Резултати от 251 до 275 от общо 467
-
13-04-2009, 17:10 #251Manchester United Fan
- Thanks
- 5 009
- Благодарено 8 743 пъти
в 4 257 поста
Относно: Пътеводител за новодошли - emodonkov
Work Permit i self-employed са две коренно различни неща.
Ако работата,която са ти намерили изисква да имаш work permit,значи е за емплоид и на теб ти трябва това разрешение. не се вади от адвокат, вади се от работодателя.
Селф-емплоид да станеш всичко е безплатно, не виждам защо трябва да плащаш 300 лири,освен ако ги нямаш в изобилие...
Ясно,че маи си награбил/а розовата кошница и не си много наясно как стоят нещата тук. Съветвам те да попрочетеш малко форума..
-
13-04-2009, 17:11 #252I see you...
- Град
- Шотландия
- Thanks
- 13 568
- Благодарено 13 934 пъти
в 6 776 поста
Dreamland - да сбъднем мечтите си заедно!
Моят вихър
Законът за привличането
Научих да раздавам пътни листи. Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го -
и вече си спокоен.
-
The Following User Says Thank You to Мила For This Useful Post:
niknolt62 (06-09-2009)
-
13-04-2009, 20:35 #253Нов потребител
- Thanks
- 9
- Thanked 1 Time in 1 Post
Здравейте

Благодаря на Емо, Мадлена и всички, всички, които въобще им е хрумнало да пишат в този сайт за да помагат на сънародниците си
Аз и моят причтел сме решили да заминаваме за Кралството следващия месец и доста неща прочетохме вече, чак ми гръмна главата, защото мнения, колкото и хора...
Имаме три варианта:
Парви - с Вектор... хич не ми се иска да им дам тея пари за нещо което мога да направя и сама, но пък като си помисля колко пари може да похарчим докато си търсим работа и си уреждаме документите свят ми се завива. Както и да е де, това ни е краен вариант.
Другият - с курс. Ние знаем английски, но пък щом този курс ти дава право на работа и струва 300 паунда годишно - звучи добре. Легално май нямаме право на повече от 20 часа седмично, или ако не съм права, моля някой да ме поправи, мн ще се радвам
А такива курсове само в Лондон ли има и постоянно ли ги има, някой знае ли?
Агенции за работа някой може ли да ми препоръча, както и такива дето да са и малко ъндър дъ тейбъл, ако има такива
Третия вариант - селф имплоид... Колкото повече чета за това, толкова повече не мога да си обясня как едно момиче като мен може да се оправи с това нещо без да има никакви специални квалификации... Освен това това което аз си мечтая е скрит имплоймънт... Някой да може да ми даде съвет за това как мога да намеря някакви вратички?
Иначе за уреждане на документи от БГ мога да препоръчам www.quickstartuk.com свестни са. Българи са макар че фирмата не е българска. Обясняват всичко и ако не ви се занимава, лесно може да си уредите селф-имплоймънт регистрацията, НИН, ЦСЦС карта, банкова сметка и всякакви такива неща - срещу солидна сума пари но все пак вижте и си преценете сами.. Аз още се чудя дали ми се дават парите или да се пробваме сами... В смисъл, не съм и убедена дали сами няма да ни излезе дори по-скъпо.
Сори за дългия пост но имам още малко въпроси
1.Та има ли такова нещо първо - ако работиш една година като селф-имплойд, лесно получаваш уърк аксешънт кард (или не знам там кво беше) и можеш да работиш и като имплои?
2. Каква е разликата дефакто между синя и жълта карта?
3. Ако се регистрираме като селф-имплойд а не можем да си намерим "клиенти", трябва ли да си плащтаме по 2 паунда седмично и ще си ги възвърнем ли някога?
Много много благодаря предварително!!!
Дано дойдем скоро в УК, ще черпим
-
13-04-2009, 20:50 #254
то, душа, идването лесно - самалета и хоп гетуик.
оставането е трудно. кат гледам на вас ше ви е особено трудно.
тука има криза, ако не сте разбрали. демек нема работа.
документите стават лесно. трудното е после - намиране на работа, запазване на същата...и т.н.
