Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Относно: Наистина ли кампанията срещу шистовия газ е против интересите на България?
Цитирай:
Първоначално написано от karton4e
В Турция е бил използван пясък с голямо съдържание на морски соли.Слабият контрол не го е открил това.При всяко изливане на стоманобетонна плоча се взимат проби за анализ от бетоннта смес.И .............мнооого ,много писне.Няма нужда да правя и аз талаж.Който не е по темата.
Света София е постройка която няма инжинерно обяснение.А как все още е оцеляла е чудо.
На 34 съм и имам строително инжинерно образование.И може и да ми хлопа дъската.Но разбирам за какво става въпрост в темата.А така наречените еко-талибани,точно това визира Иван,че мнооого не разбират за какво става въпрост.Подхвърга ви по малко.Няма смъсъл да се хаби.Дрънкате глупости без да разбирате.И съчинявате само по картинки
Не ние "екоталибаните" дрънкаме глупости а вие с Ваката ...апропо не съм обвързан с никъкво движение а разчитам изцяло на съвеста си кашонче....и ти се връзваш без да се усетиш.... ти след като строиш сгради поне трябва да си наясно че "пържолната" теория на Ваката е пълен нонсенс
Цитирай:
Първоначално написано от Red Baron
"пържолната" теория на Ваката е пълен нонсенс
Я се опитай да се аргументираш поне.Пробвай, без да ровиш из нета като тотю, за неща които видимо не разбира.Опитай се да обясниш с прости думички защо смяташ,че е опасен фракинка.Няма да те съди никой,че не знаеш терминологията.Аз също не я знам.
В един от постовете си Иван ми припомни,че складирането на токсични материали в земята е практика от много години.Защото наистина няма друго решение.2000 метра скала е наистина добра капсула.Самият фракинг не е толкова разрушителен процес.Това са пластове които позволяват разпукване.И те са под плътна скала.Иване поправи ме ако греша.Вибрациите които се получават при фракинга се улавят от уреди които са подобни като тези при които се отчитат земетресенията.То е цяла наука.Защото от знанията за плътноста на скалите в които се извършва разпукването и тези през които минават вибрациите се изчислява големината на пукнатините,посоката на образуването и дори големината.От там идва триизмерната картина.Защото се прави на етапи Не е идеално точна наука,но е достатъчно точна.Зоната в която се приема,че е допустимо да се образуват тези разпуквания е далеч от границата при която може да се смята,че е рискова.Така трябва да е по технология на изпълнеие.Не се прави на сляпо.Както си го представят някои.Те така си го представят ,защото не знаят нищо за сеизмографията.
Човека е един много лош консуматор.Начинът по който изпозва всичко е ужасен.И ако имаше протест за нещо по мащабно и важно, с удоволствие бих участвал.Ако ще променяме нещо,трябва да е наистина добра кауза.Пак,ще дам идея за която пак ще ми кажат,че не е по темата-ГМО храни
Никога не бива да забравяме, че:- три неща не се връщат обратно - ВРЕМЕ, ДУМА, ВЪЗМОЖНОСТ- три неща не трябва да губим - СПОКОЙСТВИЕ, НАДЕЖДА, ЧЕСТ.- три неща са най-ценни - ЛЮБОВ, УБЕЖДЕНИЯ, ДРУЖБА.- три неща никога не са сигурни - ВЛАСТ, КЪСМЕТ, СЪСТОЯНИЕ.- три неща определят човека - ТРУД, ЧЕСТНОСТ, ПОСТИЖЕНИЯ.- три неща разрушават човека - ВИНО, ГОРДОСТ, ЗЛОБА.Понякога обаче, докато разберем всичко това, минава целият ни живот.
Следните потребители благодарят на karton4e за това полезно мнение:
Относно: Наистина ли кампанията срещу шистовия газ е против интересите на България?
Картонче,хората които стоят начело на протестите срещу шистовия газ,са същите които успяха да извоюват победа за забрана на ГМО в БГ.Много голяма част от протестиращите са същите хора(много от тях са майки с деца),които бяха на протестите за ГМО.Мога да те уверя,че тяхната борба продължава и за ГМО храните.И причините им за двете каузи не са нито политически,нито икономически.
__________________ Не се прощавам с вещицата в мен.И с феята добра не се прощавам.Различен смисъл има всеки ден -не знам, коя от двете ще играя.Противник съм - на злоба и лъжа.Проклета съм - за хора безсърдечни
Коя от двете искаш да познаваш?Душата ми подобна е на храм -добре дошъл, щом идваш без омраза.Дребнав ли си обаче или сноб,от злото не усещаш ли тревога,ще бъда по-студена и от гроб..
Низвергнат или хвален от света -това дори не искам да го зная.Подавам ти приятелски ръка,Човекът, ако в тебе разпозная!
Следните потребители благодарят на karollin за това полезно мнение:
Re: Относно: Наистина ли кампанията срещу шистовия газ е против интересите на Българи
И отново за заблудените душици, които си надяват че като дойдат ония със сондите и ще ни направят държавата богата.
Не само че ще си гризете ноктите зад някоя цистерна с fracking fluid по тесните ни пътища, ще ви блъскат каубойци с джипове решили да изпреварват цистерните и ще ви се натрисат челно по насрещното, но и ще трябва да си плащаме наново и пътищата.
А който не вярва какъв е ефекта от силен трафик на тежкотоварни машини да отиде да направи едно кръгче по околовръстното на Букурещ. Асфалта е с коловози като селски път от каруци.
Barth told of the a situation in Arkansas, where state highways have been damaged to the tune of $400 million, without the gas corporation held responsible. A leaked memo from the state Department of Transportation estimates $120 to $220 million in damage to local roads as a result of fracking taking place on state lands, Barth said.
Цитирай:
Я се опитай да се аргументираш поне.Пробвай, без да ровиш из нета като тотю, за неща които видимо не разбира.Опитай се да обясниш с прости думички защо смяташ,че е опасен фракинка.Няма да те съди никой,че не знаеш терминологията.Аз също не я знам.
В един от постовете си Иван ми припомни,че складирането на токсични материали в земята е практика от много години.Защото наистина няма друго решение.2000 метра скала е наистина добра капсула.Самият фракинг не е толкова разрушителен процес.Това са пластове които позволяват разпукване.И те са под плътна скала.Иване поправи ме ако греша.Вибрациите които се получават при фракинга се улавят от уреди които са подобни като тези при които се отчитат земетресенията.То е цяла наука.Защото от знанията за плътноста на скалите в които се извършва разпукването и тези през които минават вибрациите се изчислява големината на пукнатините,посоката на образуването и дори големината.От там идва триизмерната картина.Защото се прави на етапи Не е идеално точна наука,но е достатъчно точна.Зоната в която се приема,че е допустимо да се образуват тези разпуквания е далеч от границата при която може да се смята,че е рискова.Така трябва да е по технология на изпълнеие.Не се прави на сляпо.Както си го представят някои.Те така си го представят ,защото не знаят нищо за сеизмографията.
Човека е един много лош консуматор.Начинът по който изпозва всичко е ужасен.И ако имаше протест за нещо по мащабно и важно, с удоволствие бих участвал.Ако ще променяме нещо,трябва да е наистина добра кауза.Пак,ще дам идея за която пак ще ми кажат,че не е по темата-ГМО храни
Разсъждаваш като малчуган имащ пълна вяра в науката и това че тя се използва САМО за благото на хората
И теорията за земетресенията направо кърти.
Вибрацията която създава фракинга е до трета степен по Рихтер,а изчисленията при оразмеряване на жилщните сгради в България са от пета степен на горе.Сега е по някакви нови норми.Евро код 8 . Но в същноста си е същото.България е земетръсна зона и трета степен заматръс само се споменава в новините.Но другото по-важно е,че не силата на земетресението, а честотата води до пукнатини и разрушения.При точно определено трептене на земните пластове се разрушават стоманобетонните конструкции.Нарича се резонанс.Резонанс от фракинг на дълбочина от порядъка на 2000 - 4000 метра няма как да се получи.Трябва много по-голяма сила.Сила която имат само земетресенията.Които са от дълбочина от 50 -100 или 150 километра дълбочина и при точно определен ъгъл.Сега като погледате пак напуканите къщички в филмчетата си помислете,дали това не е просто слаба основа на къщата.Некомпетентните не знаят,че всяка една сграда сляга през цялото време след като е завършена.И тя не сляга равномерно.Влияе се от състоянието на почвата под нея и вида основи които са избрани върху които да се построи.Но винаги има слягане.Освен ако не е върху скала директно.
Но какво да си говорим. Земята е плоска.
Остава въпроса дали регулацията,ще подчини фирмите да спазват технологията.Но това не е единственото нещо което трябва да се следи, живеем в много мръсен свят. Пак казвам,че има доста по-сериозни неща на които не обръщаме внимание.
Въпросът за земетресенията интересува и други. Получих запитване на лична и го цитирам с разрешение на питащия като съм махнал името, за да не става автора обект на нападки.
Цитирай:
Привет Иване,
За да не пълня темата с въпроси, защото виждам че всеки един въпрос намира много безумни опоеннти и се стига до простотии, били ми отговорил тук.
Как се отразяват земетресенията на такъв тип сондажи. Не говоря за земетресения предизвикани от тях, защото2,5 по скалата на Рихтер е просто смешно за да му обърна внимание, но в България има земетресения до 4+ по саклата на Рихтер.? Има ли възможности за скъсване на тази конструкция?
