Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Незнам как точно да формулирам загланието и се надявам да не повтарям темата но нямам време да търся обстойно, пуснах търсачката но не излезна нищо. Моля ви за съвет и не се смейте... Аз съм о пер и жената за която работя роди и още е в болницата. Въпроса ми е като си дойде трябва ли да й купя подарък, на нея и на бебето? И ако трябва то дайте предложения. Мисля че в Бг се купува, ама тук не им знам обичаите. Пък и по принцип как стоят нещата тук, ако позната роди?
Последно редактирано от kralitsa_anna : 23-08-2007 на 01:03 PM.
Хубаво е да и вземеш картичка съответно за момченце или момиченце, цветя и може би едно пакетче камизолки (body-ta) - от тях винаги има нужда. По принцип и тук важи същият етикет както в България - трябва да се вземе все нещичко за новият бебчо.
Следният потребител благодари на Plamimax за полезното мнение:
Е тя не ти е кой знае колко близка, една картичка й стига
drum. It's in the change. The poetic justice of cause and effect. Respect, love, compassion.
For tonight GOD IS A DJ
Следният потребител благодари на boki за полезното мнение:
Значи картичката е задължителна, пък за другото ще пимисля. Страшно ще съм ви благодарна, ако дадете примерни пожелания които да напиша в картичката. Стандартните български важат ли? Или не трябва да има пожелания, защото гледам че имат цял кашон с детски картички, не надписани, та си мисля да не са за първото дете???
Аз съм о пер и жената за която работя роди и още е в болницата. Въпроса ми е като си дойде трябва ли да й купя подарък, на нея и на бебето? И ако трябва то дайте предложения. Мисля че в Бг се купува, ама тук не им знам обичаите. Пък и по принцип как стоят нещата тук, ако позната роди?
Не искам да те разочаровам , ама какво толкова го мислиш ,не знам до колко сте се сближили , но най вероятно каквото и да направиш ще си останеш оная източноевропейка която се грижи за къщата кучки са англичанките не се заблуждавай че ти се усмихват нон-стоп..........
gotta feeling we dancing on the ceiling,for some reason I can't explain...I know Saint Peter won't call my name..so come fly away .......when we get above the rain they are all sunny days......through the clouds into the sun......far away from everyone ...
Следният потребител благодари на steve за полезното мнение:
Не искам да те разочаровам , ама какво толкова го мислиш ,не знам до колко сте се сближили , но най вероятно каквото и да направиш ще си останеш оная източноевропейка която се грижи за къщата кучки са англичанките не се заблуждавай че ти се усмихват нон-стоп..........
Да ти кажа честно не им вярвам много на усмивките, ама въпроса е в културата, защото все пак по-добре "просто източноевропейка", отколкото "оная тъпата източноевропейка дето няма елементарно възпитание". Искам да знам, че съм спазила етикецията пък тя квото иска нека си мисли за мен
Последно редактирано от kralitsa_anna : 23-08-2007 на 04:11 PM.
Следните потребители благодарят на kralitsa_anna за това полезно мнение:
Според мен просто трябва да избереш картичка с пожелание, което ти допада. Повечето картички обаче са много лигави, затова помисли дали точно това искаш да им пожелаш. На ръка можеш да добавиш: "To име на майката and име на бащата" и накрая: Love, твоето име.
Следният потребител благодари на lolo за полезното мнение:
Незнам как точно да формулирам загланието и се надявам да не повтарям темата но нямам време да търся обстойно, пуснах търсачката но не излезна нищо. Моля ви за съвет и не се смейте... Аз съм о пер и жената за която работя роди и още е в болницата. Въпроса ми е като си дойде трябва ли да й купя подарък, на нея и на бебето? И ако трябва то дайте предложения. Мисля че в Бг се купува, ама тук не им знам обичаите. Пък и по принцип как стоят нещата тук, ако позната роди?
А тя ще ти вдигне ли заплатата? Нали децата стават повече?
А тя ще ти вдигне ли заплатата? Нали децата стават повече?
