Резултати от 1 до 25 от общо 425
Тема: Шлагери!...
-
18-02-2010, 21:13 #1
Шлагери!...
Коя песен се е набила до такава степен в съзнанието ви, че и до ден днешен да не можете да я забравите?
Всяка година, измежду хилядите нови песни, се открояват по няколко хита. Те биват пускани по радиото до втръсване, клиповете им се въртят нон-стоп по ТВ каналите, в пресата ни заливат с инфо за изпълнителите... Блясват като фойерверк на хоризонта и угасват.
При все това много от тях оставят трайни спомени в нас...
Миналата седмица чух по радиото оригинала на една песен, която се е запечатала в съзнанието ми от детска възраст. Даже българският текст изплува в мислите ми и си я припявах с удоволствие...
Ще се постарая тук да посъбера някои от шлагерите за последните 30-ина години.
Нямам в предвид вечно зелените хитове на световно известни групи и изпънители, а тези, които изчезват в небитието, изживели звездния си миг.
И ще започна с една песен, която вчера за мое голямо изумление прозвуча в една серия на CSI по FIVE.
Чувствайте се поканени да попълвате пропуските, но моля пускайте по една песен на пост - за да не е досадно, като ако е просто линк - пишете и името на песента информативно.
И не забравяйте, че Vbox7 се отваря твърде бавно извън БГ и са малко хората имащи търпение да чакат песента да се зареди.Не поглеждай с гняв назад.
-
Post Thanks / Like - 11 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
18-02-2010, 21:24 #2
Относно: Шлагери!...
коя ми се е набила в главата ... те най тъпите най-много се набиват ...
първият текст за който се сещам, който е потресаващ с безумието си е - 'аз съм волна пеперуда и летя от цвят на цвят' ...
не виждам обаче смисъл да давам линк към това ...
иначе има една мелодия, която много отдавна ми се е набила в главата и никога не е излизала от нея ...
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
“Good fences make good neighbors."
“Those who attempt to level never equalise.”
"If you pay people not to work and tax them when they do, don't be surprised if you get unemployment.... "
-
Post Thanks / Like - 5 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
18-02-2010, 21:27 #3
-
Post Thanks / Like - 13 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
18-02-2010, 23:05 #4
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. Второто все още не е доказано.Човешката глупост е като правата - без начало и без край.
-
Post Thanks / Like - 10 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
18-02-2010, 23:15 #5
-
Post Thanks / Like - 9 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
18-02-2010, 23:38 #6
Aз като се сетя за Pet Shop Boys винаги ми идва песента Gо West на ум...
Но за съжаление ми се бъгна нещо ПС-то и понеже е късно, не ми се занимава да рестартирам и тепърва да влизам в YouTube... Вие си я знаете песента и без линкНе поглеждай с гняв назад.
-
18-02-2010, 23:51 #7
Като видях тук АББА, та се сетих през 1977 като излезе филма, в нашия квартал имаше зимно и лятно кино, та те го даваха в зимното. И беше претъпкан киносалона. аз го гледах 3 пъти, и единия път имах нещастието да ми се падне място със счупена седалка та седях на преградната летва. Много изръбващо и неудобно, и незабравимо
Не поглеждай с гняв назад.
-
Post Thanks / Like - 2 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
19-02-2010, 00:07 #8
Точно това ме подсети за Новогодишните програми по БНТ.
И нещо от тях,което много ме разсмиваше(незнам как да го определя ,за мене шлагер е да речем -Марина на Роко Граната)
YouTube - Mihail Yonchev i Ljubisa Samardic - Dai ribu ribu dai (2009)
"Дай рибу ,рибу дай"-
в съзнанието ми от дете....
Много хитове едносезонни ми идват в момента на ум.Може би по-късно, ще прибавя нещо по темата."Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly."
-
-
19-02-2010, 00:38 #9
Да....имаше цяло едно лято с румънски изпълнители.Това беше и един от хитовете ,който се въртеше по дискотеките(не по радио Хоризонт)до втръсване.Хм,досега не бях виждала изпълнителя и.
YouTube - Adrian Copilul Minune - Diskoteka boom"Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly."
