Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
четох в-к "Дневник", който минава за сериозен вестник, и бях леко потресен да прочета следното относно отнетото ни право да работим в западна Европа:
"След изтичането на седемгодишния период в края на 2013 г. предпазна клауза позволява една страна членка да въведе отново ограничения, ако съществуват тежки сътресения на трудовия й пазар или опасност от такива (както постъпи Испания на 22 юли тази година), напомня агенцията."
Някой да е чувал преди за тази възможност (т.е. да ни дискриминират и след 2013)?
Забележете също че липсва каквото и да било официално определение на понятието "тежко сътресение на трудовия пазар", т.е. всяко правителство може да си го дефинира както си иска.
Всичко това го дължим на Мадам Йес Пръмова, която ползва моминското си име Кунева, снаха на червения касапин Андрей Пръмов. Може би заради това въпросната еврок*рва получи 15 процента за изборите за президент.
и като ви ги отворят кво? на поляците им ги отвориха и кво? на всяка сутрин удват да вземат боклука легално. , останалите метат легално на пълен работен ден. бе кви надежди ви гонят и вас не ви разбирам ама никак.
Относно: Могат да ни режат от трудовия пазар и след 2013?!
Цитирай:
Първоначално написано от Petko_Tomrushki
Мисля, че Иво казва повече.
Но не пожела да го обясни.
Що ли си мисля, че ако си кадърен, работодателя ти би се заел с бумащината покрай тебе и разправиите с имиграционните, само и само да те вземе ? Щото ти си неговия човек. Или греша ?
Грешиш. Мен искаха да ме наемат и просто нямаше начин. Даже шефа прати до ХО за лилава карта защото си мислише че това е процедурата. Ето в моя случаи ако нямаше ограничения сега щях да си бачкам.
Следните потребители благодарят на radoslav_lakov за това полезно мнение:
Цитирай:
Първоначално написано от radoslav_lakov
Грешиш. Мен искаха да ме наемат и просто нямаше начин. Даже шефа прати до ХО за лилава карта защото си мислише че това е процедурата. Ето в моя случаи ако нямаше ограничения сега щях да си бачкам.
Горе-долу и при мен се получи нещо такова.
Въобще , тия, дето разправят, че ограниченията не пречели на умните и кадърните и бла-бла, да ги разправят тия неща на старата ми шапка, с цялото ми уважение !
Цитирай:
Първоначално написано от Nikolay Nenov
Въобще , тия, дето разправят, че ограниченията не пречели на умните и кадърните и бла-бла, да ги разправят тия неща на старата ми шапка, с цялото ми уважение !
ми не знам как е при вас, ама във цяла останала Европа, ако искат да те вземат, те вземат с договор. Още по- лесно е ако си умен и кадърен. Точно специалисти се вземат по лесно. Тоя, който иска да те вземе, ти прави договора, издава ти разрешителното за работа или ако вече си живееш и бачкаш като самонает, прекратяваш си селф- имплоймънт- а, осигуровките ти автоматично минават към работодателя ти, т.е спираш да се ръсиш за тях всеки месец и това става точно за едни ден. Т.е така наречения work permit без който не можеш да работиш като самонает и за който плащаш при регистрацията (в различните държави различно) вече се издава за фирмата, за която почваш да работиш. Обаче ако кандидатстваш за мияч, пак могат да те вземат естествено след 12 месеца престой в страната и редовно плащане на данъци, но трябва да пишат едно обяснение защо точно теб искат да вземат, при положение , че има кандидати- миячи от еди кои си страни, включително от страната, в която живееш. Естествено те биха взели, и тва си е напълно в рамките на нормалното, човек от страната си, ако е безработен и даже биха го задължили за определени позиции. Цялата работа е, че на никой не му се занимава да попълни 10 документа и половина, за това повечето наемат почасово, за което трябва да имаш work- permit и то точно за тази професия или много близка. Примерно моето разрешително не позволява да работя легално като мазач, понеже на него пише: преподавател, преводач и са изброени езиците с които мога да работя на колкото си искам места, стига някой да те иска. Всичко, което правя извън тази дейност е нелегално. Имаш право на три разрешителни за работа. За всяка професия се плаща различно. Примерно за чистачка се плаща 125 евро, а аз платих само 70. Мога да с извадя и лиценз за зъботехник, с който мога да си почна собствен бизнес, да си отворя офис и квото там..., за което ще платя някаква сума. Автоматично след това ти идва сметката за осигуровките, като първоначалната ти сума е за първите три месеца (155 евро по 3 тук). Парите, които плащаш за самонает,за да работиш легално няма да ти ги върнат, от там нататък се оправяй сам, търси си почасвово работа, а ако някой се намери да иска да те вземе на фул тайм, става веднага. Но не се намира. Казах всичко това, понеже ми се стори че темата касае ЕС по принцип, не разбрах, че става дума само за УК. В Кипър няма ограничения, няма трудови договори, те не са задължителни по закон, а са само пожелателни. Казвам, че има страни, където биха взели всеки, ама то няма работа. Отделно, че има страни като Холандия, които трудно ти дават и разрешителното за работа. В Малта изобщо не ти го дават. Преди година и половина имаше разпоредба да не се издават такива разрешителни за българи. И така.
