-
За: Брексит - обща дискусия
На изборите през 2020 ще бъде свален
-
Цитирай:
Първоначално написано от
kanarinapred
На изборите през 2020 ще бъде свален
Толкова си пренасял цимент като хамалин че си се циментирал в 2015...
-
Цитирай:
Първоначално написано от
dimi_m
Не че съм наясно с ук изборите, мога да бъркам, но тука народа избира партия и тя решава след това кой да е премиер, така ли е ? Демек ти може да незнаеш кой ще е премиер,докато не спечели. Ако е така, е..м ти изборите
В България да не би да знаеш предварително на избори кой ще е премиер?
-
Цитирай:
Първоначално написано от
DONALD TRUMP
Толкова си пренасял цимент като хамалин че си се циментирал в 2015...
Ти не си се циментирал , ти нарочно имаш такива убеждения . Мислиш си че си взел постояно жителство в УК и след теб и потоп . Само че са ти криви сметките . Тепърва ще сърбаш чорбата на Брексита . Едно по едно ще ти припомням какво съм писал през годините . Универсал кредита няма да ти стига до никъде . След няколко години ще се прибереш като н..ран в БГ
-
Да ти припомня аз на теб какво си писал, а именно, че си харесвал и симпатизирал на Тръмп. Тогава дядо му не е ли бил собственик на публичен дом?
YOU'LL NEVER WALK ALONE!
-
И на мен взе да ми писва всичко вече. Да излизат в Октомври и да продължаваме. Ама не, пак ще го влачат този брекзит поне още 2 години до следващата финансова криза в ЕС. Може би това е целта, на всички да им стане все едно
-
На всички им е писнало. Ревокинг на член 50 и да остават в ЕС вместо да се съсипе държавата заради един глупав референдум. Не са готови за излизане в момента. Между другото заради фалита на Томас Кук загубите на туризма в България са 100 млн. Още 1-2 такива компании и някоя банка да изгърми и ударната вълна ще достине до Пакистан.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Pieroni
На всички им е писнало. Ревокинг на член 50 и да остават в ЕС вместо да се съсипе държавата заради един глупав референдум. Не са готови за излизане в момента. Между другото заради фалита на Томас Кук загубите на туризма в България са 100 млн. Още 1-2 такива компании и някоя банка да изгърми и ударната вълна ще достине до Пакистан.
Като гледам акциите на Метро банк как летят надолу, може и те да са следващите. А може пък някой да изчаква за да ги глътне.
Томас Кук ще спре да вози пияници англичани, още няколко русофобски изцепки от БГ правителството и руснаците ще спрат да идват. Останаха само румънци и сърби. И българските имигранти.
Скоро нашето черноморие ще заприлича на Латвийският Юрмала - много хотели, все празни. Или пък като ливанските курорти - на средиземно море, красиви плажове, но без туристи.
-
Мотовилков, какви румънци на БГ Черноморието? Хич не я гледай тази статистика за брой туристи - от тия 1 милион румънски туристи над 90% са преминаващи/пътуващ през България. Останалите са дошли за по няколко дена. Сърби също ме съмнява да има кой знае каква бройка.
За другото си напълно прав, още няколко изцепки и съвсем ще го закърши туризма. Едно време дори септември месец бяха пълни плажовете, сега лично канарчето си призна, че в СБ няма жив човек.
Истинските туристи в БГ са си британците и руснаците. Единствено те стоят за по-дълго време и си остават парите в местната икономика. Другите идват за по 5 дена и отлитат обратно или просто пътуват през България по път за Гърция.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
mate
Мотовилков, какви румънци на БГ Черноморието? Хич не я гледай тази статистика за брой туристи - от тия 1 милион румънски туристи над 90% са преминаващи/пътуващ през България. Останалите са дошли за по няколко дена. Сърби също ме съмнява да има кой знае каква бройка.
За другото си напълно прав, още няколко изцепки и съвсем ще го закърши туризма. Едно време дори септември месец бяха пълни плажовете, сега лично канарчето си призна, че в СБ няма жив човек.
Истинските туристи в БГ са си британците и руснаците. Единствено те стоят за по-дълго време и си остават парите в местната икономика. Другите идват за по 5 дена и отлитат обратно или просто пътуват през България по път за Гърция.
