Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Здравейте.
Септември почвам 12-ти клас и подготовката за кандидатстване. Насочил съм се към инженерните специалности в ICL, нещо от сорта на - Electrical and Electronics Engineering, Mechanical and Nuclear Engineering. Разглеждах в сайта им entry requirements, разглеждах във форума различни теми, мнения, и всичко си противоречи.
Като цяло въпроса ми е - какво трябва да направя в следващите 9 месеца за да успея да влезна ?
Явих се на тоефл без кой знае каква подготовка, чакам резултати, в сайта им пише TOEFL IBT minimum 85 точки, мисля че ще ги хвана, ако не, не е проблем да се ява пак.
Какво точно означават тези * които се слагат на А grade ? A* = ?
Това Further Mathematics ме плаши, като имам такова изискване к'фо пра'им?
Извънкласни дейности трябват ли ми ?
Аз кандидатствах точно това, което искаш и ти - Electrical and Electronic Engineering и ме отрязаха, а имах TOEFL 95, диплома 6.00 и много извънкласни дейности и като питах защо ми казаха:
Цитирай:
Our standard entry requirements are A*AA at A level in Maths, Physics and a
third subject.
In the UK A-levels are taken in two parts: with AS levels at age 17, and A
levels at age 18. An AS and A2 exam combine to form an A level. Our
advice was that your qualification was equivalent to UK AS level and would
not met our entry requirements.
Предварително ги бях питал и ми казаха, че приемат български дипломи. Дано да стане работата при теб и успех!
Следният потребител благодари на goood за полезното мнение:
Аз от личен опит бих ти препоръчал, към който департамент да се насочиш към съответния университет, да говориш за абсолютно всичко с admission tutor-а. Можеш да поискаш от него (всеки университет има) еквивалентни изисквания на съответния университет към българска диплома. На мен всеки университет ми даде такава информация. Почни от сега и реши каква специалност искаш да кандидатсваш, след това си набележи университетите. После почни да формираш Мотивационното си писмо. Според мен е ужасно важно. Има голяма вероятност да те поканят на персонално интервю или да те интервюират по телефона, при невъзможност да се явиш лично там. Oxbridge обявиха, че не четат мотивационни писма, но останалите четат. Да си изявиш характера и мотивацията писмено и в добър стил е едно от най-важните неща за това писмо. На базата на него, това, че покриваш entry requirements и показаната амбиция допринася много, а освен това, когато този admission tutor ти види името на апликацията, може да му светне, че е говорил 100 пъти с теб по телефона и това да ти донесе успех също. Казвайки това, нямам предвид да се обаждаш за всякакви идиотски въпроси, които ти хрумнат. Не много лесно можеш да стигнеш до admission tutor, но с упорство и малко нахалство по телефона се постига. Казвам го от личен опит.
Успех.
Никой ли не забелязва, че на момчето му предстои да е 12 клас, тоест трябва да кандидатства до януари 2011, освен ако не иска да е mature student? DrQuantum, остават ти 5-6 месеца до крайния срок за подаване на документи. За това време не можеш да направиш почти нищо, освен да си напишеш мотивационното писмо и да изкараш над 100 точки на TOEFL.
За A-levels нямаш време, а тези специалности са много competitive в ICL и, освен ако не си в националния отбор по физика/математика, те съветвам въобще да не се занимаваш с Imperial. Познавам само един българин с българска диплома, който го приеха в Империал, но него си го приеха и в CAMBRIDGE, а накрая отиде да учи в CALTECH в САЩ.
Кандидатствай без да ти дреме, като се събразяваш с изискванията!
А не да "скачаш" както ownerbg, преди някой да е казал "хоп".
Никой ли не забелязва, че на момчето му предстои да е 12 клас, тоест трябва да кандидатства до януари 2011, освен ако не иска да е mature student? DrQuantum, остават ти 5-6 месеца до крайния срок за подаване на документи. За това време не можеш да направиш почти нищо, освен да си напишеш мотивационното писмо и да изкараш над 100 точки на TOEFL.
За A-levels нямаш време, а тези специалности са много competitive в ICL и, освен ако не си в националния отбор по физика/математика, те съветвам въобще да не се занимаваш с Imperial. Познавам само един българин с българска диплома, който го приеха в Империал, но него си го приеха и в CAMBRIDGE, а накрая отиде да учи в CALTECH в САЩ.
Не пречи да се кандидатства. Може пък да им привлече вниманието с нещо.
__________________ Cardiff University - Civil Engineering (2010-2015)
Благодаря. Особено много ми помогнаха идеите да се свържа с admission tutor-a и че трябва като че ли да наблягам на извънкласни + мотивационното, за да им привлека вниманието.
Благодаря. Особено много ми помогнаха идеите да се свържа с admission tutor-a и че трябва като че ли да наблягам на извънкласни + мотивационното, за да им привлека вниманието.
За Further Mathematics нещо да кажете? и за А* ?
Първо питай за изискванията, ако някой въобще ти иска Further Maths (малко вероятно), но за тях нямаш време.
Добре де, нека кандидатства, не съм казал да не го прави, просто съветвам да не го прави - Империал не е единствения хубав университет в UK. Нека бъдем обективни в крайна сметка.Момчето говори за 85 точки на TOEFL. Наистина ли смятате, че за 5 месеца без никаква подготовка някой може да изкара A*AA по математика, физика, further математика/биология/химия? goood е типичен пример за перфектен кандидат, който е отрязан заради липса на квалификации.
