм бил в Лондонското метро, та затова имам питане: Как става влизането - не е ли чрез пропусквателни вратички? И къде стават тези проверки и глобявания?
Не поглеждай с гняв назад.
-
14-02-2014, 14:35 #13
Метрото, както и цял Лондон са разделени на зони - от 1 до 6. Купуваш си билет или карта в зависимост в кои зони искаш да пътуваш. Влизането и излизането (както правилно си мислиш) става през тези вратички.
При влизане системата просто констатира от къде си влязъл. Таксуването става на излизане - системата изчислява колко си пътувал, според това къде излизаш.
Кофти става, ако имаш карта 1-4 зона, а излезеш в 5-та (примерно).
Последният път аз пътувах от Хийтроу 5 - 6-та зона до Виктория - 1-ва зона. Еднопосочния билет беше 5,50 паунда. Почти колкото следващия билет - Виктория-Шефилд (7 паунда).Най ме кефят дървени философи - когато започнат да се палят.
“About one-fifth of the people are against everything all of the time.”
May 6, 1964, U.S. Attorney General Robert F. KennedyНа този свят трябва да си честен, само когато парамедиците те питат : -"Какво сте взели?"
Гугъл търсачка на форума...............-...............Проверка на правописFuck off... if you please!!!
-
14-02-2014, 14:47 #14
-
14-02-2014, 15:03 #15
Tи явно не си от Лондон и английския нещо не искаш да го използваш по обясними причини.Когато ти вземе повече пари наи добрият вариант е даотидеш на гишето и да обясниш Спокойно какво ти се е случило.Продавача ти слага картата /оистъра/в ридара и излиза разпечатка.При грешка веднага ти връщат парите.А всичко груго което си написал за произволнато двицение на влаковете е пълна дезинформация,не казвам нагли лъжи.И защо трябва да обиждаш живущите в Лодон.Ти определено си такъв.Като не знаеш и не искаш да комуникираш на английски естествено ще си плащаш чарджове
-
14-02-2014, 17:52 #16
Което означава, че вместо да си плати глобата, първо си е платил повечко за разноски по делото плюс глобата, вероятно и лихви, после е полагал общественополезен труд (т.е. безплатно), освен това е осъден и вече криминалното му досие не е съвсем чисто, а и си прецакал кандидатурата за британско гражданство, което удоволствие в момента струва допълнителни около 900 паунда...
Аз бих си платила глобата.
Артуре, за да влезеш в метрото, трябва да си "отвориш" вратичката с купен билет или ойстър карта. Като излизаш, ако си пътувал на стойността на билета, ти се отваря вратичката да излезеш, а билетчето ти го гълта машината. Ако си с ойстър карта (нещо като предплатена карта), от нея ти се отнема стойността на пътуването на излизане. Няма как да влезеш, ако нямаш билетче или карта. Е, може да прескачаш, ама трябва да не те видят/хванат и на влизане, и на излизане.... и е доста височко за прескачанеАко те хванат - отиваме на това, дето го писах по-горе...
Гугъл търсачка на форума
Сбъднете мечтите си с Dreamland.Моят блог
Законът за привличането
В този форум споделям опита и мнението си, не убеждавам никого в нищо. Извинявам се предварително, ако случайно убедя някого в правотата си - не е било нарочно.
Моля потребителите, които не разбират смисъла на някое мое мнение или са потресени или възмутени от него или искат да му вменят някакво свое тълкувание и се дразнят, ако не се съгласявам, че съм искала да кажа това, което те са "прочели", да пропускат коментарите ми, да не ги цитират и по всякакъв възможен начин да спазват дистанция. Благодаря за разбирането.
-
14-02-2014, 18:46 #17
Life is like a penis - simple, relaxed and hanging freely. It's women who make it hard!
-
14-02-2014, 21:28 #18
Билетите скоро ше ги махат,само ойстер картата остава..Монопол и сигании.В Лондон е така.Търтеи с никво усещане за customer service,обират те както си искат.Сигурно и основно образование нямат работниците в метрото.То по принцип в Лондон е така,панджабита и мамалигари и други много шматки.Зарязват те по средата на пътя,взимат ти парите и се оправяй...можеш да им звъннеш на платения телефон.Т.е. можеш да си взмет 1.50 ама като им звъннеш по телефона,което ше ти струва толкова...и така 30-40 пъти в годината,все ше те цакат,щот са си такива...мамалигари.....иначе реклама голяма,посетете лондонското метро.Е как да не са ФУЛ ОФ ШИТ..ШМОТАНЯЦИ,е да раздават безплатни вестници,защо ли..ясно що...който си го има ше го разбере
-
14-02-2014, 23:55 #19
Никъде не ме е оставяло метрото, стига говари глупости! Постояно разправяме че транспорта в Лондон е скъп ама вие не та не,
Който не му харесва си взема автобуса и си пътува 2 часа. Глобяват ви когато мине проверка който са много често последните 2 години може
Би.Винаги ще има хора, които ще те нараняват, но, за всеки случай, трябва да продължиш да вярваш в хората. Бъдете щастливи!!!!
Представяш ли си какъв би бил животът, ако чустваш болката, която причиняваш?
Светът щеше да е съвсем друг. К. Азарян
Нищо на този свят, не остава неизплатено....Не искайте много - не можете да му платите цената!
Хорхе Луис Борхес: Човек помъдрява прекалено късно... Точно когато вече няма време...
-
15-02-2014, 01:12 #20
Може би не е по темата но да споделя за глобите.
Назнам за такава малка глоба какво става. Но от опит знам че имат ли да прибират ще намерят начин. Мен ме глобиха 145 паунда 2010 г премстих се и нищо мислех да мина по 'тарикаткия" начин без да плата ама ней се след близо две години на новият ми адрес пристига писмо отъ судът който им е наложил глобата и аз надлежно си я платих макар и малко по скъпо .
Та така драги колеги с "тарикатлък" не стана и по каналния ред .
-
16-02-2014, 10:19 #21
..но вестниците са безплатни
-
16-02-2014, 12:02 #22
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
Стачка парализира лондонското метро
От Zara във форум Новини от и за UKОтговори: 18Последно мнение: 01-12-2010, 09:16 -
Два дена без метро в Лондон
От dunava във форум Авто-мото, транспортни, пътуванеОтговори: 9Последно мнение: 10-06-2009, 23:03 -
В днешния брой на Метро
От CYPER във форум Интересни статииОтговори: 16Последно мнение: 19-03-2008, 03:07 -
extreme в лондонското метро
От Charlotte във форум Общ форумОтговори: 9Последно мнение: 30-03-2007, 10:11
Отметки