Просто това ми е клиентелата този сезон за апартаментчетата в Слънчев Бряг. Преди ги давах на руснаци (два пъти дори на по 30 дена поред), после украинци, няколко пъти съм имал англичани, но познати, обикновено английският турист отива в голям хотел по туристическа пограма от Томас Кук. Тази година трима от Румъния, един Сърбин и един от Молдова и няколко познати. Няма вече руснаци това лято. Тази година е доста тихо.
А непознати българи не пускам, защото идват за 2 дни само, и после все нещо е счупено или липсва. Един вид - как так, ще плащам по 70-80лв на вечер и няма да си взема един чаршаф или кърпа 89^%D.
Та по темата - балансът в туризма е много крехък. Ако не дай боже допуснем някакъв тероризъм, русофобия, антисемитизъм, непукизъм, то ще загубим моментално целият отрасъл.
-
Малко майтап.
Реших да се пошегувам с жената - викам трябва да се запасим за брекзит, тя каза ок, ще се погрижа.
Влизам вчера в гаража - 4 огромни кашона с консерви (поне 200 броя). Леко се е престарала 89^%D
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Motovilkov
Просто това ми е клиентелата този сезон за апартаментчетата в Слънчев Бряг. Преди ги давах на руснаци (два пъти дори на по 30 дена поред), после украинци, няколко пъти съм имал англичани, но познати, обикновено английският турист отива в голям хотел по туристическа пограма от Томас Кук. Тази година трима от Румъния, един Сърбин и един от Молдова и няколко познати. Няма вече руснаци това лято. Тази година е доста тихо.
А непознати българи не пускам, защото идват за 2 дни само, и после все нещо е счупено или липсва. Един вид - как так, ще плащам по 70-80лв на вечер и няма да си взема един чаршаф или кърпа 89^%D.
Та по темата - балансът в туризма е много крехък. Ако не дай боже допуснем някакъв тероризъм, русофобия, антисемитизъм, непукизъм, то ще загубим моментално целият отрасъл.
Най добрите туристи това са руснаците и българите, но поради липсата на пари в българите остават руснаците само
-
Липса на пари? По-скоро липса на желание да плащат в хотелите на мутрите. Въобще не е до липса на пари.
Българите ходят доста повече по почивки и харчат повече в сравнение с преди 10-15 години. Преориентират се към Гърция, Кипър, Черна гора, Хърватия.. зимата Сърбия, Австрия, в Турция също ходят целогодишно вече след спада на лирата.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Motovilkov
Как си движиш бизнеса от тук с агенция ли, само лятото ли го даваш? Питам сериозно, защото и аз имам но в Несебър и го ползваме всяко лято, но не виждам смисъл вече да седи почти целогодишно празно.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Sarah
Как си движиш бизнеса от тук с агенция ли, само лятото ли го даваш? Питам сериозно, защото и аз имам но в Несебър и го ползваме всяко лято, но не виждам смисъл вече да седи почти целогодишно празно.
Продаваш ли го?
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Motovilkov
Като гледам акциите на Метро банк как летят надолу, може и те да са следващите. А може пък някой да изчаква за да ги глътне.
Томас Кук ще спре да вози пияници англичани, още няколко русофобски изцепки от БГ правителството и руснаците ще спрат да идват. Останаха само румънци и сърби. И българските имигранти.
Скоро нашето черноморие ще заприлича на Латвийският Юрмала - много хотели, все празни. Или пък като ливанските курорти - на средиземно море, красиви плажове, но без туристи.
Че то томас кук да не е единствен, tui също предлагат оферти, ами интернет сайтовете з
-
Цитирай:
Първоначално написано от
mate
.
Глупости! Няколко пъти съм ходил на море в бачалото на септември (даже преди Световната финансова криза от 2007 – 2008 година) и най-много се кефех, че има много малко хора.
Цитирай:
Първоначално написано от
mate
Липса на пари? По-скоро липса на желание да плащат в хотелите на мутрите. Въобще не е до липса на пари.
Българите ходят доста повече по почивки и харчат повече в сравнение с преди 10-15 години. Преориентират се към Гърция, Кипър, Черна гора, Хърватия.. зимата Сърбия, Австрия, в Турция също ходят целогодишно вече след спада на лирата.
Като те чета и си мисля - този или е дрогиран, или говорим за различни българи!
При заплати под 800 лева чисто! Които не стигат за нормален живот вкъщи.
-
При тебе проблемът е, че май не си ходил на море отпреди Световната финансова криза.
И от там липсата на витамин Д дава своето отражение на недостатъчно адекватните ти отговори в темата.
Хайде, английския как и да е, но поне на български може да направиш справка кога, къде и как летуват българите през 2019г.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Sarah
Браво щом можете да стоите по цяло лято. На моите вече 10 години така им омръзна на Слънчев, че не щат и да чуят даже. Това лято изкарахме 1 седмица в Сарафово :lol:
Моите ги координирам през booking и чрез един приятел, който е на морето от Май до Септември всяка година. Иначе агенцията искат 250 евро на година, но реално на Слънчев сезона е 3 месеца, така че не си струва. При нас от средата на септември до началото на Юни е практически необитаем. Зор е мениджмънта отдалеч, а изкараните пари за сезона са минимални и отиват за джобни по морето когато сме там.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
mate
Възможно е.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
mate
При тебе проблемът е, че май не си ходил на море отпреди Световната финансова криза.
И от там липсата на витамин Д дава своето отражение на недостатъчно адекватните ти отговори в темата.
Хайде, английския как и да е, но поне на български може да направиш справка кога, къде и как летуват българите през 2019г.
Лошото е че не слагаш в статистиката тези 80% които не могат да си помислят за море пък камо ли чужбина
-
Още една жертва на брегзита-борисбъсовете си тръгват и те,Борката не ще.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
deijei
Лошото е че не слагаш в статистиката тези 80% които не могат да си помислят за море пък камо ли чужбина
Кои са тези 80% дето не могат да си го позволят? България реално е 6 милиона държава, от които 3 живеят в София, София-Област и съседните на София области. От останалите 3 милиона, повече от половината живеят в морски градове или недалеч от такива. Следователно, даже теоритически е невъзможно 80% от българите да не могат да си помислят да идат на море.
Бъди сигурен, че по-голям % българи ходят на плаж, отколкото британци.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Motovilkov
Браво щом можете да стоите по цяло лято. На моите вече 10 години така им омръзна на Слънчев, че не щат и да чуят даже. Това лято изкарахме 1 седмица в Сарафово :lol:
Моите ги координирам през booking и чрез един приятел, който е на морето от Май до Септември всяка година. Иначе агенцията искат 250 евро на година, но реално на Слънчев сезона е 3 месеца, така че не си струва. При нас от средата на септември до началото на Юни е практически необитаем. Зор е мениджмънта отдалеч, а изкараните пари за сезона са минимални и отиват за джобни по морето когато сме там.
Аз се кефя цяло лято на морето в моя апартамент ,а апартаментите в Пловдив и Вилата ги давам под наем . Изобщо не ми пука колко е силен сезона на морето . Ако реша да остана в БГ по шест месеца през лятото ще стоя на морето . От 20 април рождения ден на моя човек до 20 октомври . Сега съм на морето и в началото на октомври го дават 26 градуса и слънчево време .
-
На мен ми е най-смешно разни чичковци и други подобно от България да коментират Британия колко по-добре щяла да е без Еу. Аз ще се оправя - я тук,я някъде другаде,ама искам,ама много искам да го получите тоя но дийл брекзит и да видите какво е било през 70-те и защо ЮК въпреки няколко отказа да я включат в ЕЕС все пак упорито е продължила да се пробва.Искам да върнат 3 дневната работна седмица,спирането на тока и всичко което е превърнала ЮК в болния човек на Европа.А сега ще е и по-зле,защото 80% от икономиката на ЮК е услуги. А и така и не видях нещо читаво като инфо какво ще му е много хубавото на Брекзит. Канадците неслучайно отказали да подпишат споразумение с ЮК подобно на това с ЕС. Примерно римейн могат да сложат нещо на масата,ама лийв освен празни приказки друго не видях.Примерно нещо от миналия месец.
https://trade-knowledge.net/commenta...6zBU3kHtOApKJI