Цитирай:
Първоначално написано от Recycler
Що ли си мисля, че ако си кадърен, работодателя ти би се заел с бумащината покрай тебе и разправиите с имиграционните, само и само да те вземе ? Щото ти си неговия човек. Или греша ?
Дано не вярваш че Снежанка е дъщеря на Дядо Мраз и подаръците ги правят седем джуджета а еленчето Рудолф е най големия пъргавелко.
Цитирай:
Първоначално написано от Recycler
Пич, ти случайно да си минал по този път, че да имаш мнение по този въпрос? Хич няма да е зле да знаеш нещо, преди да го коментираш! Защото някои хора сме минали по този път, и сме се нагледали на простотии, разходи, терора на оглупели чиновници. И на това отгоре трябва да си 10 пъти по-добър от западняка, за да получиш това което той получава.
Цитирай:
Първоначално написано от Nikolay Nenov
Проект в Люксембург, едногодишен договор, с опция за +1 една година още. Агенцията ми беше приготвила и изпратила по мейла всичко, оставаше само да добавя и сканирания си паспорт, и да го пращам на имиграционните в Люксембург. Вече се бях свързал и говорил по телефона с тях (имиграционните) и знаех какъв "наръч" документи очакват от мене, за да го издадат. Даже номерът при тях бил, след изтичане на първия уърк пърмит, втория го издават много бързо - явно вече се водиш "благонадежден"
И от агенцията ми се обаждат - "шапката" на клиента е орязала бюджета доста и не могат да те вземат, сори. Не знаем докъде си стигнал с процедурата за уърк пърмита, ама дори и да ти дадат, ще е неизползваем.
И аз просто не кандидатствах - като проверят, после като кандидатствам пак (ако има някой друг проект), вече ще се водя, че един път съм декларирал неверни данни. И или ще ме разкарат, или ще ме мотаят адски много. Та така ...
А вий си ми обяснявайте, че е бошлаф работа
Цитирай:
Първоначално написано от Калоян-Борис
Пич, ти случайно да си минал по този път, че да имаш мнение по този въпрос? Хич няма да е зле да знаеш нещо, преди да го коментираш! Защото някои хора сме минали по този път, и сме се нагледали на простотии, разходи, терора на оглупели чиновници. И на това отгоре трябва да си 10 пъти по-добър от западняка, за да получиш това което той получава.
Цитирай:
Първоначално написано от Virginblack
и като ви ги отворят кво? на поляците им ги отвориха и кво? на всяка сутрин удват да вземат боклука легално. , останалите метат легално на пълен работен ден. бе кви надежди ви гонят и вас не ви разбирам ама никак.
Може би ще се изненадаш, но има хора които са високообразовани и които желаят да работят по специалността си, а не да мият кенефи или да взимат боклука. Именно за тези хора е много трудно да работят като самонаети... Виж - току-що научи нещо ново.
И още нещо - тук в ОК имаме право да работим като самонаети, но в останалите западни страни нямаме това право.
Цитирай:
Може би ще се изненадаш, но има хора които са високообразовани и които желаят да работят по специалността си, а не да мият кенефи или да взимат боклука. Именно за тези хора е много трудно да работят като самонаети... Виж - току-що научи нещо ново.
И още нещо - тук в ОК имаме право да работим като самонаети, но в останалите западни страни нямаме това право.
Амче аз това и правя де - откак съм завършил "виШО", само по специалността си бачкам и ме "щат"
Цитирай:
Май хич не си, ама хич. Едно е само да си започнал процедурата и тя веднага да е била спряна, а друго е да си изкарал докрая.
Всички агенции, през които бачкам, ми имат ЦВъто и по какви проекти съм бачкал из Европа, респективно и къде как е регулиран пазара на труда. Ти, ако не е тайна, в коя агенция бачкаш, та имаш претенции да знаеш какви съм ги вършил ? Или въпроса е да говорим / постваме "на ангро" ? Щото нямам намерение да се оправдавам или да доказвам някому нещо, най - малкото пък на тебе
Цитирай:
Как да нямаме това право бе човек, аз за какво изписах толкова??? Или си недочел и веднага да хванеш да ядеш някой????
Именно че това за сега е основната опция. Повечето българи остават като самонаети.
Може би ще се изненадаш, че аз работя по специалността си, която не е миене на кенефи и може би ще се изненадаш. Аз работя по специалността си като самонаета. Ето че и ти научи нещо ново. Не претендирам, че съм толкова високо образована като тебе, но правя в момента точно това, което умея да правя и обичам да правя. Може би ще се изненадаш, че не всички са под интелектуалния ти капацитет.
Абе мани бе,то тва тето дето сте в УК сте голямата работа. Айде не ми обяснявай къв е гот, щото не съм рекла, не съм се върнала и работа имам, която мога да работя от всяка точка на света и НИН имам, не ме радва страната ВИ.
Цитирай:
Как да нямаме това право бе човек, аз за какво изписах толкова??? Или си недочел и веднага да хванеш да ядеш някой????
Именно че това за сега е основната опция. Повечето българи остават като самонаети.
Може би ще се изненадаш, че аз работя по специалността си, която не е миене на кенефи и може би ще се изненадаш. Аз работя по специалността си като самонаета. Ето че и ти научи нещо ново. Не претендирам, че съм толкова високо образована като тебе, но правя в момента точно това, което умея да правя и обичам да правя. Може би ще се изненадаш, че не всички са под интелектуалния ти капацитет.
Абе мани бе,то тва тето дето сте в УК сте голямата работа. Айде не ми обяснявай къв е гот, щото не съм рекла, не съм се върнала и работа имам, която мога да работя от всяка точка на света и НИН имам, не ме радва страната ВИ.
Боже,ти не знаеш какво изпускаш като не идваш тук
и преди 2007 и сега, който си е кадърен, умен, амбициозен, с професия и добър английски, си е намирал начин да работи легално по професията си. юк в това отношение е много либерална страна, според мен, има достатъчно вратички за получаване на право на работа/синя карта - който е искал е получил.
вярно е че без ограничения щеше да е по-лесно, но пък така може би е по-добре.
Следните потребители благодарят на cocaloca за това полезно мнение:
Колко от нас застават честно срещу себе си за да се погледнат стават или не като индивид дето се интегрира?
И ако частично да, всъщност до колко? Колко от нас биха потърсили причината в себе си?
Разбира се къде по лесно е да обвиним системата
Има безпроблемен достъп до трудовите пазари на много европейски страни.
Е, тогава?
Следните потребители благодарят на Petko_Tomrushki за това полезно мнение:
Цитирай:
Айде не ми обяснявай къв е гот, щото не съм рекла, не съм се върнала и работа имам, която мога да работя от всяка точка на света и НИН имам, не ме радва страната ВИ.
Това все едно аз съм го дращил
Номера е да специализирате в нещо, и да сте "конвертируеми" - другото само си идва
С 10-на кликания мога да направя мобилната мрежа на Дойче Телеком в Германия "омазана" за определен период от време - щото максимум след 2 минути ще ми орежат достъпа , и ще им трябват максимум 5 минути да я приведат в "работещ вид" - и се сещай какви загуби ще имат После какво следва : Клиента писва на агенцията, агенцията ме изритва бясно, щото губят огромен клиент, а и "шерва" инфото с другите агенции ... и трябва да сменям амплоато, повече работа за мене в тая сфера няма.
UK става за живеене, за бачкане категорично НЕ - заплащането е смешно
Иначе ми е весело да чета тая тема, честно казано