Инфо За UK Новини Запознанства Обяви EastE Работа Старт Строители Жълти страници Търси
Страница 1 от 11 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 25 от общо 255
    Нов потребител
    Thanks
    2
    Благодарено 65 пъти
    в 9 поста

По подразбиране Съвети и взаимопомощ между новите емигранти

Здравейте,
    От доста време чета този форум и счетох за необходимо за създаването на подобна тема. Първо, защото по моя мнение информацията във форума е доста разпиляна и повечето теми съдържат повече остаряла, отколкото нова информация, което действа дезинформативно. Второ, защото "старите" емигранти са минали по този път преди време, повечето от тях не са в час с новите правила, пък не са и длъжни да ни помагат. Трето ако си помагаме взаимно ще си стъпим на краката по-бързо (или поне на мен ми звучи логично).

Темата си има собствени правила отнасящи се за всички потребители.

1.НЕ СПАМИ!
    2.ЗАДАВАЙ КОНКРЕТНИ ВЪПРОСИ
    3.ЗАДАВАЙ ВЪПРОСИТЕ СИ КРАТКО, ТОЧНО, ЯСНО
    4.ОТГОВАРЯЙ НА ЗАДАДЕНИТЕ ВЪПРОСИ КРАТКО, ТОЧНО, ЯСНО, ПОВЪЗМОЖНОСТ С ПРОВЕРЕНА ЛИЧНО ОТ ТЕБ ИНФОРМАЦИЯ

2. The Following 39 Users Say Thank You to azzza For This Useful Post:

365289 (12-11-2011),Bettina (13-03-2011),Calypso (11-03-2011),cvetangi (15-08-2011),dafnymar (09-04-2011),dragomir1966 (07-06-2012),galeria7 (15-05-2011),garganega (09-03-2011),George_d (24-09-2012),georgiev8608 (09-04-2011),guapeton (28-06-2012),iliya (02-04-2011),ivein_sl (07-08-2012),ivomaria (11-05-2011),janabibijana (25-04-2011),JDimitrov (19-04-2012),jenny_tod (02-04-2011),krisana (22-04-2011),lerry9 (28-07-2011),lordm (11-03-2011),mamamia (11-03-2011),mariqalexandra (11-11-2011),martalina (14-06-2011),merry (26-01-2012),mislitelka (04-06-2011),mlazeva (16-03-2012),musi (22-04-2011),MyleneFarmer (14-11-2011),Nane Jurova Grozdanka (28-07-2012),natali.gr (20-10-2012),nikodim (26-03-2011),Nikolay Nenov (11-03-2011),тити-жоро (21-02-2012),Rabit (23-08-2012),Sherilin (21-02-2012),simonabs (16-01-2012),sivex (16-01-2012),sveviky (15-03-2011),Y&T (08-10-2012)

Нов потребител
    Thanks
    2
    Благодарено 65 пъти
    в 9 поста

По подразбиране Относно: Съвети и взаимопомощ между новите емигранти

От месец и десет дни съм в Лондон. За сега имам само банкова сметка от другата седмица ще подготвям документите за издаване на NIN и SE.

Ако някои случайно има проблем с издаването на банкова сметка.Аз лично си направих сметка в Barclays, като представих паспорт и банково извлечение от БГ банка. По този начин посочих БГ адресът си за основен, а лондонския става адрес за кореспонденция. Банковото извлечение трябва да е оригинал, донесен или пратен ви по пощата от БГ. Трябва да съдържа цветно лого на банката и да е издаден не по-късно от три месеца. Въпросното извлечение ще се преведе директно от Barclays като за това може и да ви таксуват. Моето извлечение беше издадено директно на латиница от банката в БГ.

Имам въпрос относно издаването на CSCS карта. Има ли легален начин за издаването й ако нямаш NIN?
    Последно редактирано от Мила : 09-03-2011 на 14:59 Причина: по желание на автора

4. The Following 4 Users Say Thank You to azzza For This Useful Post:

George_d (24-09-2012),horhe (01-04-2011),nikodim (26-03-2011),Sherilin (22-02-2012)

Нов потребител
    Thanks
    2
    Благодарено 65 пъти
    в 9 поста

Аз този форум съм го изчел целия и не само него.

П.С. Дезинформация са всички твърдения от сорта, че NIN се издава само на особено симпатични хора, или пък на хазартен принцип. Дезинформация са и всички твърдения, че банкова сметка може да се изкара само в квартали, заселени предимно с бледолики, местни граждани. Тук си има правила, които трябва да се спазват и се спазват.

П.П.С. Не се заяждам.
    Последно редактирано от madlena : 09-03-2011 на 07:52

6. The Following 7 Users Say Thank You to azzza For This Useful Post:

365289 (12-11-2011),Arthur's Sword EXCALIBUR (08-03-2011),Calypso (11-03-2011),go_LEVSKI_go (09-03-2011),mamamia (11-03-2011),nikodim (26-03-2011),robert72 (08-03-2011)

Нов потребител
    Thanks
    2
    Благодарено 65 пъти
    в 9 поста

Edit: Berkeley в горните постове да се чете Barclays

Можете да си откриете банкова сметка в HSBC (Passport Bank Account), което ще ви струва £8 на месец. С първото получено банково извлечение от HSBC може да отидете в която си пожелаете банка и да си отворите безплатна банкова сметка.
    Въпросният Passport Bank Account в HSBC се издава на новодошли.

По мое мнение след изтичане на три месечен период от пристигането ви на територията на UK за изкарването на банкова сметка в която и да е банка ще ви бъде изисквано да докажете UK адрес.

8. The Following 6 Users Say Thank You to azzza For This Useful Post:

ice_fire (09-01-2012),krisana (22-04-2011),mamamia (11-03-2011),Nikolay Nenov (11-03-2011),svetlancheto74 (16-08-2011),sveviky (15-03-2011)

пристрастен Аватара на fonbox
    Град
    Preston
    Thanks
    17
    Благодарено 14 пъти
    в 13 поста

Здравейте на всички.От 3 седмици съм в Англия и се опитвам да си изкарам банкова сметка,но навсякаде без успех.Искат ми сметки за ток или вода(доказателство за адрес)но нямам как да им дам такова нещо защото живея при един приятел англичанин като негов гост.Днес ходих в HSBC от там пък ми искат доказателство за българския ми адрес(тоест да отида до посолството в Лондон-аз съм в Preston,и да ми дадът някакво писмо като доказателсто или да ми преведът личната карта на английски).Някой ака предложи някакъв вариант ще съм му много благодарен.И между другото не ме одобриха за NI миналата седмица.

Град
    Preston
    Thanks
    17
    Благодарено 14 пъти
    в 13 поста

Май не обясних както трябва.Искам да работя тук като Селф импл. а не за някой друг а за себе си.Тоест искам да развивам бизнес тук(наистина бизнес).Имам раклама на бизнеса си(сайт,визитки,обяви в местен вестник)в процес съм на търсене на клиенти(вече имам 2ма).Така по изчерпателно ли звучи.

11. The Following User Says Thank You to fonbox For This Useful Post:

George_d (24-09-2012)

avi8or Аватара на essence
    Град
    Varna
    Thanks
    96
    Благодарено 942 пъти
    в 540 поста

Защо си кандидатствал за НИН преди да си изкараш жълта карта за самонает? Аз поне така подразбрах, че си отишъл директно за НИН. Едно от условията да ти издадат НИН е да можеш легално да работиш в страната. Не че е задължително по този начин де, но така си повишаваш многократно шансовете.
    To see a world in a grain of sand, And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour (W. Blake)

13. The Following User Says Thank You to essence For This Useful Post:

fonbox (11-03-2011)

Нов потребител
    Thanks
    1

От две седмици съм тук - в Англия. Имам банкова сметка, не съм готова за инетрвю за осигурителен номер. Имам друг проблем и ако някой може да помогне, моля да го направи. Трябва да си намеря работа много спешно. Кой би ме взел без разрешително? Има ли някой опит с този проблем? имейл адреса ми е mariast05@abv.bg Моля, пишете ми как да започна. И ако някой знае фирма, която намира работа като care assistant, дайте някакви координати! Моля!

