Резултати от 1 до 25 от общо 61
-
29-02-2008, 12:55 #1
bbc news вече се оляха...Bulgaria=Albaniа
Става дума за статията за новата точкова система въведена от днес... и ето пасажа където пише за Албания... досещайте се България... за рестрикции говорим, то ако е за нещо хубаво едва ли ще пишат... Не знаех че Албания е в EU, но щом казват така ще да е... явно за нас няма да има вече ограничения за работа
поредното унижение...
Чудя се тези хора все още ли не правят разлика между двете държави????
" It will initially only apply to highly skilled workers already in the country who want to extend their stay.
But by the end of 2008, every graduate with good English, on Ј40,000 or the local equivalent, will potentially have enough points to seek work in the UK.
Skilled workers in shortage occupations will also be able to enter provided they have a job offer.
But low skilled workers from outside the EU will be barred from entering for the foreseeable future, as the government believes it can fill all manual work vacancies from within the EU.
'Biggest change'
Migrants from EU countries - with the exception of Romania and Albania - face no restrictions on working in the UK. ............ "
а ето и целия текст може да прочетете тук
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/7269790.stmПоследно редактирано от nia : 29-02-2008 на 13:00 Причина: razshirqvane na zitata
-
29-02-2008, 13:11 #2
Относно: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
Поправили са се вече,пише Bulgaria.
Never approach a bull from the front, a horse from the rear or a fool from any direction!
-
Post Thanks / Like - 1 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
nia thanked for this post
-
29-02-2008, 13:17 #3
Много са бързи
, но все пак ги изхванах в поредната изцепка...а и коментарите по темата са доста интересни. Срам за ББС да дават подвеждаща информация и благодарение на коментарите по темата да се поправят...
-
29-02-2008, 14:01 #4
аз досега от 10 брита, с които съм говорил по въпроса нито един не може да каже къде горе долу е българия на картата.
просто сме последната дупка на кавала за тях, което е напълно нормално - те са дърта империя и са владели половината свят преди стотина-двеста годиниПоследно редактирано от Staki : 29-02-2008 на 15:12
-
Ralica thanked for this post
-
29-02-2008, 14:24 #5
Re: Относно: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
Не толкоз,че сме последната дупка на кавала,те просто не знаят нито една държава къде е.И собствените си градове не знаят в кой край на Англия са.Културознанието им много куца.Скоро разказвах за Римската империя на една англичанка,много й беше интересно.Не знаела,че е съществувала тази "страна".Умрях от смях!
-
Post Thanks / Like - 4 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
29-02-2008, 14:30 #6
Спор няма - голяма част от британското население са непросветени, а и не им пука особено от този факт, но все пак си говорим за ББС като медия, която трябва да проверява информацията която публикува, а не да очаква от читателите си да я поправят
-
29-02-2008, 14:37 #7
-
29-02-2008, 14:40 #8
Re: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
Доколокото разбрах ще паднат ограниченията за българи и румънци но знаете ли кога ще се приеме този закона защото не можах да разбера от статията само разбрах май че вкаран в парламента. Ако може някой моля да преведе статията по важното разбира се.
-
29-02-2008, 15:13 #9
-
Post Thanks / Like - 6 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
29-02-2008, 15:20 #10
-
29-02-2008, 15:23 #11
ми те и монголите са били империя и доста от арабите, китайците също .... обаче никои от тези изброените не блестят с нещо поразяващо, дори обратното
въпросът е друг - защо трябва бритовете да ги боли фара за някакви аборигени на пичка си матерна? задължени ли са?
-
29-02-2008, 15:37 #12
Re: Относно: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
Аз това им го казвам винаги когато имам възможността да поговоря за история.
Досега само веднъж ми се е случило един американец, който много се радваше да се запознае с българин, знаеше цялата ни история и казваше били сте велика империя на 3 морета. Много ми се радваше.Wild is the wind
-
Staki thanked for this post
-
29-02-2008, 15:40 #13
Ти за абориген ли се смяташ?
ми те и монголите са били империя и доста от арабите, китайците също .... обаче никои от тези изброените не блестят с нещо поразяващо, дори обратното
Можеш ли да кажеш британците с какво блестят?
-
ctl thanked for this post
-
29-02-2008, 15:41 #14
Re: Относно: Re: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
Migrants from EU countries - with the exception of Romania and Bulgaria - face no restrictions on working in the UK.
Да така е аз сам си превел горното изречение грешно и по точно думичката exception Зарадвах много ама превел съм си изреченито както на мене ми се иска да е но в действителност е друго. Извинявам се допуснатата грешка.
-
29-02-2008, 16:12 #15
ммммм не, но смятам, че идвам от аборигенска държава.
британците за разлика от нас, които "блестим" с киселото мляко, блестят с примерно (това не са точни данни, но искам само да ти дам база за сравнение) да кажем 30тина нобелови лауреата, не малко от най-добрите музиканти, писатели, художници за всички времена, хиляди открития от сорта на икономиката като наука, туризма като индустрия, целият свят се опитва да им говори езика и така нататък и така нататък. освен това не те имигрират у нас, а ние в тях
разликата ама не само може да ти извади очите ами направо трябва да си малоумен да не я усетиш ако се напрегнеш, ти явно не си се напрегнал достатъчно. малък relity check е нужен тук - ние в световен план сме като село кочово сравнено със софия и варна умножени по 100 примерно
-
Bassman thanked for this post
-
29-02-2008, 16:39 #16
За всичко, което си изброил си има логично историческо и икономическо обяснение, но не искам да се впускам в подробности, защото много ще се откъснем от темата. Вярно е, че сме само една точица от картата на света, но това не трябва да те комплексира
.
-
Post Thanks / Like - 3 БЛАГОДАРЯ, 0 ХАРЕСВАМ!, 0 Recommend, 0 Dislikes
-
29-02-2008, 17:26 #17
Но и не трябва да е източник на "празна гордост" - в края на крайщата ние сме индивиди и човек трябва да се гордее (или срамува) от това което е ... много често обаче когато се комплексираме ние си търсим заместители в миналото
Като изключим шеговитото ми закачане с Богосян - грешката в сайта на ББС е само една човешка грешка и не трябва да се гледа на нея по друг начин - нито като на обида или още по-малко като конспирация и част от злостна кампания, както ще го изкарат мнозина.
-
29-02-2008, 17:39 #18
Re: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
Кво наскочихте толкова? Печатна грешка!?
И аз от време на време ги бъркам...
Най-вече заради "албанските" българи...
-
29-02-2008, 18:38 #19
интересно ми е,защо държиш десет британеца от твоето обкръжение да знаят къде е българия на картата???!!!не е зле и да окултивираш интонационата си среда,щото много лесно и ти ще станеш част от нея.
междодругото,можеш ли убедително да покажеш на картата на англия къде е уест мидланд,йорк или хъдърсфилд?ГРОБАРИ+ПЗ
БРАТ ДО БРАТА
ПАЗАРДЖИК-СЛАВА,СЛАВА,СЛАВА!
-
29-02-2008, 18:41 #20
Относно: Re: Относно: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
ГРОБАРИ+ПЗ
БРАТ ДО БРАТА
-
29-02-2008, 18:44 #21
-
29-02-2008, 18:46 #22
-
29-02-2008, 18:53 #23
-
29-02-2008, 19:28 #24
Re: Относно: Re: Относно: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
жени, не жени това е, но аз такова нещо досега не бях виждала. тоз изпадна почти в екстаз от това, че среща българин от кръв и плът. всичко знаеше за историята ни, за хан кубрат, за златния век, и т.н. наскоро пак един голям фен на България срещнах, пак американец, много ерудиран, водеше някаква конференция тук в Лондон, поназнайваше и той някои неща, но аз като им /него и жена му/ говорех за България, с голям интерес ме слушаха. даже този го понаучих на някои български думи, чак си ги записваше. любознателни хора. но честно казано по мои лични впечатления, американците и канадците са показвали най-голям интерес към корените ми, историята и географията на България, англичаните много по-малък интерес, те обикновено ме разпитват за курортите ни, имотите, а пък тези от скандинавските страни и Азия хич и не ги интересува откъм история и география.
Последно редактирано от Charlotte : 29-02-2008 на 22:39
Wild is the wind
-
29-02-2008, 22:34 #25
Относно: Re: Относно: Re: Относно: bbc news вече се уляха...Bulgaria=Albaniq
ГРОБАРИ+ПЗ
БРАТ ДО БРАТА
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
България на полуфинал срещу Италия след 3:1 над Германия Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=449335
От Qgelo във форум СпортОтговори: 1Последно мнение: 25-09-2013, 21:30 -
BBC news
От Arthur's Sword EXCALIBUR във форум НОВИНИОтговори: 3Последно мнение: 16-02-2013, 00:33 -
А тия направо се оляха...
От Arthur's Sword EXCALIBUR във форум Общ форумОтговори: 160Последно мнение: 09-10-2009, 10:17 -
Bulgaria.bg — The Official Web Portal of the Diplomatic Missions of Bulgaria Abroad
От slamata във форум Статут в UK, постоянно жителство, британско гражданствоОтговори: 0Последно мнение: 22-06-2005, 11:35 -
ot news.bg
От kekata във форум Новини от и за БългарияОтговори: 0Последно мнение: 21-05-2005, 17:40
Отметки