Долу горе се запознах с фракинга от клинковете, които си пуснал. Наистина е безопасно, когато химикалите са толкова дълбоко, а да не говорим че дунавската равнина е платформа, ако не се лъжа е варовикова. И имам няаккви спомени че е световна практика нефтените кладенците да се пълнят с вода. Предполагам че това са замърсените води, които се използват при добив на петрол. Така че тук не виждам нищо ново.
Благодаря ти предварително
Земните колебания предизвикани от фракинг са с толкова малка магнитуда, че дори не влизат в никаква сеизмична класификация и затова са предмет на микросеизмиката - името говори само по себе си.
Тези изключително редки сличаи, които се споменават са следствие на преждевременно освобождаване на тектонски стрес най-вероятно в разломна зона.
За опасността за сондажната конструкция от силни земетресения тя е почти никаква за района на Добруджа и не само за там.
Става въпрос не за свободно стояща конструкция, както сградите, подложени на огромни натоварвания в оссновата си, а за циментирани в земята стоманени тръби. На практика те не носет дори собственото си тегло, защото са закрепени за околните стени на сондажа с цимент.
Ако има земетресение с промяна на земния релеф предполагам може да има повреди, но сеизмичното райониране на България не предвижда такива. Ако не дай си боже се случи това ще е най малкия проблем на тези които оживеят.
Следните потребители благодарят на Ivan II за това полезно мнение:
Re: Относно: Наистина ли кампанията срещу шистовия газ е против интересите на Българи
Цитирай:
... То е цяла наука.Защото от знанията за плътноста на скалите в които се извършва разпукването и тези през които минават вибрациите се изчислява големината на пукнатините,посоката на образуването и дори големината.От там идва триизмерната картина....
Картонче, предполагам че и сам не разбираш каква глупост си изръсил тука. Вярно че е наука, но не е за неграмотни или пишман специалисти.
1.) Първо самият метод на microseismic monitoring е неточен и твърде ограничен по възможности:
It is very important to understand whether the differences in these two sets of results are real and need to be taken into account in optimizing production, or whether they are the result of uncertainties or artifacts of the technology.
Uncertainty Probably the most vexing issue in microseismic monitoring is establishing the uncertainty of the event locations and, thus, the final uncertainty in fracture geometry. The determination of uncertainty is no small issue because there is uncertainty in the data themselves, and also in the velocity structure.
Interpretation
Once the microseismic data are obtained, it is still necessary to evaluate what the data are telling about the fracture or the process. Clearly, these shear events are not recording anything about the tensile fracturing occurring around the fracture tip. Instead, they are small shear slippages that are
induced by changes in stress and pressure caused by the injection process.
Conclusions
... Not all tests are successful, because of noise, distance, small event size, or large uncertainties resulting from the velocity model, but even successful tests have limitations that are not always clear and nearly all have improvements that could be made. ...
2.) Второ, няма никаква изчислима корелация от това което се регистрира от microseismic monitoring и това как в действителност се пропукват скалите. И това го запомни ... И факир като Иванчо не може да го направи ...
3.) Трето не използвай думички като ‘триизмерната картина’, които явно не разбираш. Просто нямам него време, но някой ден ще ви го обясни в картинки като на малки деца та дано да го разберете.
Картцнче, малко грамотност ти трябва и ще разбереш какви лъжи реди наш Иванушка.
Няма такова нещо като адекватен контрол на Fracking-a.
За това и на практика могат да се получат “Communications” между два сондажа или както е подчертано с червеничко "... if a fracture hit a natural fault, it could allow contaminants to enter aquifers ...”.
Re: Наистина ли кампанията срещу шистовия газ е против интересите на България?
Цитирай:
Първоначално написано от Ivan II
Горе-долу си схванал, но само отчасти.
Не съм факир, а дресьор на пудели.
И като кажа "скачайте" правите салта във въздуха.
А, Тотев, като "послушна ученичка" си написа и домашното, отрапортува и си призна, че дрънка на кухо тенеке.
Мила, не мога да разбера какво ми го пробутваш тоя правилник, като вие не го четете. Ако бяхте какво още прави той пост на shit-distributor-a в темата.
Но моите постове можеш да ги забърсваш безвъзвратно и да ми ограничаваш достъпа до темите най-вече поради факта че ни ти се вързвам в предначертанията.
А с този тук с нос на Буратино, бълващ талаш сте си типичен пример за доброто възпитание и безпристрастното отношение към темата.
Нали двамката се вживявате на дресьори … те казвали хоп, а другите скачали …
Само че аз освен хора с картонени глави и полирани мозъци не виждам някой друг да ви скача на циркаджийските номера.
И подобни манипулации са вече норма тук и това говори само какъв е наистина характера и целите на този форум.
А аз си продължавам да правя това, което считам за правилно, а вие си трийте, раздавайте инфракшъни, баннвайте ... каквото там си можете.
И отново за заблудените душици, които си надяват че като дойдат ония със сондите и ще ни направят държавата богата.
Не само че ще си гризете ноктите зад някоя цистерна с fracking fluid по тесните ни пътища, ще ви блъскат каубойци с джипове решили да изпреварват цистерните и ще ви се натрисат челно по насрещното, но и ще трябва да си плащаме наново и пътищата.
А който не вярва какъв е ефекта от силен трафик на тежкотоварни машини да отиде да направи едно кръгче по околовръстното на Букурещ. Асфалта е с коловози като селски път от каруци.
Когато писах
“- И натоварване на пътната мрежа ...”
Имах и това в предвид.
Fracking forum draws large crowd Fracking forum draws large crowd - Greece, NY - Greece Post
Quote:
Barth told of the a situation in Arkansas, where state highways have been damaged to the tune of $400 million, without the gas corporation held responsible. A leaked memo from the state Department of Transportation estimates $120 to $220 million in damage to local roads as a result of fracking taking place on state lands, Barth said.
Картонче,ти хубаво си ги обясняваш нещата,обясняваш и на нас.Но пропускаш няколко малки подробности.Първата е, че фракингът е безопасен и безвреден само на теория. Не случайно всички специалисти отговарят на зададените им въпроси с да,но ако... И тези ако са твърде много. А внесени в България те стават страшни. защото за България е нормално да не се спазват нито технологичната,нито трудовата дисциплина. Защото в България няма реален контрол,а доколкото го има той лесно се заобикаля. Примерът на Иван със сондандажа,който по препоръка на гражданска защита е трябвало да се запечата е достатъчно красноречив. Като прибавим и ганьовщината "Ти ли ще ми кажеш-аз разбирам от всичко" ,с типичен пример пак Иван, виждаш какво се получава. Добави оборудването,което никак няма да е най-новото, а по всяка вероятност демонтирано от места,където според правилата вече не може да се използва (защото в България всичко може) и започва да се оформя съвсем не розова картинка.
А замислял ли си се защо години наред никой не е оспорвал версията за подпочвените води в Северна България и точно сега,когато се заговори за реална опасност,същите "специалисти", които до сега са мълчали изведнъж проговориха. И забележи-всичко е само говорилня,защото никой не представя някакви материали от проучванията.
Още доста може да се каже,но да оставим настрана екологията. Да видим финансовите изгоди. И там няма никакви разчети,а само свободни съчинения. Никой не знае каква ще е реалната цена на газа след десетина години.Никой не знае какво точно ще спечели България и дали наистина ще спечели нещо. Дали пък реалните печалби няма да бъдат единствено за газодобивните компании. Не случайно Хилари Клинтън дотича толкова спешно за да спасява бизнеса на американците. Това,което аз виждам и което неведнъж повтарям е, че не зная държава,която да е прокопсала от това,че чужди компании добиват газ или нефт на нейна територия. Изключвам арабските,защото там нещата са съвсем различни. Друго,което ми направи впечатление е,че България може да задоволява до 40% от нуждите си със собствен добив на газ по конвенционален начин. За да ги задоволява напълно,представи си какво дупчене трябва да пада. А Североизточна България изобщо не може да се сравни с прериите на САЩ и Канада нито по територия,нито по гъстота на населението.
Следващото - енергийната независимост. България никога не може да бъде енергийно независима,без значение какво има под земята. Американци ще добиват газ-ставаме зависими от тях. Ако не слушкаме-спират кранчето.Много е лесно.Могат да изтеглят специалистите си,техниката си,да спрат доставките на химикалите... Да намалят добива под някакъв претекст... Могат да правят каквото си искат. Мислиш ли,че ние като държава ще можем да се противопоставим по някакъв начин? Аз не мисля. Както големите от Евросъюза правят с нас каквото си искат,така го правят и американците. За сега се опъваме малко само на руснаците. Много малко!
И последно - защо съм против проучванията (само 4 сонди щели да бъдат). Ти ми кажи, защо американците толкова се натискат за тези проучвания, та чак държавния секретар е ангажиран с каузата. Защо ще хвърлят толкова средства? Да речем,че се докажат някакви запаси от газ,да не кажем огромни. И какво? Ще ни кажат "Честито, имате газ-добивайте си я както намерите за добре"? Да, ама не!!!
Ето за това съм против. А не като Иван,понеже е сондьор и още 9.6% от запитаните,които без да мислят са твърдо за добива на шистов газ. Човек трябва да е голям глупак,ако си мисли,че ще забогатее от това. Но както е видно-има ги и такива. И бълват глупост след глупост,изклююващи се взаимно. Иван доскоро говореше за трусове от трета степен-сега ги отрича. Дали България е в сеизмично опасен район, предполагам и ти знаеш. А какво означава, че металните тръби не носят дори собственото си тегло, защото са закрепени за околните стени на сондажа с цимент? Теглото на този цимент с тръбите вътре кой го носи?
Попитай го Иван,понеже на моите и на Тотев въпроси не отговаря. защо толкова държи да ни убеди,че непременно трябва да се направят проучвания за шистов газ. Защо по цели нощи не спи и носи от девет кладенеца вода само и само да ни докаже,че фракингът е абсолютно безопасен,след като няма специалист,който да не е говорил за рисковете? И защо,след като ни смята нас българите и в частност мене,Тотев, Каролин, Ред барон, Чизми и изобщо всеки,който мисли различно от него за прости,необразовани,екоталибани (да не изреждам всичките му определения по наш адрес) е седнал да се занимава с нас,а не си пише по форуми,където му ръкопляскат и му признават,че е неотразим? Всъщност аз знам защо пише,но ако го кажа няма да му хареса и пак ще плачка. И ще му треперят ръчичките... И ще реди емотиконки на смеещи се човечета,опитвайки се да ни убеди колко му е весело.
Цитирай:
...
Земните колебания предизвикани от фракинг са с толкова малка магнитуда, че дори не влизат в никаква сеизмична класификация и затова са предмет на микросеизмиката - името говори само по себе си.
Тези изключително редки сличаи, които се споменават са следствие на преждевременно освобождаване на тектонски стрес най-вероятно в разломна зона.
За опасността за сондажната конструкция от силни земетресения тя е почти никаква за района на Добруджа и не само за там.
Става въпрос не за свободно стояща конструкция, както сградите, подложени на огромни натоварвания в оссновата си, а за циментирани в земята стоманени тръби. На практика те не носет дори собственото си тегло, защото са закрепени за околните стени на сондажа с цимент.
Ако има земетресение с промяна на земния релеф предполагам може да има повреди, но сеизмичното райониране на България не предвижда такива. Ако не дай си боже се случи това ще е най малкия проблем на тези които оживеят.
Абсурд, Fracking-а ... е железен бе нищо не може да му се случи ...
Е, хората са казали “Small earthquakes are a recognized risk of hydraulic fracturing”, обаче ако нещо стане наш Иванушка дава гаранции, че от тия сондажи където даже и без земетресения се получават замърсявания, в случаи на земетресение ще са още по-безопасни ...
Пак щом става въпрос за Добруджа, опасностите стават съвсем никакви...
Иванушка, как успяваш да ги редиш такива не знам. Факир, не ами факир ... Мистер Сенко и Давид Copperfield могат само да ти завиждат.
Small earthquakes are a recognized risk of hydraulic fracturing, or 'fracking', a procedure in which companies unlock energy reserves by pumping millions of litres of water underground to fracture shale rock and release the natural gas trapped inside. Researchers now say that they can calculate the highest magnitude earthquake that such an operation could induce — though it won't determine the likelihood of a quake occurring.
McGarr and his team studied seven cases of quakes induced by fluid injection. They included the Oklahoma fracking site where 8,900 cubic metres were injected; a scientific bore hole in Germany, where an injection of 200 cubic metres of salt water caused a magnitude 1.4 earthquake; a geothermal-energy project on the outskirts of Basel, Switzerland, that was terminated after an injection of 11,600 cubic metres of water triggered a series of quakes of magnitude up to 3.4; another in Cooper Basin, Australia, where a 20,000-cubic-metre injection resulted in a magnitude 3.7 quake; and a liquid-waste-disposal project in Colorado in the 1960s, where an injection of 631,000 cubic metres triggered earthquakes of magnitude up to 5, the largest yet seen as a result of fluid injection. The researchers found a proportional relationship between the volume of fluid injected and the magnitude of the earthquake.
Ей тотю не пада по гръб.Много си далеко от нещата.Ама наистина.Как смяташ да обясняваш нещо в тази тема, с някакви знания за триизмерна графика.Предполагам,че имаш в предвид,че за 3D изображение трябват повече от една точка,за да може на обекта да се даде положение по три оси.Но тук става въпрос за друго. Ииииии,да.Не съм специалист в тази област.В общи линии са така нещата както съм ги написал.Но тук цирка е голям.Колкото и грешно да се изказвам,няма кой да ме поправи адекватно.Както и да е.Предизвиках раздвижване по въпроса за земетресенията поне.
Само две думи за ГМО.И него го има от мноооого години.ГМО не е само месото.ГМО са зърнени култури като царевица,соя.Всяка една генно модифицирана култура,се предава така и в поколенията си.А тях ги има в почти всичко.Колбаси,кока кола,захарни изделия.На практика във всичко. MONSANTO са от много години по нашите земи.Още далечната 1991 внасяха евтина царевица от щатите.Тоест пак е имало неподготвени протестиращи.Да се смея ли,или да плача
Никога не бива да забравяме, че:- три неща не се връщат обратно - ВРЕМЕ, ДУМА, ВЪЗМОЖНОСТ- три неща не трябва да губим - СПОКОЙСТВИЕ, НАДЕЖДА, ЧЕСТ.- три неща са най-ценни - ЛЮБОВ, УБЕЖДЕНИЯ, ДРУЖБА.- три неща никога не са сигурни - ВЛАСТ, КЪСМЕТ, СЪСТОЯНИЕ.- три неща определят човека - ТРУД, ЧЕСТНОСТ, ПОСТИЖЕНИЯ.- три неща разрушават човека - ВИНО, ГОРДОСТ, ЗЛОБА.Понякога обаче, докато разберем всичко това, минава целият ни живот.
Следният потребител благодари на karton4e за полезното мнение:
Цитирай:
Първоначално написано от llyudo58
Картонче,ти хубаво си ги обясняваш нещата,обясняваш и на нас.Но пропускаш няколко малки подробности.Първата е, че фракингът е безопасен и безвреден само на теория. Не случайно всички специалисти отговарят на зададените им въпроси с да,но ако... И тези ако са твърде много. да ни убеди колко му е весело angel: :kis:
Това още веднъж показва, че продължаваш да дращиш за нещо, което не разбираш.
Никой специалист не е казвал "да ако". С "ако" цапат и миришат, та чак смърдят "зелените глави "
Ние всички казваме - да при геоложките условия в района на Добриджа и при спазване на нормативната уредба на ЕС, която съгласно скорошно проучване на ЕК се установи, че е достатъчно добра на етап проучване.
Факта, че не си разбрал примера с циментирания и след това отклонен и завършен сондаж говори единствно за това,че си лаик и не разбираш това, което четеш.
Цитирай:
Ей тотю не пада по гръб.Много си далеко от нещата.Ама наистина.Как смяташ да обясняваш нещо в тази тема, с някакви знания за триизмерна графика.Предполагам,че имаш в предвид,че за 3D изображение трябват повече от една точка,за да може на обекта да се даде положение по три оси.Но тук става въпрос за друго. Ииииии,да.Не съм специалист в тази област.В общи линии са така нещата както съм ги написал.Но тук цирка е голям.Колкото и грешно да се изказвам,няма кой да ме поправи адекватно.Както и да е....
Картонче, ми то е явно че ти си нямаш капка на представа за какво говоря от 1.) до 3.) обаче ми казваш че съм много далеко от нещата.
Картонче, не знам ... бягал си от училище ли ?!?! ... но за да се разбере какво съм написал не е необходима диплома ... само малко познания за света ... малко владеене на английски за да си преведеш какво съм цитирал ....
.... и най-вече да използваш собствения си мозък, а не да чакаш Иванушка каква сурватка ше ти сипе в гърлото ....
Тотю, съгласен съм че дори и само с изброеното от теб се разбира, че пишеш за неща, които не разбираш и тпва стана ясно от писанията ти за уж скритото заседание на подкомисията на американския конгрес. Ти сам си го намери като тте настъпах.
Почвай да учиш учебниците за 8 клас и се обади да те изпитам преди да минеш на тези за девети.:
Цитирай:
Ей тотю не пада по гръб.Много си далеко от нещата.Ама наистина.Как смяташ да обясняваш нещо в тази тема, с някакви знания за триизмерна графика.Предполагам,че имаш в предвид,че за 3D изображение трябват повече от една точка,за да може на обекта да се даде положение по три оси.Но тук става въпрос за друго. Ииииии,да.Не съм специалист в тази област.В общи линии са така нещата както съм ги написал.Но тук цирка е голям.Колкото и грешно да се изказвам,няма кой да ме поправи адекватно.Както и да е.Предизвиках раздвижване по въпроса за земетресенията поне.
Само две думи за ГМО.И него го има от мноооого години.ГМО не е само месото.ГМО са зърнени култури като царевица,соя.Всяка една генно модифицирана култура,се предава така и в поколенията си.А тях ги има в почти всичко.Колбаси,кока кола,захарни изделия.На практика във всичко. MONSANTO са от много години по нашите земи.Още далечната 1991 внасяха евтина царевица от щатите.Тоест пак е имало неподготвени протестиращи.Да се смея ли,или да плача
Май пишеш,щот ти е скучно и си решил да се заяждаш.Кво месо те гони?Къде прочете месо в поста ми???Става въпрос за засаждане на ГМО култури.Ако беше поне малко наясно,щеше да разбереш без особени разяснения.И ако си наясно,ще знаеш какво се случва с почва в която е садено ГМО.А и не само там,защото това е семе-а както всички знаем от часовете по биология фактори като птички,пчелички и вятър разнасят семенцата.Та тази почва умира след няколко години.А колкото до вноса на храни и продукти-там е много сложно защото не всички страни имат закон задължаващ да се пише на етикета,че съдържа ГМО.Има ГМО дори и в бебешки храни.И на тях също не пише в етикетите.
Цитирай:
Тоест пак е имало неподготвени протестиращи.Да се смея ли,или да плача
Та не знам кой е неподготвен и кой повече трябва да се чуди дали да се смее или да плаче.Дори не си си направил труда да се информираш за какво са били протестите,но иначе на ирония и подигравки си щедър.
__________________ Не се прощавам с вещицата в мен.И с феята добра не се прощавам.Различен смисъл има всеки ден -не знам, коя от двете ще играя.Противник съм - на злоба и лъжа.Проклета съм - за хора безсърдечни
Коя от двете искаш да познаваш?Душата ми подобна е на храм -добре дошъл, щом идваш без омраза.Дребнав ли си обаче или сноб,от злото не усещаш ли тревога,ще бъда по-студена и от гроб..
Низвергнат или хвален от света -това дори не искам да го зная.Подавам ти приятелски ръка,Човекът, ако в тебе разпозная!
Следният потребител благодари на karollin за полезното мнение:
Цитирай:
....
Ние всички казваме - да при геоложките условия в района на Добриджа и при спазване на нормативната уредба на ЕС, която съгласно скорошно проучване на ЕК се установи, че е достатъчно добра на етап проучване.
...
Та кои сте вие?...
И за какво била достатъчно добра Добруджа ? ...
Циркаджия ... в единия си пост да ни впечатли с познания, ни декламира каквото явно е известно на всеки читав студент от Минно-Геоложкиа ... и през три поста се прави на каубой, че той като стрелял ‘пардон’ дупчил ... с микросеизмика (треперете неуки пред силата на науката) ... всичко щяло да е по мед и масло ...
Скалите ще затаят дъх и ще се пукат точно така както Факир Иванчо ше нареди ...
Fracking fluid-а като магическо килимче ще заплува точно накъдето Факира му нареди ...
... блааа ... блааа ... блаа ...
Деца има ли още будни .... или всички сте вече заспали ??? ....
Просто да се чудиш как едни и същи са специалисти и по ГМО и по проучване на газ. Като експерта на зелените с гъбата с Верото.
П.П. Тотев аз казах кой съм, ти не си и затова си оставаш анонимен драскач.
Последно редактирано от Ivan II : 07-02-2012 на 12:30 AM.
Следният потребител благодари на Ivan II за полезното мнение:
Относно: Re: Относно: Наистина ли кампанията срещу шистовия газ е против интересите н
Цитирай:
Първоначално написано от MarkoToTeV
Картонче, ми то е явно че ти си нямаш капка на представа за какво говоря от 1.) до 3.) обаче ми казваш че съм много далеко от нещата.
Картонче, не знам ... бягал си от училище ли ?!?! ... но за да се разбере какво съм написал не е необходима диплома ... само малко познания за света ... малко владеене на английски за да си преведеш какво съм цитирал ....
.... и най-вече да използваш собствения си мозък, а не да чакаш Иванушка каква сурватка ше ти сипе в гърлото ....
Опитай пак!!! И този път не се шегувам ...
Прочетох ти статията от линка.Но по принцип вече прескачах повечето.Имам усещането,че цъкаш на гугъл серш и каквото излезе го пляскаш тук.Бе само едно въпросче имам към теб.Какво ти е точно образованието? Чета те и все имам чувстовото,че съчиняваш неща, без ясна представа за естеството на темата !!!!
Цитирай:
Просто да се чудиш как едни и същи са специалисти и по ГМО и по проучване на газ. Като експерта на зелените с гъбата с Верото.
П.П. Тотев аз казах кой съм, ти не си и затова си оставаш анонимен драскач.
Факир Иванчо, такива Факири като тебе за това мразят образованите хора, защото не им минават евтините циркаджилъци.
И за това гледате да ги оплюете и охулите.
Въпросната дама беше казала, че НЕ може с гъбата с веро да се провери ... но нашия Факир нали е да се цапа ...
На него му трябва, ей такава публика като Картончето къде една статия не може да прочете цялата.
Цитирай:
Първоначално написано от karollin
Май пишеш,щот ти е скучно и си решил да се заяждаш.Кво месо те гони?Къде прочете месо в поста ми???Става въпрос за засаждане на ГМО култури.Ако беше поне малко наясно,щеше да разбереш без особени разяснения.И ако си наясно,ще знаеш какво се случва с почва в която е садено ГМО.А и не само там,защото това е семе-а както всички знаем от часовете по биология фактори като птички,пчелички и вятър разнасят семенцата.Та тази почва умира след няколко години.А колкото до вноса на храни и продукти-там е много сложно защото не всички страни имат закон задължаващ да се пише на етикета,че съдържа ГМО.Има ГМО дори и в бебешки храни.И на тях също не пише в етикетите.
Та не знам кой е неподготвен и кой повече трябва да се чуди дали да се смее или да плаче.Дори не си си направил труда да се информираш за какво са били протестите,но иначе на ирония и подигравки си щедър.
Пратих ти малко инфо на лична.И сега драскам за да не излезе,че нали
Относно: Re: Относно: Наистина ли кампанията срещу шистовия газ е против интересите н
Цитирай:
Първоначално написано от MarkoToTeV
Факир Иванчо, такива Факири като тебе за това мразят образованите хора, защото не им минават евтините циркаджилъци.
И за това гледате да ги оплюете и охулите.
Въпросната дама беше казала, че НЕ може с гъбата с веро да се провери ... но нашия Факир нали е да се цапа ...
На него му трябва, ей такава публика като Картончето къде една статия не може да прочете цялата.
Прочетох е бе баце Уважихте.Дай са да чуем какъв тесен специалист си.Ама честно
еййййй,с тоя (фа)шистов газ-оревахте орталъка,деа...
Боко(да се свети име то Му)-
каза-Никви такива фракинги -мракинги на територията,поверена МИ.
после се усети и Каза:
...И нема дори и да търсите такова нещо...
щото е грешно,щото замърсява околната среда,
щото и ние не сме в играта и няма да вземем никви пари....
...и ,щото АЗ така казах...
ииии,няма....
няма веке да се търси -газ има ли,няма ли?!?!?
и негово светейшество-тъй рече...
и имаше някои ,дето казаха:
а,за големия шлем,дето говореше Параванката???
мммм ми то ,май се оказа големия К.У.Р.,
и това е абсолютен повод ББ да каже:
*...а тия какво наследство ни оставиха....*
трябва да се действа по сталинистки-
*няма човек-няма проблем*
ест человека-ест проблем...
ам нищо де
паднала е температурата-намалили са подаването на газ с 30%-
айде сега,голяма работа...
за всички дето казвате-Добруджа е житницата на България...
ми тя вече отдавна не е...
то май не остана човек,дето да обработва земята по българско.
Ква вода пият в силистренско и по русенско???
там вода от чешмите не пият-питайте ги защо?!?!?!
сега вече имат нова идея-без фракинг-щото водата ще ни се развали...
айде холан...
истината е,че това засяга нечии интереси-
и тия интереси искат да ни държат в задушаващата прегръдка на Русия,
по-точно, в прегръдката на некви олигарси..
тия олигарси ви спират газта и топлото-
и всички казвате:ама то това е бизнес...
не,не е бизнес-това е изнудване
нема нищо общо с бизнеса
и ББ ,дето показва мускули и топки-точно по тоя въпрос трябва да вземе решение-и няма как да го вземе.
Що???
Щото той мисли за кинти,не за хората
писнахте ми-толкова съм далече от България,аз се отказах изобщо .
това е последното ми изказване по политико-икономическа тема.
наистина се уморих,
идеята България да бъде независима от Русия е толкова стара...
баси...
защото в Ада-вече съм бил...
Следните потребители благодарят на Captain Chaos за това полезно мнение:
Цитирай:
Първоначално написано от Captain Chaos
еййййй,с тоя (фа)шистов газ-оревахте орталъка,деа...
Боко(да се свети име то Му)-
каза-Никви такива фракинги -мракинги на територията,поверена МИ.
после се усети и Каза:
...И нема дори и да търсите такова нещо...
щото е грешно,щото замърсява околната среда,
щото и ние не сме в играта и няма да вземем никви пари....
...и ,щото АЗ така казах...
ииии,няма....
няма веке да се търси -газ има ли,няма ли?!?!?
и негово светейшество-тъй рече...
и имаше някои ,дето казаха:
а,за големия шлем,дето говореше Параванката???
мммм ми то ,май се оказа големия К.У.Р.,
и това е абсолютен повод ББ да каже:
*...а тия какво наследство ни оставиха....*
трябва да се действа по сталинистки-
*няма човек-няма проблем*
ест человека-ест проблем...
ам нищо де
паднала е температурата-намалили са подаването на газ с 30%-
айде сега,голяма работа...
за всички дето казвате-Добруджа е житницата на България...
ми тя вече отдавна не е...
то май не остана човек,дето да обработва земята по българско.
Ква вода пият в силистренско и по русенско???
там вода от чешмите не пият-питайте ги защо?!?!?!
сега вече имат нова идея-без фракинг-щото водата ще ни се развали...
айде холан...
истината е,че това засяга нечии интереси-
и тия интереси искат да ни държат в задушаващата прегръдка на Русия,
по-точно, в прегръдката на некви олигарси..
тия олигарси ви спират газта и топлото-
и всички казвате:ама то това е бизнес...
не,не е бизнес-това е изнудване
нема нищо общо с бизнеса
и ББ ,дето показва мускули и топки-точно по тоя въпрос трябва да вземе решение-и няма как да го вземе.
Що???
Щото той мисли за кинти,не за хората
писнахте ми-толкова съм далече от България,аз се отказах изобщо .
това е последното ми изказване по политико-икономическа тема.
наистина се уморих,
идеята България да бъде независима от Русия е толкова стара...
баси...
Кой ийде ляп на днешно време,бе?
И за ко се пениш тоУкова?,,,,,,,,,