Инфо За UK Новини Запознанства Обяви EastE Работа Старт Строители Жълти страници Търси
Страница 11 от 19 ПървиПърви ... 910111213 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 275 от общо 467
Like Tree2Likes

Тема: Пътеводител за новодошли - emodonkov

Manchester United Fan Аватара на Zara
    Thanks
    5 009
    Благодарено 8 743 пъти
    в 4 257 поста

По подразбиране Относно: Пътеводител за новодошли - emodonkov

Цитирай Първоначално написано от stany Виж мнението
    Здравейте,
    Днес се регистрирах и аз защото ми предстои да замина за УК и ми трябва инфо. Мой приятел почти ми е намерил работа , но искат work & leave permit, и ми казаха че най лесно става със self employed.Ta въпросът ми е:
    Ако получа документи за селф емплоймент мога ли да почна да работя за друг ,а не като самостоятелна фирма?
    И още , е ли възможно адвокат да ми изкара всички документи и какво струва?
    Защото се обаждах в Лондон /на адвокат /и ми казаха че ще ми извадят всички документи /жълта карта, банк акаунт,НИН / за 300 паунда, така ли е или има уловка?
    Work Permit i self-employed са две коренно различни неща.
    Ако работата,която са ти намерили изисква да имаш work permit,значи е за емплоид и на теб ти трябва това разрешение. не се вади от адвокат, вади се от работодателя.

Селф-емплоид да станеш всичко е безплатно, не виждам защо трябва да плащаш 300 лири,освен ако ги нямаш в изобилие...
    Ясно,че маи си награбил/а розовата кошница и не си много наясно как стоят нещата тук. Съветвам те да попрочетеш малко форума..

I see you... Аватара на Мила
    Град
    Шотландия
    Thanks
    13 568
    Благодарено 13 934 пъти
    в 6 776 поста

Цитирай Първоначално написано от stany Виж мнението
    Здравейте,
    Днес се регистрирах и аз защото ми предстои да замина за УК и ми трябва инфо. Мой приятел почти ми е намерил работа , но искат work & leave permit, и ми казаха че най лесно става със self employed.Ta въпросът ми е:
    Ако получа документи за селф емплоймент мога ли да почна да работя за друг ,а не като самостоятелна фирма?
    И още , е ли възможно адвокат да ми изкара всички документи и какво струва?
    Защото се обаждах в Лондон /на адвокат /и ми казаха че ще ми извадят всички документи /жълта карта, банк акаунт,НИН / за 300 паунда, така ли е или има уловка?
    Ако нямаш разрешително за работа, не можеш да почнеш като нает на договор законно. Можеш като самонает, но зависи от работата. Дай повече подробности.

Ако говориш езика, няма нужда да даваш пари, за да се регистрираш като селф-емплойд. Прочети началото на тази тема.
    Dreamland - да сбъднем мечтите си заедно! Моят вихър Законът за привличането
    Научих да раздавам пътни листи. Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го -
    и вече си спокоен
    .
    Търсачка на този форум Ограничават ви свободата в този форум? Опитайте тук!

3. The Following User Says Thank You to Мила For This Useful Post:

niknolt62 (06-09-2009)

