Резултати от 101 до 125 от общо 134
Тема: Ваксина
-
05-01-2021, 12:43 #101
За: Ваксина
Няма как да кажат всички това, както и няма как да се достигнат 70% ваксинация на населението. На практика е невъзможно. Във Великобритания например децата, които не подлежат на ваксинацията срещу коронавирус са почти 20%. Като прибавим към тях и хората с тежки алергии (В UK един на всеки трима има някаква алергия. Едно от най-високите нива за Европа) плюс тези които вече са преболедували и се твърди, че не могат да получат ваксина от 2 до 5 месеца след това (не знам дали е така, а и отделен въпрос е - Трябвали тези хора въобще да бъдат имунизирани?) Та искам да кажа, че бройката не излиза.
-
05-01-2021, 12:58 #102
Не мисля така. Това ще отнеме 1-2 до 3 години, но все пак според мен е добре да се започне от сега.
1. Правят се в момента трайълс на деца. До 1-2 години ще има и за тях
2 Не мисля, че алергичните и хората с противопоказания са толкова много/ще проверя проценти все пак/
3. От тази цифра 70% са изключени точно тези уязвими хора, и точно заради тях е добре останалите да имат.
Този процес ще отнеме доста време, но колкото по-рано се почне толкова по-добре.
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 1 Dislikes
DONALD TRUMP disliked this post
-
05-01-2021, 13:08 #103
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
jhoro thanked for this post
-
05-01-2021, 13:18 #104Най ме кефят дървени философи - когато започнат да се палят.
“About one-fifth of the people are against everything all of the time.”
May 6, 1964, U.S. Attorney General Robert F. KennedyНа този свят трябва да си честен, само когато парамедиците те питат : -"Какво сте взели?"
Гугъл търсачка на форума...............-...............Проверка на правописFuck off... if you please!!!
-
LexAlex disliked this post
-
05-01-2021, 13:28 #105
Ето и ти говориш не проверени неща и така ги изказваш провокативно а после се сърдиш, че ви размахвали пръст. Първо свинския грип и ковида са съвсем разлини неща, и второ няма масова ваксина за свинския, имаше само за бременни защото те бяха рискови и за други групи, но масова нямаше така или иначе.
КОвид-а не го сравняват с гриповете, разберете го, той причинява съвсем други увреждания Това, че някои сипмтопми наподобяват на грип не значи ,че е . Той оставя поражения върхунерванат система и мускулатурата, ама това сега няма д аго дискутирам.
Ще ти кажа още нещо и спирам свързано с процентите по горе, умен човек си надявам се да разбереш без да се обиждаш.
В България населението както си забелязал, а и във форум от българи, не знам дори дали има 50 % които са склонни да си направят ваксината. Но тук в Краството хорат са на 70-80% и ще го видиш с очите си. Те не си губят времето някои да им се моли, не се обиждат когато им кажат нещо, разбират и имат доверие на правителството си, имат и дисциплина. Ние Българите имаме комплекси от комунизма и после фалшивата демокрация, нека да го нарека недоверие и нихилизъм за всичко. Нямаме вяра нито в хората, нито в специалистите нито в системата и от там идва всичко, и за това сме обидчиви. Това като го казвам важи и за мен, но след толкова години успявам да видя и другата страна. Не го приемай като обида, но ние сме осакатени и това е жалко а не е обидно. Както виждаш и от форума.
А относно ваксината, всеки изпитва оня ирационален страх. Аз слагам ваксини, слагам и на децата си защо да си губя времето и здравето в дни тревоги .
Със здраве!
-
-
05-01-2021, 14:42 #106
По миналата година ни пратиха да попълним декларация за ваксина срещу свински грип от училището на по-малкия ми син, който беше на 6, може би дори 5, защото не помня точно кой месец беше това. Отказах да дам съгласие. Дали съм постъпил неправилно и безотговорно според теб?
-
05-01-2021, 14:57 #107MotovilkovGuest
Нито един в ЮК не познавам, който планира да си слага КОВИД ваксина. Тази на Астра Зенека я разработиха с помощ от центъра на Гамалея, пак не докараха повече от 60% ефективност. Пфайзерската идва с нула гаранция.
Аз съм си слагал флу ваксина преди няколко пъти и ефектът е бил нулев.
Който иска да се трови.
Ако пък искате или се налага да си сложите КОВИ ваксина изберете някоя нормална.
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Zara thanked for this post
-
05-01-2021, 15:32 #108
Ето още един гигант Johnson & Johnson които ще пусне ваксина скоро. Специалистите казаха, че края на миналата и началото на тази ще има ваксини, и ето, че се случва.
Тази е съвсем иновативна.
Ще имаме избор но меже би след година, ще мине време докато се одобрят и да се закупят така, че хората да могат да избират. Но в карйна сметка целта на всяка ваксина е една, да образува защита.
https://www.nytimes.com/interactive/...PX_9Yo6Ri-V9UE
-
-
05-01-2021, 15:36 #109
-
-
05-01-2021, 16:08 #110
Astra Zeneka vaccine
На втория джаг 90 %
A further analysis of the efficacy regimens showed that when the vaccine was given as two full doses, vaccine efficacy was 62.1% (n=8,895; CI 41.0% to 75.7%), and 90.0% (n=2,741; CI 67.4% to 97.0%) in participants who received a half dose followed by a full dose
https://www.astrazeneca.com/media-ce...he-lancet.html
Ето ви и линкове от Говермента, препратки към комисии какс тава регулацията.
https://www.gov.uk/government/news/o...ccine-approved
-
-
05-01-2021, 16:14 #111
Само едно ще ти кажа. Имам приятели/и лекари включително/в БГ който ги е страх да кажат, че искат ваксина. Брутализма е на много високо ниво, стига се и до фичиески заплахи и хора които са си сложили ваксината трябва да се крият едва ли не за да не наранят чувствата на някого. Това по повод, че се чувстваш обиден. Ще чуеш и видиш още.
-
-
05-01-2021, 16:21 #112
Не е като 95%, но за съжаление се дава само срещу заплащане. Все пак винаги може да се намери някой да те почерпи.
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 2 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
05-01-2021, 17:42 #113
Още не е минал и един месец от първата поставена ваксина, а вече има проблеми с доставките. На теория всичко е точно, но практиката показва друго.
https://m.dnevnik.bg/sviat/2021/01/0...ksiniraneto_v/
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
05-01-2021, 17:54 #114
Не говорим за различни вируси, а за различни (и различно тествани) ваксини!
„Всичко, което можете да уредите с пари, е евтино.“
Ерих Мария Ремарк
Колкото до почерпката - избягвам да ме черпят! Излиза ми по-скъпо!
„На теория - няма разлика между теорията и практиката, на практика обаче има!“Най ме кефят дървени философи - когато започнат да се палят.
“About one-fifth of the people are against everything all of the time.”
May 6, 1964, U.S. Attorney General Robert F. KennedyНа този свят трябва да си честен, само когато парамедиците те питат : -"Какво сте взели?"
Гугъл търсачка на форума...............-...............Проверка на правописFuck off... if you please!!!
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Bupyc liked this post
-
05-01-2021, 19:31 #115
Re: За: Ваксина
+1
Не съм анти-ваксър...
.. ОБАЧЕ конкретно нашето поколение извадихме късмет, че "закачихме" последните Златни години на БГ имунологията и ваксините. Да си кажа честно, от училище като ни пращаха, с кеф съм се ваксинирал и не съм имал никакви тъмни мисли. Защото съм знаел, че е правилно и полезно.
Сега съм на другия полюс - не бих се ваксинирал за нищо на света. Ще чакам до последно, ако трябва, но ще съм от другите 30%.
Да не говорим каква огромна простотия е това да се ваксинират хора, които са прекарали вируса вече.
-
Post Thanks / Like - 2 БЛАГОДАРЯ, 2 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
05-01-2021, 22:35 #116
-
06-01-2021, 00:34 #117
-
-
06-01-2021, 00:42 #118
-
06-01-2021, 02:40 #119
Аве не ви съдя, ама принципно некак си ми е много нечестно аз да си слагам а па вие не. Дет се вика, щом ни мислите за балъци ми нема да си сложа и аз, пари и работа си иам, че си кютам и тва е. Ай и аз да съм тарикат малко в тоя жувот, все бъхти, все честно, ми ше се скатавам вече. Ай ше го *** у вируса. Ние седиме тука на локдауна а некои фърлота се пекат у Куба и Мексико да го ***.
