BGHelp Wiki
Имиграция Работа Финансии Travel

Телефони PC TV Забавление

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

BGhelpmap Обяви Документи кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp Форум > Топ 7 форуми > Имиграция и Право > Registration Certificates

Главно меню
Нови обяви
Компютърен сервиз ...
От: teodor_29
Дата: 22 May 10:15
Видяно: 2
Бързо, лесно и удобн ...
От: Nivelinuk
Дата: 22 May 10:06
Видяно: 4
ТРАНСПОРТ ОТ БЪЛГАРИ ...
От: JICATA
Дата: 22 May 09:59
Видяно: 6
единчна стая под нае ...
От: diddi_iv
Дата: 22 May 09:56
Видяно: 10
До летищата в Лондон ...
От: dim.bg
Дата: 22 May 09:33
Видяно: 11
  #1 (permalink)  
Непрочетени 06-03-2008, 12:45 PM
нов user

Дата на присъединяване: May 2007
Благодарил: 10
Благодарено 11 пъти в 7 мнения
milena_79 is on a distinguished road
По подразбиране Сестра-депендънт на СЕ?!Има ли такова животно?

Здравейте от мен.
Отново ви пиша след известно отсъствие.
Да ви се похваля първо, че съпругът ми получи "Жълта книжка" пминалата седмица като СЕ и терзанията вече по този въпрос са минало.
Надраве на всички!Благодаря на всички също за оказаната помощ!

Сега на друга тема. Предстои ми да ходя в Кройдън за син сертификат в края на март./Отложих старото, тъй като жълтата карта на съпругът ми не беше пристигнала/. Ще видим как ще се развият нещата.

Питането ми е свързано с друго. На сестра ми й предстои дипломиране през май в България. Иска да работи при нас в УК. Намерила съм й работа като продавачка при един познат англичанин в магазин за дрехи. Обаче не знам как да й узаконим престоя. Доколкото съм в час за уърк пермитите или разрешителните за работа оставам с впечатления доста противоречиви. За тази позиция от една страна не може да кандидатства работодателия или поне е доста сложно, тъй като не е от разрешените за имигранти. В тази връзка има ли някакъв шанс тя да се прикачи като депендънт на моята синя /евентуално ако я получа/ карта или на статута на съпругът ми, знам ли - като роднина в ascendin line...или нещо подобно.
Някъде във форума срещнах, че вече е разширено понятието фемили мембър. Дали с легализирани сертификати за раждане, ковър леттър, и писмо от работодател ще стане нещо? В сайта пишеше че:

Family members of a Bulgarian and Romanian national who is in the United Kingdom and is not exempt from the work authorisation requirement, will also be required to obtain an accession work card in order to take employment in the United Kingdom. They will need to apply using application form BR4 which they can find in the applying section.

Accession worker card for an authorised family member
To apply for an accession worker card as an authorised family member you should use application form BR4, which you can download from the right side of this page.

Не знам дали не си тълкувам грешно нещата, но в БР4 т.1.2 пише също следното:
"To qualify for an Accession worker card as an authorised family member you will need an offer of employment. You will not have to stisfy the relevant requirements for the category of work concerned in order to obtain an Accession worker card "

Така, че не знам твърде правилният отговор. Надявам се , че ще ми помогнете и в това начинание.
Благодарил Отговори с цитат
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Непрочетени 06-03-2008, 01:59 PM
sweet lady luck

Дата на присъединяване: Mar 2005
Благодарил: 9,749
Благодарено 6,667 пъти в 3,035 мнения
Charlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до Charlotte
По подразбиране Re: Сестра-депендънт на СЕ?!Има ли такова животно?

Имаше писано и по други теми мисля, но трябва да потърсиш. Аз само бях извадила дефинициите за family member: http://bghelp.co.uk/forums/showthread.php?t=19568

Преди време един потребител от форума подаде за сертификат на сестра му като family member, доколкото помня се затрудняваше със събирането на доказателства, те искат да докажете родствената си връзка, но също и да сте живяли заедно /май/. Ще го попитам за подробности и дали имат резултат и ще пиша по-късно.
yoan_kostov (08-03-2008)
  #3 (permalink)  
Непрочетени 13-03-2008, 08:09 AM
нов user

По подразбиране Относно: Сестра-депендънт на СЕ?!Има ли такова животно?

Благодаря ти Шарлот, аз малко се изгубих, че бях с дечко в болница, но аз също търсих дефиниции по Имигрейшън регулации и там не успях много да си изтълкувам нещата. По принцип са включени брятя и сесстри в десендинг лайн, ама трябва да са инвалиди или да има доказателство, че в страната си не могат да се издържат ит.н ей такива неща. не знам къде да прочета, а и неискам да питам в ХО щото техните познания са доста хипотетични...Като доказателство за родствена връзка могат да ни издадат такова от Общината или да си легализираме акотвмете за раждане...Не знам дали ще свърши работа.
Мерси за времето.
  #4 (permalink)  
Непрочетени 13-03-2008, 06:13 PM
sweet lady luck

Дата на присъединяване: Mar 2005
Благодарил: 9,749
Благодарено 6,667 пъти в 3,035 мнения
Charlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до Charlotte
По подразбиране Re: Относно: Сестра-депендънт на СЕ?!Има ли такова животно?

Цитирай:
Първоначално написано от milena_79 Вижте мненията на
Благодаря ти Шарлот, аз малко се изгубих, че бях с дечко в болница, но аз също търсих дефиниции по Имигрейшън регулации и там не успях много да си изтълкувам нещата. По принцип са включени брятя и сесстри в десендинг лайн, ама трябва да са инвалиди или да има доказателство, че в страната си не могат да се издържат ит.н ей такива неща. не знам къде да прочета, а и неискам да питам в ХО щото техните познания са доста хипотетични...Като доказателство за родствена връзка могат да ни издадат такова от Общината или да си легализираме акотвмете за раждане...Не знам дали ще свърши работа.
Мерси за времето.
Според това, което чета и аз разбирам, че депендентс като брат, сестра трябва да са финансово зависими от вас и това трябва да се докаже с документация.

Family Settlements
What relatives might qualify under this type of application?

Parents, grandparents and other dependent relatives (meaning son, daughter, sister, brother, uncle or aunt over the age of 18) of a person settled in the UK may qualify

All relatives described above must show that they are financially wholly or mainly dependent on the relative (the sponsor) in the U.K.

Can support yourselves and any dependants without help from public funds;
Have adequate funds to support you and any dependants without you working and without help from public funds.

NOTE: In order to show these things you MUST provide documentary evidence such as:

• Telephone bills showing calls to your spouse;
• Correspondence between you;
• Greetings cards;
• Marriage certificates;
• Certificates of divorce of any previous marriages;
• Financial evidence, such as bank statements, pay slips etc.;
• Evidence of employment and terms of employment;
• Evidence of any relevant job offer and terms of such an offer;
• Evidence of qualifications for any relevant offer of employment;
• Evidence of ownership or tenancy of accommodation;
• Evidence of adequacy of accommodation e.g. letter from local authority.

http://sjsolicitors.com/family_settle.html#others

или тук: Параграф 317

http://www.bia.homeoffice.gov.uk/pol...onrules/part8/
  #5 (permalink)  
Непрочетени 14-05-2008, 04:15 PM
нов user

По подразбиране Относно: Сестра-депендънт на СЕ?!Има ли такова животно?

Здравей Шарлот,

ще можеш ли да провериш информацията за казуса,

Аз да ви се похваля имам вече син сертификат и работа;

много благодаря на всички от форума, които ми помогнаха в начинанието,

ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!
Sponsored Links
Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване