Инфо За UK Новини Списание Обяви Продавалник Ипотеки Старт Строители Жълти страници Търси
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36

Тема: UK виза

  1. #26
    Нов потребител
    Регистриран на
    Jan 2015
    Мнения
    25
    Post Thanks / Like

    По подразбиране За: UK виза

    Супер, благодаря за отговора.

  2. #27
    Bus.F****.Bus
    Guest

    По подразбиране За: UK виза

    Тва са провизиите мисля които са валидни за твоя case. Който иска да ме поправя разбира се.
    Directive 2004/38
    Preamble (20)
    In accordance with the prohibition of discrimination on grounds of nationality, all Unioncitizens and their family members residing in a Member State on the basis of this Directive should enjoy, in that Member State, equal treatment with nationals in areas covered by the Treaty
    ...
    Article 9
    Administrative formalities for family memberswho are not nationals of a Member State1. Member States shall issue a residence card to family members of a Union citizen who are notnationals of a Member State, where the planned period of residence is for more than three months.

    The deadline for submitting the residence card application may not be less than three monthsfrom the date of arrival.
    ...
    Article 10
    Issue of residence cards
    The right of residence of family members of a Union citizen who are not nationals of a MemberState shall be evidenced by the issuing of a document called "Residence card of a family member ofa Union citizen" no later than six months from the date on which they submit the application.

    A certificate of application for the residence card shall be issued immediately.

    Comentary:
    ...third-country national family members are obliged not merely to register with the competent authorities of the host Member State, but to apply for a residence card.

    ...such documents do not create rights of residence, but simply serve to attest existing rights conferred directly

    ...the Directive is silent on the question of whether an application for registration could be made within the three-month period if the EU citizen wishes to make one. Since some EU citizens will be certain from the outset that they wish to reside for longer than three months, and registration as soon as possible could simplify their daily life, this ought to be permitted

    The same argument applies a fortiori to applications for residence cards for third-country national family members, given that Art 9(1) refers to a ‘planned period of residence’ of more than three months, and Art 5(2) confers the tangible benefit of requiring other Member States to waive any visa requirement for persons holding such cards.

    ..., as noted above (see the commentary on Art 6), Member States must permit third-country national family members of EU citizens to make applications for residence cards within the initial three-month period if they wish.
    HO Guidance
    EEA, Swiss nationals and EC association agreements (modernised guidance) and Immigration and borders
    https://www.gov.uk/government/public...n-applications

    Processes and procedures:for EEA documentation applicationsRegistration certificate orresidence card application as direct family member: EEA(FM)

    An EEA(FM)form can be used to submit an application. However, you must not refuse or reject an application because it is noton the right form.

    Applications for a residence cardIf a direct family member appliesfor a residence card, youmust issue a COA immediately.

    Tobe issued with a ‘long’ COA confirming a right to take employment while their application is under consideration, the applicant must have submitted:
    avalid passport
    avalid EEA identity (ID)card or EEA passport for the EEA national
    evidence of relationship to theirEEA national (for example, marriage or birth certificates)and either:
    o
    evidence the EEA national has exercised free movement rights in the UK as a jobseeker, worker, self-employed person, self-sufficient person or student, oroevidence the EEA national has permanent residence in the UK
    Тва (evidence the EEA national has exercised free movement rights) e qualified с тва в твоя случай:
    --->The British citizen is only required to showthey were a worker or self-employed person before returning to the UK.

    Фазите са две, под директивата. Едната е първоначалния документ и другото документ при оставане в страната членка (Residence Card).

    При твоя случай всичко е по скоро pro-форма, или няма изобщо значение дали се упражняват права и как се доказва упражняване на права, под (Ейнд).

    Така че правата ти са по скоро гарантирани от самия факт че EU citizen-а е и UK citizen (the durable partner), който е упражнил права на движение преди да се заврне в the home state.

    Трябва да прикрепите доказателства че си е упражнил праватa в БГ а не при завръщането си в UK. Или същите документи които си приложила в посолството в Бг ще се прилагат и с тукашната молба, с обясненията под Ейнди guide приложен от ХО.

    Също, от коментарите, е видно че не е нужно да чакаш да мине никакъво време от сорта на 3-и месеца за да подваш молба за Residence Card, при положение че планираш да оставате за по дълго време от три месеца.

    От самото решение (Ейнд) и тълкуването което се прилага и анти-дискриминационните провизии в директивата, излиза че в твоя случай имаш право на работа още от самото начало, просто защот завръщащия се UK/EU citizen си упражнява правата по default и оттам произлизат и останалите права които пък попадат под анти-дискриминационните провизии и директивата и в самите треатиес.

    Тва се потвърждава с ‘long’ сертифиkата of application, в които си пише че имаш право да работиш.

    Пак казваме, при ва в дадената ситуация нещата са pro-форма, и няма какво да се доказва освен упражняване на права в БГ, преди завръщане в UK. Така че като цяло би трябвало да можеш да работиш, безпроблемно поне ако не по default, от деня на издаване на cert. of application, ако е ‘long’, и то зависи изцяло от вас кога ще кандидатствате за Residence Card.

    ...дръж ни в течение за това как се придвижваш с документацията.
    Последно редактирано от Bus.F****.Bus : 29-04-2015 на 00:57

  3. #28
    Bus.F****.Bus
    Guest

    По подразбиране За: UK виза

    Цитирай Първоначално написано от ant005 Виж мнението
    ... Най - вероятно няма да ти дадат НИН, ако отидеш с писмото и family permit-a.

    На моят партньор не му дадоха осигурителен номер, като причината беше, че имало възможност да му откажат Residence Card-a.

    Не знам дали ти си с British Citizenship, както в дадения случай партньора е (EU/UK). Тук не може да става дума за отказване на residence kартата, при положение че вече се е потвърдило че rights of movement (employment, self-employment, etc), са упражнени преди връщане в UK.

    Мисля си че в твоя случай е ставали дума за потвърждаване на упражняване на права от твоя страна, като EU citizen единственно, с което и възможността за отказ на партньора.

    НИНО не би трябвало да е проблем при положение че има защо да се изисква, като с писмо за наемане, cert. of application, etc...

    Както и да е, едва ли ще има някакъви сериозни проблеми като цяло.

  4. #29
    Нов потребител
    Регистриран на
    Jan 2015
    Мнения
    25
    Post Thanks / Like

    По подразбиране За: UK виза

    Страхотни сте!!! Много ви благодаря!

    Аз също четох доста по въпроса, и знам, че резиденса ми е автоматичен. Това което не знаех е че трябва да прилагам всички документи още веднъж(целият пакет с документи остана във визовият център така, че предположих, че са в системата). А мога ли да подам документи от БГ преди да заминем, и има изискване за биометрични данни за които се плаща и се правят в пощенски офис в ЮК, необходимо ли е след като ги имат вече в системата от визата?

  5. #30
    Bus.F****.Bus
    Guest

    По подразбиране За: UK виза

    Цитирай Първоначално написано от Sunshine-bg Виж мнението
    Страхотни сте!!! Много ви благодаря!

    Аз също четох доста по въпроса, и знам, че резиденса ми е автоматичен. Това което не знаех е че трябва да прилагам всички документи още веднъж(целият пакет с документи остана във визовият център така, че предположих, че са в системата). А мога ли да подам документи от БГ преди да заминем, и има изискване за биометрични данни за които се плаща и се правят в пощенски офис в ЮК, необходимо ли е след като ги имат вече в системата от визата?
    Не е автоматично, трябва, и си задължена да подаваш за РK, но ситуацията е такъв че при доказване an упражнявани вече права, нещата стават pro-форма.

    Трябва да подадеш в страната, UK, формата е спомената по горе:
    https://www.gov.uk/government/public...er-form-eea-fm

    Документите си ги изискай ако нямаш цопиес, и не разчитаи на това че те имат в системата. Ако не е възможно, си изкарай нови и дупликати.

    В момента в които ги накараш да мислят, те грешат, което е в твои ущърб. Както и преди, така и занапред, трябва да не им даваш да мислят спрямо изисквания и нещата са прости.
    Последно редактирано от Bus.F****.Bus : 29-04-2015 на 09:57

  6. #31
    Нов потребител Аватара на ant005
    Регистриран на
    Feb 2013
    Град
    Edinburgh
    Мнения
    64
    Post Thanks / Like

    По подразбиране За: UK виза

    Аз споменах нашият случай по-скоро по отношение на NIN, който преди картата може и да бъде отказан дори и с всички документи (bank account details, tenancy agreement, family permit, без значение дали партньора е British или EU) - просто на базата, че Residence-а хипотетично може да бъде отказан (което рядко се случва - само ако документите не са налице). Както и да е. Късмет отново и дано скоро има положително развитие.

  7. #32
    Bus.F****.Bus
    Guest

    По подразбиране За: UK виза

    https://www.gov.uk/government/upload...to-support.pdf
    Right to Work (RTW) 17. In 07/07/2006 the RTW test for individuals requiring a NINo wasintroduced. This requires an individual to provide evidence that they havethe right to work in the UK before a NINo can be allocated.18. The responsibility for providing evidence rests with the applicant.
    Правото ти на работа е потвърдено от certificate of application (Long).

  8. #33
    Bus.F****.Bus
    Guest

    По подразбиране За: UK виза

    който преди картата може и да бъде отказан дори и с всички документи (bank account details, tenancy agreement, family permit, без значение дали партньора е British или EU) - просто на базата, че Residence-а хипотетично може да бъде отказан (което рядко се случва - само ако документите не са налице).
    Хипотезите ги остави настрана...в много от случаите тея хипотези са си измислени от някои case worker, в бързината и трябва да го препращаш към официалните напътствия към които е нужно да се придържа при определени случаи...не е нужно да изпадаме в полемики от сорта на практиката е различна от теорията, което а пълна боза.

    Правото ти на работа е потвърдено от certificate of application (Long) спрямо издаване на НИНО. Няма някакъв проблем да си вземеш НИНО докато чакаш Картата си с сертификата за application които се издава ако отговоаря на условията посочени:
    1. A certificate of application, stating that the holder is permitted to take employment, which is less than 6 months old when produced
    2. produced in combination with evidence of verification by the Home Office Employer Checking Service

    https://www.gov.uk/government/public...ss-staff-guide
    https://www.gov.uk/government/upload...to-support.pdf
    Right to Work (RTW)
    17. In 07/07/2006 the RTW test for individuals requiring a NINo wasintroduced. This requires an individual to provide evidence that they havethe right to work in the UK before a NINo can be allocated.
    18. The responsibility for providing evidence rests with the applicant.


    Documents which prove RTW
    Appendix 1 provides a comprehensive list of the most common documents which can be presented as proof of RTW.
    Appendix 1 - Documentation to check Right to Work (RTW) - LIST B
    --->A certificate of application issued by the Home Office to or for a family member of a national of a European Economic Area country or Switzerland stating that the holder is permitted to take employment which is less than 6 months old when produced in combination with evidence of verification by the Home Office Employer Checking Service
    Последно редактирано от Bus.F****.Bus : 29-04-2015 на 13:14

  9. #34
    Нов потребител
    Регистриран на
    Jan 2015
    Мнения
    25
    Post Thanks / Like

    По подразбиране За: UK виза

    Ок до тук добре. Бюрокрацията там е по-голяма и от БГ - събирам и превеждам всички документи за които се сетя.
    Смятам да кандидатствам за работа от БГ. СВ готвя в момента. Референций от БГ котират ли се? Тъй-като съм със собствен бизнес няма как да си издам такива. От бивши английски и руски клиенти става ли?
    И някой може ли да пише как всъщност протича едно интервю....професия Import/Export, Development Manager, Real Estate, Sales ......... и вообще има ли шанс за подобно интервю без да си работил в ЮК

    И за СВ-то пуснах тема в друг раздел, но до сега само Зара ми писа. Какви са шансовете за интервю при СВ писано със свой думи или наета фирма. Ако е фирма дайте контакти.

    Много ви благодаря за отговорите.

  10. #35
    Bus.F****.Bus
    Guest

    По подразбиране За: UK виза

    Темата не е за CV-та, Референци, etc...
    Заглавието и е грешно...
    И като цяло очаква модераторкса ръка да я сложи в ред.

    Пиши, търси, чети...:-), оправяш се доста добре.
    Може се пробваш с вадене на визи от Русия/Belarus за UK бизнесмени, Граждани, и кандидат жениси. И така и така си в уникална ситуация, с гражданства, възможности и езици кой говориш, пък и ще използваш старите си контакти :-).
    Последно редактирано от Bus.F****.Bus : 29-04-2015 на 16:23

  11. #36
    Нов потребител
    Регистриран на
    Jan 2015
    Мнения
    25
    Post Thanks / Like

    По подразбиране За: UK виза

    Цитирай Първоначално написано от bbbbbbbb Виж мнението
    Темата не е за CV-та, Референци, etc...
    Заглавието и е грешно...
    И като цяло очаква модераторкса ръка да я сложи в ред.

    Пиши, търси, чети...:-), оправяш се доста добре.
    Може се пробваш с вадене на визи от Русия/Belarus за UK бизнесмени, Граждани, и кандидат жениси. И така и така си в уникална ситуация, с гражданства, възможности и езици кой говориш, пък и ще използваш старите си контакти :-).

    Извинявам се за СВ...... просто опит-проба-грешка

    Мерси.... много ми вдигна самочувствието.... утре ще се пробвам за работа.
    Не съм любител на офисния живот и особено на бюрокрацията, така че работа със визи отпада изначално, искам динамика, екшън и стрес!!!!

    А за остатъка от моята документална епопея, ще ви държа в течение!

Страница 2 от 2 ПървиПърви 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Подобни теми

  1. виза за САЩ
    От ve6tica_18 във форум Статут в UK, постоянно жителство, британско гражданство
    Отговори: 23
    Последно мнение: 15-04-2015, 07:10
  2. Виза за САЩ
    От dolphain във форум Общ форум
    Отговори: 1
    Последно мнение: 05-05-2007, 18:33
  3. вид виза
    От flyok във форум Получени /отказани визи
    Отговори: 1
    Последно мнение: 05-09-2006, 18:37
  4. Виза за САЩ от Uk
    От musi във форум Туристически визи
    Отговори: 3
    Последно мнение: 05-07-2006, 18:34
  5. туристическа виза, след отказа за бизнес виза
    От gugu във форум Туристически визи
    Отговори: 4
    Последно мнение: 17-12-2005, 08:02

Отметки

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  •  
Top Worktops
eXTReMe Tracker