-
Post Thanks / Like - 4 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
19-02-2010, 05:59 #10
- АЗ НЕ ДЕЛЯ ХОРАТА НА ГОЛЕМИ И МАЛКИ, А НА ДОСТОЙНИ И ЖАЛКИ..
http://s13.rimg.info/193f472f755fb77...6499038d52.gif
-
Post Thanks / Like - 6 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Miskinin, Arthur's Sword EXCALIBUR, Charlotte, Adrenaline, danny s and 1 others thanked for this post
-
19-02-2010, 07:10 #11
Ето още един хит от моите ученически години.
Цялата гимназия беше полудяла тогава по "Машинната Глава".
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. Второто все още не е доказано.Човешката глупост е като правата - без начало и без край.
-
Arthur's Sword EXCALIBUR, Charlotte, HoOki®™, Adrenaline, niknolt62 and 1 others thanked for this post
-
19-02-2010, 08:29 #12
Аз като бях в техникума, през 1979, през междучасията ни пускаха музика по уредбата, та коридорите кънтяха под звуците на - Лодка в реката на Стикс!!!
http://www.youtube.com/watch?v=K9Qs8-BkiLwНе поглеждай с гняв назад.
-
Post Thanks / Like - 10 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
19-02-2010, 14:46 #13
YouTube - Vanessa Paradise - Jole le taxi
Vanessa Paradis -Joe le Taxi
(някой го е качил с объркано заглавие)Последно редактирано от Didkus : 19-02-2010 на 14:49
"Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly."
-
-
19-02-2010, 15:38 #14
На мен песните винаги ми се запечатват с някакви образи. Например, като бях в 4-ти клас, през 1974 имах една съученичка на име Александра. Тя пееше песента Панаири, на Лили Иванова. Та спомням си, веднъж таман беше я изпяла пред класа и един Гошо й показа среден пръст. Тя веднага го наковлади:
"Моля, другарко, Гошо ми показва среден пръст!"
Станаха едни разправии, изведнъж всички я намразиха, и това момиче взе че напусна класа преди втория срок...
Но за мен тя си остана в спомените ми с Панаирите...
-
Post Thanks / Like - 3 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
19-02-2010, 16:24 #15
Имаше(още я има де)една песен,за която винаги си спомням, като искам нещо хубаво да ми се случи и си кажа дано.
Дано, дано, дано
дано, дано, дано
до всяко добро същество
застане поне още едно и т.н.
Много ми харесва и текста и музиката и често ми се върти в главата.Бъди щастлив с това ,което имаш,докато се бориш за това,което желаеш.
-
-
19-02-2010, 16:31 #16
тази песен доста често трябваше да я слушам покрай брат ми , на касетка я имахме ехеее
така ми се е набила, че все още нямам нерви да я изслушам цялата
Ace Of Base - All That She Wants
When words fail, music speaks.
-
Post Thanks / Like - 3 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
19-02-2010, 16:34 #17
и още една - на същата касетка беше
Los Lobos - La Bamba
When words fail, music speaks.
-
-
19-02-2010, 16:42 #18
Диско-поколението не може да забрави един дует - Baccara и техния шлагер:
Yes Sir, I can boogie - 1977
-
-
19-02-2010, 16:47 #19
Akon - Smack That ft. Eminem
http://www.youtube.com/watch?v=bKDdT...eature=related
Хитче си беше."Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly."
-
19-02-2010, 17:53 #20
Като каза Еминем, та се сетих за Slim Shady, клипа винаги ме подсещаше за Полет над кукувиче гнездо - един шедьовър на световното кино.
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Didkus thanked for this post
-
19-02-2010, 18:17 #21
-
-
19-02-2010, 18:24 #22
Аз пък си надух песничката на тея сладури ,от които ми беше втръснало някога.Но сега си ги послушах с широка усмивка.
Modern Talking - Cheri Cheri Lady
http://www.youtube.com/watch?v=TdShPvMs01Y"Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly."
-
-
19-02-2010, 18:26 #23
-
-
19-02-2010, 18:28 #24
Re: Шлагери!...
Покрай филма толкова много въртяха тази песен, че ми беше втръснало до незнам къде.
Wild is the wind
-
-
19-02-2010, 19:48 #25
-
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Отметки