15. The Following User Says Thank You to mariast For This Useful Post:

George_d (24-09-2012)

Старо куче
    Thanks
    1 898
    Благодарено 985 пъти
    в 517 поста

Цитирай Първоначално написано от fonbox Виж мнението
    Ами защото като се обадих за интервюто и попитах човека какви документи са ми необходими той ми каза,Лична карта,паспорт и шофйорска книжка и доказателство за адрес.Така,отидох на интервюто само с тези документи обаче като док.за адрес представих писмо ат моя приятел с пресниман негов паспорт че живея в неговата собствена къща като негов гост.Така нататък,на интервюто дамата ме попита дали работя в момента(казах не защото тогава наистина не работих)пита ме дали имам писмо от счетоводител(да гарантира че ще ми ръководи счетоводството)-казах че все още си развивм бизнеса и съм в началото и не ми е необходим счетв. за сега.Питаха ме дали нося някакви фактури(НЕ).Обясних че като съм се обадил да си запиша дата за интервюто човекът с който съм говорил ми е казал да нося само тези неща.Жената спокойно продължи да ме разпитва като отговарях на всички въпроси без капка да ги баламосвам.И така де сега ще цитирам какво пише буквално в отговора им след 1 седмица:Your application has been refused because you have failed to provide sufficient evidence of your right to work!!!Смешно нали!!
    Кое му е смешното? Ако се поразровиш из форума ще откриеш всички документи, които се изискват.

Казали са ти да си носиш единствено документ за самоличност, ако става въпрос за наемане. Явно не си обяснил на служителя коректно, че става въпрос за самонаемане и си Български гражданин.

Относно доказателството за адрес - смяната на шофьорската книжка е най-лесното и най-бързо доказателство за адрес, което ми е известно.

17. The Following User Says Thank You to Guеst For This Useful Post:

fonbox (11-03-2011)

I see you... Аватара на Мила
    Град
    Шотландия
    Thanks
    13 570
    Благодарено 13 935 пъти
    в 6 776 поста

Ами защото като се обадих за интервюто и попитах човека какви документи са ми необходими той ми каза,Лична карта,паспорт и шофйорска книжка и доказателство за адрес.Така,отидох на интервюто само с тези документи обаче като док.за адрес представих писмо ат моя приятел с пресниман негов паспорт че живея в неговата собствена къща като негов гост.Така нататък,на интервюто дамата ме попита дали работя в момента(казах не защото тогава наистина не работих)пита ме дали имам писмо от счетоводител(да гарантира че ще ми ръководи счетоводството)-казах че все още си развивм бизнеса и съм в началото и не ми е необходим счетв. за сега.Питаха ме дали нося някакви фактури(НЕ).Обясних че като съм се обадил да си запиша дата за интервюто човекът с който съм говорил ми е казал да нося само тези неща.Жената спокойно продължи да ме разпитва като отговарях на всички въпроси без капка да ги баламосвам.И така де сега ще цитирам какво пише буквално в отговора им след 1 седмица:Your application has been refused because you have failed to provide sufficient evidence of your right to work!!!Смешно нали!!
    И аз не разбрах какво му е смешното. Ти дал ли си достатъчни доказателства за правото си да работиш? Не си....

Друг е въпросът, че ти кандидатстваш за НИН с основанието, че развиваш частен бизнес. Сега, би ли погледнал сериозно на частния бизнес на някого, който живее на гости у свой приятел, т.е. няма пари да си наеме квартира, да плаща сметки, не е издавал фактури (което значи, че не е извършвал услуги, на практика - че не е работил), сам си казал, че не работиш, т.е. не извършваш дейност, нямаш и счетоводител... Е, на какво основание трябва да ти издадат НИН, да те питам? Заради сините ти очи - или какъвто цвят са там? Не се опитвам да се подигравам - просто казвам - на тези интервюта се ходи подготвен, ти си отишъл, без да си приготвиш урока и искаш да ти издадат НИН, защото честно си си признал, че нямаш дейност, не работиш, което в превод означава, че НИН не ти трябва? Посочили са ти една причина, но можеше да е и друга - не си дал доказателства за започнат бизнес - и тя щеше да е също толкова валидна...
    Dreamland - да сбъднем мечтите си заедно! Моят вихър Законът за привличането
    Научих да раздавам пътни листи. Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го -
    и вече си спокоен
    .
    Търсачка на този форум Ограничават ви свободата в този форум? Опитайте тук!

19. The Following 3 Users Say Thank You to Мила For This Useful Post:

fonbox (11-03-2011),George_d (24-09-2012),Guеst (11-03-2011)

Град
    Preston
    Thanks
    17
    Благодарено 14 пъти
    в 13 поста

По принцип въпроса ми беше за банкова сметка,ако знае някой как да си изкарам в HSBC без да ходя до посолството да ми превеждат личната карта и да ми дадът писмо за пред банката като доказателство

Град
    Шотландия
    Thanks
    13 570
    Благодарено 13 935 пъти
    в 6 776 поста

Да разбрах,че съм отишъл неподготвен но причината за това е че когато се обадих за интервюто ми казаха само това да нося.А живея при приятел защото той живее сам и иска да му бъда гостенин докато реша аз.Приятели сме от доста време.Разбирам че това не е доказателство за адрес като ми напише писмо и като си даде паспорта.Сега заради този NI трябва да излизам на квартира ли според теб?
    Не съм казала такова нещо.

Но на интервюто за НИН, когато кандидатстваш като селф-имплойд, трябва да докажеш започнат собствен бизнес. Нито писмото от счетоводител, нито собствен адрес, сами по себе си, са достатъчно доказателство за започнат бизнес, но когато нямаш и нито едно друго нещо като доказателство, тогава няма как да се надяваш на НИН.

В този форум това е писано сигурно хиляда пъти - НИН се иска за 2 неща - за да работиш и плащаш данъци ( в твоя случай, ти не работиш и няма какви данъци да плащаш) или да точиш помощи от държавата (бенефити). Естествено, че няма да искат да ти дадат НИН, за да не се наредиш на и без това дългата опашка за бенефити.... Не казвам, че си дошъл тук заради това, просто се опитвам да ти обясня тяхната гледна точка.

Ако имаш шофьорска книжка, смени си я за британска - и ще получиш доказателство за адрес. иначе, по-рано ставаше с паспорта - имаше ред за домашен адрес и можеше да си го напишеш на латиница сам, ама вече в новите паспорти това май го няма... Иначе може и ако приятелят ти прехвърли едната от домашните сметки временно на твое име, докато получиш писмено потвърждение - сметка на твой адрес.
    Последно редактирано от Мила : 11-03-2011 на 20:58
    Научих да раздавам пътни листи. Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го -
    и вече си спокоен
    .

22. The Following User Says Thank You to Мила For This Useful Post:

fonbox (11-03-2011)

Град
    Шотландия
    Thanks
    13 570
    Благодарено 13 935 пъти
    в 6 776 поста

Благодаря ти много за изчерпателния отговор и за следващото интервю за NI ще съм доста подготвен.Не съм искал да обидя никого с може би обичайните въпроси за всеки един новопристигнал.Даже и въобще не съм запознат за тия помощи за които ми говориш.Просто се опитвам да свърша нащата по законен начин(а не както много наши сънародници го правят).Продължавам да се информирам и съм сигурен че ще се наредят нещата продто трябва време.Имам шоф.книжка и мисля това да направя както ме посъветва.А между другото как може да стане този номер с прехвърлянето на сметка на мое име че и моят човек въобще си няма на идея как може да стане?
    Обажда се на компаниите,, които дават газ/електричество/телефон и т.н. и пита - колко време ще отнеме да се смени името на титуляра на сметката и да получи новия титуляр потвърждение и как точно става - и готово. Повечето приемат сведенията по телефона и ще пратят следващата сметка на новото име. Обаче... може да трябва да почнеш да я плащаш тази сметка, не знам

Хубаво е, че искаш да се подготвиш - за начало, прочети темите, закачени като "важни" в подфорума селф-имплойд. Някои са много дълги, но като ги изчетеш, ще те ориентират добре в обстановката.

В тази тема е добре да се задават въпроси СЛЕД КАТО този основен материал е изчетен - ако въпросите са възникнали след прочитането.

Успех!
    и вече си спокоен
    .

24. The Following 2 Users Say Thank You to Мила For This Useful Post:

fonbox (11-03-2011),George_d (24-09-2012)

Град
    Preston
    Thanks
    17
    Благодарено 14 пъти
    в 13 поста

Благодаря много,а случайно да знаеш нещо по въпроса за това че в HSBC ме карат да отида до посолството.Има ли друг варянт според теб за да си докажа адреса в Бг,без да бия този път до Лондон и да се размотавам?Отново ти благодаря сърдечно за отговорите!!

26. The Following User Says Thank You to fonbox For This Useful Post:

George_d (24-09-2012)

Старо куче
    Thanks
    1 898
    Благодарено 985 пъти
    в 517 поста

Благодаря много,а случайно да знаеш нещо по въпроса за това че в HSBC ме карат да отида до посолството.Има ли друг варянт според теб за да си докажа адреса в Бг,без да бия този път до Лондон и да се размотавам?Отново ти благодаря сърдечно за отговорите!!
    Тъй като кандидатстваш за HSBC Passport Account, изискват адреса ти в България. Той трябва да е от официален документ или документ за самоличност. На личната карта е на крилица и следва да бъде преведен или в Посолството, или при акредитиран преводач.

Ако си извадиш британска шофьорска книжка, както вече аз и Мила те посъветвахме, то ще можеш да си отвориш акаунт във всяка друга банка.

28. The Following User Says Thank You to Guеst For This Useful Post:

George_d (24-09-2012)

Старо куче Аватара на евелина
    Град
    Lincoln
    Thanks
    691
    Благодарено 889 пъти
    в 338 поста

Това с прехвърляне на някаква сметка като ток, газ или вода работи.Ние така бяхме прехвърлили тока на името на един приятел за известно време,който живееше при нас.И после тия писма със сметките му служеха като доказателство за адрес в банката и на други места.
    За отварянето на сметка в банката-пробвай и в други банки(или в същата при друг служител),може да минеш и без доказателства за адрес в БГ.

30. The Following 2 Users Say Thank You to евелина For This Useful Post:

Didkus (12-03-2011),George_d (24-09-2012)

Чакам 100 паунда от Elina Аватара на DarkFallout
    Град
    Era of Austerity and Retrenching
    Thanks
    440
    Благодарено 2 331 пъти
    в 1 378 поста

Цитирай Първоначално написано от wheeler Виж мнението
    Кое му е смешното? Ако се поразровиш из форума ще откриеш всички документи, които се изискват.

Казали са ти да си носиш единствено документ за самоличност, ако става въпрос за наемане. Явно не си обяснил на служителя коректно, че става въпрос за самонаемане и си Български гражданин.

Относно доказателството за адрес - смяната на шофьорската книжка е най-лесното и най-бързо доказателство за адрес, което ми е известно.
    може и да нямаш шофьорска книжка и да си извадиш provisional, т.е. не сменяш ...
    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.

“Good fences make good neighbors."

“Those who attempt to level never equalise.”

"If you pay people not to work and tax them when they do, don't be surprised if you get unemployment.... "

32. The Following 2 Users Say Thank You to DarkFallout For This Useful Post:

fonbox (12-03-2011),George_d (24-09-2012)

Bulgarian Beauty Аватара на smartybonita
    Град
    Birmingham
    Thanks
    574
    Благодарено 233 пъти
    в 116 поста

По принцип въпроса ми беше за банкова сметка,ако знае някой как да си изкарам в HSBC без да ходя до посолството да ми превеждат личната карта и да ми дадът писмо за пред банката като доказателство
    Аз си отворих сметка там, нормален акаунт, а не глупавия им паспорт акаунт. Като доказателство за адрес им показах УК шофьорска книжка, поискаха ми и БГ паспорта. Носех разни други писма и Council Tax Bill с моето име, но дори не ме и попитаха за тях. Като видяха УК книжката и паспорта и казаха, че това е достатъчно и направо си ми казаха, че това е най- доброто, което съм могла да направя (смяната на книжката), защото както се изрази служителят е с един куршум -два заека, хем е още един документ за самоличност, хем е стабилно доказателство за адрес в УК. Смени я и няма да имаш грижи

34. The Following 2 Users Say Thank You to smartybonita For This Useful Post:

George_d (24-09-2012),Peshleme (06-08-2012)

глиган Аватара на vaskolini
    Град
    изгубен
    Thanks
    309
    Благодарено 868 пъти
    в 446 поста

Някои може ли да ми отговори, защо всички се втурват да вядят НИН още на първия месец.....не се заяждам ,просто ми е интересно??
    Колкото повече опознавам хората-толкова повече си заобичвам кучето.

Напреднал Аватара на cocaloca
    Thanks
    107
    Благодарено 312 пъти
    в 164 поста

вадят нин защото за да се регнеш като селф ти го искат. а без нин, жълта карта, утр и др. никоя агенция няма да те прати на работа. а като новодошъл е трудно да си предлагаш сам услугите без да има кой да те препоръча и затова масово строители и чистачи бачкат през агенция.
    по-интересно ми е за къв чеп агенциите питат за нин и утр ?!
    Последно редактирано от cocaloca : 12-03-2011 на 14:43

37. The Following User Says Thank You to cocaloca For This Useful Post:

George_d (24-09-2012)

глиган Аватара на vaskolini
    Град
    изгубен
    Thanks
    309
    Благодарено 868 пъти
    в 446 поста

Да ви разкажа и аз един случаи от преди 2-3 седмици. Та значи едно приятелче(от колежа) дойде лятото,записа курс part-таим......живее при негова близка. Няма адрес ,няма банкова сметка.....има писмо от спонсор (баща му от БГ). Подаде за jълта карта през октомври-получи я през януари.....С нея отиде в един хотел (тука са много)....и от там взе оферта за работа като сервитьор.....Букна си интервю за НИН през фефруари (лично го закарах до там).....носеше паспорт,jълтата карта и офертата за работа. Интервюращия го разпитва повече за Бербатов от колкото за самия него..... Естествено го одобриха.....сега работи 20 часа седмично.....в момента, ще записва NVQ за сервитьор,което моментално му вдига часовете. Апропо много е важно какво ще каже преподавателя за теб....от Хоум офис zадължително се свързват с него. Та така....не ми звичи много трудно само парички трябват.......! Между другото човека е Entry Level 1
    Дано е полезно за някои ....
    Колкото повече опознавам хората-толкова повече си заобичвам кучето.

39. The Following 4 Users Say Thank You to vaskolini For This Useful Post:

BobsuN (19-03-2011),galeria7 (25-03-2011),George_d (24-09-2012),monika_910 (19-07-2011)

Нов потребител
    Thanks
    35
    Благодарено 38 пъти
    в 21 поста

Цитирай Първоначално написано от vaskolini Виж мнението
    Някои може ли да ми отговори, защо всички се втурват да вядят НИН още на първия месец.....не се заяждам ,просто ми е интересно??
    Не знам защо? Аз лично съм тук от месец и малко и първата ми работа беше сметка, счетоводител, детето на училище, НИН и т.н. Просто от много четене това си направих като план. Сега като съм тук виждам, че това е безсмислено и бих си подредил нещата по друг начин. За съжаление вече съм с един отказ за НИН и скоро не смятам да се явявам безмислено е, защото ме очакват нови откази поне докато не докажа стабилен доход. Иначе имах договори и референции, но явно краткия срок ги кара да изчакат да видят как ще се развият нещата. Главното, което кара хората да бързат е това, че на повечето места искат НИН, за да започнеш работа, примерно да те наемат като лейбър, фиксер и т.н., или в агенции за почистване и други.

