BGHelp Wiki
Имиграция Работа Финансии Travel

Телефони PC TV Забавление

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

BGhelpmap Обяви Документи кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp Форум > Топ 7 форуми > Мама > Полезни съвети за майки

Главно меню
Нови обяви
DOPULNITELNI DOHODI ...
От: VIPJOBS
Дата: 17 May 23:57
Видяно: 22
predlagam rabota za ...
От: ukltd
Дата: 17 May 23:24
Видяно: 21
dvoina staq za trima ...
От: puhi12
Дата: 17 May 22:25
Видяно: 10
rabota ...
От: dididora
Дата: 17 May 22:12
Видяно: 12
ВСЕКИ ПЕТЪК ОТ ЛОНДО ...
От: SMS Transport
Дата: 17 May 22:02
Видяно: 7
  #1 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 12:28 PM
нов user

Дата на присъединяване: Jun 2007
Благодарил: 24
Благодарено 11 пъти в 9 мнения
kralitsa_anna will become famous soon enough
По подразбиране Бебе....английско...

Незнам как точно да формулирам загланието и се надявам да не повтарям темата но нямам време да търся обстойно, пуснах търсачката но не излезна нищо. Моля ви за съвет и не се смейте... Аз съм о пер и жената за която работя роди и още е в болницата. Въпроса ми е като си дойде трябва ли да й купя подарък, на нея и на бебето? И ако трябва то дайте предложения. Мисля че в Бг се купува, ама тук не им знам обичаите. Пък и по принцип как стоят нещата тук, ако позната роди?

Последно редактирано от kralitsa_anna : 23-08-2007 на 01:03 PM.
Благодарил Отговори с цитат
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 12:33 PM
локомотивец

Дата на присъединяване: Apr 2005
Благодарил: 74
Благодарено 36 пъти в 18 мнения
bufferbobby is a glorious beacon of lightbufferbobby is a glorious beacon of lightbufferbobby is a glorious beacon of lightbufferbobby is a glorious beacon of lightbufferbobby is a glorious beacon of light
Изпратете съобщение чрез ICQ до bufferbobby Send a message via Skype™ to bufferbobby
По подразбиране Относно: Бебе....английско...

незнам ,но да вземеш цветя няма да навреди
kralitsa_anna (23-08-2007)
  #3 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 01:12 PM
нов user

Дата на присъединяване: Jan 2007
Благодарил: 1
Благодарено 8 пъти в 6 мнения
Plamimax is on a distinguished road
По подразбиране Re: Бебе....английско...

Хубаво е да и вземеш картичка съответно за момченце или момиченце, цветя и може би едно пакетче камизолки (body-ta) - от тях винаги има нужда. По принцип и тук важи същият етикет както в България - трябва да се вземе все нещичко за новият бебчо.
Следният потребител благодари на Plamimax за полезното мнение:
  #4 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 01:27 PM
нов user

Дата на присъединяване: May 2007
Благодарил: 111
Благодарено 59 пъти в 28 мнения
lolo is on a distinguished road
Изпратете съобщение чрез ICQ до lolo
Post Re: Бебе....английско...

Задължително картичка. Едва ли очакват подарък, но картичка винаги се праща/дава.
Следният потребител благодари на lolo за полезното мнение:
  #5 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 02:05 PM
Faithless

Благодарил: 207
Благодарено 1,214 пъти в 639 мнения
boki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond repute
Send a message via Skype™ to boki

Е тя не ти е кой знае колко близка, една картичка й стига

This is my church. This is where I heal my hurts. It's a natural grace. Of watching young
life shape. It's in minor keys. Solutions and remedies. Enemies becoming friends.
When bitterness ends. It's in the world I become. Contained in the hum.Between voice and
drum. It's in the change. The poetic justice of cause and effect. Respect, love, compassion.
For tonight GOD IS A DJ
Следният потребител благодари на boki за полезното мнение:
  #6 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 03:02 PM
нов user

Значи картичката е задължителна, пък за другото ще пимисля. Страшно ще съм ви благодарна, ако дадете примерни пожелания които да напиша в картичката. Стандартните български важат ли? Или не трябва да има пожелания, защото гледам че имат цял кашон с детски картички, не надписани, та си мисля да не са за първото дете???
  #7 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 03:23 PM
foreignerintheLondonbuses

Дата на присъединяване: Mar 2007
Благодарил: 1,771
Благодарено 3,139 пъти в 1,581 мнения
steve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlikesteve is Godlike

Аз съм о пер и жената за която работя роди и още е в болницата. Въпроса ми е като си дойде трябва ли да й купя подарък, на нея и на бебето? И ако трябва то дайте предложения. Мисля че в Бг се купува, ама тук не им знам обичаите. Пък и по принцип как стоят нещата тук, ако позната роди?

Не искам да те разочаровам , ама какво толкова го мислиш ,не знам до колко сте се сближили , но най вероятно каквото и да направиш ще си останеш оная източноевропейка която се грижи за къщата кучки са англичанките не се заблуждавай че ти се усмихват нон-стоп..........

gotta feeling we dancing on the ceiling,for some reason I can't explain...I know Saint Peter won't call my name..so come fly away .......when we get above the rain they are all sunny days......through the clouds into the sun......far away from everyone ...
Следният потребител благодари на steve за полезното мнение:
  #8 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 04:07 PM
нов user

По подразбиране Относно: Re: Бебе....английско...

Цитирай:
Първоначално написано от steve Вижте мненията на
Не искам да те разочаровам , ама какво толкова го мислиш ,не знам до колко сте се сближили , но най вероятно каквото и да направиш ще си останеш оная източноевропейка която се грижи за къщата кучки са англичанките не се заблуждавай че ти се усмихват нон-стоп..........
Да ти кажа честно не им вярвам много на усмивките, ама въпроса е в културата, защото все пак по-добре "просто източноевропейка", отколкото "оная тъпата източноевропейка дето няма елементарно възпитание". Искам да знам, че съм спазила етикецията пък тя квото иска нека си мисли за мен

Последно редактирано от kralitsa_anna : 23-08-2007 на 04:11 PM.
Следните потребители благодарят на kralitsa_anna за това полезно мнение:
boki (23-08-2007), merry (24-08-2007), piglet (23-08-2007)
  #9 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 05:32 PM
старо куче

Дата на присъединяване: Jul 2005
Благодарил: 97
Благодарено 297 пъти в 153 мнения
The Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to behold

Цитирай:
Първоначално написано от kralitsa_anna Вижте мненията на
ако дадете примерни пожелания които да напиша в картичката. Стандартните български важат ли?

Колкото по-кратко , по-добре, мисля. Нещо от рода:

To the cutest baby girl/boy and her/his proud parents,

I wish you all the happiness in the world.
Lot's of love,
imeto ti
Следният потребител благодари на The Lily за полезното мнение:
  #10 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 06:15 PM
нов user

Благодарил: 111
Благодарено 59 пъти в 28 мнения
lolo is on a distinguished road
Изпратете съобщение чрез ICQ до lolo
Post Re: Бебе....английско...

Според мен просто трябва да избереш картичка с пожелание, което ти допада. Повечето картички обаче са много лигави, затова помисли дали точно това искаш да им пожелаш. На ръка можеш да добавиш: "To име на майката and име на бащата" и накрая: Love, твоето име.
Следният потребител благодари на lolo за полезното мнение:
  #11 (permalink)  
Непрочетени 23-08-2007, 11:24 PM
kev kev е офлайн
Gone

Дата на присъединяване: Mar 2007
Благодарил: 362
Благодарено 1,278 пъти в 649 мнения
kev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond reputekev has a reputation beyond repute

Цитирай:
Незнам как точно да формулирам загланието и се надявам да не повтарям темата но нямам време да търся обстойно, пуснах търсачката но не излезна нищо. Моля ви за съвет и не се смейте... Аз съм о пер и жената за която работя роди и още е в болницата. Въпроса ми е като си дойде трябва ли да й купя подарък, на нея и на бебето? И ако трябва то дайте предложения. Мисля че в Бг се купува, ама тук не им знам обичаите. Пък и по принцип как стоят нещата тук, ако позната роди?
А тя ще ти вдигне ли заплатата? Нали децата стават повече?
  #12 (permalink)  
Непрочетени 24-08-2007, 09:31 AM
нов user

По подразбиране Относно: Re: Бебе....английско...

Цитирай:
Първоначално написано от kev Вижте мненията на
А тя ще ти вдигне ли заплатата? Нали децата стават повече?
Ей и аз това се чудя... Отиде през деня уреди си работа в една банка от октомври, вечерта взе че роди. Предупредиха ме ако я търсят да не казвам за бебето, от новата работа да не разберат...Та се чудя на мен ли ще ми връчи това двумесечно бебе като почне работа??? Трябва ли да искам увеличение на заплатата ако ми връчи и бебето???
  #13 (permalink)  
Непрочетени 24-08-2007, 10:23 AM
старо куче

Дата на присъединяване: Feb 2006
Благодарил: 1,958
Благодарено 3,139 пъти в 1,546 мнения
Mystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is Godlike
По подразбиране Re: Относно: Re: Бебе....английско...

Цитирай:
Ей и аз това се чудя... Отиде през деня уреди си работа в една банка от октомври, вечерта взе че роди. Предупредиха ме ако я търсят да не казвам за бебето, от новата работа да не разберат...Та се чудя на мен ли ще ми връчи това двумесечно бебе като почне работа??? Трябва ли да искам увеличение на заплатата ако ми връчи и бебето???
Ако ти връчи бебето добре,значи оставаш на работа. Защото може да си наеме и нани,което значи в случая,че ставаш излишна.Предполагам,че ще ти кажат предварително кой ще се грижи за бебето.И разбира се,че е редно да ти се увеличи заплатата,става въпрос за друг вид работа.Дано да имаш експириънс с бебетата.
kralitsa_anna (24-08-2007)
  #14 (permalink)  
Непрочетени 24-08-2007, 09:19 PM
стара дръглива кучка

Дата на присъединяване: Mar 2005
Благодарил: 381
Благодарено 363 пъти в 230 мнения
musholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond reputemusholina has a reputation beyond repute

Аз ако съм на тебе ще взема нещо за бебето от България. Някоя сладурска рокличка ако е момиченце, или гащеризонче ако е момченце. Просто прави хубаво впечатление.
  #15 (permalink)  
Непрочетени 24-08-2007, 09:38 PM
Faithless

Благодарил: 207
Благодарено 1,214 пъти в 639 мнения
boki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond reputeboki has a reputation beyond repute
Send a message via Skype™ to boki

Цитирай:
Първоначално написано от musholina Вижте мненията на
Аз ако съм на тебе ще взема нещо за бебето от България. Някоя сладурска рокличка ако е момиченце, или гащеризонче ако е момченце. Просто прави хубаво впечатление.
Хубава идея ама специално за това да се връща до България, дали си струва

This is my church. This is where I heal my hurts. It's a natural grace. Of watching young
life shape. It's in minor keys. Solutions and remedies. Enemies becoming friends.
When bitterness ends. It's in the world I become. Contained in the hum.Between voice and
drum. It's in the change. The poetic justice of cause and effect. Respect, love, compassion.
For tonight GOD IS A DJ
  #16 (permalink)  
Непрочетени 25-08-2007, 09:30 AM
нов user

По подразбиране Относно: Re: Относно: Re: Бебе....английско...

Цитирай:
Първоначално написано от Mystic Вижте мненията на
Ако ти връчи бебето добре,значи оставаш на работа. Защото може да си наеме и нани,което значи в случая,че ставаш излишна.
Първо се бях успокоила по въпроса с работата, защото мислех че съм от 1 месец тук, семейството са ме поканили за дълъг период и все пак жената би трябвало да си знае състоянието, че скоро ще ражда. Да ама не Нея още е няма. Мъжът обаче вчера ме шокира като ми каза че бебето ги е изненадало, защото са го чакали следващата година И със сигурност говореше за самото раждане, а не за забременяването. Така че може и да остана излишна, защото нямам опит с бебета а тя щом не иска от новата работа да разбират за бебето, значи смята да я започва...

Последно редактирано от kralitsa_anna : 25-08-2007 на 09:34 AM.
  #17 (permalink)  
Непрочетени 25-08-2007, 12:25 PM
старо куче

Дата на присъединяване: Feb 2006
Благодарил: 1,958
Благодарено 3,139 пъти в 1,546 мнения
Mystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is GodlikeMystic is Godlike
По подразбиране Re: Относно: Re: Относно: Re: Бебе....английско...

Цитирай:
Първо се бях успокоила по въпроса с работата, защото мислех че съм от 1 месец тук, семейството са ме поканили за дълъг период и все пак жената би трябвало да си знае състоянието, че скоро ще ражда. Да ама не Нея още е няма. Мъжът обаче вчера ме шокира като ми каза че бебето ги е изненадало, защото са го чакали следващата година И със сигурност говореше за самото раждане, а не за забременяването. Така че може и да остана излишна, защото нямам опит с бебета а тя щом не иска от новата работа да разбират за бебето, значи смята да я започва...
И аз съм шокирана!То има още 4 месеца до следващата година.Не знам как ги е изненадало и в кой месец се е родило това бебенце,но има ли наистина бебе?Защото и да има то би трябвало да се е родило в 4-5 месец,а това означава,че скоро няма да си дойде в къщи.Не съм лекар ама имал елементарни познания в тази насока и ми се струва малко странна цялата тази история.
  #18 (permalink)  
Непрочетени 25-08-2007, 01:26 PM
нов user

По подразбиране Относно: Re: Относно: Re: Относно: Re: Бебе....английско...

Цитирай:
Първоначално написано от Mystic Вижте мненията на
И аз съм шокирана!То има още 4 месеца до следващата година.Не знам как ги е изненадало и в кой месец се е родило това бебенце,но има ли наистина бебе?Защото и да има то би трябвало да се е родило в 4-5 месец,а това означава,че скоро няма да си дойде в къщи.Не съм лекар ама имал елементарни познания в тази насока и ми се струва малко странна цялата тази история.
Аз уж съм на място, в къщата и пак се изненадах. Точно преди седмица разбрах че е бременна и мислех, че е 2-3 месец, защото не и личеше - беше слабичка. Като дойдох тук по някое време гледам че си купи превръзки и тампони, значи е чакала цикъла си. А съм тук от месец, не е минало много време. И оная вечер посреднощ ги чух че излизат и помислих че и е станало нещо лошо от алкохола защото празнувахме новата й работа...Но на сутринта мъжа ми се похвали, че си има момче. Родено живо здраво и само 2-3 дни ще стоят в болницата...Незнам може тя да е карала цветна бременност и за това да се е изненадала, че ражда. Миналата седмица се регистрира при GP... Явно не си е знаела термина, защото имам позната която роди преждевременно, в 7-ми месец в БГ и нея бяха я пуснали от болницата, но детето го гледаха в кувиоз близо месец.
П.С. Бебето още не съм го виждала, но би трябвало да го има защото мъжа е много щастлив, носи в болницата пелени и памперси
  #19 (permalink)  
Непрочетени 25-08-2007, 04:32 PM
I see you...

Дата на присъединяване: Mar 2006
Благодарил: 11,588
Благодарено 11,386 пъти в 5,446 мнения
Мила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is Godlike

Боже, ти направо ни шашна всички с тая история за това бебе!
  #20 (permalink)  
Непрочетени 25-08-2007, 05:36 PM
старо куче

The Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to beholdThe Lily is a splendid one to behold

Цитирай:
Аз уж съм на място, в къщата и пак се изненадах......... А съм тук от месец, не е минало много време.
Абе тази работа ми намирисва; нещо много несериозна изглежда твоята работодателка. Взела те е преди месец, ама някакси е пропуснала да ти каже че е бременна, а също така да се разберете какво ще се изисква от теб като се роди бебето- e.g. дали ще ти се увеличат задълженията, или не, и ако ще гледаш бебето въпроса за заплащането и тн.

Много ги мразя тези дето се правят на ударени. Да бе, не знаела че е бременна то така се пропуска за забележиш че нямаш цикъл 8 месеца,
Следните потребители благодарят на The Lily за това полезно мнение:
aflame66 (26-08-2007), kralitsa_anna (25-08-2007)
  #21 (permalink)  
Непрочетени 25-08-2007, 06:27 PM
нов user

Цитирай:
Първоначално написано от The Lily Вижте мненията на
Абе тази работа ми намирисва; Взела те е преди месец, ама някакси е пропуснала да ти каже че е бременна, а също така да се разберете какво ще се изисква от теб като се роди бебето- e.g. дали ще ти се увеличат задълженията, или не, и ако ще гледаш бебето въпроса за заплащането и тн.

