BGHelp Wiki
Имиграция Работа Финансии Travel

Телефони PC TV Забавление

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

BGhelpmap Обяви Документи кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp Форум > Топ 7 форуми > Имиграция и Право > Benefits - Помощи

Главно меню
Нови обяви
Компютърен сервиз ...
От: teodor_29
Дата: 22 May 10:15
Видяно: 1
Бързо, лесно и удобн ...
От: Nivelinuk
Дата: 22 May 10:06
Видяно: 1
ТРАНСПОРТ ОТ БЪЛГАРИ ...
От: JICATA
Дата: 22 May 09:59
Видяно: 4
единчна стая под нае ...
От: diddi_iv
Дата: 22 May 09:56
Видяно: 6
До летищата в Лондон ...
От: dim.bg
Дата: 22 May 09:33
Видяно: 9
  #1 (permalink)  
Стар 06-01-2012, 03:11 PM
нов user

Дата на присъединяване: Jan 2011
Благодарил: 5
Благодарено 0 пъти в 0 мнения
tanq0202 is on a distinguished road
По подразбиране Housing Benefit and Council Tax Benefit

Здравейте, аз работя 25 часа седмично, около 25-30 часа работи и мъжа ми седмично, можем ли да взимаме Housing Benefit and Council Tax Benefit? Благодаря Ви предварително!
Благодарил Отговори с цитат
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Стар 06-01-2012, 03:53 PM
...

Дата на присъединяване: Jan 2005
Благодарил: 2,947
Благодарено 7,368 пъти в 3,562 мнения
madlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlike
По подразбиране Относно: Housing Benefit and Council Tax Benefit

условията за взимането им не се свеждат со това колко часа работите а до оше много други неща.

ако дадеш повече информация - пр доходи, вид заетост, от кой е наето жилището ви, къде е, кой друг живее там където живеете може и да ти отговорим

If you're talking behind my back, you are in a good position to kiss my ass!
Следният потребител благодари на madlena за полезното мнение:
tanq0202 (06-01-2012)
  #3 (permalink)  
Стар 06-01-2012, 04:05 PM
нов user

Общият ни доход на мен и на мъжа ми е около 15 000 - 16 000 паунда годишно, живеем в 1 бедрум флат заедно с детето ни ( то е на 1 год. ), наема ни е 1000 паунда, втора година сме на този адрес. Жилището е наето от мен и мъжа ми. Имаме договор за наем, подписан от собственика. Аз имам синя карта, мъжа ми има жълта. Парите си ги получаваме по банков път. Аз си гледам детето и не мога да работя повече от 25 часа седмично, когато аз съм на работа го гледа мъжа ми. Искам да поотрасне още малко, тогава ще я запишем градина. Спестяванията ни са 0.00 паунда, общо взето каквото изкараме си отива по наема и храната. Въпроса ми е има ли значение това, че работим под 30 часа седмично, това оказва ли влияние върху този бенефит? Има ли изискване да се работи над 30 часа седмично?

Последно редактирано от tanq0202 : 06-01-2012 на 04:41 PM.
  #4 (permalink)  
Стар 06-01-2012, 04:59 PM
...

madlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlike

Цитирай:
Първоначално написано от tanq0202 Вижте мненията на
Общият ни доход на мен и на мъжа ми е около 15 000 - 16 000 паунда годишно, живеем в 1 бедрум флат заедно с детето ни ( то е на 1 год. ), наема ни е 1000 паунда, втора година сме на този адрес. Жилището е наето от мен и мъжа ми. Имаме договор за наем, подписан от собственика. Аз имам синя карта, мъжа ми има жълта. Парите си ги получаваме по банков път. Аз си гледам детето и не мога да работя повече от 25 часа седмично, когато аз съм на работа го гледа мъжа ми. Искам да поотрасне още малко, тогава ще я запишем градина. Спестяванията ни са 0.00 паунда, общо взето каквото изкараме си отива по наема и храната. Въпроса ми е има ли значение това, че работим под 30 часа седмично, това оказва ли влияние върху този бенефит? Има ли изискване да се работи над 30 часа седмично?
отиваш в местната ви община и искаш форма за housing benefit i council tax benefit. попълваш я и подготвяш исканите там документи и я подаваш.

при тези обстоятелства по моите груби изчисления ще взимате около 600 лири месечно.

подготви си - дан декларации, документ от счетоводител какви са ви доходите, банкови извлечения за последните три месеца, договора за наем. част от формата се попълва от хазайна ви. предполагам че това си го уточнила с него. понякога собствениците на имоти нямат право да ги дават под наем при техните обстоятелства и няма да са съгласни да кандидатствате за бенефит от такъв вид. но това трябва да го обсъдиш с хазайна ти.
също можеш да кандидатстваш и за такс кредиит при горните обстоятелства които си описала. грубо ще получавате около 100-иа лири на седмица.

въппроса ти за часовете - за хоусинг бенефот и кансъл такс бенефит няма значение колко часа работите.

за такс кредитите има - при вас е ок, защото са мин 16 (токкова е мин когато имате дете). ако си дадеш детето на градина, с горните доходи ще ти плащат 70% от цената на градината.

Следните потребители благодарят на madlena за това полезно мнение:
lordm (09-01-2012), nani78 (28-01-2012), rosito_88 (06-01-2012), tanq0202 (06-01-2012), victor07 (09-01-2012)
  #5 (permalink)  
Стар 06-01-2012, 05:28 PM
нов user

Благодаря за изчерпателния отговор madlena!
  #6 (permalink)  
Стар 09-01-2012, 12:25 AM
Напреднал

Дата на присъединяване: Mar 2007
Благодарил: 171
Благодарено 123 пъти в 90 мнения
simonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond repute

Цитирай:
Първоначално написано от tanq0202 Вижте мненията на
Здравейте, аз работя 25 часа седмично, около 25-30 часа работи и мъжа ми седмично, можем ли да взимаме Housing Benefit and Council Tax Benefit? Благодаря Ви предварително!
здравейте по това което сте обяснили таблицата за помощите които можете да получавате е следната:

На седмица:

Child tax credit approx. 59.16;
Working tax credit - 15.00;
Council tax- 0.00;
Housing Benefit- из4ислила съм ви го на базата на Local Housing allowance 2 бедроом на 130 на седмица / проверете си колко е за вашият район/ , но при 130 бенефит ще полу4ите - 27.79 / тоест около 20%/;
Child Benefit- 20.30
  #7 (permalink)  
Стар 09-01-2012, 12:26 AM
Напреднал

simonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond reputesimonabs has a reputation beyond repute

забравих да пиша това е на базата на 16000 общ доход и работа 16-29 4аса на 4овек
  #8 (permalink)  
Стар 09-01-2012, 12:35 AM
Напреднал

ако local housing allowance rate е 230 на седмица бенефита ще ви е 127; съжалявам но не виждам начин да получите 600 на месец за хоусинг бенефит освен ако не сте в центъра на лондон но затова ви казах да си проверите рейта на района ви. Късмет ви желая
  #9 (permalink)  
Стар 09-01-2012, 08:09 AM
...

незнам как смяташ. но примерно в нашата община, която не е в централен лондон, а е в 6-та зона при седмичен наем 225 (техният е 230) и доход 300 на седмица (техният точно толкова) за семейство с дете под 16 год, седмичният хоусинг бенефит е 150.69, което прави 650 на месец.

