Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Здравейте искам да попитам как стоят точно нещата с наемите, защото в някой ото бявите, които четох пише, че наемът е 100 паунда седмично (например) с включени сметки! Мисълта ми е, дали наистина сметките са включени или трябва да плащам тези, които идват на мое име отделно?!
Здравейте искам да попитам как стоят точно нещата с наемите, защото в някой ото бявите, които четох пише, че наемът е 100 паунда седмично (например) с включени сметки! Мисълта ми е, дали наистина сметките са включени или трябва да плащам тези, които идват на мое име отделно?!
Благодаря предварително!
Включени сметки много често означава utility bills, което не влючва интернет (broadband), например. За всяка обява звъниш и питаш, освен ако нямаш кристална топка.
Следният потребител благодари на TheVenusProject за полезното мнение:
Включени сметки много често означава utility bills, което не влючва интернет (broadband), например. За всяка обява звъниш и питаш, освен ако нямаш кристална топка.
Много ти благодаря! Беше важно за мен и се извинявам за глупаво зададения въпрос.. А толко много имам още..
Следният потребител благодари на iori_xx за полезното мнение:
То докато те успиват ,че гореизброените билове влизат в наема и като се нанесеш следват изненадите.Лакардиите на пишман хазаите или дребните измамници от БГ диаспората можеш да прочетеш в "обяви".
А добре, а след като пише, че всички сметки са включени искам да попитам например такса смет?! Тя включена ли е и ако не е някой има ли представа приблизиелно каква е сумата, която се плаща и на година ли е или месечно?!
А добре, а след като пише, че всички сметки са включени искам да попитам например такса смет?! Тя включена ли е и ако не е някой има ли представа приблизиелно каква е сумата, която се плаща и на година ли е или месечно?!
Няма такса смет, има council tax. Плаща се всеки месец, като ценообразуването е в зависимост от квартала, класа по себестойност на имота и др.
Незнам кое е толкова трудно за разбиране....на обявите,където пише че са включени всички сметки това означава,че не трябва да плащаш за нищо допълнително,свързано със стаята ти...като ток,газ,council tax,вода,тв лиценз,интернет(за него е различно навсякъде и трябва да се пита предварително,но обикновено е включен и той).Ако вече искаш мобилен телефон,телевизия и разни други екстри,които са си за лично твоя употреба много ясно,че трябва да си ги плащаш ти!
Благодаря предварително!
Това означава, че имаш включени газ, ток и вода, по договаряне с хазяите може да са включени данък сгради и смет, както и телефон и интернет. Това означава, че може да се къпеш, готвиш и топлиш, колкото си искаш. Телефона ти е прокаран в квартирата, както и нета, но това съвсем не означава, че може да ги ползваш безвъзмездно. Ако говориш до БГ всеки ден и направиш сметка от 130 лири, това не ти е включено в наема и се покрива от теб. Включено е само прокарването на телефон и инетрнет и месечният абонамент за тях да речем, но отново всичко е по договаряне с хазяите, така че е най-добре да се звънне и пита, какво точно е включено в наема.
Данък сгради и смет е индивидуален за всеки имот според местоположението му, размерите и броя на обитателите. Варира от 100 до 330 лири на месец, та според колко е годишната сума само хазяите могат да кажат дали това плащане влиза в наема или не. TВ лиценза, даващ право на гледане на телевизия в УК също е по договаряне с хазяите, той е 145.50 лири на година, поне до Април 2012, след това сумата може и да подлежи на промяна, според промените в закона. Това е!
The only constant thing in life is change. Though this be madness, yet there is method in it.William Shakespeare, "Hamlet" Politics is war without bloodshed while war is politics with bloodshed. Mao Tse-Tung
Последно редактирано от ElinaT : 23-01-2012 на 03:45 PM.
Следните потребители благодарят на ElinaT за това полезно мнение:
Ами и тук в обявите и в два други сайта, в които пише: "Вкючени сметкиЮ просто исках да имам малко повече яснота, извиянвам се за глупавият вяъпрос като цяло!
Това означава, че имаш включени газ, ток и вода, по договаряне с хазяите може да са включени данък сгради и смет, както и телефон и интернет. Това означава, че може да се къпеш, готвиш и топлиш, колкото си искаш. Телефона ти е прокаран в квартирата, както и нета, но това съвсем не означава, че може да ги ползваш безвъзмездно. Ако говориш до БГ всеки ден и направиш сметка от 130 лири, това не ти е включено в наема и се покрива от теб. Включено е само прокарването на телефон и инетрнет и месечният абонамент за тях да речем, но отново всичко е по договаряне с хазяите, така че е най-добре да се звънне и пита, какво точно е включено в наема.
Данък сгради и смет е индивидуален за всеки имот според местоположението му, размерите и броя на обитателите. Варира от 100 до 330 лири на месец, та според колко е годишната сума само хазяите могат да кажат дали това плащане влиза в наема или не. TВ лиценза, даващ право на гледане на телевизия в УК също е по договаряне с хазяите, той е 145.50 лири на година, поне до Април 2012, след това сумата може и да подлежи на промяна, според промените в закона. Това е!
Много, много ама много съм благодарен за отговора!!!
И аз гледам за квартира, но преглеждам в Gumtree. Мисля да си взема някой хотел/хостел за 1-2 дена и вече на място да си ангажирам стая за по-дълго.
Аз също мисля да направя така. Но се свързах с няколко агенции и обясних какво искам и ще видим дали ще могат да помогнат..
Макар че съм набелязал доста "квартири", които ме устройват да кажем за първата година.. Ти кога ще си там?