Резултати от 26 до 50 от общо 134
Тема: Ваксина
-
31-12-2020, 10:38 #26MotovilkovGuest
За: Ваксина
Леко с алкохола, не започвайте от сутринта.
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
jhoro liked this post
-
01-01-2021, 02:34 #27
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 1 Dislikes
LexAlex disliked this post
-
01-01-2021, 16:55 #28
Най ме кефят дървени философи - когато започнат да се палят.
“About one-fifth of the people are against everything all of the time.”
May 6, 1964, U.S. Attorney General Robert F. KennedyНа този свят трябва да си честен, само когато парамедиците те питат : -"Какво сте взели?"
Гугъл търсачка на форума...............-...............Проверка на правописFuck off... if you please!!!
-
01-01-2021, 22:00 #29
Хаха, вирусите не можели да бъдат произведени от клетката (а защо мислите че им е нужна тя??), и ваксината била днк...
Измишльотината е тРНК която е "помощник" при превода на ДНК във всичко от което организма има нужда.
Проблемът тук е че не само ще има неконтролируеми lost in translation ситуации, ами и ако праснат една обратна транскриптаза като при вируса на СПИН, ще стане още по-весело, защото ще може да се мине и в обратна посока от РНК в ДНК.
Трудно ми е да опиша ограниченията в умствените капацитет на хората, които съзнателно ще искат да си боднат това чудо, с 1 дума. Същото важи и за по-възрастните, които в крайна сметка дори не разбират с какво ги бъдат, но понеже им се живее вечно - са съгласни да им ивжектират всякакви ...Winners Are Driven Роденият да пълзи няма как да полети!
The Pope might be french, but God is english...
Точно това имах предвид, че ако акъла е колкото на крава не може да се пият 700 таблетки!!!!
-
Post Thanks / Like - 4 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 1 Recommend, 1 Dislikes
DONALD TRUMP recommended this post
-
01-01-2021, 22:29 #30
А за евентуалните автоимунни последици ... не ми се мисли!
Досега знаех, че „Фаза 3 - клинично изпитване“ и „Фаза 4 - изпитвания за постмаркетингово наблюдение“ продължават поне десетина години, ама ...
Справка - „Какво представлява клиничното изпитване?“Най ме кефят дървени философи - когато започнат да се палят.
May 6, 1964, U.S. Attorney General Robert F. KennedyНа този свят трябва да си честен, само когато парамедиците те питат : -"Какво сте взели?"
Гугъл търсачка на форума...............-...............Проверка на правописFuck off... if you please!!!
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 1 Dislikes
-
02-01-2021, 15:54 #31
На мен ми е интересно,колко няма да отидат да се боцкат.Да наричате хората,които смятат да се ваксинират е меко казано,простащина.Личния избор не е идиотщина.
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 1 Recommend, 0 Dislikes
-
02-01-2021, 18:16 #32
-
-
02-01-2021, 18:54 #33
Думите отлитат, писаното остава.
На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата.
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 1 Recommend, 0 Dislikes
-
02-01-2021, 19:04 #34
-
-
03-01-2021, 13:02 #35
-
DONALD TRUMP disliked this post
-
04-01-2021, 02:02 #36
Боже, то било много интересно тук, аз мислех,че форума е умрял отдавна.
докторке, къде се загуби и ти толкова време?😀
Тези ваксини са измислена работа, както и самия вирус. Който иска да се ваксинира и да влезе у тези 70% дето трябва да ваксинират, аз ще съм от другите останали проценти.
да не говорим, че е пълен матраш с тези ваксини. Слагат първа доза, другата не знам след колко си трябва са се сложи, обаче уминиците решават,че ще е след 12 седмици , плюс може и да е от другия производител...Не благодаря, мил ми е живота. По скоро ще умря от Ковид, отколкото да ставам опитно зайче за клинична фаза изпитване или там както се води.
някой спомена Тръмп.....и аз мисля,че ще управлява още 4 г....мекотелото безмозъчно Алцхаймер няма място начело.
-
Post Thanks / Like - 2 БЛАГОДАРЯ, 2 ХАРЕСВАМ!, 1 Recommend, 1 Dislikes
DONALD TRUMP recommended this post
-
04-01-2021, 09:54 #37
-
jhoro liked this post
-
04-01-2021, 10:15 #38Ego sumGuest
За: Re: Ваксина
Искаме,не искаме,ще ни ваксинират постепенно,като ни спрат от пътешествията,няма къде.По ученическо време,си пишехме сами извинителни бележки,сега ще е малко по-трудно.
-
04-01-2021, 10:18 #39MotovilkovGuest
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 1 Dislikes
LexAlex liked this post
-
04-01-2021, 10:54 #40
-
-
04-01-2021, 13:00 #41
И туберколата е преносима и можеш да я пренесеш, но я няма или е много много рядка. Това е и смисъла на груповия имунитет , поне 70-80% ако го имат, ще изчезне и този вирус както и вирусите на туберколозата, вариолота, полиомиелита и т.н. За съжаление, напоследък с тези антиваксърски глупости много майки не си ваксинират децата и някои от много заразните вируси могат да започнат да се разпространяват, и децата им ще пострадат.
На въпроса ти конкретно - да , ти си преносител, но представи си ти си с ваксина а женати не е , имате контакт с човек с ковид, твоето тяло ще унущожи вирусите които са попаднали в тялото ти за часове, и ти ще си рисков преносител 1000 пъти по малко отколкото твоята жена която ще бъде преносител и заразител дни и седмици. Когато имаш имунитет, придобит по естесвен начин или чрез ваксина ти си един стопер за веригата.
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 1 Dislikes
-
04-01-2021, 13:08 #42
[QUOTE=Zara;761920]Боже, то било много интересно тук, аз мислех,че форума е умрял отдавна.
докторке, къде се загуби и ти толкова време?��
Тези ваксини са измислена работа, както и самия вирус. Който иска да се ваксинира и да влезе у тези 70% дето трябва да ваксинират, аз ще съм от другите останали проценти.
да не говорим, че е пълен матраш с тези ваксини. Слагат първа доза, другата не знам след колко си трябва са се сложи, обаче уминиците решават,че ще е след 12 седмици , плюс може и да е от другия производител...Не благодаря, мил ми е живота. По скоро ще умря от Ковид, отколкото да ставам опитно зайче за клинична фаза изпитване или там както се води.
някой спомена Тръмп.....и аз мисля,че ще управлява още 4 г....мекотелото безмозъчно Алцхаймер няма място начело.[/QUOTE]
Само в твоите болни фантазии в които си въобразяваш, че дразниш хората, като пренебрегваш фактите и истината.
А относно твоя "матраш", има логика защото при първото ваксиниране вероятността да придобиеш имунитет е 95 %, втория джаг или втората ваксинация е за 100 %. Но в сегашната извънредна ситуация е по-добре да се пренебрегнат тия 5 % и да се обхванат колкото се може повече хора за да се върви към групов имунитет. Боримс се с времето за животи, за икономика и такив ами ти работи дето явно теб не те интересуват. За това отлагат във времето втория джаг/инжекция за момента.
Коя е тази докторка?!Последно редактирано от LexAlex : 04-01-2021 на 13:21
-
-
04-01-2021, 13:10 #43
-
-
04-01-2021, 13:25 #44
Има толков аинформация в деншно време, срамота е да не с еинформираш или да те мързи да прочетеш. Друг е въпроса, че трябва да отсееш информацията, но ако не можеш поне следвай науката, благодарение на която си жив може би. Науката не може да даде отговори на всичко, но в случая може, но и те имат нужда от време и за тях много неща се развиват и научават в движение, за това и всичко е така динамично и някои решения ни се струват нерационални в деншната ситуация.
-
-
04-01-2021, 14:23 #45
-
04-01-2021, 15:19 #46
-
jhoro liked this post
-
04-01-2021, 15:21 #47
Слушай Георги, ако помислиш за хората а не само за себе си, ако например погледнеш от другата страна , например на хора като мен който искат да спрат тази пандемия която засяга всички ни и свободата на всички ни, няма да разсъждаваш толкова егоситично. Например аз искам да се ваксинирам, за да не се разболея и за да подпомогна спирането на пандемията, а ти приемша това като заплаха. А честно ли е спрямо мен и хора като мен, да се ваксинирам/е да съм част от решаването на проблема а ти да мрънкаш, и в същото време д аполучаваш всичките и същите облаги от свободата, само защото си тарикат и те е страх най-вече, или инат.....Ако го приемеш като оговорност, повярваш в науката ще си отворип очите. НИкои няма д ави кара насила, но отговорността трябва да бъде на всички, живееш в ОБЩЕСТВА, разберете го, и колкото повече се грижим един за друг толкова по-успели ще сме, за това БГ е и на това дередже, всеки дърпа към себе си и се мрази. Това беше и поуката от тази пандемия - да мислиш за ближния за слабия и да с иотговрен към себе си, смейството си и обществото. Това ще е бъдещето, полулацията на земята се увеличава, и живееем в огромни ерии в струпани хора на малко място. И за да има здравеопазване за всички и адекватна грижа, трябва да сме отгворни. Колкото по-бързо Българина го осъзнае, толкова по-добре ще за страната като цяло. И да, аз ще се ваксинирам и не те искам на един самолет, ресторант или някъде другаде с мен, това не е заплаха а морално право, а ще стане и задължително за такива дето не искате да проумеете истината. Много е важно Георге, много, да се гвоори истината.
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 1 Dislikes
proletina13 liked this post
-
04-01-2021, 15:50 #48Ego sumGuest
-
04-01-2021, 16:17 #49
МНого грешиш в това, че мислиш, че е моя логика. Няма моя логика. Всичко е факти и наука, няма как всичко да знаете и е разбираемо. Аз също.
Прекаралите Ковид, едни без симптомно други леко, трети тежко и четвърти супер тежко, образуват антитела. Предполага се, че безсимптомните и тези с леки симптоми образуват по малко, които изчезват някои до 3 месеца, някои след 6 месеца нямат, но някои имат и дори не знаят кога са го преболедували или са докладвали за някакво заболяване преди година.
Така, я ми кажи коя държава има тоя ресурс и време да тества всичи хора за антитела и титът, титър е колко антитела имаш образно казано. Да кажем, че едни 25 % от населението вече са го прекарали, това са много ресурси и много време да се докажат всички с антитела и кои колко ги има и до каква степен е защитен, всичко е игра с времето, по добре да се започне с масовата ваксинация на всички.
По рентабилно/ като пари, време, човешки труд/ е да сложиш ваксина на един преболедувал и да не се рискува със възможността дали има все още или не антитела/имунитет , отколкото да се губи време в изнамирането на тестове и тетсване. Освен всичко друго не се знае колко трае имунитета при всеки индивид. Ако си го преболедувал още по лесно, възможно е логически дори да нямаш реакция от ваксината. Така, американците имат тестови и ковид центрове , те са крачка напред , правят се и масово тестове за антитела, докато тук започнаха да говорят и да правят опити за бърз тест за антитела ам анещо се потули след ваксината.
Но принципно, за мен тоз въпрос също е доста деликатен въпрос, няко препоръчват да не се ваксинирате поне 3 меса от заболяването, защото няма опасност да се резаразите. Има и други фактори в случая които са в процес на изследване на ваксинат по отношение на реакцията на човешкто тяло, например каквъ вид имунитет се създава, клиничен, стерилен/пълен и т.н.НО при всички случай, ваксината ще помогне за стопиране и до няколко месеца ще сме тип-топ. Тия глупоссти с РНК-то не им вярвайте, четет и питайте имунолози и микробиолози. Има такива хора и групи и те знаят и са учили, и ще виотговорят. Има един вирус чиято РНК предизвиква ракови образувания, и з анего измислиха ваксина, човешкия папилом. Ако ви е страх, питайте хора които разбират, те няма да седнат да ви лъжат ако не знаят някой отговор, или да си фантазират.Последно редактирано от LexAlex : 04-01-2021 на 16:41
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Zara thanked for this post
-
04-01-2021, 16:19 #50
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
Създадоха ваксина срещу хероин
От Мила във форум Други новиниОтговори: 1Последно мнение: 23-07-2011, 13:13 -
Температура след ваксина
От sagittarius във форум Здравни съвети за бебета и децаОтговори: 4Последно мнение: 22-06-2010, 01:24 -
За противогрипната ваксина?
От Дети във форум Здраве и здравеопазванеОтговори: 12Последно мнение: 14-11-2009, 18:15 -
MMR ваксина
От iskra във форум Здравни съвети за бебета и децаОтговори: 18Последно мнение: 19-10-2008, 13:10 -
САЩ създадоха ваксина против птичия грип
От Charlotte във форум Други новиниОтговори: 0Последно мнение: 01-12-2005, 16:58
Отметки