Резултати от 1 до 7 от общо 7
Тема: Брексит в Шотландия
-
14-09-2018, 20:03 #1
Брексит в Шотландия
Отношението към гражданите на ЕС, работещи в Шотландия, е малко по-различно от това в останалата част на Кралството. Още веднага след референдума, Никола Стърджън се обърна към европейците в Шотландия, като каза, че страната изключително много цени техния принос: "Моето послание днес към гражданите на ЕС и техните представители в Шотландия, остава простичко: Шотландия е ваш дом, вие сте добре дошли и вашия принос към нашата икономика, нашето общество и нашата култура са ценни."
Преди 10-тина дена тя е обявила, че Шотландия ще плати таксата за уседнал статут на работещите в обществения сектор европейци. От една страна, така ще ги улесни финансово, а от друга страна, това действие изпраща специално послание на европейските граждани, че Шотландия ги цени, уважава техния принос и иска да ги задържи в страната. /по Ройтерс
Консултации с Help4Bg
Услуги за българи в UK от Help4Bg
В този форум споделям опита и мнението си, не убеждавам никого в нищо. Извинявам се предварително, ако случайно убедя някого в правотата си - не е било нарочно.
Гугъл търсачка на форума
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
16-09-2018, 12:36 #2
За: Брексит в Шотландия
Вероятно тези "европейци работещи в обществения сектор", г-жа Стърджън може да ги назове поименно.
Толкова "много" са.
Значи, може да си в Шотландия от 8 години, да си работил до вчера в обществения сектор, а от днес да си в частния. В такъв случай, не ти се полага тази финансова помощ. От друга страна, друг европеец, който е започнал работа в обществения сектор вчера, и както се казва не знае кое е P45 и кое P60, има право да получава тази финансова помощ от държавата.
В първия случай говорим за човек, който е посветил 5 години от живота си в обществения сектор и си е плащал данъците близо декада. Във втория случай говорим за някой дошъл вчера, който просто е имал късмета да започне веднага работа в публичния сектор - на него му се полага. Един вид, човек А е работил 8 години, за да подсигури с данъците си безплатната такса за уседнал статут на човек Б и други като него.
Не ми се връзва къде е справедливостта тук.
-
16-09-2018, 12:48 #3
По мое впечатление не са чак толкова малко, не знам дали ти имаш лични впечатления от този сектор, той включва NHS, образованието, социални грижи, полиция, армия, както и общините и правителствените организации и агенции, тук са изброени с повече подробности. За другото - доколко е справедливо, ще се въздържа от коментар, докато не видим ще стане ли и как ще стане. Според мен това е по-скоро послание, отколкото финансова помощ, не вярвам 65 паунда да съборят някого, за няколко години все ще намери начин да ги отдели.
Консултации с Help4Bg
В този форум споделям опита и мнението си, не убеждавам никого в нищо. Извинявам се предварително, ако случайно убедя някого в правотата си - не е било нарочно.
Гугъл търсачка на форума
-
16-09-2018, 13:03 #4
Това малко ми прилича,като едно време как разни политици плащаха на циганите дървата за зимата , за да си подсигорят гласове. И не виждам как тия 65 паунда как ще се отразят зле на едно домакинство, ако се дадът,та чак да се налага помощ от правителството.
Мила, моите уважения, но в Армията и полицията не съм чул да вземат някой , който най малкото няма 5 години, за армията съм на 100% сигурен, че трябва да си ситизен, за полицията не съм сигурен, ама и там нещата са дебели, за да работишОбожавам някой с два развода, три кредита и ипотека, да ми дава съвети как да живея
-
16-09-2018, 17:06 #5
Радвам се, ако е така, наистина. Ясно е, че Шотландия е отворена европейска страна и за нея ЕС наистина работи и няма излишно етническо напрежение. Дори мюслманската общост /пакистанската най-вече/ В Глазгоу общност е една от най-компактните в страната и изобщо в Европа, с най-бърза интеграция, особено при новите поколения.
Не бива обаче да се злоупотребява с прекомерни приказки.
За другото: Мисълта ми е, че в такива случаи или поемаш на всеки, или не поемаш на никой. В противен случай се явява дискриминация. Не стига, че частният сектор е дискриминиран често пъти откъм социални придобивки, ами сега и държавата открито си го заявява. Харесвам много от политиките на SNP, но понякога ме дразнят с тази прекомерна, аз я наричам - солидарщина. По-умерено трябва. Темата със солидарността често пъти е погрешно разбрана. Но това не е шотландски, а европейски проблем като цяло.
-
16-09-2018, 19:37 #6
Разбирам какво казваш, но има и друга страна на въпроса - всеки вижда в едно събитие това, което избере да види. Аз избирам да видя посланието "ценим европейците, вие сте добре дошли" и също така разбирам защо ще платят само на работещите в обществения сектор - защото те са ОСОБЕНО нужни за функционирането на държавата, работодателите могат да изберат да платят на останалите, ако искат да им кажат, че са нужни, например. В тази история ти избираш да видиш дискриминацията... Кой каквото избере.
Ще видим какво и дали ще стане. Аз намирам освежителни подобни послания от най-високо място в страната, след всички плюнки, които се изляха върху европейците в Англия...
Консултации с Help4Bg
Гугъл търсачка на форума
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
zmei4o_pk liked this post
-
16-09-2018, 23:10 #7
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
Новини около Брексит
От lordm във форум Brexit - БрекситОтговори: 1392Последно мнение: 20-01-2021, 14:31 -
Как се пише - брексит или брекзит?
От lordm във форум Brexit - БрекситОтговори: 17Последно мнение: 21-09-2019, 07:50 -
Новини около Брексит
От lordm във форум ПолитикаОтговори: 625Последно мнение: 23-04-2017, 09:29 -
Шотландия - референдум. Алекс Салмънд: Шотландия може да си позволи независимост
От mate във форум Всичко за ШотландияОтговори: 417Последно мнение: 01-01-2017, 14:03 -
Шотландия - референдум. Алекс Салмънд: Шотландия може да си позволи независимост
От mate във форум ПолитикаОтговори: 213Последно мнение: 11-09-2014, 22:01
Отметки