-
За: Брексит - обща дискусия
Цитирай:
Първоначално написано от
kanarinapred
И след като има закон за забрана на излизане без сделка подписан от кралицата , то единствената възможност юридическа остава изтегляне на член 50
пропуснал съм подписан ли е закона ? аз си мисля, че Борис ще наруши закона или нещо си... зад него стоят някви толкова силни, че ще се страхува за живота си ако не прокара брекзит, ще наруши закона , но ще оспорва, че го е нарушил... ако фараж му е обещал подкрепа може и да се стигне до избори , но според мен датата 31 октомври е важна и ще чакат да им се нареди каква стъпка да вземат ,те няма да вземат решението, и то няма да е набаза логика .... а на база нещо което , ти не би разбрал, просто ще има нареждане ... ясно е че Борис жертва всичко за този Брекзит .
-
Цитирай:
Първоначално написано от
martini
пропуснал съм подписан ли е закона ? аз си мисля, че Борис ще наруши закона или нещо си... зад него стоят някви толкова силни, че ще се страхува за живота си ако не прокара брекзит, ще наруши закона , но ще оспорва, че го е нарушил... ако фараж му е обещал подкрепа може и да се стигне до избори , но според мен датата 31 октомври е важна и ще чакат да им се нареди каква стъпка да вземат ,те няма да вземат решението, и то няма да е набаза логика .... а на база нещо което , ти не би разбрал, просто ще има нареждане ... ясно е че Борис жертва всичко за този Брекзит .
Да но имаме закон подписан от кралицата което забранява излизане на УК от ЕУ без сделка . Борис няма и мнозинство в този парламент
-
на 31 ще има размирици най - малкото, и то сериозни ..... нещо трябва да има на 31 ........той трябва така да скндализира про брекзитарите, че да се реализират размириците по - начин по който да се влияе сериозно на всеки следващ момент ....гледали сме ги тези неща по виденово
-
Брекзита е в много сериозно фаза, факта че Борис стана министър означава, че на него се възлага много .... и на линията брекзит без сделка ....целите които се гонят явно са много. много повече от това, което съм очаквал
-
САЩ беше овалдян с фалшивициране на изборите за Буш , и това проемени съдбата на САЩ завинаги. тук в момента протича същия процес. Корбин няма правилни ходове ... макар че се борят интелигетно .... за мен няма значение каква е логиката. факта че някой е инвестирал толкова много означава че на негова страна е силата и ще е употреби за да реализира плана Брекзит
-
Цитирай:
Първоначално написано от
martini
САЩ беше овалдян с фалшивициране на изборите за Буш , и това проемени съдбата на САЩ завинаги. тук в момента протича същия процес. Корбин няма правилни ходове ... макар че се борят интелигетно .... за мен няма значение каква е логиката. факта че някой е инвестирал толкова много означава че на негова страна е силата и ще е употреби за да реализира плана Брекзит
И след като има закон за забрана на излизане без сделка подписан от кралицата , то единствената възможност юридическа остава изтегляне на член 50 .
-
добре де що триете ..... пак някой умник трие .... кой не беше блокиран, плашен в сайта за проявено мнение ............
-
Цитирай:
Първоначално написано от
kanarinapred
Новата еврокомисия си го е поставила за цел . Въвеждане на минимална заплата и минимална пенсия в целия ЕУ . Обща банкова система единна валута единен бъджет . русофилите полудявате при думата съединени европейски щати
Мечтай си, то това го говорят от 10г
-
Цитирай:
Първоначално написано от
dimi_m
Мечтай си, то това го говорят от 10г
Да американските евреи създават популистки партии за да предодвратят успеха на Европа . В самата Англия има силна опозиция против брексит . Англичаните не искат да стават колония на Американските евреи
-
Цитирай:
Първоначално написано от
martini
на 31 ще има размирици най - малкото, и то сериозни ..... нещо трябва да има на 31 ........той трябва така да скндализира про брекзитарите, че да се реализират размириците по - начин по който да се влияе сериозно на всеки следващ момент ....гледали сме ги тези неща по виденово
Нагледали сме се на демокрация, и нищо ново под слънцето само дето е по лъскаво някак
-
Борис ще подпише писмото адресирано до ЕУ за удалжаване до 31.01 . Няма друг избор . ще има предсрочни избори и на 31.01 се връщаме в изходна позиция , ако спечелят торите изборите + брексит партията . Но ако торите + брексит партията изгубят изборите , тогава ще е интересно . Ако борис даде оставка на 16.10 ще е най интересно
-
Има и други опции. Джонсън подава оставка и се измъква. Така топката пак се връща при торите, но се изяжда време за искането за удължаване. Всъщност, то вероятно ще бъде отхвърлено от ЕС. Другата опция е торите да изръсят юнионистите и да подпишат сделка без блекстоповете. Т.е. Северна Ирландия остава митническа територия на ЕС. ЕС са ОК за тази опция. Блекстоповете са британска идея, а ЕС я прие. После разбира се, парламента им я отхвърли, за което беше обвиняван ЕС. Но и без сделка отиват на вариант митнически контрол, т.е. по-добре е частично да минимизират рисковете. Възможно е съчетание на първата и втората опция. Т.е. Джонсън го играе грегар, като в колезденето за да дърпа отбора напред в трудните участъци и като капне увисва и го изръсват. Иначе, да. Брекзит ще има. Бързат. Интересите са огромни. В тези интереси хората, дори и бизнеса нямат значение.
-
Без ентусиазъм и в двата лагера - искат ли британците Брекзит без сделка?
https://m.dnevnik.bg/evropa/2019/09/...home_mainStory
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Sash
Има и други опции. Джонсън подава оставка и се измъква. Така топката пак се връща при торите, но се изяжда време за искането за удължаване. Всъщност, то вероятно ще бъде отхвърлено от ЕС. Другата опция е торите да изръсят юнионистите и да подпишат сделка без блекстоповете. Т.е. Северна Ирландия остава митническа територия на ЕС. ЕС са ОК за тази опция. Блекстоповете са британска идея, а ЕС я прие. После разбира се, парламента им я отхвърли, за което беше обвиняван ЕС. Но и без сделка отиват на вариант митнически контрол, т.е. по-добре е частично да минимизират рисковете. Възможно е съчетание на първата и втората опция. Т.е. Джонсън го играе грегар, като в колезденето за да дърпа отбора напред в трудните участъци и като капне увисва и го изръсват. Иначе, да. Брекзит ще има. Бързат. Интересите са огромни. В тези интереси хората, дори и бизнеса нямат значение.
И кви са интересите . Хайде кажи ги на глас . Или не ги знаеш .Ако си мислите, че Джонсън е глупак … ваша работа … всичко е пресметнато.
Джонсън ще подаде оставка на 16.10, т.е. ден след като парламента ще е започнал работа.
Корбин ще има две седмици за реакция, т.е. 14 дни, но дата 19.10 ще е подмината.
Така този закон ще увисне във въздуха, а Джонсън ще излезе сух :- Страхотно мнение на друг човек , исках да го споделя с вас . Става въпрос за закона които днес ще подпише кралицата за забрана излизане на УК от ЕУ без сделка . . Въпроса е ,ако този сценарий се случи . Дали Корбин ще може да състави служебно правителство за 14 дни и да внесе писмо молба за отлагане на брексит без сделка . При този сценарий Корбин може да бъде поставен на 31.10.2019 пред избора излизане без сделка или изтегляне на член 50 . И след като има закон за забрана на излизане без сделка подписан от кралицата , то единствената възможност юридическа остава изтегляне на член 50
-
другите искания на Камерън.
А именно:
1. Брюксел да признае, че ЕС е многовалутен съюз, а британската лира и еврото да имат равностоен статут.
2. Да не се приема принципа на по-тясна политическа интеграция
3. Да се повиши конкуретноспособността на Европа, каквото и да означава това.
И ред други безумия... :- Това изказване от един форум много ми хареса . Представяте ли си наглоста на Британците . Нагледах се на британското безочие и наглост . На тези никви отстъпки , изхвърляме ги без сделка като не приемат нашите условия
-
Цитирай:
Първоначално написано от
kanarinapred
Джонсън ще подаде оставка на 16.10, т.е. ден след като парламента ще е започнал работа.
Корбин ще има две седмици за реакция, т.е. 14 дни, но дата 19.10 ще е подмината.
Защо пък Корбин да реагира? При оставката на Борис Джонсън торите трябва да издигнат нов лидер, който ще стане премиер министър на управляващата коалиция.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Motovilkov
Защо пък Корбин да реагира? При оставката на Борис Джонсън торите трябва да издигнат нов лидер, който ще стане премиер министър на управляващата коалиция.
Щото го е копирал отнякъде
Не се карайте брексит без сделка няма да има
-
Цитирай:
Първоначално написано от
Motovilkov
Защото торите загубиха парламентарното си мнозинство
-
Цитирай:
Първоначално написано от
kanarinapred
Много се забави с отговора, помислих че си отишъл задачи да вършиш
-
Цитирай:
Първоначално написано от
deijei
Щото го е копирал отнякъде
Не се карайте брексит без сделка няма да има
Какъвто и брексит да има британците винаги ще са губещи . Единствено отмяна на Брексит ако има ще спечелят
-
Цитирай:
Първоначално написано от
deijei
Много се забави с отговора, помислих че си отишъл задачи да вършиш
Единствено Егото ми е проблем . Ти си като малка рибка в аквариум
-
Цитирай:
Първоначално написано от
kanarinapred
Единствено Егото ми е проблем . Ти си като малка рибка в аквариум
виждам че егото ти е страшно голям проблем, обикновено хората с такова его посещават психиатър
-
Цитирай:
Първоначално написано от
kanarinapred
И какво? да не би да има друга партия с Парламентарно мнозинство? Прикааааазваш, колкото да не заспиш.
-
Цитирай:
Първоначално написано от
mate
И какво? да не би да има друга партия с Парламентарно мнозинство? Прикааааазваш, колкото да не заспиш.
Олекна ли ти , освободи ли напрежението като използва думите чергар и циганин . По добре ли се чустваш психически . Няма ли да се извиниш поне
-
Цитирай:
Първоначално написано от
deijei
виждам че егото ти е страшно голям проблем, обикновено хората с такова его посещават психиатър
Егото за разлика от теб е умен . И не ме занимавай повече , да ми отговаряш , не си ми интересен . Аз приключих с теб