Виж резултатите на анкетата: Отразява ли ви се финансовата криза и как?
- Гласували
- 144. Вие не можете да гласувате в тази анкета
-
Да чувства се осезаемо лишавам се от неща
56 38,89% -
Да усеща се, но не много
38 26,39% -
Да но малко
16 11,11% -
Не нищо не се е променило
26 18,06% -
Не мога да преценя
8 5,56%
Резултати от 1 до 20 от общо 20
-
21-02-2009, 00:17 #1
- Град
- London, United Kingdom, United Kingdom
- Post Thanks / Like
Усещате ли кризата и как?
Кредит крънч, финансова криза, рецесия са все думи които се чуват всеки ден по медии реклами и разовори на хора.
Вие самите усещате ли тази криза и как. Според мен някой ако каже че по никакъв начин нещата които се случват не му се отразяват не казва истината.
Днес казаха че продажните на автомобили са паднали с 58% в сравнвние с миналия Януари. Рекорден брой за последните 12 години правят и роят на жилищата които банките са взели от хората.
По какъв начин усешате вие кризата, какви са начините да намалите ефекта и. Имате ли някакви хитринки които използвате и биха помогнали на други да се спарят по лесно. най трудно м е на тези които са без работа и се опитват да намерят нова, мноо аенции дори не искат да те регистрират понеже няма какво да предложат.
Много бизнеси търпят загуби друго като вериги за бързо хранене пък имат повишен оборот и ще отварят нови ресторанти. като примерно KFC, Domino pizza и други.Последно редактирано от lordm : 21-02-2009 на 19:40
Лицензиран имиграционен съветник Level 1 към OISC
Станете членове на нашата Facebook група Работа в UK https://www.facebook.com/groups/908173225909681/
-
Post Thanks / Like - 3 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
21-02-2009, 09:16 #2
-
Post Thanks / Like - 2 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
21-02-2009, 10:05 #3
Относно: Усещате ли кризата и как?
Личното ми мнение е,че последни биха фалирали местата за бързо хранене-хората все пак трябва да хапват бързо и да отиват да се борят с кризата
-
21-02-2009, 10:14 #4
Отразява ми се в малко по- различен аспект, от горепосочените. Писна ми по вестници, телевизии и къде ли още не само за кризата да говорят...Кризата това, кризата онова... Това си е направо психоатака, и дори и да няма чак толкова сериозна криза, то само от повтаряне човек почва да вярва, да се притеснява, а по- умните веднага намират начин да се възползват от това(изкуствено завишават цените, вследствие на "кризата" и т.н.)
-
Post Thanks / Like - 20 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
21-02-2009, 11:27 #5
http://www.zeitgeistmovie.com/. Споко спасение няма.Малко пропаганда но във другата посока
-
-
21-02-2009, 14:04 #6
Разгледайте тези снимки
http://www.linkinn.com/_Difference_b..._poor_and_richendlich gluecklich
-
-
21-02-2009, 14:38 #7
Отразява ми се кризата. Отворя телевизора - криза, във всеки вестник - криза, в интернет - криза, в почти всеки разговор - криза, някои само за това говорят и се оплакват. Виждам зор да си осигуря необходимата ми положителна среда.
Обаче засега се справям.. Видяхме зор, като затегнаха условията по отпускането на кредити за жилище, ама се справихме.
Пухено, чак сега видях, че и ти си писала в същия план. Иначе, кризата си има и положителна страна - я колко повече намаления се получиха ...
Консултации с Help4Bg
Услуги за българи в UK от Help4Bg
В този форум споделям опита и мнението си, не убеждавам никого в нищо. Извинявам се предварително, ако случайно убедя някого в правотата си - не е било нарочно.
Гугъл търсачка на форума
-
-
21-02-2009, 15:39 #8
Стига с тая криза! Я изскачайте навън! Глей кво' време се е отворило. Нарцисите са започнали да цъфтят, раззеленява се навсякъде, небето е синьо и чисто. 20 години българинът все в земята е забил поглед-споко няма да ни се разминат двата метра по-надолу, но докато аз живея искам да дишам с пълни гърди, да гледам напред и нагоре и като цопна в поредната локва или кална дупка да стана хилейки се, щото само на идиотите кат' мене не им пука дали е крънч или мрънч-животът е като свещта.
endlich gluecklich
-
Post Thanks / Like - 10 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
21-02-2009, 18:11 #9
От чисто финансова и бизнес гледна точка продължителни рецесии и финансови кризи, за нужни на всеки 10тина години за да отсейват можещите фирми от прекалено овер-леверидж-д и тези с изкуствено завишена стойност. лошото е че тази криза е изкуствена, и рефлектира както винаги върху обикновения човек най-вече.
моя съвет - пестете си парите, защотото от тук на сетне няма да е лесно. Еази кредитираното поне за следващите 5 години няма да го има. Сега е времето да се трупа екуити.
Мy 2 cents
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
Constantine thanked for this post
-
21-02-2009, 19:06 #10
Истинската криза настъпва тогава,когато останеш без РАБОТА!!!Само по този начин може да почувстваш кризата,лично и индивидуално.А това,че са продали по малко бентлита и FTSE е паднал с 50 пункта няма значение в индивидуален аспект...
The Dark Side clouds everything.Impossible to see the future is.
-
Post Thanks / Like - 6 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
21-02-2009, 19:21 #11
-
21-02-2009, 19:51 #12
- Град
- London, United Kingdom, United Kingdom
- Post Thanks / Like
Пиша само в извън работно време,иначе работа бол днес бачках пак,Ако искаш да ти кажа от колко до колко работя и къде??? Работим за кансъли там работа бол даже несмогвам в петък не успях да свърша всичката работа която ми бяха дали.
Оказа се че последната работа в листа който получих по емайл(в понеелник ще си го взема разпечатан от офиса) се оказа че няма такъ вид круша във вана си.Беще 26 вата PLC с два пина. Аз имах подобни само с 4.Най близкия CEF бе на 2 мили, но тъй като беше около 4 часа щеше да ме удари трафика и не ходих до магазина.
Надявам се в понеделник да взема крушката и свърша работата.
Обаче виж какво се получва, наложи се дати отоворя и разводнихме темата, наложи се да изнеса и нформация която бих нарекъл лична. За да не го правя повече не ме чети и отоваряй и проблема е решен.
Да допълня раотя като емплои и ако остана без работа ще ми плащат 1 година ипотеката и пари отгоре тя няма да съм зле. Но все пак имам Edition 17 и Inspection and Testing QS съм на фирма. Един тест струва над 100 паунда и се прави за около 2 часа. Няма да осана без работа и средстваа спокойно.Ама сига да ти пиша и нали няма да четеш повече какво пиша и се ядосваш.Лицензиран имиграционен съветник Level 1 към OISC
Станете членове на нашата Facebook група Работа в UK https://www.facebook.com/groups/908173225909681/
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
martini thanked for this post
-
21-02-2009, 20:47 #13
Да,усещаме я така както никога откак сме в Англия.Правим каквото трябвапо въпроса а да става каквото ще.Финансово се справям,надявам се и психически да не се сринем.
Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.
-
27-02-2009, 00:27 #14
Простичко казано за кризата:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=333912
-
27-02-2009, 00:50 #15
усещам я - по цените на краставиците
лично аз не се впечатлявам от психоатаката, имам достатъчен тренинг от България.
в какво ли биха се превърнали хората тук, ако това продължи 20 години, както е в България от 89та..?Sub Footage
-
-
27-02-2009, 01:37 #16
-
01-03-2009, 01:00 #17
Ние си имаме такьв тренинг за кризи,инфлации, психоатаки и прочее от Абсурдистан ,пардон БГ,че тва тука е си е забава,поне за сега.
-
02-03-2009, 21:37 #18
Усещаме я само по цената на бирата
"I wanna rock'n roll all night, and party every day.....''
''KISS!!!”
-
02-03-2009, 23:48 #19
струва ми се ,че цените на хранителните продукти здраво са закръглени ,почти всеки артикул е паунд и нещо.не правя точна сметка ,но чувствам че сметките ми за храна са двойни в сравнение с миналата година по това време.
-
09-03-2009, 02:35 #20
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
Кризата в Гърция
От Petko_Tomrushki във форум Други новиниОтговори: 100Последно мнение: 18-06-2012, 08:22 -
Кризата и строителството!!!
От sasho_kocha във форум Общ форумОтговори: 5Последно мнение: 06-05-2010, 16:09 -
Лицемери.Усещате ли ги.
От lin-100 във форум Общ форумОтговори: 40Последно мнение: 31-01-2010, 09:11 -
Борба с кризата
От papinbg във форум Общ форумОтговори: 14Последно мнение: 23-05-2009, 08:03 -
Усещате ли кризата и как?
От lordm във форум Пари, Финанси, Счетоводство, Mortgages, ЗастраховкиОтговори: 0Последно мнение: 21-02-2009, 00:17
Отметки