BGHelp Wiki
Имиграция Работа Финансии Travel

Телефони PC TV Забавление

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

BGhelpmap Обяви Документи кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp Форум > Топ 7 форуми > Имиграция и Право > Accession Worker Cards & Work Permits

Главно меню
Нови обяви
Бързо, лесно и удобн ...
От: Nivelinuk
Дата: 22 May 10:06
Видяно: 1
ТРАНСПОРТ ОТ БЪЛГАРИ ...
От: JICATA
Дата: 22 May 09:59
Видяно: 3
единчна стая под нае ...
От: diddi_iv
Дата: 22 May 09:56
Видяно: 6
До летищата в Лондон ...
От: dim.bg
Дата: 22 May 09:33
Видяно: 7
REMOVALS 07 508 508 ...
От: Anatoliy Nikolov
Дата: 22 May 09:33
Видяно: 7
  3 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)  
Непрочетени 21-05-2007, 08:00 PM
VGA VGA е офлайн
нов user

Дата на присъединяване: May 2007
Благодарил: 29
Благодарено 5 пъти в 4 мнения
VGA will become famous soon enough
Question Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

Някои може ли да ми каже точно какво трябва да направи един британски работодател ако иска да те наеме на работа без ти да нямаш разрешителни за това.В смисъл знам, че трябва да се допита до някоя институция , но коя е тя ?
Благодарил Отговори с цитат
Sponsored Links

#2 (permalink)  
Непрочетени 21-05-2007, 09:11 PM
Iceland forever

Дата на присъединяване: Mar 2006
Благодарил: 154
Благодарено 33 пъти в 24 мнения
Temi is on a distinguished road
По подразбиране Re: Въпрос?

Цитирай:
Първоначално написано от VGA Вижте мненията на
Някои може ли да ми каже точно какво трябва да направи един британски работодател ако иска да те наеме на работа без ти да нямаш разрешителни за това.В смисъл знам, че трябва да се допита до някоя институция , но коя е тя ?
Трябва,да.Home Office.без регистрация не знам кой ще те вземе+ако те хванат ще има глоба и за теб и за работодателя.не се сещам,май е над 1000 паунда.поразрови се малко из форумите за work permit и ще ти стане ясно.
  #3 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 09:13 AM
VGA VGA е офлайн
нов user

По подразбиране Re: Въпрос?

Цитирай:
Първоначално написано от Temi Вижте мненията на
Трябва,да.Home Office.без регистрация не знам кой ще те вземе+ако те хванат ще има глоба и за теб и за работодателя.не се сещам,май е над 1000 паунда.поразрови се малко из форумите за work permit и ще ти стане ясно.
Извинявай но това не отговаря на въпроса ми.дефако аз ли трябва да се рег. в HomeOffice или той трябва да се обади и да съобши ,че ме наема.За гобите и тн. ми е ясно.
  #4 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 09:17 AM
Manchester United Fan

Дата на присъединяване: Jan 2005
Благодарил: 4,863
Благодарено 8,455 пъти в 4,106 мнения
Zara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до Zara
По подразбиране Относно: Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

Trqbwa da ti izvadi work permit,ne e samo edno obajdane...
  #5 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 09:22 AM
VGA VGA е офлайн
нов user

Post Re: Относно: Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

Цитирай:
Първоначално написано от Zara Вижте мненията на
Trqbwa da ti izvadi work permit,ne e samo edno obajdane...
е то ясно, че не е . но на него това коства ли му му много?И Много време ли отнема?
  #6 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 09:49 AM
Manchester United Fan

Благодарил: 4,863
Благодарено 8,455 пъти в 4,106 мнения
Zara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is GodlikeZara is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до Zara
По подразбиране Относно: Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

Ami predi beshe bezplatno,sega mai e 200 liri...za vreme - nikoi ne moje da otgovori na tozi vapros...
Следният потребител благодари на Zara за полезното мнение:
VGA (22-05-2007)
  #7 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 10:14 AM
...

Благодарил: 2,947
Благодарено 7,368 пъти в 3,562 мнения
madlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlike
По подразбиране Re: Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

и да не забравяме че трябва да докаже, че ти едва ли не си единственият подходящ човек за тази работа, което е доста трудно, освен ако работата за която кандидатства е в shortage list.
Следният потребител благодари на madlena за полезното мнение:
VGA (22-05-2007)
  #8 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 11:04 AM
sweet lady luck

Дата на присъединяване: Mar 2005
Благодарил: 9,749
Благодарено 6,667 пъти в 3,035 мнения
Charlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до Charlotte
По подразбиране Re: Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

Работодателят трябва да подаде форма към Home Office, за да му бъде издаден letter of approval. След това с този документ попълваш форма BR3 и ги пращаш отново в Home Office. Ако те одобрят, ще ти бъде издадена accession worker card, с която имаш право да работиш само и единствено при конкретния работодател.

Цялата информация и форми по издаване на разрешително тук: http://www.workingintheuk.gov.uk/wor..._permits0.html?
*butterfly* (15-03-2012), _DANI_ (16-07-2011)
  #9 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 11:52 AM
sweet lady luck

Charlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is GodlikeCharlotte is Godlike

Цитирай:
До колкото знам BR1 е за сартификат за работа, а за да канд. за него ти трябва СЕ+NIN+изв. от банковата сметка.
ок както и да е благодаря на всички ,които писаха, мисля , че ще мога да ползвам част от информацията
za БР1 кандидастват sеlf-employed, self-sufficient, students i тези, които са exempt from Accession state worker authorisation...БР3 е за тези, които са получили letter of approval от конкретен работодател
  #10 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 12:16 PM
Banned

Дата на присъединяване: Feb 2007
Благодарил: 14
Благодарено 118 пъти в 82 мнения
garnet has a spectacular aura aboutgarnet has a spectacular aura about
Send a message via Skype™ to garnet

Цитирай:
Бтв ако някой ми пойска да му пращам паспорта си няма как да стане защото е незаконно>Той не е твой а принадлежи на бългаското правителство.Ако не съм разбрал нещо прощавай
Аз специално се обадих от БГ да ги питам ХО може ли да пратя заверено копие от паспорта. Е, не става, искаха паспорта. Не съм питал с лична карта става ли, може и да става, но може и да ти върнат документите и да загубиш време.

Ако стигнеш до там прати си паса с препоръчана, регистрирана поща от БГ (ако си в БГ де). Дават ти номер и можеш да си следиш каде то е писмото.Не може да се загуби.

От ХО също ги пращат с регистрирана поща, но ако искаш номера, трябва да им се обадиш и да ги помолиш. По принцип не го правят но аз имах късмет да попадна на една фенка и тя ми свърши работа. Даже ми каза да се обадя след 3 часа и да искам да говоря пак с нея, просто късмет извадих. Има много тъпи пачи там.......

Късмет
  #11 (permalink)  
Непрочетени 22-05-2007, 01:02 PM
...

Благодарил: 2,947
Благодарено 7,368 пъти в 3,562 мнения
madlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlikemadlena is Godlike

Цитирай:
Бтв ако някой ми пойска да му пращам паспорта си няма как да стане защото е незаконно>Той не е твой а принадлежи на бългаското правителство.Ако не съм разбрал нещо прощавай
това че е собственост не българското правителство не означава че е незаконно да го изпращаш на съответните служби, които имат право да го изискват, каквито са в случаят хоум офис.
  #12 (permalink)  
Непрочетени 09-06-2007, 01:19 PM
нов user

Дата на присъединяване: Jun 2007
Благодарил: 1
Благодарено 0 пъти в 0 мнения
NETARPELIWKO is on a distinguished road

Цитирай:
Ако професията е в листа с търсени професии
А защо не мога да намеря този лист, не знам къде да търся ли? Уж рових навсякъде в официалния сайт за work permit пък...
  #13 (permalink)  
Непрочетени 09-06-2007, 03:36 PM
Старо куче

Благодарил: 905
Благодарено 796 пъти в 315 мнения
musi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlikemusi is Godlike

[quote=Charlotte;132839]Работодателят трябва да подаде форма към Home Office, за да му бъде издаден letter of approval. След това с този документ попълваш форма BR3 и ги пращаш отново в Home Office. Ако те одобрят, ще ти бъде издадена accession worker card, с която имаш право да работиш само и единствено при конкретния работодател.

Charlotte,може ли бюро-агенция за работа да играе роля на работодател-то по документи мисля,че се води така,но може ли тази агенция да направи горното-написано от теб- и значи ли ,че се задължаваш да работиш само към нея след получаването на accession worker card?
Питам това защото се колебая кое е по-добре за синът ми-той мисли да идва тук-да е селф employer или нает по горенаписаният случаи?

" Тъп си ,че слушаш чалга,а слушаш чалга защото си тъп."
  #14 (permalink)  
Непрочетени 15-07-2007, 12:48 PM
sweet lady luck

Цитирай:
Първоначално написано от musi Вижте мненията на

Charlotte,може ли бюро-агенция за работа да играе роля на работодател-то по документи мисля,че се води така,но може ли тази агенция да направи горното-написано от теб- и значи ли ,че се задължаваш да работиш само към нея след получаването на accession worker card?
Питам това защото се колебая кое е по-добре за синът ми-той мисли да идва тук-да е селф employer или нает по горенаписаният случаи?
Извинявай, не съм видяла въпроса ти. Агенциите за работа вече нямат право да играят ролята на работодател и да изкрват разрешителни. Преди ставаше, но от няколко години вече - не. За съжаление.

А за това дали е по-добре да е самонает или емплойд си е въпрос на личен избор в зависимост от това какви са възможностите му. Ако работи като емплойд, след една година ще има свободен достъп до пазара, от друга страна като селф емплод може да има по=добри възможности откъм заплащане и т.н, така че в случая си преценявате вие наистина.

Последно редактирано от Charlotte : 15-07-2007 на 12:53 PM.
  #15 (permalink)  
Непрочетени 18-07-2007, 02:20 PM
chef

Дата на присъединяване: Jul 2007
Благодарил: 111
Благодарено 79 пъти в 39 мнения
erric is on a distinguished road

Цитирай:
Първоначално написано от NETARPELIWKO Вижте мненията на
А защо не мога да намеря този лист, не знам къде да търся ли? Уж рових навсякъде в официалния сайт за work permit пък...
http://www.bia.homeoffice.gov.uk/635...elistmay07.pdf

това е листа,като го прочетох не бях от наи щастливите
  #16 (permalink)  
Непрочетени 26-09-2007, 11:05 AM
нов user

Дата на присъединяване: Jul 2007
Благодарил: 1
rotkiv_b is on a distinguished road

Здравейте, ако работя на трудов договор една година значи ли ,че след това мога свободно да си търся работа моля разяснете ми ,че нещо не ми е ясно.благодаря.

Последно редактирано от rotkiv_b : 26-09-2007 на 11:13 AM.
  #17 (permalink)  
Непрочетени 26-09-2007, 12:18 PM
Faithless

Благодарил: 207
Благодарено 1,214 пъти в 639 мнения
boki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond repute
Send a message via Skype™ to boki

Цитирай:
Първоначално написано от rotkiv_b Вижте мненията на
Здравейте, ако работя на трудов договор една година значи ли ,че след това мога свободно да си търся работа моля разяснете ми ,че нещо не ми е ясно.благодаря.
Ако си работил легално една година, може да кандидатстваш за син сертификат, което ти позволява да си работиш каквото си намериш.

This is my church. This is where I heal my hurts. It's a natural grace. Of watching young
life shape. It's in minor keys. Solutions and remedies. Enemies becoming friends.
When bitterness ends. It's in the world I become. Contained in the hum.Between voice and
drum. It's in the change. The poetic justice of cause and effect. Respect, love, compassion.
For tonight GOD IS A DJ
Следният потребител благодари на boki за полезното мнение:
desislava1 (26-09-2010)
  #18 (permalink)  
Непрочетени 29-10-2007, 06:43 PM
старо куче

Дата на присъединяване: Jul 2005
Благодарил: 97
Благодарено 297 пъти в 153 мнения
The Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to behold

Цитирай:
Първоначално написано от gali_moni Вижте мненията на
Да ,наистина логично е да си зададе въпрос човек дали тя има нужда от мен. Вярното е ,че има нужда и това ме прави по-упорита да търся правилен отговор.Но може от училището да опитам,не зная.
Ти май си се объркала като си чела за депендънтите. Това ти трябва когато си подадеш за уърк пермита, за да я присъединиш към себе си. А не ти трябва за да те наемат на работа.
  #19 (permalink)  
Непрочетени 29-10-2007, 07:02 PM
龍太陽

Дата на присъединяване: Dec 2006
Благодарил: 3,105
Благодарено 4,306 пъти в 2,110 мнения
Staki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is GodlikeStaki is Godlike
По подразбиране Re: Относно: Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

Цитирай:
Първоначално написано от gali_moni Вижте мненията на
Да ,наистина логично е да си зададе въпрос човек дали тя има нужда от мен. Вярното е ,че има нужда и това ме прави по-упорита да търся правилен отговор.Но може от училището да опитам,не зная.
Работодателя, който иска да те наеме, трябва да изпрати писмо до Home Office с искане да им разрешат да те наемат (и да представят един куп документи, доказващи, че си квалифицирана за длъжността, че са рекламирали мястото поне един месец и не са успели да намерят друг и т.н). Home Office ако разрешат, изпращат Letter of Approval и с него ти си подаваш документите за work accession card.
Следните потребители благодарят на Staki за това полезно мнение:
desislava1 (26-09-2010), gali_moni (31-10-2007), ina3 (08-03-2009), pepinaaaaaa (20-10-2011), shd (20-06-2009)
  #20 (permalink)  
Непрочетени 29-10-2007, 07:30 PM
sTa sTa е офлайн
нов user

Благодарил: 45
Благодарено 49 пъти в 33 мнения
sTa is on a distinguished road

И да не те разочаровам, но това отнема доста време.
При мен фирмата докато подготви всички документи за да кандидатства за work permit, включително да изчака пощата от БГ от мен (референция от посл. рабптодател) минаха 2-3 седмици. След това на Home Office им отне почти един месец (27-28 дни) да върнат letter of approval. Аз кандидатствам за т.н. accession worker card (5 дни по пощата БГ-УК) и от 3-4 дни (работни) моята апликация (форма BR3) е там и незнам кога ще ми варнат картата. Мисля да се обадя на 31.10 да ги питам какво става и колко време трае обичайно процедурата. Така, че не се заблуждавай, че ще стане за по малко от 2 месеца.
Успех
  #21 (permalink)  
Непрочетени 31-10-2007, 07:31 PM
sTa sTa е офлайн
нов user

Благодарил: 45
Благодарено 49 пъти в 33 мнения
sTa is on a distinguished road

workingintheuk.gov.uk и по специално http://workingintheuk.gov.uk/working...citizens.html?
http://www.workingintheuk.gov.uk/wor..._romanian.html

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/app...eeaeunationals
за селфемплойд, контрактинг има други, но по добре потърси във форума.
  #22 (permalink)  
Непрочетени 01-08-2008, 02:21 PM
нов user

Дата на присъединяване: Aug 2008
Благодарил: 0
Baychev is on a distinguished road
Question Относно: Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

Понеже работодателя ми е мързелив, някои може ли да ми прати формата, която тои трябва да попълни, за да му дадат letter of approuval от ХО, или поне РАБОТЕЩ линк към нея, или може да им напише писмо в свободен текст?
  #23 (permalink)  
Непрочетени 12-09-2008, 06:19 PM
нов user

Дата на присъединяване: Sep 2008
Благодарил: 0
Благодарен 1 път в 1 мнение
Veronica is on a distinguished road

А мислите ли че работодателя ще си направи труда да вади уърк пърмит за сервитьорка? Защото днес започнах и тои ми каза, че ще ми даде писмо, но не съм сигурна дали е наясно колко дълго и сложно е всичко. И при всички положения трябва да рискувам да работя преди да е пристигнала картата. Нещо не ми се струва както трябва. Вие какво мислите?
  #24 (permalink)  
Непрочетени 12-09-2008, 08:44 PM
I see you...

Благодарил: 11,625
Благодарено 11,426 пъти в 5,473 мнения
Мила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is Godlike

Цитирай:
Първоначално написано от Veronica Вижте мненията на
А мислите ли че работодателя ще си направи труда да вади уърк пърмит за сервитьорка? Защото днес започнах и тои ми каза, че ще ми даде писмо, но не съм сигурна дали е наясно колко дълго и сложно е всичко. И при всички положения трябва да рискувам да работя преди да е пристигнала картата. Нещо не ми се струва както трябва. Вие какво мислите?
Не ми е ясно за какво писмо ти е говорил работодателя - той трябва да подаде за уърк пърмит за теб, а не да ти дава писмо. Това е задължение на работодателя, а не на работника. Дано да е наясно за какво става дума. Дали ще ти го издаде, е трудно да се каже. Ако работиш на по-ниско заплащане, отколкото другите кандидати са съгласни, ще има сметка да те задържи.

Не е законно да се работи без уърк пърмит. Ако ви хванат, има глоби и за него (по-големи), и за тебе... Но той няма сметка да те издава. Поговори с него, за да разбереш дали е започнал процедурата по издаването на уърк пърмита.
  #25 (permalink)  
Непрочетени 12-09-2008, 09:43 PM
Great Warriors Never Die

Дата на присъединяване: Dec 2004
Благодарил: 756
Благодарено 3,000 пъти в 1,744 мнения
CYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is GodlikeCYPER is Godlike
Изпратете съобщение чрез ICQ до CYPER Send a message via Skype™ to CYPER
По подразбиране Re: Относно: Kaкво трябва да направи английски работодател за да те наеме?

Цитирай:
Първоначално написано от Milla Вижте мненията на
Не ми е ясно за какво писмо ти е говорил работодателя - той трябва да подаде за уърк пърмит за теб, а не да ти дава писмо. Това е задължение на работодателя, а не на работника. Дано да е наясно за какво става дума. Дали ще ти го издаде, е трудно да се каже. Ако работиш на по-ниско заплащане, отколкото другите кандидати са съгласни, ще има сметка да те задържи.
За ТОВА става въпрос.

Благословен да бъде този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи

There are those that read the small print and learn through knowledge, while others ignore the small print and learn through expеrience

Следните потребители благодарят на CYPER за това полезно мнение:
desislava1 (26-09-2010), Мила (13-09-2008)
Sponsored Links
Отговори

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.bghelp.co.uk/forums/accession-worker-cards-work-permits/14864-ka%EA%E2%EE-%F2%F0%FF%E1%E2%E0-%E4%E0-%ED%E0%EF%F0%E0%E2%E8-%E0%ED%E3%EB%E8%E9%F1%EA%E8-%F0%E0%E1%EE%F2%EE%E4%E0%F2%E5%EB-%E7%E0-%E4%E0-%F2%E5-%ED%E0%E5%EC%E5.html
Публикувано от For Type Дата
work permit - BGHelp.net This thread Refback 20-09-2011 09:20 AM
work permit - BGHelp.net This thread Refback 19-09-2011 03:33 PM
work permit - BGHelp.net This thread Refback 19-09-2011 03:30 PM

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване