Резултати от 1 до 14 от общо 14
-
21-10-2014, 19:01 #1
Сключване на брак в UK - в посолството или в Registar office?
Здравейте обръщам се към хората,които са случили брак в UK.Кой е по-добрия вариянт в посолството или в Registar office?
Последно редактирано от BGHelp : 21-10-2014 на 19:06 Причина: кирилизиране. Моля, пишете на кирилица.
-
21-10-2014, 20:27 #2
За: Сключване на брак в UK - в посолството или в Registar office?
Големи проблеми се създават после със смяната на фамилията на съпругата, ако сключите брака в register office. Направете го в посолството мисля е най-добре. Ако нямате намерение съпругата да сменя фамилията си можете без никакви притеснения да го направите и в register office, но пък после навсякъде ще се мръщят защо не носи фамилията на съпруга.
-
22-10-2014, 06:58 #3
благодаря за бързият отгожор,но в посолството искат един куп документи като например- Удостоверение за актуално семейно положение, издадено от общината по местоживеене в България.Значи трябва да си отида до България за да си извадя този документ,тогава какъв е смисал да сключвам брак тук
-
22-10-2014, 07:43 #4
Тогава какъв е смисъла да пускаш тази тема след като предварително си взел решение?
You'll never walk alone
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 2 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
22-10-2014, 07:47 #5
-
24-10-2014, 07:14 #6
“I'm not strange, weird, off, nor crazy, my reality is just different from yours.”
-
27-10-2014, 13:25 #7
-
Post Thanks / Like - 0 БЛАГОДАРЯ, 1 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Мила liked this post
-
10-01-2015, 18:20 #8
А проблеми в ЮК има ли ако си сключил брак в регистър офис?все пак ти дават валидни ЮК документи забрака и името? Или проблемите са после в БГ? Благодаря за отговорите .Мерси.
-
10-01-2015, 20:24 #9
Проблемите са после в БГ, ако съпругата иска да вземе името на съпруга. Първо от БГ посолството ти искат една декларация за смяна на името която се издава от register office. Когато обаче отидеш за нея в офиса ти казват, че никога на никого не са издавали такава и не издават. Аз направих дори снимка на страницата на посолството където това е на английски и им я показах. Свиха рамене и си знаят тяхната. И тогава се започна ходене по мъките в България, но аз вдигнах голяма патърдия навсякъде и се стигна до кмета, който ми подписа всичко и така стана ама бяха много нерви.
-
10-01-2015, 21:50 #10
Проблемите са в в България защото при превода на тука издаденото свидетелство за брак не пише като в българското какво име ще ползваш след брака . За това при вписване на брака в България ще ти трябва документ напр шофьорка книжка с новата фамилия ,освен това аз подписах декларация пред юристконсулта на общината .. Абе голям цирк ...но не се занимавай да искаш документи от рег .офиса тук че си сменяш фамилията . За тях това се подразбира че е твой избор и няма нужда от излишни декларации.Успех с бюрокрацията !
-
10-01-2015, 22:27 #11
Проблемите в България са решими, ако по време на регистрацията на брака заявите, че в УК използвате фамилията на съпруга - примерно показвате банкови карти. Подчертавам, ако не си проимените името по време на регистрацията, впоследствие става само по съдебен път. Ако желаете да го промените, разбира се.
Не поглеждай с гняв назад.
-
25-01-2015, 14:30 #12
Да аз желая, затова и разпитвам.Благодаря ви много
-
13-05-2015, 07:38 #13
Може ли да ми кажете след като се сключи брак в регистър офис после за колко време трябва да се сменят документите в посолството ?И ако може да ми кажете къде да погледна каква е процедурата.Благодаря ви предварително.
-
13-05-2015, 08:43 #14
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
ЕМПЛОЙД ПРИ СКЛЮЧВАНЕ НА БРАК?
От sevdim33 във форум Общ форумОтговори: 6Последно мнение: 12-07-2010, 13:07 -
Сключване на брак
От Stasi_bubble във форум Статут в UK, постоянно жителство, британско гражданствоОтговори: 13Последно мнение: 11-02-2009, 07:45 -
сключване на брак????
От vanya във форум Присъединителни визиОтговори: 8Последно мнение: 24-08-2006, 18:15
Отметки