моите изчисления за такс кредити дават 82 лири на седмица и почти 100 , ако и тя работи 30 часа

Последно редактирано от madlena : 09-01-2012 на 08:13 AM.
  #10 (permalink)  
Стар 09-01-2012, 03:01 PM
нов user

Дата на присъединяване: Jun 2011
Благодарил: 12
dilidimitrova is on a distinguished road

здравейте,
бих искала да попитам следното:
аз съм single mother iskam da razbera мога ли да кандидатствам за council house i каква e процедурата.
Предварително благодаря всички които ми отговорят
  #11 (permalink)  
Стар 09-01-2012, 05:32 PM
Напреднал

Цитирай:
Първоначално написано от madlena Вижте мненията на
незнам как смяташ. но примерно в нашата община, която не е в централен лондон, а е в 6-та зона при седмичен наем 225 (техният е 230) и доход 300 на седмица (техният точно толкова) за семейство с дете под 16 год, седмичният хоусинг бенефит е 150.69, което прави 650 на месец.

моите изчисления за такс кредити дават 82 лири на седмица и почти 100 , ако и тя работи 30 часа
Да ако работи 30 часа ще е повече такс кредита, по отнешение на ХБ зависи от дохода и това колко държата смята че е достатъчно на семейството да живее. Изчисленията не са лесни ако искаш влез в Child poverty action group за да видиш колко пари държавата смята че стигат на това семейство. Другият фактор както знаеш е хоузинг аллолансе който зависи къде живееш и колко стаи ти се полагат.
За всеки случай е различно и малки разминавания имат значение.
Нека като кандидатстват да пишат колко съм и отпуснали ще е добре да видим при техният случай колко ще им дадат.
  #12 (permalink)  
Стар 09-01-2012, 05:34 PM
Напреднал

А и да не забравяме че такс кредита се счита за income и ХБ е means tested benefit.
  #13 (permalink)  
Стар 21-01-2012, 02:34 PM
Banned

Дата на присъединяване: Oct 2008
Благодарил: 442
Благодарено 919 пъти в 402 мнения
korry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlike

лоукъл хаузинг алоунсите за сингъл са към 70 на седмица за различните лондонски окръзи

Чудя се някой правил ли е сметката за схема бай то лет пропърти и да го тъпче с хора, които я такс кредит, я хаузинг бенефит ще им подсигурява. В крайна сметка целта е хората да имат пари за редовно плащане на наем, нищо че живеят по натъпкано.

Аз примерно сега съм на шерната къща, имам право на нейде към 20 на седмица хаузинг бенефит, който ще ми дойде тъмън къмто 50те от такс кредит
(печалбата от селф емплоймънт за миналата година към 5 бона, за тая година също мога да им покажа ниски доходи)

ама имам 2 проблема

1. нямам тенанси агриймънт, още по малко пък рисийтс за плащан наем. Непосредствения ми лендлорд е българин за цялата къща, а по-нагоре той дава на един индиец и не мога да се престраша да говоря за тия работи. Веднъж бях намекнал, че искам да плащам по банков път, не в кеш, но се възпротивиха и даже не съм питал за тенансито.

2. Дали ще съм елиджибъл ония ще гледат дохода. Аз мисля да им покажа такс кредит писмото за тая година щото там е АБС ВСИЧКО, печалба за миналата година плюс седмичния такс кредит. И се надявам тая печалба да я делят на 52 че да видят седмичния. (с едно единствено писмо за такс кредит можеш преспокойно да вземаш Adult Learning Grant btw - 30 на седмица, даже май после можеш да скриеш като искаш хаузинг, проблемът е да си намериш курс )
НО
Съм чувал от пета ръка слухове, че не било тъй за хаузинг бенефита, а искали ВСЕКИ ТРИ МЕСЕЦА(!) да им пращаш новите банкови стейтмънти да видят дали не ти е скочил дохода. Туй нали като си селф емплойд.

Та въпроса ми е кой какво знае за горните неща и има ли някой сингъл като мене да взема хаузинг бенефит от шерната къща.
Щото на мене наистина ми се полага и разполагам с необходимите документи за дохода. Само туй тенанси, дето не знам и как ще го изчисляват тоя доход, и дали ще ме занимават всеки три месеца да им показвам банкови стейтмънти.

Искам да знам тия работи да мога да се преместя ако се налага в друга къща, където лендлорда да ми даде тенанси за стаята. ИСкам да си подсигуря наема със сигурност независимо дали ще успея да намирам работа по строежите или не.
(и преди да се заяждате - аз работя И СЕГА - ТЪРСЯ КЛИЕНТИ - И УРЕЖДАМ БИЗНЕСА СИ дет се вика. Може да съм си у нас, ама се занимавам с моя бизнес. аз РАБОТЯ!)
  #14 (permalink)  
Стар 21-01-2012, 02:53 PM
...

абе korry гледам че напоследъл си тръгнал да се правиш на счетоводител и имиграционен съветник и въобще benefits съветник. фирма си регнал такава, пишеш тук давайки съвети от някакъв си ник citytaxsolutions, както се казва и фирмата ти...
това гореописаното, твоят случай ли е, или имаш някой такъв клиент и търсиш инфо тук как да го оправиш, че не ти е ясно...?

я се стегни малко...

Следният потребител благодари на madlena за полезното мнение:
ryan (06-02-2012)
  #15 (permalink)  
Стар 21-01-2012, 03:33 PM
Banned

korry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlikekorry is Godlike

това е личен мой случай
нямам нищо общо със сититакссолюшънса!
(е, имам, ама ако искате да разискваме отношенията ни с него, да отидем в темата "хоремаг", макар че и там нямам какво да казвам)
Квото трябва съм го обяснил вчера на BGHelp, като ме заплашиха с бан. Да банват него, ако той е виновен за нещо! И от тебе ми е писнало, и от него. Вий, ако може нещо да го усложните, го правите наистина. И най-простите човешки отношения.
Както и да е. тва е ОФФТОПИК и на никой нищо не помагаме.

Аз му докарвам клиенти, а той ми се кара, че го занимавам да оправя на хората бакиите. С него не се говори понякога...

И тъй. Ако още един път обаче ми злепоставиш ника публично и че корри-то ПЕЧЕЛИ ПАРИ от писането си във форумите, честно казано не знам какво ще направя. НО ЩЕ НАПРАВЯ НЕЩО СЪС СИГУРНОСТ!

Ако имаш ядове със сититакссолюшънса оправяйте се! Ти гознаеш, щото той те знае и ми е казвал че сте работили заедно миналата година лятото по нещо си.
  #16 (permalink)  
Стар 21-01-2012, 07:59 PM
Напреднал

Корри големи драми ама по въпроса ти тъй като от драми не се интересувам. Без тенанси агреемент нищо неможеш да взимаш , сменяй квартирата и им кажи 4е ще взимаш ХБ за да ти дадат тенанси
  #17 (permalink)  
Стар 21-01-2012, 09:05 PM
Banned

Ама аз туй за тенансито ми е ясно.
Въпроса е ако сменя и си уредя тенанси, дали после ще ми е достатъчен листа с такс кредита да си удостоверя АБС всички доходи като селф емплойд.
И дали ще ме карат на три месеца да им изпращам банкови стейтмънти да проверяват дали продължавам да съм с нисък доход.

Щото ако тръгна да сменям искам да е на сигурно.
  #18 (permalink)  
Стар 21-01-2012, 09:21 PM
Manchester United Fan

Благодарил: 4,863
Благодарено 8,455 пъти в 4,106 мнения
Zara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до Zara

Цитирай:
Първоначално написано от korry Вижте мненията на
Ама аз туй за тенансито ми е ясно.
Въпроса е ако сменя и си уредя тенанси, дали после ще ми е достатъчен листа с такс кредита да си удостоверя АБС всички доходи като селф емплойд.
И дали ще ме карат на три месеца да им изпращам банкови стейтмънти да проверяват дали продължавам да съм с нисък доход.

Щото ако тръгна да сменям искам да е на сигурно.

пращаш детайли всеки три месеца
Следният потребител благодари на Zara за полезното мнение:
korry (21-01-2012)
  #19 (permalink)  
Стар 05-02-2012, 04:23 PM
нов user

Дата на присъединяване: May 2011
Благодарил: 0
Благодарен 1 път в 1 мнение
jorkata86 is on a distinguished road

Здравейте. След подаването на няколко последователни молби за хаузинг бенефит и една за апил, получихме отказ с причини, които нямам време да изброя, но ме интересува една част от писмото, която не разбирам. аКО някой може да ми я обясни, т.е. какво следва да се направи

това е частта от писмото:

additionally as you are from Bulgaria, you are only entitled to housing benefit if you are not treated as a person from abroad, except you are a worked( i.e. employee), jobseeker allowance income-based or self sufficient(Това не ми е ясно, тъй като преди време ни даваха около 300 паунда на месец, но тъй като жената спря да работи понеже роди, ни казаха, че сега тя е person from abroad и аз трябва да подам от мое име. защо тогава пак ми казват, че съм "човек от чужбина" след като работя)

As your appeal has not been successful it will be passed to the tribunal service, who will arrange for an independent tribunal to consider your case. appeal hearings for enfield council are normally held in southbury road, enfield. the judge will be a qualified solicitor or barrister. members with special expertise may be present if required.
Please tell us if you intend to use your own legal representative. this is so we can issue copies of our submission to all the parties concerned.
  #20 (permalink)  
Стар 06-02-2012, 09:14 AM
...

Цитирай:
Първоначално написано от jorkata86 Вижте мненията на
except you are a worked( i.e. employee), jobseeker allowance income-based or self sufficient(Това не ми е ясно, тъй .
я пак препиши, че точно това което не ти е ясно не си го преписал както трябва

#21 (permalink)  
Стар 06-02-2012, 06:31 PM
нов user

Цитирай:
Първоначално написано от madlena Вижте мненията на
я пак препиши, че точно това което не ти е ясно не си го преписал както трябва
Ами така си е. Само съм объркал worker с worked. Интересуваме какво става като вземат случая в т.нар Tribunal, и защо ме водят като човек от чужбина след като работя( съпругата е тази, която не работи, но молбата е от мое име).
  #22 (permalink)  
Стар 06-02-2012, 06:54 PM
taken

Дата на присъединяване: Mar 2005
Благодарил: 1,892
Благодарено 1,536 пъти в 835 мнения
gomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до gomorrah Send a message via Skype™ to gomorrah

А ти нает ли си на работа или си селф? От колко време сте тук? Някакви прекъсвания на престоя?
I will go Mad
  #23 (permalink)  
Стар 06-02-2012, 08:06 PM
нов user

Дата на присъединяване: Oct 2011
miglena_n is on a distinguished road

как мога да кандидатсвам за working tax credit,и знае ли някои на какви условия трябва да отговаря кандидата?
Благодаря
  #24 (permalink)  
Стар 06-02-2012, 08:51 PM
нов user

Цитирай:
Първоначално написано от gomorrah Вижте мненията на
А ти нает ли си на работа или си селф? От колко време сте тук? Някакви прекъсвания на престоя?
Ами селф-имлоид съм. Тук съм от година и половина и имам прекъсване на престоя за един месец( за целия период), което мисля, че е допустимо( или поне аз така си миля ).
  #25 (permalink)  
Стар 06-02-2012, 09:25 PM
taken

Дата на присъединяване: Mar 2005
Благодарил: 1,892
Благодарено 1,536 пъти в 835 мнения
gomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlikegomorrah is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до gomorrah Send a message via Skype™ to gomorrah

Ами явно щом си селф го тълкуват буквално - не си employee, това едно и друго, че само от година и половина сте тук - пак може да не покривате изискването за settled. Може да използваш freedom of information act и да им изискаш точните определения на тези изисквания. Напиши писмо и им прати 10 паунда и им дай някакъв срок от 2 седмици например.
I will go Mad
Sponsored Links
Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване