Резултати от 1 до 3 от общо 3
-
27-06-2019, 14:51 #1
Каква карта се вади от Бг за EU и УК пътуване
Не съм наясно и моля за разбиране.
Ако да кажем бг гражданин пътува (за кратко) от Бг за УК или EU страна - каква карта трябва да се извади от БГ (предполагам еквивалентна на EHIC картата ние си вадим от УК). Той преминава през химиотерапия процедури в Бг, та искам да разбера какви са опциите, когато излиза дори и за кратко извън бг и ако случайно му прилошее и трябва да се посети a&e център примерно в ук. Задавам така въпроса, защото наскоро се бе случило така в Бг и искам да съм подготвена ако се случи подобно прилошаване ако е/когато е извън бг.
Също, карта достатъчна ли е или трябва и травъл иншуранс?
П.с отделно, в случай на но дийл брексит, ще имам други въпроси - но засега това не го мисля.
БлагодаряSub Footage
-
28-06-2019, 08:01 #2
Re: Каква карта се вади от Бг за EU и УК пътуване
Ето я картата. За реакция при спешни случаи би трябвало да е достатъчна.
https://www.ezok.bg/
ЕЗОК е документ, въз основа на който при престоя си в друга държава членка на ЕС здравноосигурените лица могат да ползват спешна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ - според законодателството на съответната държава на престоя.
Източник: www.nhif.bg
Гугъл търсачка на форума
Сбъднете мечтите си с Dreamland.Моят блог
Законът за привличането
В този форум споделям опита и мнението си, не убеждавам никого в нищо. Извинявам се предварително, ако случайно убедя някого в правотата си - не е било нарочно.
Моля потребителите, които не разбират смисъла на някое мое мнение или са потресени или възмутени от него или искат да му вменят някакво свое тълкувание и се дразнят, ако не се съгласявам, че съм искала да кажа това, което те са "прочели", да пропускат коментарите ми, да не ги цитират и по всякакъв възможен начин да спазват дистанция. Благодаря за разбирането.
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
kumana thanked for this post
-
28-06-2019, 12:49 #3
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Мила thanked for this post
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
важи ли българска CPC карта за каране на камион в uk
От redhotman във форум Авто-мото, транспортни, пътуванеОтговори: 14Последно мнение: 20-08-2015, 11:28 -
кредитна карта каква?
От deijei във форум Пари, Финанси, Счетоводство, Mortgages, ЗастраховкиОтговори: 27Последно мнение: 12-07-2014, 12:30 -
Синята карта важи ли в Ireland?
От ivanz във форум Registration CertificatesОтговори: 3Последно мнение: 14-10-2010, 16:42 -
каква е тая жълта карта и как се вади?
От niko31 във форум Registration CertificatesОтговори: 8Последно мнение: 09-02-2010, 19:15 -
Работодателят ми вади работна карта
От rotkiv_b във форум Registration CertificatesОтговори: 17Последно мнение: 07-08-2007, 00:51
Отметки