Много ги мразя тези дето се правят на ударени. Да бе, не знаела че е бременна то така се пропуска за забележиш че нямаш цикъл 8 месеца,
Браво!!! И според мен някакси така се правят на ударени. Чувала съм и аз за лека бременност ама чак пък толкова...Чувала съм и за по-тъпички дето може и да не могат да се усетят че са бременни, ама чак пък толкова, чак пък до деветия месец...Ама като говоря на хората че тези тук са лицемерни и се правят само, не ми вярват, била съм си внушавала разни неща защото идвам от Бг а там от всеки всичко очакваш.
  #22 (permalink)  
Непрочетени 25-08-2007, 06:56 PM
старо куче

Според мен, ти си карай както до сега. Нека тя да си гледа бебето, ти много не се натискай да помагаш,дори въобще, защото това не е което сте се разбрали като те е наела.
Рано или късно на нея ще и се прииска да се срещне с някоя приятелка или да отиде на фризура, или нещо такова и ще те помоли да гледаш бебето за няколко часа.
Тогава ти си направи устата че не ти е задължение, и ако тя иска трябва да ти плати екстра, абе общо взето тогава е момента за се разбере кой какво ще прави и кой колко ще плаща.
Иначе дотогава се прави на ударена, като нея.

Последно редактирано от The Lily : 25-08-2007 на 07:00 PM. Причина: ...
Следните потребители благодарят на The Lily за това полезно мнение:
aflame66 (26-08-2007), kralitsa_anna (25-08-2007)
  #23 (permalink)  
Непрочетени 26-08-2007, 11:06 AM
старо куче

Благодарил: 523
Благодарено 615 пъти в 247 мнения
aflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond reputeaflame66 has a reputation beyond repute

Мисля, че The Lily е права - много внимавай! Нещо ми се вижда не-читава тая история, то бива простотия, ама чак до там...едва ли са толкова загубени,май нещо има друго.Ама ти си с договор там- прочети договора! Пише ли, че си длъжна да гледаш всички бъдеши деца на семейството? Какви са ти задълженията? Имаш ли работно време? Има си законни неща, провери ги...
Все пак си о пер, не слейв...уважавай се, за да те уважават и те!
--------
But I tried. Goddammit, I sure as
hell did that much. Didn't I?
Следният потребител благодари на aflame66 за полезното мнение:
kralitsa_anna (26-08-2007)
  #24 (permalink)  
Непрочетени 26-08-2007, 11:14 AM
старо куче

Дата на присъединяване: Jul 2007
Благодарил: 1,380
Благодарено 1,552 пъти в 546 мнения
wickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlikewickedness is Godlike
По подразбиране Относно: Re: Относно: Re: Бебе....английско...

Цитирай:
Ама то наистина голям майтап...само дето не можеш да го питаш тоя мъж аджеба дали е участвал в правенето на бебето.Може да е планирал да го прави другата година,ама някой го е изпреварил...
А жена му лъже на поразия...и цветна да е бремеността,то е до 3-4 месец,ако не е в климактериума.
Нищо не разбирам от о пеър,но за допълнителната работа и заплащане слушай момичетата по-горе,сигурна съм,че са прави.
Следният потребител благодари на wickedness за полезното мнение:
kralitsa_anna (26-08-2007)
  #25 (permalink)  
Непрочетени 26-08-2007, 01:18 PM
нов user

Извинявам се, че темата се отклони от първия въпрос, но като незнам - питам тези с опит. Според вас каква заплата трябва да искам ако трябва да гледам и бебето? И ако се наложи това дете сега дето гледам, да го гледам извънредно, какви пари трябва да искам за допълнителните часове? Благодаря ви, че винаги откликвате и помагате!
П.С. Нямаме договор, а в поканата пише само че съм техен о пер, часовете, заплатата, но не и на колко деца.

Последно редактирано от kralitsa_anna : 26-08-2007 на 01:20 PM.
Sponsored Links

Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване