Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Е аз и двете ги обичам . И немога да им устоя. има ли ги в Хладилника в се си хапвам по малко. Опитавам се да ги кyпyвам рядко.(нали сам все на дieта)
:D )
От шоколада не се пълнее, ако се яде в умерени количества . Всъщност от сладките неща, той се разгражда най-бързо от организма и набавя енергия. Затова и го използват спортисти или ученици преди изпити...
obojavam i dvete! mnooogo! naj-stahotnata kombinaciq mi se struva vanilov sladoled sys zaharosani qdki polqt obilno s shokolad! i ako moje da e vyrhu nqkogo...naj-dobre
В едно интервю бях чела, че Алиша Силвърстоун предпочитала шоколад пред един хубав секс
Алишата дрънка глупости, защото е попаднала на разни немойчовци, я да хване един як българин и да я метне в плевника - няма да ще шоколад да погледне повече.
__________________ Все някой трябва да върши и мръсната работа!
Следният потребител благодари на Don_Toni за полезното мнение:
Сканирани бяха мозъците на хора, които си угаждат с ванилов сладолед.
Британски учени направиха две “революционни” открития след скорошни проучвания. Едното от тях е, че сладоледът разваля зъбите и фигурата на човек, а другото - че прави хората неимоверно щастливи!
До тези изводи специалистите достигнаха след проведени научни изследвания. По време на опитите бяха сканирани мозъците на хора, които непосредствено преди това са яли ванилов сладолед. Отчетена е мигновенна реакция на мозъчните вълни и то в тези части на мозъка, които се активират при голяма парична печалба или слушането на любима музика.
Според учените, това доказва, че човек се чувства щастлив, когато яде сладолед. Настина щастието не трае дълго, но и винаги може да се разхладите с още един сладолед в горещите летни дни!
Обожавам шоколад и въпреки ,че е доста калоричен си го хапвам много честичко...
Шоколадът също прави хората щастливи и ги кара да се чувствам добре!Като начало той е източник на енергия за нашия организъм, защото съдържа манган и калий, които осигуряват нормалното функциониране на нашите клетки. Хората,които се занимават със спорт е добре да ядат шоколад-не слу4айно на спортистите преди тренировки и състезания се дава като добавка шоколад.
Още нещо важно е ,4е силата на шоколада стимулира работата на сърцето. Какаовите въглхидрати и мазнини се усвояват веднага и поддържат дейността на сърцето.
Шоколадът има също така силен дезинфекционен и анти-бактериален ефект. Така че той действа като малко известните-препарати лестерин и склоп. Но за разлика от тях няма химически произход и не е отровен! И междудругото поне според мен любопитен факт е ,4е Японците са стигнали още по-напред като произвеждат паста за зъби с какаово масло.
Вярно е и,4е шоколадът е наистина вреден в големи количества. Шоколадът е наркотик, подобно на химикала теобромин, който е близък по свойства, но по слаб от марихуаната. За да почувстваме наркотичното му въздействие трябва да изядем най-малко половин килограм. Има случаи за хора станали зависими от шоколад, които имат нужда да го взимат всеки ден.
но според мен шоколадът си е едно най-вкусните неща на света и всеки ден по малко хи4 не е вредно)
В шоколада се съдържа вещество, което потушава кашлица
В шоколада се съдържа вещество, което потушава кашлица
Британски учени от National Heart and Lung Institute към Империал Колидж в Лондон открили химическо вещество в шоколада, за което предполагат, че може да бъде прилагано като ново сресдтво за лекуване на кашлица. Те изследвали ефективността на съдържащото се в шоколада съединение – theobromine като средство за неуртализиране на изкуствено провокирана кашлица у 10 доброволци – непушачи. Учените открили, че theobromine е по-ефикасен за потушаването на кашлица, отколкото традиционно използвания в лекарствата за тази цел – codeine. Като средство за стимулиране на кашлица и установяване на тяхната персонална чувствителност към кашлицата, участниците в експеримента получили – capsaicin, след което били третирани с theobromine. Ефектът от него бил сравняван с плацебо и codeine. Според д-р Омар Шариф Османи, водещ специалист по респираторни заболявания от National Heart and Lung Institute, необходими са нови изследвания с цел разработване на нови средства за лечение на кашлица, в частност и още изследвания върху ефективността на theobromine. Защото от слабостите в тази сфера на медицината и фармацевтиката в последна сметка страдат хората. Само за лекарствата против кашлица, които се отпускат без рецепта всяка година британците харачат средно по 100 млн. лири стерлинги.
Шоколад или сладолед?
Шоколадов сладолед с цели ягоди и парченаца ананас!ММММММ
Мога да ям до безкрай..
Мъж няма да ви е нужен!Удоволствие за чисто женска консумация!
Аз лично предпочитам сладолед.Но относно шоколада се държа малко, меко казано, странно.Ако ми предложат сладолед ще се съглася веднага.Ако ми предложат шоколад-най-често ще откажа.Но веднъж на 3-4 месеца ме обзема шоколад-мания и изпитвам супер огромното желание да се натъпча със шоколад докато ми втръсне.За целта си купувам цели два и ги изяждам с огромно удоволствие.После в следващите 3-4 месеца не съм фенка на шоколада изобщо. :toothy8:
Сканирани бяха мозъците на хора, които си угаждат с ванилов сладолед.
Британски учени направиха две “революционни” открития след скорошни проучвания. Едното от тях е, че сладоледът разваля зъбите и фигурата на човек, а другото - че прави хората неимоверно щастливи!
До тези изводи специалистите достигнаха след проведени научни изследвания. По време на опитите бяха сканирани мозъците на хора, които непосредствено преди това са яли ванилов сладолед. Отчетена е мигновенна реакция на мозъчните вълни и то в тези части на мозъка, които се активират при голяма парична печалба или слушането на любима музика.
Според учените, това доказва, че човек се чувства щастлив, когато яде сладолед. Настина щастието не трае дълго, но и винаги може да се разхладите с още един сладолед в горещите летни дни!
Може би защото в мозъците на тези хора,докато ядат сладолед,подсъзнателно изникват асоцияции с детството им,когато са били щастливи когато получат сладолед.Забелязала съм че когато съм на разходка с някое дете и го питам:"Искаш ли да ти купя сладолед?" то много се радва и го приема като специален treat.Докато като го питам иска ли нещо друго,го приема по-скоро като опция.