Да, има шанс да видят нещо в него, клонящ към 0 imo, но като си спомня останалите съфорумци къде кандидатствахте, не е като да сте избрали топ5 по специалността си, нали? Въпросът не е дали да скачаш преди да хопнат, а дали си струва да дадеш 1/5 от шансът си. Аз бих си го дал за Oxbridge, там поне със сигурност няма да правят проблем за дипломите.
Към автора - ако наистина държиш, кандидатствай си там, винаги има шанс, има доста примери за това. Само не влагай много надежди и гледай да имаш и 2 по-сигурни избора, за да не изгориш накрая.
За инженерните специалности имаш голям шанс да те приемат в топ 5 университет, ако имаш подходящите оценки, защото има по-малко кандидати.
Според мен е нелепо да пишеш изобщо университет извън топ, да кажем, 15-20. Ако имаш нужните оценки, поне в един от петте ще те приемат, а ако ги нямаш... избери си по-лесна специалност.
Цитирай:
Първоначално написано от ownerbg
Да, има шанс да видят нещо в него, клонящ към 0 imo, но като си спомня останалите съфорумци къде кандидатствахте, не е като да сте избрали топ5 по специалността си, нали? Въпросът не е дали да скачаш преди да хопнат, а дали си струва да дадеш 1/5 от шансът си.
Аз имах 2 университета в топ 5.
__________________ Cardiff University - Civil Engineering (2010-2015)
Добре де, нека кандидатства, не съм казал да не го прави, просто съветвам да не го прави - Империал не е единствения хубав университет в UK. Нека бъдем обективни в крайна сметка.Момчето говори за 85 точки на TOEFL. Наистина ли смятате, че за 5 месеца без никаква подготовка някой може да изкара A*AA по математика, физика, further математика/биология/химия? goood е типичен пример за перфектен кандидат, който е отрязан заради липса на квалификации.
Да, има шанс да видят нещо в него, клонящ към 0 imo, но като си спомня останалите съфорумци къде кандидатствахте, не е като да сте избрали топ5 по специалността си, нали? Въпросът не е дали да скачаш преди да хопнат, а дали си струва да дадеш 1/5 от шансът си. Аз бих си го дал за Oxbridge, там поне със сигурност няма да правят проблем за дипломите.
Към автора - ако наистина държиш, кандидатствай си там, винаги има шанс, има доста примери за това. Само не влагай много надежди и гледай да имаш и 2 по-сигурни избора, за да не изгориш накрая.
Иначе може скайп, мързи ме на лс: ext3nsi0ns
goood може да е бил перфектният кандидат, супер е това, че е изкарал 6.00 на диплома и т.н. но... нали се сещаш, че ако не е изложил подходяща мотивация, то и 9.00 да има на диплома... файда нула... Аз приключих по темата.
@DrQuantum: отдели си 3 месеца спокойни, за писане на мотивация. Ако ще кандидатстваш в Oxbridge, то имай предвид, че приемат документи до 15.10. Звъни на всеки университет.
Говорех за straight top 5 и по-специално за Imperial, мисля, че достатъчно се подразбира. Иначе съм съгласен, аз не бих писал нищо над топ 10. Отново ще кажа, че въпросът не е принципен, а става въпрос точно за империал. Ще повторя мнението си от другата тема, че там българите имат най-малко шанс за прием, ако ще и да не е в топ 100.
Искам да кандидатствам специалност Software Engineering в Imperial. Имам диплома 5.90 +, IELTS 6.5, национални олимпиади, извънкласни дейности и пр. Имам ли шансове? Ще трябва ли евентуално да се явявам на интервю?
Привет хора, поканиха ме на интервю в Империал и сега се чудя много да ходя ли или не... дайте ми някакви съвети, някой има ли представа какво включва интервюто, имам ли шансове да ме приемат ако отида... Кандидатствам софтуерно инженерство, но нямам голям опит в програмирането, което също ме притеснява... Помагайте !
Ако отидеш, има шанс да те приемат, ако не отидеш, няма шанс да те приемат.
За интервюта в Оксбридж имаше един сайт oxbridge-admissions.info където имаше въпроси за интервюта които са сходни. Виж в гуугъл за нещо сходно за Имперския. Липсата на голям опит в програмирането, не вярвам да си единствения.
Честито за поканата за интервю (с малко закъснение, като предполагам, че вече е минало) . Можеш ли да споделиш каква ти е дипломата и TOEFL/IELTS, че и аз съм пуснал за там, а още нямам отговор което не знам дали е добре или не.
С малко късмет дипломата ми ще е над 5 и 90, на IELTS ще се явявам по - късно... Интервюто не е минало още, ако мога да ти помогна с нещо - bella_vii - скайп. Малко късно ти отговарям, надявам се че вече и ти имаш отговор от тях!
С малко късмет дипломата ми ще е над 5 и 90, на IELTS ще се явявам по - късно... Интервюто не е минало още, ако мога да ти помогна с нещо - bella_vii - скайп. Малко късно ти отговарям, надявам се че вече и ти имаш отговор от тях!
Здравей!
За жалост още нямам отговор... Моята диплома е доста по-долу, около 5.80 и ToEFL 108, който се надявам да компенсира от части, и няколко международни олимпиади и състезания.Нямам големи надежди за там, но въпреки това се чувствам някак притеснен.
Онзи ден получих оферта от Imperial, което е доста интересно, защото им сервирах, че няма да мога да ида на интервюто и нямам участия в международни или национални олимпиади - само A-level по математика. Предполагам тия дни ще дойдат отговори за останалите и би било хубаво да се съберем и да обменяме информация