Ей и аз това се чудя... Отиде през деня уреди си работа в една банка от октомври, вечерта взе че роди. Предупредиха ме ако я търсят да не казвам за бебето, от новата работа да не разберат...Та се чудя на мен ли ще ми връчи това двумесечно бебе като почне работа??? Трябва ли да искам увеличение на заплатата ако ми връчи и бебето???
Ей и аз това се чудя... Отиде през деня уреди си работа в една банка от октомври, вечерта взе че роди. Предупредиха ме ако я търсят да не казвам за бебето, от новата работа да не разберат...Та се чудя на мен ли ще ми връчи това двумесечно бебе като почне работа??? Трябва ли да искам увеличение на заплатата ако ми връчи и бебето???
Ако ти връчи бебето добре,значи оставаш на работа. Защото може да си наеме и нани,което значи в случая,че ставаш излишна.Предполагам,че ще ти кажат предварително кой ще се грижи за бебето.И разбира се,че е редно да ти се увеличи заплатата,става въпрос за друг вид работа.Дано да имаш експириънс с бебетата.
__________________ Never approach a bull from the front, a horse from the rear or a fool from any direction!
Следният потребител благодари на Mystic за полезното мнение:
Аз ако съм на тебе ще взема нещо за бебето от България. Някоя сладурска рокличка ако е момиченце, или гащеризонче ако е момченце. Просто прави хубаво впечатление.
drum. It's in the change. The poetic justice of cause and effect. Respect, love, compassion.
For tonight GOD IS A DJ
Ако ти връчи бебето добре,значи оставаш на работа. Защото може да си наеме и нани,което значи в случая,че ставаш излишна.
Първо се бях успокоила по въпроса с работата, защото мислех че съм от 1 месец тук, семейството са ме поканили за дълъг период и все пак жената би трябвало да си знае състоянието, че скоро ще ражда. Да ама не Нея още е няма. Мъжът обаче вчера ме шокира като ми каза че бебето ги е изненадало, защото са го чакали следващата година И със сигурност говореше за самото раждане, а не за забременяването. Така че може и да остана излишна, защото нямам опит с бебета а тя щом не иска от новата работа да разбират за бебето, значи смята да я започва...
Последно редактирано от kralitsa_anna : 25-08-2007 на 09:34 AM.
Първо се бях успокоила по въпроса с работата, защото мислех че съм от 1 месец тук, семейството са ме поканили за дълъг период и все пак жената би трябвало да си знае състоянието, че скоро ще ражда. Да ама не Нея още е няма. Мъжът обаче вчера ме шокира като ми каза че бебето ги е изненадало, защото са го чакали следващата година И със сигурност говореше за самото раждане, а не за забременяването. Така че може и да остана излишна, защото нямам опит с бебета а тя щом не иска от новата работа да разбират за бебето, значи смята да я започва...
И аз съм шокирана!То има още 4 месеца до следващата година.Не знам как ги е изненадало и в кой месец се е родило това бебенце,но има ли наистина бебе?Защото и да има то би трябвало да се е родило в 4-5 месец,а това означава,че скоро няма да си дойде в къщи.Не съм лекар ама имал елементарни познания в тази насока и ми се струва малко странна цялата тази история.
__________________ Never approach a bull from the front, a horse from the rear or a fool from any direction!
И аз съм шокирана!То има още 4 месеца до следващата година.Не знам как ги е изненадало и в кой месец се е родило това бебенце,но има ли наистина бебе?Защото и да има то би трябвало да се е родило в 4-5 месец,а това означава,че скоро няма да си дойде в къщи.Не съм лекар ама имал елементарни познания в тази насока и ми се струва малко странна цялата тази история.
Аз уж съм на място, в къщата и пак се изненадах. Точно преди седмица разбрах че е бременна и мислех, че е 2-3 месец, защото не и личеше - беше слабичка. Като дойдох тук по някое време гледам че си купи превръзки и тампони, значи е чакала цикъла си. А съм тук от месец, не е минало много време. И оная вечер посреднощ ги чух че излизат и помислих че и е станало нещо лошо от алкохола защото празнувахме новата й работа...Но на сутринта мъжа ми се похвали, че си има момче. Родено живо здраво и само 2-3 дни ще стоят в болницата...Незнам може тя да е карала цветна бременност и за това да се е изненадала, че ражда. Миналата седмица се регистрира при GP... Явно не си е знаела термина, защото имам позната която роди преждевременно, в 7-ми месец в БГ и нея бяха я пуснали от болницата, но детето го гледаха в кувиоз близо месец.
П.С. Бебето още не съм го виждала, но би трябвало да го има защото мъжа е много щастлив, носи в болницата пелени и памперси
Ако нямате какво да кажете по темата, моля, не го пишете в нея търсачка на форума
Ограничават ви свободата в този форум? Опитайте тук!
Научих да раздавам пътни листи... Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го и... вече си спокоен.
Аз уж съм на място, в къщата и пак се изненадах......... А съм тук от месец, не е минало много време.
Абе тази работа ми намирисва; нещо много несериозна изглежда твоята работодателка. Взела те е преди месец, ама някакси е пропуснала да ти каже че е бременна, а също така да се разберете какво ще се изисква от теб като се роди бебето- e.g. дали ще ти се увеличат задълженията, или не, и ако ще гледаш бебето въпроса за заплащането и тн.
Много ги мразя тези дето се правят на ударени. Да бе, не знаела че е бременна то така се пропуска за забележиш че нямаш цикъл 8 месеца,
Следните потребители благодарят на The Lily за това полезно мнение:
Абе тази работа ми намирисва; Взела те е преди месец, ама някакси е пропуснала да ти каже че е бременна, а също така да се разберете какво ще се изисква от теб като се роди бебето- e.g. дали ще ти се увеличат задълженията, или не, и ако ще гледаш бебето въпроса за заплащането и тн.
Много ги мразя тези дето се правят на ударени. Да бе, не знаела че е бременна то така се пропуска за забележиш че нямаш цикъл 8 месеца,
Браво!!! И според мен някакси така се правят на ударени. Чувала съм и аз за лека бременност ама чак пък толкова...Чувала съм и за по-тъпички дето може и да не могат да се усетят че са бременни, ама чак пък толкова, чак пък до деветия месец...Ама като говоря на хората че тези тук са лицемерни и се правят само, не ми вярват, била съм си внушавала разни неща защото идвам от Бг а там от всеки всичко очакваш.
Тогава ти си направи устата че не ти е задължение, и ако тя иска трябва да ти плати екстра, абе общо взето тогава е момента за се разбере кой какво ще прави и кой колко ще плаща.
Иначе дотогава се прави на ударена, като нея.
Последно редактирано от The Lily : 25-08-2007 на 07:00 PM.
Причина: ...
Следните потребители благодарят на The Lily за това полезно мнение:
Мисля, че The Lily е права - много внимавай! Нещо ми се вижда не-читава тая история, то бива простотия, ама чак до там...едва ли са толкова загубени,май нещо има друго.Ама ти си с договор там- прочети договора! Пише ли, че си длъжна да гледаш всички бъдеши деца на семейството? Какви са ти задълженията? Имаш ли работно време? Има си законни неща, провери ги...
Все пак си о пер, не слейв...уважавай се, за да те уважават и те!
--------
But I tried. Goddammit, I sure as
hell did that much. Didn't I?
Следният потребител благодари на aflame66 за полезното мнение:
Ама то наистина голям майтап...само дето не можеш да го питаш тоя мъж аджеба дали е участвал в правенето на бебето.Може да е планирал да го прави другата година,ама някой го е изпреварил...
А жена му лъже на поразия...и цветна да е бремеността,то е до 3-4 месец,ако не е в климактериума.
Нищо не разбирам от о пеър,но за допълнителната работа и заплащане слушай момичетата по-горе,сигурна съм,че са прави.
Следният потребител благодари на wickedness за полезното мнение:
Извинявам се, че темата се отклони от първия въпрос, но като незнам - питам тези с опит. Според вас каква заплата трябва да искам ако трябва да гледам и бебето? И ако се наложи това дете сега дето гледам, да го гледам извънредно, какви пари трябва да искам за допълнителните часове? Благодаря ви, че винаги откликвате и помагате!
П.С. Нямаме договор, а в поканата пише само че съм техен о пер, часовете, заплатата, но не и на колко деца.
Последно редактирано от kralitsa_anna : 26-08-2007 на 01:20 PM.