Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Просто съм страшно благодарен на "EMODONKOV" за постовете и като цяло за темата! Абсолютно всичко съм си разпечатал и след 2 месеца, когато замина всичко ще е смен, надявам се да ми помогне за по- бързото набавяне на документите! Само искам да попитам фирмата, която си създавам трябва ли да е в определена сфера или може да е, каквото аз реша.. Става въпрос да я регистрирам като парти компания например или трябва да е нещо от вече изброеният списък някъде из постовете?!
Просто съм страшно благодарен на "EMODONKOV" за постовете и като цяло за темата! Абсолютно всичко съм си разпечатал и след 2 месеца, когато замина всичко ще е смен, надявам се да ми помогне за по- бързото набавяне на документите! Само искам да попитам фирмата, която си създавам трябва ли да е в определена сфера или може да е, каквото аз реша.. Става въпрос да я регистрирам като парти компания например или трябва да е нещо от вече изброеният списък някъде из постовете?!
Няма изчерпателен списък на сферите, извън които не трябва да се излиза. Трябва да предлагаш услуги (каквито си избереш и каквито се търсят, най-вече, за да върви бизнеса) и после да доказваш с фактури и препоръки и вс. останало, че той наистина върви. Всъщност, документите при работата като селф-имплойд не са на първо място, в Кралството, вече си разбрал, нещата са по обратен начин -първо започваш бизнеса и чак след като потръгне, го регистрираш.
Няма изчерпателен списък на сферите, извън които не трябва да се излиза. Трябва да предлагаш услуги (каквито си избереш и каквито се търсят, най-вече, за да върви бизнеса) и после да доказваш с фактури и препоръки и вс. останало, че той наистина върви. Всъщност, документите при работата като селф-имплойд не са на първо място, в Кралството, вече си разбрал, нещата са по обратен начин -първо започваш бизнеса и чак след като потръгне, го регистрираш.
Може би ще ти прозвучи смешно, но аз все още съм в България! Смятам март 2012 година да замина и в момента събирам всякак информация, принтирам, чета, записвам, за да не съм от най- неподготвените, за това така ти досаждам и на лично!
Следният потребител благодари на iori_xx за полезното мнение:
Здравейте,всички.Изчетох страшно много,относно self-employed,както и всичко написано в този форум,но не можах да намеря отговор на един мой въпрос.Не знам може вече някъде да е публикувано и просто да не съм го видял.Въпросът ми е следният:аз съм на 19 години и искам лятото да замина в Англия и да регистрирам СЕ.Мога ли,да го регистрирам на 19 или трябва да чакам да стана на 21 години?
Здравейте,всички.Изчетох страшно много,относно self-employed,както и всичко написано в този форум,но не можах да намеря отговор на един мой въпрос.Не знам може вече някъде да е публикувано и просто да не съм го видял.Въпросът ми е следният:аз съм на 19 години и искам лятото да замина в Англия и да регистрирам СЕ.Мога ли,да го регистрирам на 19 или трябва да чакам да стана на 21 години?
И каква е логиката? Ако си пълнолетен (18+), нищо не те спира да работиш като самонает (не става ясно дали като sole trader или като company director имаш предвид, но приемам, че е първото). Регистрацията обаче не става току така, понеже първо ти трябва национално-осигурителен номер и едва след това си регистрираш бизнеса (освен ако не решиш да си правиш фирма, но това е друга тема).
П.С. И здрасти!
Следният потребител благодари на Doondie за полезното мнение:
И каква е логиката? Ако си пълнолетен (18+), нищо не те спира да работиш като самонает (не става ясно дали като sole trader или като company director имаш предвид, но приемам, че е първото). Регистрацията обаче не става току така, понеже първо ти трябва национално-осигурителен номер и едва след това си регистрираш бизнеса (освен ако не решиш да си правиш фирма, но това е друга тема).
П.С. И здрасти!
Ще бъде като sole trader.Знам .че първо ми трябва НИН,не бях сигурен за първото.Много ти благодаря за бързия отговор.
Здравейте,всички.Имам още един въпрос,който предполагам на повечето от вас ще се стори доста глупав,но все пак мен ме интересува.Въпроса ми е следният:тези от вас, които са регистрирали СЕ изкарвате ли достатъчно,за да се изхранвате и да си покривате наеми и др. разходи.За да избегна коментари от сорта "в Англия не растат пари по дърветата",това ми е пределно ясно.Никъде не растат.Питам ви,защото тук в БГ в момента нищо не върви-нито можеш да си отвориш фирма или магазин,с който да изкарваш достатъчно,за да се изхранваш,нито можеш от заплата да се изхранваш.И в UK ли е същото?Вървят ли ви, self-employed-те или работите на загуба,както всичко е в момента в БГ?
ми зависи какво извършваш като селф емплойд.
половината население в УК е регистрирано като селф емплойд дост. едни не изкарват нищо, други изкарват малко, трети - много
трябва да разбереш че регистрацията като селф емплойд не генерерира пари, нито намира работа, а те задължава да си декларираш доходите от бизнеса или услугата която предлагаш.
добре е да си уто1ниш въпроса
Последно редактирано от madlena : 05-02-2012 на 12:04 PM.
Здравейте,всички.Имам още един въпрос,който предполагам на повечето от вас ще се стори доста глупав,но все пак мен ме интересува.Въпроса ми е следният:тези от вас, които са регистрирали СЕ изкарвате ли достатъчно,за да се изхранвате и да си покривате наеми и др. разходи.За да избегна коментари от сорта "в Англия не растат пари по дърветата",това ми е пределно ясно.Никъде не растат.Питам ви,защото тук в БГ в момента нищо не върви-нито можеш да си отвориш фирма или магазин,с който да изкарваш достатъчно,за да се изхранваш,нито можеш от заплата да се изхранваш.И в UK ли е същото?Вървят ли ви, self-employed-те или работите на загуба,както всичко е в момента в БГ?
Селф емплойда, енчев, е ръководене на бизнес.
Като всеки бизнес доходите ти са правопропорцонални на усилията ти. Мисля няма нужда да ти цитирам един наш много известен футболист от близкото минало.
Та в тоя ред на мисли въпроса ти 'вървят ли ви СЕ' си е смешничък.
Имам още за писане ама пиша от тел и много бавно. Пове
Може би не формулирах правилно въпроса,но мерси за отговора.Имах предвид лесно ли си намирате работа.
Виж сега - СЕ извършват услуги и получават заплащане. Те могат да работят много, много неща - само някои от тях са, например - чистачки, строители, градинари, компютърни специалисти, журналисти и т.н. и т.н. и т.н. Как мислиш - има ли един и същ отговор за всичките тези професии? И зависи ли този отговор от професиите изобщо? Някои са напористи, започват с ниско квалифизирана работа, успяват да се справят и понеже могат повече от това - намират и по-високо квалифицирана работа и успяват. Други завъртат бизнес и само управляват предлагането на услугите, като наемат други да работят. Трети... Няма как да има един отговор.
Може би не формулирах правилно въпроса,но мерси за отговора.Имах предвид лесно ли си намирате работа.
ами имайки предвид че селф мплоийд може да бъдеш като започнеш от чистач и завършиш до консултант на премиера, как да ти отговорим на въпроса??
пак ти казвам формулирай си въпроса, за да можем да ти отговорим.
аз примерно лесно си намирам работа, ама ти не можеш да вършиш тази работа дето аз я върша, а дори и да можеш, това че аз си я намирам лесно не означава че и ти ще си я намираш лесно. тоест отговор на въпроса ти няма. или по-скоро кажи ти какво умееш да правиш за да те посъветваме ще се котират ли тук уменията ти.
Колкото и да е трудно да се отговори на твоя въпрос аз ще се опитам - Дори и да можеш да работиш моята работа не значи че ще си я намираш лесно. И още, мисля си че ще ти е много трудно да береш портокали в Англия
Ако си предлагам услугите като бояджия,мислите ли,че мога да изкарвам достатъчно за двама.
ами ше можеш.....
стига да си намериш работа.....
само че бояджия в БГ и UK.....
са две различни неща......
тука сички се оправят някак си....
тези дето не могат......
са на самолета за бг......
приготви се за разходите обаче......
тука първо се почва с разходите.....
после евентуално приходи....
за двама в Лондон мин 1200 поунда на месец....
квартира/стая в къща с още 5-10 4oвека с вкл сметки и евентуално net/, храна /хляб и манджа/ ,транспорт.....
толкоз.....
кола,цигарки ,алкохол ,кръчми,дрешкии др гъдели отгоре....
плюс чакане за документи няколко месеца......
are uspeh......
добре сте дошли.....
ПП..........
и четете......
повечко четете.....
оК?.....
:d rinks::dri nks: :d rinks:
__________________ http://www.youtube.com/watch?v=l0acd0mbPCs
.................................................. ......
МОЖИ ДЪ СМИ СЪ УСРАЛИ......ВАЖНУТУ И ЧИ НИ СМИ СЪ ИЗЛОЖИЛИ....
.................................................. .................
ПО ДОБРЕ ЗДРАВ И БОГАТ.....ОТКОЛКОТО БЕДЕН И БОЛЕН !!!
.................................................. ......................
БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА Е ЧАЛГА ТАИМ....ОНОВА БЕЗВРЕМИЕ , В КОЕТО ЗАДНИКЪТ СТОИ ПО ВИСОКО ОТ ГЛАВАТА....
Следните потребители благодарят на shopska salata за това полезно мнение:
Аз работя на загуба от както съм дошъл.Но щом казваш,че и в БГ е така,то няма смисъл да се прибирам.Ще трябва да продължавам тука да се мъча.
__________________ Спрете земята,искам да сляза.
Следният потребител благодари на stoian_72 за полезното мнение:
Благодаря на всички за подробната информация! Имам следния въпрос:
На 07.02.2012 синът ми - 19 годишен, се яви на интервю за NIN. Представи препоръка от фирма на сем.приятел в Лондон, но е казал, че му е плащано за работата в брой.
За да няма последствия за фирмата издала тази препоръка може ли да изпрати или да занесе допълнително инвойси за извършена работа?Същите ще даде и на управителя на фирмата.
Записан е на езиков курс за 6 месеца.Има банкова сметка, но не получава пари в нея.
Моля за бърз съвет.
Ако си предлагам услугите като бояджия,мислите ли,че мога да изкарвам достатъчно за двама.
Ами като цяло тук над 80% от сградния фонд са фамилни къщи, а знаеш че една къща си иска поддръжка непрекъснато. Затова и всякакви дейности свързани с ремонти по къщата се харчат много - от водопроводчик до градинар и чистачка, а по правило те се изпълняват от СЕ. Но дали ще си добър в това което ще правиш и дали ще имаш клиенти - божа работа.
Следният потребител благодари на cocaloca за полезното мнение:
Здравейте,
Искам да благодаря на всички, които са описвали и давала съвети как да достигнем заветния НИН и регистрация като селф, защото аз и моя съпруг успяхме за няма и 2 месеца ( утре ще ги направим) престо тук да си извадим НИНО-вете. ЧЕТЯХМЕ И ОБМИСЛЯХМЕ и повтаряхме стъпките, така че вашите усилия да ни помогните поне в нашия случай са оправдани, защото заради вас ние успяхме с това. Сега имам въпрос. Аз съм рехабилитатор по професия, но както разбрах тук е доста сложна регистрацията като такава и отнема много време и много пари за да се случи това. Разбрах, че е по лесно с масажите да се намерят клиенти. Чудя се просто във вестник ли да рекламирам, флаери ли да пускам по пощенските кутии, как да рекламирам усилията си освен в Gumtree от където за съжаление полуих само неприлични предложения ))) и още ако някой знае агенция в Гласгоу където биха ме наели на работа примерно като чистачка моля дайте координати. Благодаря
Това е темата, която първо прочетох тук и затова и ще напиша как са при мен нещата досега:
Реших, че ще идвам в Лондон и се поразтърсих, намерих тази тема /големи благодарности/ и си направих моя план. Края на март дойдох, като предварително си бях намерил квартира и имах нещо предвид за работа. Още на следващия ден си пратих бг шоф. книжка за английска, която след 2 седмици беше при мен вече. След всичко прочетено си знаех, че ми трябва документ за адрес, върши перфектна работа. Веднага след това банкова сметка - в Barclays и Santander. Само книжката беше напълно достатъчна за адреса и тъй като имах визитка и химикал на фирмата, за която можеше да бачкам оставих впечатление, че вече работя там.
Така вече имах и тукашна карта и преместих всички пари от бг картата ми в Barclays, като направих план кои дни по колко, за банк стейтмънта после. След като търсенето на квалифицирана работа не вървеше, ясно ми стана, че ще минавам на план Б в изработване на фактури /invoice/ за моя сметка. Направих си договор с мобилен оператор, да мога да говоря повече. Реших какво ще предлагам - компютърни услуги, че са ми до болка познати и си поръчах визитки. Купих си и домейн за сайта, който реших че ще правя за да прогресирам. Пуснах си реклама в няколко сайта /и screenshots за NIN интервюто/, намерих си 9 човека за фактурите, с 2 препоръки и договор за поддръжка с единия - всичко направих сам и попълних със съгласие и подписи. На 01.05 реших да питам за дата и ми казаха или 03.05. или 18.05 - значи 03 май, нищо, че още нямах всичко готово. Веднага след това намерих счетоводител и писмо от него /посъветва ме много полезни неща, не е българин/. На 02.05. около 00:00 вече всички документи бяха подготвени и готов за следващия ден - инвойсите, паспорт, книжка, разпечатки от сметката, договор за наем, фактури за изолир банд, за домейна, за визитките, препоръки, писмо от счетоводител и договор за поддръжка. Там ми казаха, че съм носил много неща и дори банковите разпечатки и книжката не ми ги иска, след като имам договор за наем /каза, че bank statement за тях е достатъчен само за адрес, но аз имам договор за наем и той стига напълно/. Поговорихме си доста с човека, попълни всичко възможно и то по начин, който аз дори не можех да изрека и остави коментар за мен накрая. Дадох му визитка дори, защото може да има защо да ме потърси и дори в някои от допълнителните въпроси /описани в темата за новите въпроси към НИН, сам ми каза какво ще пише и аз го потвърдих и разширих /. Каза ми също, че писмото от счетоводител не необходимо дори, затова може да си го спестите като разход. За мен мина добре и сега си чакам писмото с резултата и вече имам обаждания за услуги.
Така за месец и малко си организирах нещата и действам по прочетеното тук и напътствия от приятел. Дано е полезно и на останалите - нищо не е толкова лошо, просто е сложно и иска време и средства.
Следните потребители благодарят на crushman за това полезно мнение:
Веднага след това намерих счетоводител и писмо от него /посъветва ме много полезни неща, не е българин/.
Много полезна информация, благодаря!
Искаш ли да споделиш нещо от тези полезни неща, които те е посъветвал счетоводителят?
LinkBack to this Thread: http://www.bghelp.co.uk/forums/self-employed/13834-%CF%FA%F2%E5%E2%EE%E4%E8%F2%E5%EB-%E7%E0-%ED%EE%E2%EE%E4%EE%F8%EB%E8-emodonkov.html