Нов потребител
    Thanks
    35
    Благодарено 38 пъти
    в 21 поста

Цитирай Първоначално написано от mariast Виж мнението
    От две седмици съм тук - в Англия. Имам банкова сметка, не съм готова за инетрвю за осигурителен номер. Имам друг проблем и ако някой може да помогне, моля да го направи. Трябва да си намеря работа много спешно. Кой би ме взел без разрешително? Има ли някой опит с този проблем? имейл адреса ми е mariast05@abv.bg Моля, пишете ми как да започна. И ако някой знае фирма, която намира работа като care assistant, дайте някакви координати! Моля!
    Не съм сигурен, че ще стане бързо, но една агенция, която наема без документи е тази:Calibre International
    Като видиш адреса отиди на началната страница. Там има Register кликни и и има една форма за попълване. После отиди там на място търси Жоро и му кажи яе ти трбва спешно работа. При него наемат персонал за хотели и за болници. Кажи му че и парт тайм те устройва после ако е доволен ще те прехвърли. Успех! Не е лесно и плащат по минимална ставка 5,93/час, но все е нещо.

42. The Following 8 Users Say Thank You to garganega For This Useful Post:

ALIAHIM (01-06-2011),azzza (13-03-2011),Didi_hi (16-04-2011),kerosssin (23-03-2011),mariast (14-03-2011),miloshka (21-10-2012),sveviky (15-03-2011),Y&T (08-10-2012)

щастлива Аватара на Edna
    Град
    London
    Thanks
    263
    Благодарено 1 275 пъти
    в 515 поста

Приятеля ти като собственик на жилището в което живее може да ти помогне за сметка.С била за кансел такса на негово име те гарантира,че живееш на същия адрес.Искат още бг лична карта и паспорт.Оригинали.Казвате,че имаш пари които трябва да съхраняваш някъде и скоро ще започваш работа.На въпроса "Какъв е очаквания доход?" отговора трябва да бъде над 500 паунда.
    Специално HSBC винаги се опитват да си пробутат паспортната сметка но ти не се вързвай защото имаш договор който те задължава да им плащаш 1 година.
    Описания модел работи безотказно.Пробвала съм го няколко пъти за мои близки.По никакъв начин не задължава гаранта.
    Номера на сметката го дават до 1-2 дена (правят някакви проверки) а картата пристига по пощата.Като не става в един клон отивате в друг,понякога е въпрос на късмет да попаднеш на свестен служител.

Halifax също имат алтернатива за сметка без доказателство за адрес но картата която дават (Виза Електрон)е малко ограничаваща.
    И още една подробност-във формата която дават от банката пише "Попълнете формата,Приложете копие от първата страница на паспорта и ги изпратете с предплатения плик който е част от формата и трябва да сгънете сами".Никъде не е подчертано,че това копие трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде заверено в някой от техните клонове т.е. те да преснимат паспорта и сложат печат "вярно с оригинала" и съответно връщат формата с това изискване.Това удължава процеса.
    Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

44. The Following 3 Users Say Thank You to Edna For This Useful Post:

George_d (24-09-2012),sveviky (15-03-2011),Y&T (08-10-2012)

Нов потребител
    Thanks
    2
    Благодарено 65 пъти
    в 9 поста

garganega Намирам постовете ти за особено полезни. Темата има нужда от повече хора като теб.

Mila Не мисля, че темата е достатъчно "узряла" (полезна) за да се прави важна.

Спамерите .....

46. The Following User Says Thank You to azzza For This Useful Post:

garganega (13-03-2011)

Страница 1 от 11 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно мнение: 13-09-2007, 15:05
  2. Новите емигранти от Бг ще ни издънят!
    От pa4o във форум Общ форум
    Отговори: 84
    Последно мнение: 14-09-2006, 15:48
  3. Професионалисти се включват в идеята за взаимопомощ .
    От lordm във форум Пари, Финанси, Счетоводство, Mortgages, Застраховки
    Отговори: 0
    Последно мнение: 27-01-2005, 20:54
  4. Професионалисти се включват в идеята за взаимопомощ .
    От lordm във форум Пари, Финанси, Счетоводство, Mortgages, Застраховки
    Отговори: 0
    Последно мнение: 18-01-2005, 01:02

Отметки

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  •  
eXTReMe Tracker