Нов потребител
    Thanks
    9

Здравейте
    Благодаря на Емо, Мадлена и всички, всички, които въобще им е хрумнало да пишат в този сайт за да помагат на сънародниците си
    Аз и моят причтел сме решили да заминаваме за Кралството следващия месец и доста неща прочетохме вече, чак ми гръмна главата, защото мнения, колкото и хора...
    Имаме три варианта:
    Парви - с Вектор... хич не ми се иска да им дам тея пари за нещо което мога да направя и сама, но пък като си помисля колко пари може да похарчим докато си търсим работа и си уреждаме документите свят ми се завива. Както и да е де, това ни е краен вариант.
    Другият - с курс. Ние знаем английски, но пък щом този курс ти дава право на работа и струва 300 паунда годишно - звучи добре. Легално май нямаме право на повече от 20 часа седмично, или ако не съм права, моля някой да ме поправи, мн ще се радвам
    А такива курсове само в Лондон ли има и постоянно ли ги има, някой знае ли?
    Агенции за работа някой може ли да ми препоръча, както и такива дето да са и малко ъндър дъ тейбъл, ако има такива
    Третия вариант - селф имплоид... Колкото повече чета за това, толкова повече не мога да си обясня как едно момиче като мен може да се оправи с това нещо без да има никакви специални квалификации... Освен това това което аз си мечтая е скрит имплоймънт... Някой да може да ми даде съвет за това как мога да намеря някакви вратички?
    Иначе за уреждане на документи от БГ мога да препоръчам www.quickstartuk.com свестни са. Българи са макар че фирмата не е българска. Обясняват всичко и ако не ви се занимава, лесно може да си уредите селф-имплоймънт регистрацията, НИН, ЦСЦС карта, банкова сметка и всякакви такива неща - срещу солидна сума пари но все пак вижте и си преценете сами.. Аз още се чудя дали ми се дават парите или да се пробваме сами... В смисъл, не съм и убедена дали сами няма да ни излезе дори по-скъпо.
    Сори за дългия пост но имам още малко въпроси
    1.Та има ли такова нещо първо - ако работиш една година като селф-имплойд, лесно получаваш уърк аксешънт кард (или не знам там кво беше) и можеш да работиш и като имплои?
    2. Каква е разликата дефакто между синя и жълта карта?
    3. Ако се регистрираме като селф-имплойд а не можем да си намерим "клиенти", трябва ли да си плащтаме по 2 паунда седмично и ще си ги възвърнем ли някога?

Много много благодаря предварително!!!
    Дано дойдем скоро в УК, ще черпим

Banned
    Thanks
    182
    Благодарено 2 874 пъти
    в 1 545 поста

Цитирай Първоначално написано от riela Виж мнението
    Здравейте
    Благодаря на Емо, Мадлена и всички, всички, които въобще им е хрумнало да пишат в този сайт за да помагат на сънародниците си
    Аз и моят причтел сме решили да заминаваме за Кралството следващия месец и доста неща прочетохме вече, чак ми гръмна главата, защото мнения, колкото и хора...
    Имаме три варианта:
    Парви - с Вектор... хич не ми се иска да им дам тея пари за нещо което мога да направя и сама, но пък като си помисля колко пари може да похарчим докато си търсим работа и си уреждаме документите свят ми се завива. Както и да е де, това ни е краен вариант.
    Другият - с курс. Ние знаем английски, но пък щом този курс ти дава право на работа и струва 300 паунда годишно - звучи добре. Легално май нямаме право на повече от 20 часа седмично, или ако не съм права, моля някой да ме поправи, мн ще се радвам
    Агенции за работа някой може ли да ми препоръча, както и такива дето да са и малко ъндър дъ тейбъл, ако има такива
    Третия вариант - селф имплоид... Колкото повече чета за това, толкова повече не мога да си обясня как едно момиче като мен може да се оправи с това нещо без да има никакви специални квалификации... Освен това това което аз си мечтая е скрит имплоймънт... Някой да може да ми даде съвет за това как мога да намеря някакви вратички?
    Иначе за уреждане на документи от БГ мога да препоръчам www.quickstartuk.com свестни са. Българи са макар че фирмата не е българска. Обясняват всичко и ако не ви се занимава, лесно може да си уредите селф-имплоймънт регистрацията, НИН, ЦСЦС карта, банкова сметка и всякакви такива неща - срещу солидна сума пари но все пак вижте и си преценете сами.. Аз още се чудя дали ми се дават парите или да се пробваме сами... В смисъл, не съм и убедена дали сами няма да ни излезе дори по-скъпо.
    1.Та има ли такова нещо първо - ако работиш една година като селф-имплойд, лесно получаваш уърк аксешънт кард (или не знам там кво беше) и можеш да работиш и като имплои?
    3. Ако се регистрираме като селф-имплойд а не можем да си намерим "клиенти", трябва ли да си плащтаме по 2 паунда седмично и ще си ги възвърнем ли някога?

то, душа, идването лесно - самалета и хоп гетуик.
    оставането е трудно. кат гледам на вас ше ви е особено трудно.
    тука има криза, ако не сте разбрали. демек нема работа.
    документите стават лесно. трудното е после - намиране на работа, запазване на същата...и т.н.
    БГ-то, казват, ставало все по-добре. все повече бигейци се прибират...alarm bells maybe...ringing

6. The Following User Says Thank You to Bassman For This Useful Post:

niknolt62 (06-09-2009)

Нов потребител
    Thanks
    9

Благодаря. Честно казано не си първия, който ми го казва, но ние така или иначе сме решили да се пробваме. Не мисля, че толкова пък чак да нямаме шансове повече от другите. Поне знаем английски, работили сме и в Щатите по разни хотели и се надявам да имаме късмет за нещо подобно и в УК.
    Имам нужда от конкретно инфо, щото аз така или иначе няма да се откажа

8. The Following User Says Thank You to riela For This Useful Post:

niknolt62 (06-09-2009)

Старо куче
    Thanks
    1
    Благодарено 583 пъти
    в 322 поста

в червено:

1.Та има ли такова нещо първо - ако работиш една година като селф-имплойд, лесно получаваш уърк аксешънт кард (или не знам там кво беше) и можеш да работиш и като имплои? Няма такова нещо.
    2. Каква е разликата дефакто между синя и жълта карта? Синя - дава ти право на неограничени права за работа. жълта - това ти е регистрацията за СЕ.
    3. Ако се регистрираме като селф-имплойд а не можем да си намерим "клиенти", трябва ли да си плащтаме по 2 паунда седмично и ще си ги възвърнем ли някога? За това не съм сигурен, но по-скоро не.

Дано дойдем скоро в УК, ще черпим Да не забравите

10. The Following 2 Users Say Thank You to petvas For This Useful Post:

deina74 (31-07-2009),riela (13-04-2009)

Нов потребител
    Thanks
    9

с най-голямо удоволствие
    дано има с какво да черпим....
    и значи колкото и да се блъскаш като уж селф-емплйд, синята карта и разршителното за работа си остават мечта? А селф-емплоид някои от вас познава ли хора които да работят по хотели като СЕ?
    а за агенции за работа и за курсове? някой знае ли такива?
    Извинявам се за многото въпроси... Това е засега

скитник Аватара на karton4e
    Град
    Лондон
    Thanks
    1 300
    Благодарено 654 пъти
    в 263 поста

Здравейте
    Имаме три варианта:

Няма да мога да ти отговоря на всечки въпроси,но ще направя каквото мога.
    Регистрацията за селфемплоед ми стана за една седмица.Отидох и така.Казах им, че почвам работа във строителството,бях си извадил вече банкова сметка (и тя става за седмица-пластиката)и явно попаднах на лесен служител.Ако приятелят ти работи във строителството се записва за изпит по безопасност на труда-CSCS онлайн.Ако е проблем ще го букна без пари.И можете вече да работите.Назначавате си интервю първият месец за NIN и със повечко четене тук ще сте подготвени и за него.Лесни са нещата.Всичко сам съм си правил.Работата е проблема.Няма да те убеждавам, че сега не е момента.Мен също никой не успя да ме убеди да не идвам.
    За усигуровките тези два паунда и нещо не са ви никакъв проблем.Ако си под облагаемият минимум може да отпаднат мисля че беше клас4.Но пак със четене ще го намериш.Аз съм във този минимум, но смятам да си ги платя.За три месеца са 30 паунда.
    Жълта карта ти потвърждава, че ти работиш като самоусигоряващ се и не може да работиш като усигорен.Така си пише и във придружаващото е писмо.Изискват е по обектите, а защо е искат като тя се води че не е задължителна .Синята ти дава право да работиш всичко.След като направя 12 месеца трудов стаж, ще се разровя тук да видя как да си я получа.
    Ми това е за сега.Пишете като решите нещо.Няма да ви подведа.Успех.

13. The Following 3 Users Say Thank You to karton4e For This Useful Post:

borislava72 (20-07-2009),deina74 (31-07-2009),riela (13-04-2009)

Старо куче
    Thanks
    1
    Благодарено 583 пъти
    в 322 поста

Цитирай Първоначално написано от karton4e Виж мнението
    Синята ти дава право да работиш всичко.След като направя 12 месеца трудов стаж, ще се разровя тук да видя как да си я получа.
    абе вие до кога няма да разберете, че прехода от СЕ към наограничени права за работа НЕ МОЖЕ да се получи след 12 месеца СЕ. НИКОГА няма да си я получиш при тая постановка....

15. The Following User Says Thank You to petvas For This Useful Post:

Мила (13-04-2009)

Старо куче Аватара на zmei4o_pk
    Thanks
    3 405
    Благодарено 918 пъти
    в 408 поста

не знам какво сте работили преди,но с едни хубави сивита и добър английски може да омаете на интервюто евентуалния си бъдещ работодател.на въпросът какво заплащане очаквате,да отговорите 5,73.търсете работа по селцата,не в лондон,работодателят да ви предостави квартира.той има сметка от двама души в една стая,че наемът се плаща на човек,не на стая.обяснявате му,че имате нужда от разрешително,за което трябва да кандидатства той.докато трае апликацията,т.е.,докато работодателят чака отговор от хоум офис,имате право да работите.това е времето да се докажете като работници,и той дори при отказ да не желае да ви изпусне.вероятно ще получите отказ,това да не ви приреснява много,обяснявате на работодателя,че има и друг начин-nvq курс по съответната ви специалност,свързана с работата ви.това е един формален курс,някъде четох,че има и безплатни,но мои колеги румънци броиха по 1500 на човек за година.хубавото е,че докато сте чакали отговора за разрешителното,сте ги изкарали тези пари,другото хубаво е,че имате право на повече от 20 часа седмично.като започнете този курс,се водите вече студенти,а всъщност изобщо не го посещавате,а продължавате да си работите.после вече като студенти лесно вземате национален осигурителен номер и жълти карти.ако се ожените,единият от вас автоматично получава пълен достъп до пазара на труда,като дипендънт на студент.единият си остава със жълтата карта,а другият получава синя.лошото е,че когато единият престане да е студент,другият си губи правото на работа.ако пък и двамата сте си студенти и съберете по 12 фиша от месечни заплати,кандидатствате за синя карта на базата на една година легален емплоймънт с формата br1.при успех получавате сини карти и неограничени права
    трябва не само да четете,а да систематизирате.тук има всичко.попаднали сте на правилното място
    а,докато си търсите работа,може да живеете на хостел-от 7,50 легло и закуска.в хостела има интернет,четете си обяви и така...не може да наемате квартира преди да знаете къде ще работите,а и повечето наемодатели искат голям депозит и дългосрочно наемане.
    значи,живеете в голям град на хостел,денем обикаляте по околните села за работа,нощем си четете обявите ,пращате мейли и кандидатствате
    това е от мен,с най-искрени пожелания за успех.ако нещо съм объркала инфото,моля по-знаещите да ме поправят
    Последно редактирано от zmei4o_pk : 13-04-2009 на 21:48
    бъди добър до смърт, или ...поне се опитвай!

