Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Здравейте!
Сега съм първа година студент в Англия. В момента съм на университетско общежитие и всичко е наред, банкова сметка съм си открил, документи за жълта карта подадох. Единствения проблем е, че таксите за общежитието ми идват малко високи.
Имам приятел, който живее заедно с друг човек в двустаен апартамент под наем, всеки си живее в отделна стая. Те двамата са намерили апартамента чрез агенция и са подписали договор с агенцията, като договора се води на името на двамата и двамата си делят таксите за наема. Не знам дали това има значение за конкретната ситуация, но всички сметки са им включени в цената на наема.
И тъй като стаята на приятеля ми е що годе голяма, намислили сме от догодина да се прехвърля да живея при него. Другият човек няма нищо против, като предимството и за тримата е, че таксата, която и така не е голяма, ще се дели между трима ни и на всеки ще излиза по-евтино.
Проблема обаче е, че според тях, агенцията няма да позволи да се включа в договора, тъй като това е двустаен апартамент и е предвиден за двама души. И така ще трябва да живея там без знанието на агенцията. Като няма договор обаче, един вид нямам никакво доказателство, че живея там. И въпреки, че за повечето места, където ти искат адрес, е достатъчно само да го кажеш и хората го приемат на доверие, мисля си че някъде може да ми потрябва някакво по-официално доказетелство, че пребивавам на даденото място. Приятеля ми каза, че това можело да стане с декларация подписана от двамата наематели, че са ме "приютили" да живея при тях, но не знам дали това може да свърши работа при всички възможни ситуации. Отделно и малко се притеснявам, какво би станало, ако по някакъв начин агенцията разбере, че живея при тях, без да съм включен в договора.
Очаквам вашите съвети, за които благодаря!
Защо да не се съгласи агенцията,щом в двустайно жилище спокойно си живеят семейства,добре е да фигурираш в договора,защото ще имаш писменно доказателство за адрес.Незнам как ще разбере агенцията,че живееш там,не съм чула да правят проверки.Не се притеснявай толкова.
Следният потребител благодари на katiogi за полезното мнение:
И аз мисля че няма да има проблем и че не трябва или поне не е задължително агенцията да знае......какво значение има колко души живеят тя-агенцията нали си взима наема всеки месец........а ако на някои от вас родителите решат да дойдат на гости за 1 месец трябва ли да кажеш на агенцията-не.........Тъй че не се притеснявай за това даже според мен не е задължително да се казва........а относно доказателство за адрес когато си смениш кореспонденцията или както Доондие е написал отиваш в банката сменяш си адреса и готово имаш си и доказателство за адрес.......
Не съм сигурен, че няма да се съгласи, но по принцип дадения апартамент е предвиден за 2-ма души, така са и направени леглата, покъщнината. Няма особено място за друг човек, но ние ще се съберем някак си, като не стигат финансите няма много избор. И хората които сега живеят там казват, че не се правели проверки и да не се притеснявам, но знам ли, искам да съм сигурен.
@Doondie
Това с вдигането на наема също ме притеснява. А за адреса, с банката да речем че ще стане и няма да ми искат официален документ, но се чудя някъде другаде дали немогат да ми поискат. Примерно от университета или и аз не знам от къде. Също един приятел ми каза, че трябвало да съм регистриран на постоянен адрес в UK, аз по принцип се води, че постоянният ми адрес е в България, а тук съм временно, но не знам...
Не съм сигурен, че няма да се съгласи, но по принцип дадения апартамент е предвиден за 2-ма души, така са и направени леглата, покъщнината. Няма особено място за друг човек, но ние ще се съберем някак си, като не стигат финансите няма много избор. И хората които сега живеят там казват, че не се правели проверки и да не се притеснявам, но знам ли, искам да съм сигурен.
@Doondie
Това с вдигането на наема също ме притеснява. А за адреса, с банката да речем че ще стане и няма да ми искат официален документ, но се чудя някъде другаде дали немогат да ми поискат. Примерно от университета или и аз не знам от къде. Също един приятел ми каза, че трябвало да съм регистриран на постоянен адрес в UK, аз по принцип се води, че постоянният ми адрес е в България, а тук съм временно, но не знам...
Като ти искат,където и да било адреса,показваш писмото от банката,на което ще е изписан този адрес,нали банката ти изпраща ежемесечно стетмант,ще бъдеш хвърчащ аколо месец,докато получиш първото си писмо на въпросния адрес, от банката.
^^ Състои се от 2 спални, като едната както казах е по-голяма, но за един човек, като влязат двама не се усеща толкова голяма, но нормално, всеки трябва да си има легло, гардероб, бюро, по някоя друга вехтория. Освен тях има малка кухничка, съвсеем малко коридорче, свързано към кухнята, малка баня и отделна малка тоалетна (поне там не му е нужно много място на човек). Иначе имаме идеята и да си намерим друг пак двустаен, само че малко по-просторен, но трудно се намира такъв който да е евтин и да е близо до университета.
^Това с банката добре, но след като е толкова лесна процедурата да си смениш текущия адрес в банката, и реално можеш да излъжеш за адреса си, тогава как може банк стейтмънта да се смята за легал документ за удостоверяване на местожителство?
^^ Състои се от 2 спални, като едната както казах е по-голяма, но за един човек, като влязат двама не се усеща толкова голяма, но нормално, всеки трябва да си има легло, гардероб, бюро, по някоя друга вехтория. Освен тях има малка кухничка, съвсеем малко коридорче, свързано към кухнята, малка баня и отделна малка тоалетна (поне там не му е нужно много място на човек). Иначе имаме идеята и да си намерим друг пак двустаен, само че малко по-просторен, но трудно се намира такъв който да е евтин и да е близо до университета.
^Това с банката добре, но след като е толкова лесна процедурата да си смениш текущия адрес в банката, и реално можеш да излъжеш за адреса си, тогава как може банк стейтмънта да се смята за легал документ за удостоверяване на местожителство?
^^Батка, 3 човека ми дадоха мнение, ама и 3-те мнения не бяха добре обосновани и не останах с впечатлението, че може ей така да им повярвам на 100%. Какъв ти е дерта на тебе, че си разсъждавам, това е важен въпрос за мен, от това нещо ми зависи бъдещето, защото представи си че стане нещо и както си живея в новото жилище, вземат че ме изритат от там в средата на учебната година. Ходи търси веднага друго жилище, което да е толкова ефтино (за по-скъпо пари няма) и да може да се нанеса веднага. На никой не съм казал, че отговора му не е верен, аз си разсъждавам и разсъжденията ми не са безпочвени. В първия си пост казах, че съм благодарен на хората за мненията, с никой не се заяждам. Тебе те съветвам, следващия път да не си мориш пръстите да пишеш, ами да вземеш да посвириш малко на тоя бас, че му раждясъха струните, а нови струни скъпи...
^Щом си сигурен, че е така, съм склонен да повярвам
Виж сега,агенцията не я интересува колко хора живеят в апартамента,важното е да си взимат парите навреме.По повод доказателството за адрес,една сметка да имаш на твое име е достатъчно,банкстейтмант важи почти навсякъде,още по-добре е,ако имаш шофиорска книжка и я смениш с Английска.Никой за нищо няма да те закача.Знаеш ли колко хора живеят на един адрес,а си получават кореспонденцията на друг.Хайде дишай спокойно и успех
Следният потребител благодари на tiva_ra за полезното мнение:
Не се излагайте, като пишете, че агенциите не ги бъркало колко хора живеят в дадено жилище, защото, както казах, колкото повече души живеят в едно жилище, толкова повече консумативи изразходват - вода, ток, газ. Тъй като обаче more often than not наемателите си плащат отделно сметките, отново не е все едно колко души живеят в жилището най-малкото от законова гледна точка. И отново - колкото повече души, толкова повече се захабяват мебелите и въобще се амортизира цялата покъщнина.
Най-простият пример: двойна стая за двама струва примерно 120 на седмица, докато същата тази двойна стая за 1 човек ще струва 100 лири седмично.
Не ми обяснявайте как агенциите ги вълнува само дали наемът е платен, при положение че в жилище с договор за 3-ма души живеят примерно 6.
Цитирай:
Първоначално написано от mairomaster
3 човека ми дадоха мнение, ама и 3-те мнения не бяха добре обосновани и не останах с впечатлението, че може ей така да им повярвам на 100%.
Извинявай, че не написах есе, но не държа да ми вярваш на 100%. Първоначално смятах да ти напиша само: "Агенцията може и да не се съгласи. Можеш да си смениш адреса в банката," понеже писах от телефона и не ми се "обосноваваше" прекалено.
По другия въпрос съм коментирал от опит, понеже съм си сменял адреса в банката неведнъж по телефона без проблем. А от банково извлечение по-разпространено и общоприето доказателство за адрес няма, защото ако банката ти пише и си получи писмото обратно, може да те издири, ако пожелае, понеже в договора е записано, че трябва да ги информираш за смяна на адрес. В идеалния случай доказателство за адрес би била битова сметка, но не всеки има, докато банкова сметка почти всеки има.
Аз казах каквото мисля, пък ти прави каквото желаеш.
дунди, нали осъзнаваш, че нямаш никакъв хабер как вървят нещата в тая страна и всичките ти писания са цитирани от некви сайтове, дето ги намираш...?
и че по тоя начин представяш информация, която е много субективна и в повечето случаи няма общо с реалността...?
сещаш ли се тия неща...?
ти не учиш гладния да лови риба - ти му ловиш рибата...
Ти пък нали от всичко разбираш, затова коментираш всичко друго, но не и поставените въпроси...
Сайта го потърсих, за да подкрепя думите си, а не съм си съставил мнението от него. На теб явно инфото ти идва свише и никога не си ползвал официални източници.
Предпочитам да изкажа мнението си и да му покажа, че информацията я има и в нета и може и сам да я намери следващия път, когато му потрябва нещо. За мен това е "учене как се лови риба" - с личен пример.
Ще те помоля да коментираш по темата, а не кой какъв хабер има.
Не се излагайте, като пишете, че агенциите не ги бъркало колко хора живеят в дадено жилище, защото, както казах, колкото повече души живеят в едно жилище, толкова повече консумативи изразходват - вода, ток, газ. Тъй като обаче more often than not наемателите си плащат отделно сметките, отново не е все едно колко души живеят в жилището най-малкото от законова гледна точка. И отново - колкото повече души, толкова повече се захабяват мебелите и въобще се амортизира цялата покъщнина.
Най-простият пример: двойна стая за двама струва примерно 120 на седмица, докато същата тази двойна стая за 1 човек ще струва 100 лири седмично.
Не ми обяснявайте как агенциите ги вълнува само дали наемът е платен, при положение че в жилище с договор за 3-ма души живеят примерно 6.
Извинявай, че не написах есе, но не държа да ми вярваш на 100%. Първоначално смятах да ти напиша само: "Агенцията може и да не се съгласи. Можеш да си смениш адреса в банката," понеже писах от телефона и не ми се "обосноваваше" прекалено.
По другия въпрос съм коментирал от опит, понеже съм си сменял адреса в банката неведнъж по телефона без проблем. А от банково извлечение по-разпространено и общоприето доказателство за адрес няма, защото ако банката ти пише и си получи писмото обратно, може да те издири, ако пожелае, понеже в договора е записано, че трябва да ги информираш за смяна на адрес. В идеалния случай доказателство за адрес би била битова сметка, но не всеки има, докато банкова сметка почти всеки има.
Аз казах каквото мисля, пък ти прави каквото желаеш.
Когато наехме флата чрез агенция питахме агента трябва ли да се обадим в агенцията ако роднини дойдат на гости и да речем останат за 1 месец или повече.......Агентът каза:Не .......Мен не ме интересува колко хора ще живеят а само парите в банковата сметка да влизат всеки месец затуй написах че може и да не казват в агенцията.......Кой ще ги проверява?Те не живеят просто ей така а всеки месец дават ПАРИ
^^Батка, 3 човека ми дадоха мнение, ама и 3-те мнения не бяха добре обосновани и не останах с впечатлението, че може ей така да им повярвам на 100%. Какъв ти е дерта на тебе, че си разсъждавам, това е важен въпрос за мен, от това нещо ми зависи бъдещето, защото представи си че стане нещо и както си живея в новото жилище, вземат че ме изритат от там в средата на учебната година. Ходи търси веднага друго жилище, което да е толкова ефтино (за по-скъпо пари няма) и да може да се нанеса веднага. На никой не съм казал, че отговора му не е верен, аз си разсъждавам и разсъжденията ми не са безпочвени. В първия си пост казах, че съм благодарен на хората за мненията, с никой не се заяждам. Тебе те съветвам, следващия път да не си мориш пръстите да пишеш, ами да вземеш да посвириш малко на тоя бас, че му раждясъха струните, а нови струни скъпи...
^Щом си сигурен, че е така, съм склонен да повярвам
Пич в предната квартира плащахме наем и сметки но хазайна беше от т.нар добри българи и не ни изкара нито договор нито ни даваше квитанция за парите които плащаме........Как мислиш си записах детето на училище и си изкарах GP?С bank стеитмант ако на това ти му викаш документ които не доказва адрес и нищо здраве му кажи........Ето това е и моето мнение
Сега съм първа година студент в Англия. В момента съм на университетско общежитие и всичко е наред, банкова сметка съм си открил, документи за жълта карта подадох. Единствения проблем е, че таксите за общежитието ми идват малко високи.
Имам приятел, който живее заедно с друг човек в двустаен апартамент под наем, всеки си живее в отделна стая. Те двамата са намерили апартамента чрез агенция и са подписали договор с агенцията, като договора се води на името на двамата и двамата си делят таксите за наема. Не знам дали това има значение за конкретната ситуация, но всички сметки са им включени в цената на наема.
И тъй като стаята на приятеля ми е що годе голяма, намислили сме от догодина да се прехвърля да живея при него. Другият човек няма нищо против, като предимството и за тримата е, че таксата, която и така не е голяма, ще се дели между трима ни и на всеки ще излиза по-евтино.
Проблема обаче е, че според тях, агенцията няма да позволи да се включа в договора, тъй като това е двустаен апартамент и е предвиден за двама души. И така ще трябва да живея там без знанието на агенцията. Като няма договор обаче, един вид нямам никакво доказателство, че живея там. И въпреки, че за повечето места, където ти искат адрес, е достатъчно само да го кажеш и хората го приемат на доверие, мисля си че някъде може да ми потрябва някакво по-официално доказетелство, че пребивавам на даденото място. Приятеля ми каза, че това можело да стане с декларация подписана от двамата наематели, че са ме "приютили" да живея при тях, но не знам дали това може да свърши работа при всички възможни ситуации. Отделно и малко се притеснявам, какво би станало, ако по някакъв начин агенцията разбере, че живея при тях, без да съм включен в договора.
Очаквам вашите съвети, за които благодаря!
купи си надуваем матрак. когато от агенцията идват на проверка, винаги информират предварително. сгъваш си матрака и го слагаш в килера на този ден.
за банката- адрес се доказва само при откриване на сметка. после при смяна само ги уведомяваш.
за жълтата карта не съм сигурна дали отново трябва да доказваш адрес, или просто да ги уведомиш.
аз бих го направила чрез еmail. потърси тук, във форума актуалния еmail address, дунди го беше дал.отговарят ти до два-три дни, черно на бяло. ако искат доказателство, използуваsh новото си банково извлечение.
мадлена беше казала, че извлечение по дебитна карта не е доказателство, само по кредитна.
аз лично съм използувала първото. тогава още не съм имала кредитна, нито пък договор за наем.
този трябва да ти е голям приятел, да те прибере в стаята си. това наричам аз подаване на ръка в труден момент. евалла
-първо-не е вярно че агенцията не ги интересува колко човека живеят в жилището (в нашия случай първия заплаща 240 паунда и всеки следващ по 100 админ такс -независимо дали си равноправен наемател или си записан ,като имащ право на пребиваване в жилището ).
-второ-щом сметките са включени в цената непременно ще вдигнат наема (досега не бях чувала за наем на самостоятелно жилище чрез агенция с включени сметки или поне не дългосрочен наем).
Така че както са те посъвтвали по-добре не ги уведомявай ,никой няма да те провери.Банковото ти извлечение си е едно от най-добрите доказателства за адрес и както вече са те уведомили няма нужда да доказваш къде живееш ,за да си промениш адреса.