-
-
06-01-2021, 03:26 #120
Начи с тоя пост описа типичния маиндсет на един (демократ)ваксинатор- че са "супермените" а всички други са страхливци ..... ами аз ще ви кажа че вие сте страхливците....данеби някой след вас да не се самоубие и да остане жив и да разкаже за това което се случи със сектата "Давидова клонка"!- та ви секта....сатани!
Последно редактирано от DONALD TRUMP : 06-01-2021 на 04:18
"The war is over"- Nigel Farage
M E G A + M A G A
DONALD TRUMP 2020
-
06-01-2021, 04:56 #121
Re: Ваксина
Това където другите го правят, аз не го правя...Да не говорим, че това правителство се подиграва с хората, както си иска. Първо 20 дена, втора ваксина, сега 12 седмици. Няма въобще и да си помислям за ваксина, въобще не ме интересува. Ходих си 2 пъти в България, нито съм се карантинирал, нито съм попълвал каквито и да е декларации. Блокирал съм всякакви номера на nhs, ей така да не ме проверяват, ако случайно им изпадне номерът
-
06-01-2021, 16:11 #122
За: Re: Ваксина
Е що бе, тебе па какво те бъра тва за 20 те дена като нема да си слагаш?
За другото браво, мадамите сигурно яко си падат по тебе.
В моите очи са като един Люк Скайуокър от съпротивата срещу тъмната страна и имепприята на злото, на който професори плочкаджии му оправят къщата, евваллла ашкулсун аферим
-
-
06-01-2021, 18:22 #123
Ето една страница дето излзиат разни научни прочвания на английски, за вируса, за ваксините и др. на коит му се чете
https://www.facebook.com/unbiasedscipod
А тази се казва Ваксини, българската, много истинска , списвана от доктори. Много любезно обяснват доктори, ъпдейтват инфо и т.н .Препоръчвам!!!
Само, че е за хора дето наистина искат инфо, хората не си губят времето със заядници.
https://www.facebook.com/groups/vaksini
-
-
06-01-2021, 18:31 #124
Re: Ваксина
Пълно фиаско за боклука на Пфайзер и Биотех.
A healthcare worker in Alaska had a serious adverse reaction to the coronavirus vaccine developed by Pfizer and BioNTech, health officials said.
The worker in Alaska's capital Juneau, who does not have a history of allergies, "had an anaphylactic reaction that included flushing and shortness of breath" 10 minutes after receiving the jab at Bartlett Hospital on Tuesday, Alaska's health department said.
В Норвегия двама думи умират от Ковид-19 СЛЕД ваксинация с Пфайзер.
Двама души, които са били ваксинирани срещу коронавируса, са починали в Норвегия. Това съобщи във вторник Норвежката агенция по лекарствата. Ваксинацията е извършена с препарата, произведен от американската компания "Пфайзер" и нейния германски партньор "Бионтех", съобщава ТАСС.
Министърът на Здравеопазването на България е казал, че ако проведен масова ваксинация, тя ще е с ваксината на Оксфорд/Астра Зенека.
-
LexAlex disliked this post
-
06-01-2021, 21:32 #125
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
Създадоха ваксина срещу хероин
От Мила във форум Други новиниОтговори: 1Последно мнение: 23-07-2011, 13:13 -
Температура след ваксина
От sagittarius във форум Здравни съвети за бебета и децаОтговори: 4Последно мнение: 22-06-2010, 01:24 -
За противогрипната ваксина?
От Дети във форум Здраве и здравеопазванеОтговори: 12Последно мнение: 14-11-2009, 18:15 -
MMR ваксина
От iskra във форум Здравни съвети за бебета и децаОтговори: 18Последно мнение: 19-10-2008, 13:10 -
САЩ създадоха ваксина против птичия грип
От Charlotte във форум Други новиниОтговори: 0Последно мнение: 01-12-2005, 16:58
Отметки