17. The Following 9 Users Say Thank You to zmei4o_pk For This Useful Post:

borislava72 (20-07-2009),Мила (13-04-2009),karton4e (14-04-2009),kate.k (09-02-2012),MG04 (14-04-2009),monika_910 (20-07-2011),riela (13-04-2009),taliq (26-08-2009),Unknown_lady (05-06-2009)

Град
    Шотландия
    Thanks
    13 568
    Благодарено 13 934 пъти
    в 6 776 поста

Цитирай Първоначално написано от petvas Виж мнението
    абе вие до кога няма да разберете, че прехода от СЕ към наограничени права за работа НЕ МОЖЕ да се получи след 12 месеца СЕ. НИКОГА няма да си я получиш при тая постановка....
    Прав е Петвас. Нека това да е много ясно. Неограничени права за работа в Кралството (синя карта) се получава след 12 месеца, но 12 месеца ЛЕГАЛЕН ЕМПЛОЙМЪНТ. Т.е., ако си имал разрешително за работа, извадено от работодател (на което те се навиват много трудно, при наличието на толкова безработни местни и европейци с пълни права), ако си работил 12 месеца без прекъсване като студент, макар и по 20 часа, щото на толкова имаш право - и др. п.

Може и по други начини - които Змейчо е описала - с корекцията от Петвас по-долу. Но с 12 месеца селф-имплойд не може да се стане емплойд и не може да се получи синя карта. Поне според действащата в момента законна уредба.

Риела, не става какъв да е курс по английски за 300 паунда, както казваш. Търси от списъка на одобрените от Хоум Офис. Има информация в този форум - ползвай тази търсачка.
    Последно редактирано от Мила : 13-04-2009 на 22:20
    Научих да раздавам пътни листи. Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го -
    и вече си спокоен
    .

19. The Following 4 Users Say Thank You to Мила For This Useful Post:

borislava72 (20-07-2009),karton4e (14-04-2009),kate.k (09-02-2012),riela (13-04-2009)

Старо куче
    Thanks
    1
    Благодарено 583 пъти
    в 322 поста

баси, тоя текст е дълъг ама си се постарала да вкараш в него 100 тона глупости... в червено...

Цитирай Първоначално написано от zmei4o_pk Виж мнението
    разрешително,за което трябва да кандидатства той.докато трае апликацията,т.е.,докато работодателят чака отговор от хоум офис,имате право да работите. ГЛУПОСТИ - нямат право да започнат ПРЕДИ да имат разрешително. Ако започнат глоби - 10000 гбп за работодателя и 2000 или 5000 за работника.
    вероятно ще получите отказ, СЪС СИГУРНОСТ ще получите отказ
    убавото е,че докато сте чакали отговора за разрешителното,сте ги изкарали тези пари, ГЛУПОСТ, поради по-горното дето написах.
    а,докато си търсите работа,може да живеете на хостел-от 7,50 легло и закуска. такива цени на хостели няма или ако има е в стая с > 20 легла. Но аз най-евтиното което съм виждал/спал е 8 гбп.
    ИЗОБЩО ЩО ПОДВЕЖДАШ ХОРАТА

21. The Following 2 Users Say Thank You to petvas For This Useful Post:

borislava72 (20-07-2009),riela (13-04-2009)

sweet lady luck Аватара на Charlotte
    Град
    In the eye of the tornado
    Thanks
    10 041
    Благодарено 6 862 пъти
    в 3 143 поста

По подразбиране Re: Относно: Пътеводител за новодошли - emodonkov

обяснявате му,че имате нужда от разрешително,за което трябва да кандидатства той.докато трае апликацията,т.е.,докато работодателят чака отговор от хоум офис,имате право да работите.това е времето да се докажете като работници,и той дори при отказ да не желае да ви изпусне.вероятно ще получите отказ,
    Докато се чака решението от ХО, те нямат право да работят по закон. Ако имаш предвид да лъжат работодателя и да работят незаконно е съвсем отделен въпроса, но моля уточнявайте, за да не се объркват хората, които искат да работят легално в тази страна. Освен това не е зле като давате подобни съвети, да казвате и каква е сумата на глобата.

п.с. С петвас сме писали по едно и също време.
    Wild is the wind

23. The Following User Says Thank You to Charlotte For This Useful Post:

riela (13-04-2009)

Thanks
    3 405
    Благодарено 918 пъти
    в 408 поста

Цитирай Първоначално написано от petvas Виж мнението
    баси, тоя текст е дълъг ама си се постарала да вкараш в него 100 тона глупости... в червено...
    може и да ти звучи като глупости,но говоря от собствен опит.започнах работа началото на ноември 2007,първия отказ получих за коледа.шефката беше питала хоум офис по телефона дали мога да работя докато апликацията е в процес.отговор-да,до 3 месеца.после тя изпрати възражение,после пусна нова апликация за мен,но за друга длъжност.вторият отказ получих на 10 юни 2008.след това,в мое присъствие шефката им звънна и ги попита има ли изобщо някакъв начин да задържи конкретната личност.отговорът беше да се регистрирам като селф.ами регистрирах се,сега и пиша фактури и си бачкам
    а на хостел живях 4 дни началото на ноември-уест енд хостел,единбург-16 легла в стая,7,50 на вечер-2007-за справка-джеймс-мениджър-01313131031
    по отношение на глобата-и аз съм се чудила защо на шефовете не им пука,че даже наеха и мъжа ми.през февруари,като се увеличи глобата,аз лично ги информирах.казаха да не се притеснявам,ще намерят начин
    не искам да подвеждам,най-искрено искам да помогна,но е факт,че дойдох сама,с ниво на езика 6ти клас втория срок,и се борих,и продължавам да се боря,и уважавам хората,на които им стиска да се борят
    Последно редактирано от zmei4o_pk : 13-04-2009 на 22:56

25. The Following 8 Users Say Thank You to zmei4o_pk For This Useful Post:

BlackSun (14-04-2009),D@R (14-04-2009),ina_maximova (11-07-2010),karton4e (14-04-2009),MG04 (14-04-2009),тити-жоро (30-01-2012),riela (13-04-2009),Unknown_lady (05-06-2009)

Град
    Thanks
    10 041
    Благодарено 6 862 пъти
    в 3 143 поста

може и да ти звучи като глупости,но говоря от собствен опит.започнах работа началото на ноември 2007,първия отказ получих за коледа.шефката беше питала хоум офис по телефона дали мога да работя докато апликацията е в процес.отговор-да,до 3 месеца.после тя изпрати възражение,после пусна нова апликация за мен,но за друга длъжност.вторият отказ получих на 10 юни 2008.след това,в мое присъствие шефката им звънна и ги попита има ли изобщо някакъв начин да задържи конкретната личност.отговорът беше да се регистрирам като селф.ами регистрирах се,сега и пиша фактури и си бачкам
    Ами типичен е случая!
    Служителите на ХО, отговарящи на телефона са се доказали мнгоократно като некомпетентни. И е естествено, че си получавала откази, след като си работила през това време нелегално за този работодател. Затова са ти отказвали. И пак казвам, че за да съветваш някой да работи незаконно, поне трябва да го уточняваш по някакъв начин, защото много хора могат да се подведат, че е легално да се работи докато се чака решението, а това не е вярно. За справка следните линкове от техния сайт:
    http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/wo...mits/applying/
    http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/si...riaromania0408

Най-добрият вариант е, разбира се, както се е получило при теб и са те взели като СЕ, но това е рядкост. И затова твоят 'съвет' би по-скоро навредил на хората. Ако някой е бил одобрен за добра позиция и чака разрешителното, но прочел тук, че можело да се работи през това време и след това получи отказ от ХО точно поради тази причина. И ако този човек не е такъв късметлия като теб и фирмата не се съгласи да го вземе като СЕ и реши да не се занимава повече с него, какво става? Човекът губи...Не казвам да не си даваш мнението или опита по тези въпроси, но просто да се уточнява за какво говориш и да не се дава подвеждаща инфомация. Пък вече всеки си носи глава на раменете в крайна сметка.
    Последно редактирано от Charlotte : 13-04-2009 на 23:03
    Wild is the wind

27. The Following 2 Users Say Thank You to Charlotte For This Useful Post:

Мила (13-04-2009),kate.k (09-02-2012)

Град
    Шотландия
    Thanks
    13 568
    Благодарено 13 934 пъти
    в 6 776 поста

Змейчо, сама знаеш, че отговорът "да" вероятно е даден от некомпетентен служител на Хоум Офис, затова нека не окуражаваме хората да действат по този начин. Ето официалния текст:
    If an application made under the Work Permit arrangements is approved, we will issue a
    letter of approval. This, on its own, does not authorise work in the UK for a Bulgarian or
    Romanian national. To obtain authorisation the Bulgarian or Romanian national should
    upon receipt of the letter of approval complete an application for an Accession worker card
    on form BR3 and submit both to the UK Border Agency. Only on receipt of the Accession
    worker card can the person commence work with an employer
    .
    и вече си спокоен
    .

29. The Following User Says Thank You to Мила For This Useful Post:

Zara (13-04-2009)

Thanks
    3 405
    Благодарено 918 пъти
    в 408 поста

значи при мен си е било луд късмет,защото работих преди това и за агенция-5 работни дни,на същото ми сегашно работно място,но за агенция.шефовете ме харесаха и ме взеха от агенцията.може би и затова не им пукаше за глобите,защото можеше винаги да се оправдаят с агенцията

Град
    Thanks
    10 041
    Благодарено 6 862 пъти
    в 3 143 поста

значи при мен си е било луд късмет,защото работих преди това и за агенция-5 работни дни,на същото ми сегашно работно място,но за агенция.шефовете ме харесаха и ме взеха от агенцията.може би и затова не им пукаше за глобите,защото можеше винаги да се оправдаят с агенцията
    Да, имала си късмет.
    Wild is the wind

32. The Following 2 Users Say Thank You to Charlotte For This Useful Post:

Мила (14-04-2009),zmei4o_pk (13-04-2009)

скитник Аватара на karton4e
    Град
    Лондон
    Thanks
    1 300
    Благодарено 654 пъти
    в 263 поста

Цитирай Първоначално написано от Milla Виж мнението
    Но с 12 месеца селф-имплойд не може да се стане емплойд и не може да се получи синя карта. Поне според действащата в момента законна уредба.
    Благодаря за отговора.Не съм се зачитал изобщо какъв е начина,а и дори не се целя във това.Принципно и селфемпломъна си ми е достатъчен.
    А за пегасс или там какъвто е -Пич,във такива теми е желателно да запазваш нормален тон.Не се прави на всезнаеш и си дръж езика зад зъбите.Във разговор очи във очи изобщо нямаше да ти обяснявам това,ако подходиш със подобен тон.Не са излишни съветите ти, ноооо тона ти .......

Старо куче
    Thanks
    1
    Благодарено 583 пъти
    в 322 поста

Цитирай Първоначално написано от karton4e Виж мнението
    Благодаря за отговора.Не съм се зачитал изобщо какъв е начина,а и дори не се целя във това.Принципно и селфемпломъна си ми е достатъчен.
    А за пегасс или там какъвто е -Пич,във такива теми е желателно да запазваш нормален тон.Не се прави на всезнаеш и си дръж езика зад зъбите.Във разговор очи във очи изобщо нямаше да ти обяснявам това,ако подходиш със подобен тон.Не са излишни съветите ти, ноооо тона ти .......
    нали се сещаш, че си не си ми на нищо за да ми даваш наклон как да ти говоря. не стига че ти се дава инфо като за малоумен (за да я разбереш, не казвам, че си) ами и си недоволен. и да прав си ако бехме очи в очи сигурно и тази инфо нямаше да получиш.
    аре друм...

Нов потребител
    Thanks
    9

здравейте отново
    искам да благодаря специално на змейцхо и на всички които пишат в този форум за полезното инфо и за линковете.
    вероятно ще потърся малко повече за тези курсове че ми се иска да сме колкото се може повече легални
    освен ако не стане някое чудо и някои от работедателите се навие да ни вземе като селф-емплоъед, в началото на май пристигаме в лондон...
    някои може ли да ми препоръча агенция за работа и евтин хощел там? както и някои надежден nvq курс?

Нов потребител
    Thanks
    5
    Благодарено 0 пъти
    в 0 поста

Здравейте, изчетох темата.. мерси на Емо Донков и на всички тук че се стараят да дават само най-точната информация. Бил съм в Лондон преди година, хареса ми много, но тогава не останах защото така се стекоха обстоятелствата. Сега съм решил да направя тази крачка и веднъж завинаги да се махна от милата родина с крадливите управници. Вече всичко ми е ясно около НИН, мин и тн. Едно е питането ми.. защото темата е създадена одавна.. ако утре аз пристигна в ОК готов информационно и физически да бачкам, удрям на греда независимо какво мога защото съм българин?!? демек може да съм най-добрия уеб дизайнер с перфектен английски и стаж свързан с компании от ранга на теско, ай би ем, майкрософт,.. обаче съм българче.. и затова чао, гоу бек ту иор факин вилидж неймд софиа?!?
    това ли е реалността?

unreal
    Град
    Belfast
    Thanks
    0

Цитирай Първоначално написано от vasemase Виж мнението
    ... демек може да съм най-добрия уеб дизайнер с перфектен английски и стаж свързан с компании от ранга на теско, ай би ем, майкрософт,.. обаче съм българче.. и затова чао, гоу бек ту иор факин вилидж неймд софиа?!?
    това ли е реалността?
    Бих казала и да и не. Зависи само от теб. Със сигурност ще минеш я през миене на чинии или някаква черна работа. Въпросът е да не се отказваш и постоянно да търсиш. И тук няма невъзможни неща, стига човек да е достатъчно упорит. Търсене и питане му е майката и да си по-млад иначе е доста по-трудно.
    Успех

38. The Following User Says Thank You to rburan For This Useful Post:

vasemase (04-06-2009)

Нов потребител
    Thanks
    5
    Благодарено 0 пъти
    в 0 поста

и все пак някои има ли точен отговор на въпроса ми, ... ако утре аз пристигна в ОК готов информационно и физически да бачкам, удрям на греда независимо какво мога защото съм българин?!? демек може да съм най-добрия уеб дизайнер с перфектен английски и стаж свързан с компании от ранга на теско, ай би ем, майкрософт,.. обаче съм българче.. и затова чао, гоу бек ту иор факин вилидж неймд софиа?!?
    това ли е реалността?

Banned Аватара на koce
    Thanks
    140
    Благодарено 937 пъти
    в 544 поста

и все пак,васемасе,
    ако утре ти пристигнеш в лондон/ок/-за коя дата всъщност си си взел ве4е билет?
    и ако няма при кого да отидеш,
    не греда,ами все от дузпа в тъ4 ще биеш....
    теско-меско,васе-масе...
    бе знайш ли го оня виц,дето сиганката и Манго взели да се развеждат.Пита ги съдия -изпълнителя,ккаво е имуществото ви,което трябва да поделим?
    Манго рекъл-ми кво да е,гу'син съдия-телевизор-мелевизор,пердета-мердета,пе4ка-ме4ка...
    Добре,отсякъл съдията и присъдил:
    на циганката телевизора,
    на манго-мелевизора.
    на сиганката пердетата,
    на манго мердетата.
    на циганката пе4ката,на манго...
    ме4катаа.
    Усети ли ме,а ?

41. The Following User Says Thank You to koce For This Useful Post:

**silvi** (04-06-2009)

Страница 11 от 19 ПървиПърви ... 910111213 ... ПоследнаПоследна

LinkBacks (?)

1. 23-04-2011, 07:52
  2. 06-04-2011, 18:46

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно мнение: 29-06-2011, 15:36
  2. Пътеводител за вегетарианци
    От lady във форум Кулинарен кът
    Отговори: 1
    Последно мнение: 03-02-2006, 17:50

Отметки

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове