Цитирай:
Първоначално написано от UK_worker
Искам да се захвана с един бизнес да продавам сладолед на улицата. Какви документи ми трябват, лиценз нужен ли е и трябва ли ми разрешително за да го продавам на улицата?
Доста се рових каде ли не но не успях да намеря никаква информация като документи и разрешителни!
|
Трябва разрешително за продажба на хранителни продукти и това което Мадлена ти е писала,сертификат за самия теб който е няколко дневен курс.Има разни тернини които ако незнаеш английски ще ти дойдат в повечко,но споко,наизустяват се.Незнам колко струва.Аз се възползвах от една програма като безработна,не плащах но едва ги изтрах 5 дена по цял ден.
Проблема с мястото според мен е сериозен.Ние от 7-8 месеца имаме оборудван ван и все още си стои на паркинга ни.Добре поне имаме къде да го съхраняваме.
Записах си час в Общината.Говорих с различни хора и по телефона.Всички ти казват онова което е логично,тънкостите се крият.
За място ми казаха така:Разгледай в квартала,кажи ни къде ти харесва и ние ще ти кажем дали може там...Хубаво но ако се вгледаш внимателно там където ти искаш,например в близост до училище е и жилищен район.Не можеш да ползваш генератор заради шума.Където е индустриална зона вече някой те е изпреварил.Виждала съм да ползват ток от пъб вместо генератор.
Друг вариант е паркинг на голям магазин.Там най често се съгласят от магазина но далеч от потока хора.
Спортни събития и други подобни където народа ходи целенасочено ги забрави.Там плащат за мястото в началото на годината за всички събития за годината.
Освен това те ограничават да продаваш в района в който е регистрирана фирмата.Не можеш да отидеш да потърсиш разрешително за Бороу пазара (до Лондон Бридж) ако не си регистриран в тази община.
За мафията са ти казали и това е скрита истина.