Имиграция Работа Финансии Travel
Телефони PC TV Забавление

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форумът ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщение и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

Игри Запознанства Обяви Документи Игри vBookie кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp Форум > Други форуми > Разни > Кулинарен кът
Connect with Facebook

Кулинарен кът Форум, посветен на кулинарните магии, рецепти, идеи, ревюта на домакински уреди, съвети.

Главно меню
Нови обяви
Двойна стая зона 3
Публикувано от: nadence_
Posted On: Днес
Отговори: 0
Виждания: 7
Двойна стая-Wood Green
Публикувано от: Dr Who
Posted On: Днес
Отговори: 0
Виждания: 7
davam staq
Публикувано от: boika_ivanova
Posted On: 30-06-2009
Отговори: 4
Виждания: 123
More...
asdasd mobile shop e2 save Dial-a-Phone
Стар 24-03-2005, 10:47 PM
Mel Mel е офлайн
Малката Кибритопродавачка

Дата на присъединяване: Jan 2005
Благодарил: 0
Благодарено 11 пъти в 8 мнения
Mel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is Godlike
Изпратете съобщение чрез Yahoo до Mel
Question Шоколад или сладолед?

[/b]Кое според вас е по- вкусно? Аз не мога да решa :confused:

:tonqe:
Благодарил Отговори с цитат
Sponsored Links
Стар 24-03-2005, 10:50 PM
CYPER CYPER е офлайн
Great Warriors Never Die

Дата на присъединяване: Dec 2004
Благодарил: 517
Благодарено 1,582 пъти в 995 мнения
CYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до CYPER Send a message via Skype™ to CYPER
По подразбиране :)

Сладолен определено - едно от нещата, които обичам най-много.

За шоколада от малък имам някаква параноя, че като ям шоколад ме болят зъбите и много не му се нахвърлям ама като има хапвам.

Благословен да бъде този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи

There are those that read the small print and learn through knowledge, while others ignore the small print and learn through expеrience
Стар 25-03-2005, 12:20 AM
Mel Mel е офлайн

Mel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is GodlikeMel is Godlike
Talking

Е аз и двете ги обичам . И немога да им устоя. има ли ги в Хладилника в се си хапвам по малко. Опитавам се да ги кyпyвам рядко.(нали сам все на дieта)
:D )

Стар 25-03-2005, 11:27 PM
Madonnata Madonnata е офлайн

Дата на присъединяване: Mar 2005
Благодарен 16 пъти в 1 мнение
Madonnata has a spectacular aura aboutMadonnata has a spectacular aura aboutMadonnata has a spectacular aura about
По подразбиране

От шоколада не се пълнее, ако се яде в умерени количества . Всъщност от сладките неща, той се разгражда най-бързо от организма и набавя енергия. Затова и го използват спортисти или ученици преди изпити...
Стар 25-03-2005, 11:28 PM
Madonnata Madonnata е офлайн

Благодарен 16 пъти в 1 мнение
Madonnata has a spectacular aura aboutMadonnata has a spectacular aura aboutMadonnata has a spectacular aura about
По подразбиране

В едно интервю бях чела, че Алиша Силвърстоун предпочитала шоколад пред един хубав секс
Стар 27-03-2005, 02:28 PM
xb00t xb00t е офлайн
Къде го пипнеш, там знае

Благодарил: 2
Благодарено 69 пъти в 20 мнения
xb00t will become famous soon enough
По подразбиране

За мен шоколадов сладолед или сладолед върху шоколад.
Изпрати СМС с текст "NOODLE MINS" на 81025 за да използваш безплатните си минути на мобилният телефон за безплатни разговори до България. Повече информация - http://www.bghelp.co.uk/forums/showthread.php?t=17892
Стар 27-03-2005, 06:14 PM
zmejche zmejche е офлайн
girl dragon

Дата на присъединяване: Feb 2005
Благодарил: 22
Благодарено 23 пъти в 17 мнения
zmejche will become famous soon enoughzmejche will become famous soon enough
По подразбиране

obojavam i dvete! mnooogo! naj-stahotnata kombinaciq mi se struva vanilov sladoled sys zaharosani qdki polqt obilno s shokolad! i ako moje da e vyrhu nqkogo...naj-dobre
Стар 28-03-2005, 11:54 PM
Mel Mel е офлайн

Thumbs up

Цитирай:
Първоначално написано от xb00t
За мен шоколадов сладолед или сладолед върху шоколад.
Страхотно си ги комбинирал.

Стар 08-04-2005, 12:35 PM
Mel Mel е офлайн

По подразбиране

Вчера като ходих да пазарyвам в Waitrose открих диетичен шоколад

Наистина ли е диетичн и не се пълнее от нея или просто е направена за

диабетици? Аз съм фен на шоколада и го обожавам, но тъй като се

въздържам от това удоволствие се питам дали може все пак да си хапвам спокойно от диетичeн. Вие какво мислите???

Стар 08-04-2005, 01:15 PM
coda coda е офлайн
happy, happy, happy

Дата на присъединяване: Nov 2004
Благодарил: 7
Благодарено 48 пъти в 33 мнения
coda has much to be proud ofcoda has much to be proud ofcoda has much to be proud ofcoda has much to be proud ofcoda has much to be proud ofcoda has much to be proud ofcoda has much to be proud ofcoda has much to be proud ofcoda has much to be proud ofcoda has much to be proud of
По подразбиране

a shkembe chorba zasto niama v opciite?
Стар 08-04-2005, 03:35 PM
Don_Toni Don_Toni е офлайн
Пичкаджия

Благодарил: 26
Благодарено 89 пъти в 57 мнения
Don_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до Don_Toni Изпратете съобщение чрез MSN до Don_Toni
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Madonnata
В едно интервю бях чела, че Алиша Силвърстоун предпочитала шоколад пред един хубав секс
Алишата дрънка глупости, защото е попаднала на разни немойчовци, я да хване един як българин и да я метне в плевника - няма да ще шоколад да погледне повече.

Следният потребител благодари на Don_Toni за полезното мнение:
SvetlaS (14-06-2008)
Стар 08-04-2005, 03:36 PM
Don_Toni Don_Toni е офлайн
Пичкаджия

Благодарил: 26
Благодарено 89 пъти в 57 мнения
Don_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is GodlikeDon_Toni is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до Don_Toni Изпратете съобщение чрез MSN до Don_Toni
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от coda
Не ми говори за шкембе, че ми потичат лигите.

Стар 13-04-2005, 12:36 AM
Mel Mel е офлайн

По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от coda
Ima ogledaj se malko to4no tyk v "Kolinaren kut"
Xvanax te 4e ne 4ete6 vsi4ko
.

Стар 14-05-2005, 11:27 PM
Mel Mel е офлайн

Talking

Сканирани бяха мозъците на хора, които си угаждат с ванилов сладолед.

Британски учени направиха две “революционни” открития след скорошни проучвания. Едното от тях е, че сладоледът разваля зъбите и фигурата на човек, а другото - че прави хората неимоверно щастливи!

До тези изводи специалистите достигнаха след проведени научни изследвания. По време на опитите бяха сканирани мозъците на хора, които непосредствено преди това са яли ванилов сладолед. Отчетена е мигновенна реакция на мозъчните вълни и то в тези части на мозъка, които се активират при голяма парична печалба или слушането на любима музика.

Според учените, това доказва, че човек се чувства щастлив, когато яде сладолед. Настина щастието не трае дълго, но и винаги може да се разхладите с още един сладолед в горещите летни дни!

Стар 15-05-2005, 02:04 PM
Suzanne Suzanne е офлайн
charming

Дата на присъединяване: Apr 2005
Благодарил: 766
Благодарено 759 пъти в 485 мнения
Suzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond repute
Изпратете съобщение чрез ICQ до Suzanne
По подразбиране

Обожавам шоколад и въпреки ,че е доста калоричен си го хапвам много честичко...
Шоколадът също прави хората щастливи и ги кара да се чувствам добре!Като начало той е източник на енергия за нашия организъм, защото съдържа манган и калий, които осигуряват нормалното функциониране на нашите клетки. Хората,които се занимават със спорт е добре да ядат шоколад-не слу4айно на спортистите преди тренировки и състезания се дава като добавка шоколад.
Още нещо важно е ,4е силата на шоколада стимулира работата на сърцето. Какаовите въглхидрати и мазнини се усвояват веднага и поддържат дейността на сърцето.
Шоколадът има също така силен дезинфекционен и анти-бактериален ефект. Така че той действа като малко известните-препарати лестерин и склоп. Но за разлика от тях няма химически произход и не е отровен! И междудругото поне според мен любопитен факт е ,4е Японците са стигнали още по-напред като произвеждат паста за зъби с какаово масло.
Вярно е и,4е шоколадът е наистина вреден в големи количества. Шоколадът е наркотик, подобно на химикала теобромин, който е близък по свойства, но по слаб от марихуаната. За да почувстваме наркотичното му въздействие трябва да изядем най-малко половин килограм. Има случаи за хора станали зависими от шоколад, които имат нужда да го взимат всеки ден.
но според мен шоколадът си е едно най-вкусните неща на света и всеки ден по малко хи4 не е вредно)
Стар 15-05-2005, 02:09 PM
Suzanne Suzanne е офлайн
charming

Дата на присъединяване: Apr 2005
Благодарил: 766
Благодарено 759 пъти в 485 мнения
Suzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond reputeSuzanne has a reputation beyond repute
Изпратете съобщение чрез ICQ до Suzanne
По подразбиране В шоколада се съдържа вещество, което потушава кашлица

В шоколада се съдържа вещество, което потушава кашлица
Британски учени от National Heart and Lung Institute към Империал Колидж в Лондон открили химическо вещество в шоколада, за което предполагат, че може да бъде прилагано като ново сресдтво за лекуване на кашлица. Те изследвали ефективността на съдържащото се в шоколада съединение – theobromine като средство за неуртализиране на изкуствено провокирана кашлица у 10 доброволци – непушачи. Учените открили, че theobromine е по-ефикасен за потушаването на кашлица, отколкото традиционно използвания в лекарствата за тази цел – codeine. Като средство за стимулиране на кашлица и установяване на тяхната персонална чувствителност към кашлицата, участниците в експеримента получили – capsaicin, след което били третирани с theobromine. Ефектът от него бил сравняван с плацебо и codeine. Според д-р Омар Шариф Османи, водещ специалист по респираторни заболявания от National Heart and Lung Institute, необходими са нови изследвания с цел разработване на нови средства за лечение на кашлица, в частност и още изследвания върху ефективността на theobromine. Защото от слабостите в тази сфера на медицината и фармацевтиката в последна сметка страдат хората. Само за лекарствата против кашлица, които се отпускат без рецепта всяка година британците харачат средно по 100 млн. лири стерлинги.
Стар 15-05-2005, 02:15 PM
Geronimo Geronimo е офлайн
deep down and dirty

Благодарил: 59
Благодарено 33 пъти в 28 мнения
Geronimo is a jewel in the roughGeronimo is a jewel in the roughGeronimo is a jewel in the roughGeronimo is a jewel in the rough
По подразбиране

az predpo4itam sladoled pred 6okolod
Стар 15-05-2005, 02:26 PM
3dimensional_ME 3dimensional_ME е офлайн
Agent provocateur

Благодарено 4 пъти в 2 мнения
3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Geronimo
az predpo4itam sladoled pred 6okolod
И 2те и 2те!Мелба!
Стар 15-05-2005, 02:49 PM
Сашо Сашо е офлайн
Баш Майстора

Благодарил: 25
Благодарено 219 пъти в 139 мнения
Сашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond repute
По подразбиране

а аз туко що изядох цяла'Tesco Double Chocolate Gateau 510g' !
Стар 16-05-2005, 10:05 AM
Dick Hurts Dick Hurts е офлайн
старо куче

Благодарил: 14
Благодарено 30 пъти в 22 мнения
Dick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond reputeDick Hurts has a reputation beyond repute
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от mr_Bean
а аз туко що изядох цяла'Tesco Double Chocolate Gateau 510g' !
Баче ти колко кила си уе?
Стар 16-05-2005, 10:15 AM
Сашо Сашо е офлайн
Баш Майстора

Благодарил: 25
Благодарено 219 пъти в 139 мнения
Сашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond reputeСашо has a reputation beyond repute
По подразбиране

100 кила
Стар 21-05-2005, 03:31 PM
Maria Maria е офлайн
~

Благодарил: 370
Благодарено 394 пъти в 195 мнения
Maria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond reputeMaria has a reputation beyond repute
Wink

Любимата ми торта е направена от три блата- Мъж, шоколад и сладолед
Следният потребител благодари на Maria за полезното мнение:
SvetlaS (14-06-2008)
Стар 02-06-2005, 03:00 PM
3dimensional_ME 3dimensional_ME е офлайн
Agent provocateur

Благодарено 4 пъти в 2 мнения
3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future3dimensional_ME has a brilliant future
Wink Афродизиак!

Шоколад или сладолед?
Шоколадов сладолед с цели ягоди и парченаца ананас!ММММММ
Мога да ям до безкрай..
Мъж няма да ви е нужен!Удоволствие за чисто женска консумация!
Стар 11-06-2005, 08:37 PM
musholina musholina е офлайн
стара дръглива кучка

Благодарил: 380
Благодарено 322 пъти в 207 мнения
musholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond repute
По подразбиране

Аз лично предпочитам сладолед.Но относно шоколада се държа малко, меко казано, странно.Ако ми предложат сладолед ще се съглася веднага.Ако ми предложат шоколад-най-често ще откажа.Но веднъж на 3-4 месеца ме обзема шоколад-мания и изпитвам супер огромното желание да се натъпча със шоколад докато ми втръсне.За целта си купувам цели два и ги изяждам с огромно удоволствие.После в следващите 3-4 месеца не съм фенка на шоколада изобщо. :toothy8:
Стар 11-06-2005, 08:45 PM
musholina musholina е офлайн
стара дръглива кучка

Благодарил: 380
Благодарено 322 пъти в 207 мнения
musholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond repute
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Mel
Сканирани бяха мозъците на хора, които си угаждат с ванилов сладолед.

Британски учени направиха две “революционни” открития след скорошни проучвания. Едното от тях е, че сладоледът разваля зъбите и фигурата на човек, а другото - че прави хората неимоверно щастливи!

До тези изводи специалистите достигнаха след проведени научни изследвания. По време на опитите бяха сканирани мозъците на хора, които непосредствено преди това са яли ванилов сладолед. Отчетена е мигновенна реакция на мозъчните вълни и то в тези части на мозъка, които се активират при голяма парична печалба или слушането на любима музика.

Според учените, това доказва, че човек се чувства щастлив, когато яде сладолед. Настина щастието не трае дълго, но и винаги може да се разхладите с още един сладолед в горещите летни дни!
Може би защото в мозъците на тези хора,докато ядат сладолед,подсъзнателно изникват асоцияции с детството им,когато са били щастливи когато получат сладолед.Забелязала съм че когато съм на разходка с някое дете и го питам:"Искаш ли да ти купя сладолед?" то много се радва и го приема като специален treat.Докато като го питам иска ли нещо друго,го приема по-скоро като опция.
Sponsored Links
Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване