Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Започвам тази тема с цел да сподели всеки, който има отношение по въпроса.Няма да пиша за необходимостта от такова подпомагане на природата.На всички е известно какво ни чака след някоя и друга година с тия темпове на развитие на човечеството.Предполагам,че на много хора тук средата е подействала моделиращо в положителната насока.
От доста време, премествайки се в нов квартал, започнах да изхвърлям боклука разделно. Гледам ,че почти всички съседи в квартала го правят съвсем съвестно. Друг е въпроса ,че делим с една тумба сънародници общ двор и са единствените ,които произвеждат невъобразими количества боклук,който естествено не се сортира, а се изхвърля на общо основание.Ще ви споделя и една направо комична случка с тях от преди няколко дни.След генерално разчистване на боклуците от къщата им (главно обувки,пластмаси и хартии)- 14 чувала временно отлежаха в градината.Лично ги броих. След като дойде време да се изкарат на улицата,14-те черни чувала чинно бяха разпределени измежду 6-7 къщи в съседство,за да не бият на очи.Нищо, че бяха залепени с бяло тиксо и им личеше от самолет,че са дело на един и същ хитър ум.
Лично аз в БГ не съм виждала някой да изхвърля боклука си разделно, където има въпросните разделни контейнери за целта.Една приятелка от София ми сподели,че пред блока им в Младост има такива контейнери, и с очите си е виждала как след като биват напълнени- идва колата за извозване и събира всичко в общ кюп.А обяснението на тази процедура било хората да свикват и да се учат на навици в разделното изхвърляне,а пък след известно време ,ще започне истинското такова рециклиране на отпадъците някъде си в БГ.
__________________ ''Там, където поставят криле, обикновено има и ножици.''
Sympathy helps, but empathy is more important!
''Същественото е невидимо за очите.''
Никой не е засадил толкова дръвчета, колкото е "изпратил" в коша за отпадъчна хартия. Бъди ЕКОист, рециклирай, за да има дърво, под чиято сянка да се криеш!
Ние имаме график кога идват камионите за боклук. 1 път месечно идват за зелената ни кофа, която винаги ни е препълнена. Толкова много пластмаса и хартия се изхвърля. Най ме тормози, че трябва да гледам каква пластмаса изхвърлям - в разни триъгълничета има разни номерца... можело само 1,2 или 4...
tombstone
Последно редактирано от Arthur's Sword EXCALIBUR : 28-06-2009 на 04:56 PM.
Следният потребител благодари на Arthur's Sword EXCALIBUR за полезното мнение:
Никога не съм обръщала внимание, че има и номера, които да се гледат и това да определя рециклира ли се или не
Никой не е засадил толкова дръвчета, колкото е "изпратил" в коша за отпадъчна хартия. Бъди ЕКОист, рециклирай, за да има дърво, под чиято сянка да се криеш!
В България се опитаха да въведат разделно хвърляне на отпадаците,ама нещо не се получи...Иначе кофите си стоят,но всеки си хвърля в която му падне..Ако въобще стигне до кофата де.
Попаднах на информация някъде ,4е не се препоръчва рециклирането на тапети,прозоръчно стъколо.Също, че е много опасно да изливаме стари лекарства в канала или да ги хвърляме с общия боклук, защото бацилите стават резистентни и лекарствата спират да действат и е най-добре да бъдат върнати в аптека.
.Една приятелка от София ми сподели,че пред блока им в Младост има такива контейнери, и с очите си е виждала как след като биват напълнени- идва колата за извозване и събира всичко в общ кюп
Това става и в Англия. В някои борота домашното рециклиране по принцип е в обща торба. Мисля че имат машини които го сортират в Боклукчийника, според теглото
__________________ Животът е борба... Никога не спирам да се боря... До обяд - с глада, а после - със съня... ================================== Oh, baby, baby, it's a wild world...
..има и друг важен момент в разделното изхвърляне на боклука поне по coffee-shops по city-то.....да се ориентират хомлесите чрез опипване в кой чувал са изхвърлени опакованите сандвичи с изтичащ срок та да не ровят излишно ,да не си цапат ръцете с които се хранят и да не отворят и разпилеят цялата камара боклуци.....
p.p бе като малък си мечтаех да стана боклуджия понеже ми изглеждаше лесно и ми се струваше забавно да се возя на камиона отзад...тя Англия верно страна на неограничените възможности......като гледам като нищо ше мога да си сбъдна детската ми мечта ако се потрудя усърдно...
..има и друг важен момент в разделното изхвърляне на боклука поне по coffee-shops по city-то.....да се ориентират хомлесите чрез опипване в кой чувал са изхвърлени опакованите сандвичи с изтичащ срок та да не ровят излишно ,да не си цапат ръцете с които се хранят и да не отворят и разпилеят цялата камара боклуци.....
p.p бе като малък си мечтаех да стана боклуджия понеже ми изглеждаше лесно и ми се струваше забавно да се возя на камиона отзад...тя Англия верно страна на неограничените възможности......като гледам като нищо ше мога да си сбъдна детската ми мечта ако се потрудя усърдно...
Доколкото знам ,тук са добре платени тези дето се возят отзад на боклукжийката и раб.местата се увакантяват само след смърт
Доколкото знам ,тук са добре платени тези дето се возят отзад на боклукжийката и раб.местата се увакантяват само след смърт
предполагам като някои се изтърве и падне от камиона ...)) виж в древния рим боклуджиите сигурно са ги убивали с змия скрита в боклука ,за да умре наследника и някой да пипне службичката.........
Ние имаме три казана(за кьщата):
-черна :за кухненски и общи отпадьци.Сьбира се всяка седмица.
-кафява:за хартии,стькла,пластмаса.Сьбира се през седмица.
-зелена:за трева,клони и др.градински отпадьци.Сьбира се един пьт в месеца.
Аз си купих от ЛИДЛ кофа ,която ми седи в кухнята .Когато натиснеш *****а се отваря капак и вьтре има 3 контейнера,кьдето мога да сьбирам разделно отпадьците.Много е удобна.
Следният потребител благодари на евелина за полезното мнение:
еми който иска да рециклира винаги ще намери начин...въпроса е принципен и опира до самосъзнание и манталитет.......аз лично се старая да ходя разделно и до тоалетната......
миналата година общината ни даде лилави торби за хартията и безцветни за пластмасата и консервите.тази година всичко се слага в една и съща торба,която се оставя в петък на пътя.за стъклото имаме отделен контейнер,на около 100 метра от дома ни.не ми пречи да събирам отпадъците разделно.местните съседи също го правят,но колегите ми от другия котидж-не.на работата сме длъжни да разделяме боклука от 1 април,ако не -има глоби и ще откажат да ни го извозват