Резултати от 1 до 24 от общо 24
-
06-10-2018, 00:46 #1
Живот в Единбург, Шотландия
Здрасти нашенци,
Искам да попитм живеещите в Единбург, Шотландия как намират живота там. Как са местните- същите ксенофобски свине ли са като англичаните или може да се има приказка с тях?
Как е живота в самият Единбург?
Вънемерявам да закупя бизнес свързан със здравеоопазването и ми се ще да разбера става ли за живеене.
Как е климата- гледам има разлика от там и южната част на ЮК от 5 до 10 градуса понякога- има ли слънце или вали постоянно?
Благодаря ви предварително!
-
06-10-2018, 01:13 #2
За: Живот в Единбург, Шотландия
EC=WC
"Some ideas are so stupid that only intellectuals believe them"
-George Orwell
www.whatreallyhappened.com
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Transit thanked for this post
-
06-10-2018, 09:43 #3
Придвижвам темата да се вижда
-
06-10-2018, 09:56 #4
Никакво слънце няма, а вятърът е ужасен. Иначе самият град е хубав.
-
06-10-2018, 10:11 #5
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 2 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
06-10-2018, 10:17 #6
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Мила liked this post
-
06-10-2018, 11:39 #7
Единбург е симпатичен град, малко беден, но е много по-добре от всякаква друга Английска клоака (имам предвид големи градове извън Лондон)
-
06-10-2018, 11:50 #8
Карта на въздушните течения в света в реално време
https://earth.nullschool.net/#curren...=-4.329,55.569Или вдигаш прах, или гълташ прах. — Хенри Кисинджър
-
06-10-2018, 13:48 #9
Аз живея на западното крайбрежие, Единбург е на източното, но ходим не много рядко до Единбург и в 8 от 10 случая е имало слънце. А вятър по крайбрежието има често, кога по-силен, кога просто бриз, в Шотландия поне е така, също така и честичко вали, местните не отразяват леките ръмежи, то и аз свикнах, пък какво остава за тях. И аз съм с впечатление, че в Единбург има повече хубави дни, отколкото в Глазгоу, но може да е субективно. В Шотландия най-точната дума за определяне на времето е "променливо". Всичките ми познати, които дойдат тук за по-дълго време се учудват как така за 1 ден можеш да минеш през всички сезони. Ако авторът на питането очаква стабилно постоянно време с много слънце, не е това мястото, да отиде в Малта примерно
.
При тебе цветовете отразяват температурата, ето тука отразяват силата на вятъра. В момента сме над джетстрийма (онова силното въздушно течение, дето минава през цялата земя), затова при нас времето е хубаво и кротко. Обаче като се качи джетстрийма над нас, става мазало. То затова и лятото в България беше грозно, защото джетстрийма беше направил една крива и беше под БългарияНаръчник за емигранта в КралствотоВ този форум споделям опита и мнението си, не убеждавам никого в нищо. Извинявам се предварително, ако случайно убедя някого в правотата си - не е било нарочно.
Гугъл търсачка на форума
Сбъднете мечтите си с Dreamland.Моят блог
Законът за привличането
Моля потребителите, които не разбират смисъла на някое мое мнение или са потресени или възмутени от него или искат да му вменят някакво свое тълкувание и се дразнят, ако не се съгласявам, че съм искала да кажа това, което те са "прочели", да пропускат коментарите ми, да не ги цитират и по всякакъв възможен начин да спазват дистанция. Благодаря за разбирането.
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
deijei thanked for this post
-
06-10-2018, 15:06 #10
-
Мила liked this post
-
06-10-2018, 15:41 #11
Добре, нека да оставим времето за момент.
Какво е отношението на местните към източноевропейците?
Някой спомена, че е "по-бедно". Какво означава това?
Има ли цели квартали с "чав"-подобно население като Лондон и др градове в Англия?
-
06-10-2018, 15:49 #12
Чакай малко, къде изобщо видя да коментирам или правя сравнение с Глазгоу? Пита за Единбург човека, отговарям му за Единбург. Ако пусне тема за Глазгоу ще напиша същото.
Истината е, че в Шотландия почти няма разлика между атмосферните условия в градовете - или ако има е незабележима. Това важи и за другите части на Кралството, с изключение на Южна Англия, където има повече топли дни и слънце и значително по-малко вятър. Иначе не знам защо Мотовилков го смята за "беден град". Община Единбург е с един от най-високите GDP на глава от население в UK. Според тази класация, с най-високия: https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...United_Kingdom
-
06-10-2018, 19:36 #13
-
06-10-2018, 21:51 #14
За мен в Южна Англия има по-европейски климат в поне 4-5 месеца от годината. Брайтън, Портсмут, Борнемът, Сауутхямптън са значително по-слънчеви и по-малко ветровити от Глазгоу. така че, ако климатът е определящ за автора на темата, да търси възможности някъде там. Докато Единбург си е незабележимо по-различен по климат от Глазгоу, Стърлинг и другите тукашни градове. Бях чел, че Дънди е градът с най-много слънчеви дни в Шотландия.
-
06-10-2018, 21:54 #15
-
06-10-2018, 22:15 #16
-
06-10-2018, 22:42 #17
-
Мила liked this post
-
06-10-2018, 22:47 #18
EC=WC
"Some ideas are so stupid that only intellectuals believe them"
-George Orwell
www.whatreallyhappened.com
-
06-10-2018, 23:57 #19
Няма страна без самоубийства, ама "твоят приятел" да си провери фактите, например като погледне тука - скандинавските страни не са начело в тая класация нито в света, нито на Европа.
Наръчник за емигранта в КралствотоВ този форум споделям опита и мнението си, не убеждавам никого в нищо. Извинявам се предварително, ако случайно убедя някого в правотата си - не е било нарочно.
Гугъл търсачка на форума
Законът за привличането
Моля потребителите, които не разбират смисъла на някое мое мнение или са потресени или възмутени от него или искат да му вменят някакво свое тълкувание и се дразнят, ако не се съгласявам, че съм искала да кажа това, което те са "прочели", да пропускат коментарите ми, да не ги цитират и по всякакъв възможен начин да спазват дистанция. Благодаря за разбирането.
-
DONALD TRUMP liked this post
-
07-10-2018, 16:53 #20
Не е много по темата, но: Литва на второ място.
Знаех, че имат сериозни проблеми там, основно с алкохола, но чак лидер по самоубийства. За Южна Корея не знам, там културата е различна, но не очаквах европейска държава да е толкова напред.
Гледам Полша, Словения, Унгария и те са доста напред, a UK въобще не присъства. Леко ме съмнява достоверността на тази класация.
-
07-10-2018, 21:38 #21
Аз какво попитах, вие де забихте?!
Та така и не разбрах местният дивеч как се отнася към чуждоземния такъв.
И в крайна сметка живеещите там хапи ли са или не баш?!
Беден или богат е тоя град, заслужава ли си от South-West England да се бие път до там?
-
07-10-2018, 21:53 #22
Наръчник за емигранта в КралствотоВ този форум споделям опита и мнението си, не убеждавам никого в нищо. Извинявам се предварително, ако случайно убедя някого в правотата си - не е било нарочно.
Гугъл търсачка на форума
Законът за привличането
-
08-10-2018, 15:49 #23
Човекът няма да си губи времето да чете статистики, а и не вярвам някой нормален да го прави това. А това щом задава тоя въпрос, не ти ли става ясно, че някъде го е чел, гледал е филми и му направило впечатление, сега да давам някакви статистика, за да му доказвам, че видиш ли в скандинавските страни няма самоубийства , е доста смешно
Обожавам някой с два развода, три кредита и ипотека, да ми дава съвети как да живея
-
09-10-2018, 08:35 #24
Гугъл търсачка на форума
Законът за привличането
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
Шотландия - референдум. Алекс Салмънд: Шотландия може да си позволи независимост
От mate във форум Всичко за ШотландияОтговори: 417Последно мнение: 01-01-2017, 15:03 -
Българи в Единбург и като цяло в Шотландия.
От k_p във форум Търся българи наблизоОтговори: 61Последно мнение: 31-08-2015, 07:33 -
Шотландия - референдум. Алекс Салмънд: Шотландия може да си позволи независимост
От mate във форум ПолитикаОтговори: 213Последно мнение: 11-09-2014, 22:01 -
Българи в Единбург ?
От dimitar_nikovski във форум Образование в UKОтговори: 9Последно мнение: 07-02-2012, 14:57 -
Единбург
От lisika26 във форум Общ форумОтговори: 0Последно мнение: 24-11-2009, 13:39
Отметки