БГ-то, казват, ставало все по-добре. все повече бигейци се прибират...alarm bells maybe...ringing
-
The Following User Says Thank You to Bassman For This Useful Post:
niknolt62 (06-09-2009)
-
13-04-2009, 21:00 #255Нов потребител
- Thanks
- 9
Благодаря. Честно казано не си първия, който ми го казва, но ние така или иначе сме решили да се пробваме. Не мисля, че толкова пък чак да нямаме шансове повече от другите. Поне знаем английски, работили сме и в Щатите по разни хотели и се надявам да имаме късмет за нещо подобно и в УК.
Имам нужда от конкретно инфо, щото аз така или иначе няма да се откажа
-
The Following User Says Thank You to riela For This Useful Post:
niknolt62 (06-09-2009)
-
13-04-2009, 21:09 #256Старо куче
- Thanks
- 1
- Благодарено 583 пъти
в 322 поста
-
-
13-04-2009, 21:19 #257Нов потребител
- Thanks
- 9
с най-голямо удоволствие

дано има с какво да черпим....
и значи колкото и да се блъскаш като уж селф-емплйд, синята карта и разршителното за работа си остават мечта? А селф-емплоид някои от вас познава ли хора които да работят по хотели като СЕ?
а за агенции за работа и за курсове? някой знае ли такива?
Извинявам се за многото въпроси... Това е засега
-
13-04-2009, 21:25 #258
Няма да мога да ти отговоря на всечки въпроси,но ще направя каквото мога.
Регистрацията за селфемплоед ми стана за една седмица.Отидох и така.Казах им, че почвам работа във строителството,бях си извадил вече банкова сметка (и тя става за седмица-пластиката)и явно попаднах на лесен служител.Ако приятелят ти работи във строителството се записва за изпит по безопасност на труда-CSCS онлайн.Ако е проблем ще го букна без пари.И можете вече да работите.Назначавате си интервю първият месец за NIN и със повечко четене тук ще сте подготвени и за него.Лесни са нещата.Всичко сам съм си правил.Работата е проблема.Няма да те убеждавам, че сега не е момента.Мен също никой не успя да ме убеди да не идвам.
За усигуровките тези два паунда и нещо не са ви никакъв проблем.Ако си под облагаемият минимум може да отпаднат мисля че беше клас4.Но пак със четене ще го намериш.Аз съм във този минимум, но смятам да си ги платя.За три месеца са 30 паунда.
Жълта карта ти потвърждава, че ти работиш като самоусигоряващ се и не може да работиш като усигорен.Така си пише и във придружаващото е писмо.Изискват е по обектите, а защо е искат като тя се води че не е задължителна
.Синята ти дава право да работиш всичко.След като направя 12 месеца трудов стаж, ще се разровя тук да видя как да си я получа.
Ми това е за сега.Пишете като решите нещо.Няма да ви подведа.Успех.
-
The Following 3 Users Say Thank You to karton4e For This Useful Post:
borislava72 (20-07-2009),deina74 (31-07-2009),riela (13-04-2009)
-
13-04-2009, 21:30 #259Старо куче
- Thanks
- 1
- Благодарено 583 пъти
в 322 поста
-
The Following User Says Thank You to petvas For This Useful Post:
Мила (13-04-2009)
-
13-04-2009, 21:44 #260
не знам какво сте работили преди,но с едни хубави сивита и добър английски може да омаете на интервюто евентуалния си бъдещ работодател.на въпросът какво заплащане очаквате,да отговорите 5,73.търсете работа по селцата,не в лондон,работодателят да ви предостави квартира.той има сметка от двама души в една стая,че наемът се плаща на човек,не на стая.обяснявате му,че имате нужда от разрешително,за което трябва да кандидатства той.докато трае апликацията,т.е.,докато работодателят чака отговор от хоум офис,имате право да работите.това е времето да се докажете като работници,и той дори при отказ да не желае да ви изпусне.вероятно ще получите отказ,това да не ви приреснява много,обяснявате на работодателя,че има и друг начин-nvq курс по съответната ви специалност,свързана с работата ви.това е един формален курс,някъде четох,че има и безплатни,но мои колеги румънци броиха по 1500 на човек за година.хубавото е,че докато сте чакали отговора за разрешителното,сте ги изкарали тези пари,другото хубаво е,че имате право на повече от 20 часа седмично.като започнете този курс,се водите вече студенти,а всъщност изобщо не го посещавате,а продължавате да си работите.после вече като студенти лесно вземате национален осигурителен номер и жълти карти.ако се ожените,единият от вас автоматично получава пълен достъп до пазара на труда,като дипендънт на студент.единият си остава със жълтата карта,а другият получава синя.лошото е,че когато единият престане да е студент,другият си губи правото на работа.ако пък и двамата сте си студенти и съберете по 12 фиша от месечни заплати,кандидатствате за синя карта на базата на една година легален емплоймънт с формата br1.при успех получавате сини карти и неограничени права
трябва не само да четете,а да систематизирате.тук има всичко.попаднали сте на правилното място
а,докато си търсите работа,може да живеете на хостел-от 7,50 легло и закуска.в хостела има интернет,четете си обяви и така...не може да наемате квартира преди да знаете къде ще работите,а и повечето наемодатели искат голям депозит и дългосрочно наемане.
значи,живеете в голям град на хостел,денем обикаляте по околните села за работа,нощем си четете обявите ,пращате мейли и кандидатствате
това е от мен,с най-искрени пожелания за успех.ако нещо съм объркала инфото,моля по-знаещите да ме поправятПоследно редактирано от zmei4o_pk : 13-04-2009 на 21:48
бъди добър до смърт, или ...поне се опитвай!
-
The Following 9 Users Say Thank You to zmei4o_pk For This Useful Post:
borislava72 (20-07-2009),Мила (13-04-2009),karton4e (14-04-2009),kate.k (09-02-2012),MG04 (14-04-2009),monika_910 (20-07-2011),riela (13-04-2009),taliq (26-08-2009),Unknown_lady (05-06-2009)
-
13-04-2009, 22:15 #261I see you...
- Град
- Шотландия
- Thanks
- 13 568
в 6 776 поста
Прав е Петвас. Нека това да е много ясно. Неограничени права за работа в Кралството (синя карта) се получава след 12 месеца, но 12 месеца ЛЕГАЛЕН ЕМПЛОЙМЪНТ. Т.е., ако си имал разрешително за работа, извадено от работодател (на което те се навиват много трудно, при наличието на толкова безработни местни и европейци с пълни права), ако си работил 12 месеца без прекъсване като студент, макар и по 20 часа, щото на толкова имаш право - и др. п.
Може и по други начини - които Змейчо е описала - с корекцията от Петвас по-долу. Но с 12 месеца селф-имплойд не може да се стане емплойд и не може да се получи синя карта. Поне според действащата в момента законна уредба.
Риела, не става какъв да е курс по английски за 300 паунда, както казваш. Търси от списъка на одобрените от Хоум Офис. Има информация в този форум - ползвай тази търсачка.Последно редактирано от Мила : 13-04-2009 на 22:20
Dreamland - да сбъднем мечтите си заедно!
Моят вихър
Законът за привличането
Научих да раздавам пътни листи. Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го -
и вече си спокоен.
-
The Following 4 Users Say Thank You to Мила For This Useful Post:
borislava72 (20-07-2009),karton4e (14-04-2009),kate.k (09-02-2012),riela (13-04-2009)
-
13-04-2009, 22:17 #262Старо куче
- Thanks
- 1
- Благодарено 583 пъти
в 322 поста
-
The Following 2 Users Say Thank You to petvas For This Useful Post:
borislava72 (20-07-2009),riela (13-04-2009)
-
13-04-2009, 22:28 #263sweet lady luck
- Град
- In the eye of the tornado
- Thanks
- 10 041
- Благодарено 6 862 пъти
в 3 143 поста
Re: Относно: Пътеводител за новодошли - emodonkov
Докато се чака решението от ХО, те нямат право да работят по закон. Ако имаш предвид да лъжат работодателя и да работят незаконно е съвсем отделен въпроса, но моля уточнявайте, за да не се объркват хората, които искат да работят легално в тази страна. Освен това не е зле като давате подобни съвети, да казвате и каква е сумата на глобата.
п.с. С петвас сме писали по едно и също време.Wild is the wind
-
The Following User Says Thank You to Charlotte For This Useful Post:
riela (13-04-2009)
-
13-04-2009, 22:33 #264
може и да ти звучи като глупости,но говоря от собствен опит.започнах работа началото на ноември 2007,първия отказ получих за коледа.шефката беше питала хоум офис по телефона дали мога да работя докато апликацията е в процес.отговор-да,до 3 месеца.после тя изпрати възражение,после пусна нова апликация за мен,но за друга длъжност.вторият отказ получих на 10 юни 2008.след това,в мое присъствие шефката им звънна и ги попита има ли изобщо някакъв начин да задържи конкретната личност.отговорът беше да се регистрирам като селф.ами регистрирах се,сега и пиша фактури и си бачкам
а на хостел живях 4 дни началото на ноември-уест енд хостел,единбург-16 легла в стая,7,50 на вечер-2007-за справка-джеймс-мениджър-01313131031
по отношение на глобата-и аз съм се чудила защо на шефовете не им пука,че даже наеха и мъжа ми.през февруари,като се увеличи глобата,аз лично ги информирах.казаха да не се притеснявам,ще намерят начин
не искам да подвеждам,най-искрено искам да помогна,но е факт,че дойдох сама,с ниво на езика 6ти клас втория срок,и се борих,и продължавам да се боря,и уважавам хората,на които им стиска да се борятПоследно редактирано от zmei4o_pk : 13-04-2009 на 22:56
-
The Following 8 Users Say Thank You to zmei4o_pk For This Useful Post:
BlackSun (14-04-2009),D@R (14-04-2009),ina_maximova (11-07-2010),karton4e (14-04-2009),MG04 (14-04-2009),тити-жоро (30-01-2012),riela (13-04-2009),Unknown_lady (05-06-2009)
-
13-04-2009, 22:41 #265sweet lady luck
- Град
- In the eye of the tornado
- Thanks
- 10 041
- Благодарено 6 862 пъти
в 3 143 поста
Re: Относно: Пътеводител за новодошли - emodonkov
Ами типичен е случая!
Служителите на ХО, отговарящи на телефона са се доказали мнгоократно като некомпетентни. И е естествено, че си получавала откази, след като си работила през това време нелегално за този работодател. Затова са ти отказвали. И пак казвам, че за да съветваш някой да работи незаконно, поне трябва да го уточняваш по някакъв начин, защото много хора могат да се подведат, че е легално да се работи докато се чака решението, а това не е вярно. За справка следните линкове от техния сайт:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/wo...mits/applying/
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/si...riaromania0408
Най-добрият вариант е, разбира се, както се е получило при теб и са те взели като СЕ, но това е рядкост. И затова твоят 'съвет' би по-скоро навредил на хората. Ако някой е бил одобрен за добра позиция и чака разрешителното, но прочел тук, че можело да се работи през това време и след това получи отказ от ХО точно поради тази причина. И ако този човек не е такъв късметлия като теб и фирмата не се съгласи да го вземе като СЕ и реши да не се занимава повече с него, какво става? Човекът губи...Не казвам да не си даваш мнението или опита по тези въпроси, но просто да се уточнява за какво говориш и да не се дава подвеждаща инфомация. Пък вече всеки си носи глава на раменете в крайна сметка.Последно редактирано от Charlotte : 13-04-2009 на 23:03
Wild is the wind
-
-
13-04-2009, 22:51 #266I see you...
- Град
- Шотландия
- Thanks
- 13 568
в 6 776 поста
Змейчо, сама знаеш, че отговорът "да" вероятно е даден от некомпетентен служител на Хоум Офис, затова нека не окуражаваме хората да действат по този начин. Ето официалния текст:
If an application made under the Work Permit arrangements is approved, we will issue a
letter of approval. This, on its own, does not authorise work in the UK for a Bulgarian or
Romanian national. To obtain authorisation the Bulgarian or Romanian national should
upon receipt of the letter of approval complete an application for an Accession worker card
on form BR3 and submit both to the UK Border Agency. Only on receipt of the Accession
worker card can the person commence work with an employer.Dreamland - да сбъднем мечтите си заедно!
Моят вихър
Законът за привличането
и вече си спокоен.
-
The Following User Says Thank You to Мила For This Useful Post:
Zara (13-04-2009)
-
13-04-2009, 23:05 #267
значи при мен си е било луд късмет,защото работих преди това и за агенция-5 работни дни,на същото ми сегашно работно място,но за агенция.шефовете ме харесаха и ме взеха от агенцията.може би и затова не им пукаше за глобите,защото можеше винаги да се оправдаят с агенцията
-
13-04-2009, 23:09 #268
-
-
14-04-2009, 00:36 #269
Благодаря за отговора.Не съм се зачитал изобщо какъв е начина,а и дори не се целя във това.Принципно и селфемпломъна си ми е достатъчен.
А за пегасс или там какъвто е -Пич,във такива теми е желателно да запазваш нормален тон.Не се прави на всезнаеш и си дръж езика зад зъбите.Във разговор очи във очи изобщо нямаше да ти обяснявам това,ако подходиш със подобен тон.Не са излишни съветите ти, ноооо тона ти .......
-
14-04-2009, 08:36 #270Старо куче
- Thanks
- 1
- Благодарено 583 пъти
в 322 поста
-
14-04-2009, 10:35 #271Нов потребител
- Thanks
- 9
здравейте отново
искам да благодаря специално на змейцхо и на всички които пишат в този форум за полезното инфо и за линковете.
вероятно ще потърся малко повече за тези курсове че ми се иска да сме колкото се може повече легални
освен ако не стане някое чудо и някои от работедателите се навие да ни вземе като селф-емплоъед, в началото на май пристигаме в лондон...
някои може ли да ми препоръча агенция за работа и евтин хощел там? както и някои надежден nvq курс?
-
04-06-2009, 13:14 #272Нов потребител
- Thanks
- 5
- Благодарено 0 пъти
в 0 поста
Здравейте, изчетох темата.. мерси на Емо Донков и на всички тук че се стараят да дават само най-точната информация. Бил съм в Лондон преди година, хареса ми много, но тогава не останах защото така се стекоха обстоятелствата. Сега съм решил да направя тази крачка и веднъж завинаги да се махна от милата родина с крадливите управници. Вече всичко ми е ясно около НИН, мин и тн. Едно е питането ми.. защото темата е създадена одавна.. ако утре аз пристигна в ОК готов информационно и физически да бачкам, удрям на греда независимо какво мога защото съм българин?!? демек може да съм най-добрия уеб дизайнер с перфектен английски и стаж свързан с компании от ранга на теско, ай би ем, майкрософт,.. обаче съм българче.. и затова чао, гоу бек ту иор факин вилидж неймд софиа?!?
това ли е реалността?
-
04-06-2009, 20:07 #273unreal
- Град
- Belfast
- Thanks
- 0
Бих казала и да и не. Зависи само от теб. Със сигурност ще минеш я през миене на чинии или някаква черна работа. Въпросът е да не се отказваш и постоянно да търсиш. И тук няма невъзможни неща, стига човек да е достатъчно упорит. Търсене и питане му е майката и да си по-млад иначе е доста по-трудно.
Успех
-
The Following User Says Thank You to rburan For This Useful Post:
vasemase (04-06-2009)
-
04-06-2009, 20:46 #274Нов потребител
- Thanks
- 5
- Благодарено 0 пъти
в 0 поста
и все пак някои има ли точен отговор на въпроса ми, ... ако утре аз пристигна в ОК готов информационно и физически да бачкам, удрям на греда независимо какво мога защото съм българин?!? демек може да съм най-добрия уеб дизайнер с перфектен английски и стаж свързан с компании от ранга на теско, ай би ем, майкрософт,.. обаче съм българче.. и затова чао, гоу бек ту иор факин вилидж неймд софиа?!?
това ли е реалността?
-
04-06-2009, 21:02 #275
и все пак,васемасе,
ако утре ти пристигнеш в лондон/ок/-за коя дата всъщност си си взел ве4е билет?
и ако няма при кого да отидеш,
не греда,ами все от дузпа в тъ4 ще биеш....
теско-меско,васе-масе...
бе знайш ли го оня виц,дето сиганката и Манго взели да се развеждат.Пита ги съдия -изпълнителя,ккаво е имуществото ви,което трябва да поделим?
Манго рекъл-ми кво да е,гу'син съдия-телевизор-мелевизор,пердета-мердета,пе4ка-ме4ка...
Добре,отсякъл съдията и присъдил:
на циганката телевизора,
на манго-мелевизора.
на сиганката пердетата,
на манго мердетата.
на циганката пе4ката,на манго...
ме4катаа.
Усети ли ме,а ?
-
The Following User Says Thank You to koce For This Useful Post:
**silvi** (04-06-2009)
LinkBacks (?)
-
Untitled document
Refback This thread23-04-2011, 07:52 -
Untitled document
Refback This thread06-04-2011, 18:46
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
Други въпроси, отделени от темата "Пътеводител за новодошли - emodonkov"
От goho във форум Self-EmployedОтговори: 50Последно мнение: 29-06-2011, 15:36 -
Пътеводител за вегетарианци
От lady във форум Кулинарен кътОтговори: 1Последно мнение: 03-02-2006, 17:50

2Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Отговори с цитат

Отметки