Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Закрита сметка без обяснение - какво се прави в случая?
Не съм от хората които се оплакват много,много но това направо си е за оплакване.От няколко дни си имам проблем с моята банка.Немога да си използвам банковите акаунти и карти по предназначение,а именно да си вкарвам парите вътре от заработеното и да си ги харча по предназначение.Днес отидох в съответния клон да попитам за какво става въпрос (само да поясня че банката е Халифакс и я ползвам повече от 4 години) и ответния отговор беше,че аз трябва да си изтегля парите които имам в тях и да ми затворят сметките,при което ги попитах дали се шегуват,но на тях това им се стори най нормалното нещо на света.На въпроса поради каква причина искат да ми (подчертавам)затворят смеките,не да ми ги запорират,защото ми казаха да си изтегля парите,те ми отговориха,че немогат да ми дадат такава информация. Някой можели да ми каже какво се случва ?
Относно: Е това го нема никъде.........само в Англия
Ей ся някой от тук щи кажи. Те от там не ти казали ама тука знаят. Направо ме напъва понякога, ама ма напъваааа.
Иначе по темата: Обади се на хелп линията им !
Последно редактирано от iliyan65 : 05-12-2011 на 11:20 PM.
Следните потребители благодарят на iliyan65 за това полезно мнение:
Цитирай:
Първоначално написано от rossoner8012284382
Не съм от хората които се оплакват много,много но това направо си е за оплакване.От няколко дни си имам проблем с моята банка.Немога да си използвам банковите акаунти и карти по предназначение,а именно да си вкарвам парите вътре от заработеното и да си ги харча по предназначение.Днес отидох в съответния клон да попитам за какво става въпрос (само да поясня че банката е Халифакс и я ползвам повече от 4 години) и ответния отговор беше,че аз трябва да си изтегля парите които имам в тях и да ми затворят сметките,при което ги попитах дали се шегуват,но на тях това им се стори най нормалното нещо на света.На въпроса поради каква причина искат да ми (подчертавам)затворят смеките,не да ми ги запорират,защото ми казаха да си изтегля парите,те ми отговориха,че немогат да ми дадат такава информация. Някой можели да ми каже какво се случва ?
Financial Ombudsman Service Ако мислиш, че си неправилно третиран или е тяхна грешка, ето ти линк където можеш да разучиш какви са ти правата и какво може да се направи за теб.
Иначе само да попитам - Защо потребителското ти име съдържа ЕГН-то ти???
Цитирай:
Първоначално написано от essence
Financial Ombudsman Service Ако мислиш, че си неправилно третиран или е тяхна грешка, ето ти линк където можеш да разучиш какви са ти правата и какво може да се направи за теб.
Иначе само да попитам - Защо потребителското ти име съдържа ЕГН-то ти???
на въпроса за ЕГН-то,не е то но както и да е . мерси много за отговора на моя въпрос.
Цитирай:
Първоначално написано от rossoner8012284382
Е да ти кажа само че и на мен не ми се вярваше,но явно те си вярват.
Никога съм нямал проблем с тях в каквото и да е отношение и най-тъжното е че в същия ден смятах да си отварям бизнес акаунт при тях,защото бях хепи с тях.
Относно: Закрита сметка без обяснение - какво се прави в случая?
Съжалявам, но шансовете ти са между много малки и никакви да постигнеш удовлетворителна развръзка.
Мога да си представя колко е неприятна и обезсърчаваща е ситуацията, след като си бил 4 години с банката и сега изведнъж ти казват "сбогом" безпричинно. За съжаление причина със сигурност има и ти или знаеш каква е, но (вероятно с право) смяташ, че е неоснователна, или още не си разбрал каква е.
Нямаш избор, на това етап по-добре да си вземеш парите - алтернативата е да ти ги пратят с чек или да ги пратят за съхранение в общ фонд, откъдето ще е по-времеотнемащо да си ги вземеш.
Междувременно напиши оплакване до Complaints Department-а им (с Recorded Delivery, за да не се изгуби случайно) и изчакай отговор. Мисля, че до 8 седмици трябва да ти отговорят. Ако отговорът не те удовлетворява, пиши им пак и поискал final decision. За да можеш да се обърнеш към FO (Financial Ombudsman), трябва банката или да не е отговорила на оплакването ти в рамките на 8 седмици*, или да си получил final decision.
Повече за FO можеш да прочетеш в сайта на MoneySavingExpert тук.
*сега проверих, че са толкова
Твоята ситуация най-вероятно е възникнала заради съмнение за измама или пране на пари. В противен случай щяха да ти кажат каква е причината.
Съмненията им за теб може да са смешни и безпочвени, но тях слабо ги интересува.
Общите условия, които си подписал, им дават право да закрият сметката в подобни случаи.
Задължително първо им се обади няколко пъти и настоявай да ти дадат обяснение - все пак не си от вчера с тях, имаш неедна сметка, лоялен клиент си. Не приемай "не е посочено/не мога да Ви кажа" за отговор. Имай предвид, че Customer Services няма да могат да ти дадат никаква точна информация, понеже на тях никой не им се обяснява. Най-много да те подведат.
След това напиши оплакване и оттам ще ти кажат какво да направиш. Най-вероятно първият им отговор ще е опит да ти кажат, че съжаляват, но нещата са такива, каквито са, и това е положението. Не се отказвай, въпреки че никак няма да ти е до повече безрезултатни разправии след разочароващото и обидно отношение, което си получил от страна на институцията (която и да е тя, въпреки че ти си писал за 1 конкретна).
Съвет: направи всичко възможно да не си взимаш парите с чек, понеже следващата институция ще попита първата защо ти затваря сметката, при което ще се доверят на колегите си и най-много да ти затворят и там сметката заради предубеденото си отношение. Опитай се да започнеш на чисто с друга банка без да намесваш отношенията си с настоящата, ако въобще е възможно.
Ох, успех и горе главата, понеже знам колко е неприятен подобен фарс особено когато си имал планове за по-нататък...
Цитирай:
Първоначално написано от Doondie
Съжалявам, но шансовете ти са между много малки и никакви да постигнеш удовлетворителна развръзка.
Мога да си представя колко е неприятна и обезсърчаваща е ситуацията, след като си бил 4 години с банката и сега изведнъж ти казват "сбогом" безпричинно. За съжаление причина със сигурност има и ти или знаеш каква е, но (вероятно с право) смяташ, че е неоснователна, или още не си разбрал каква е.
Нямаш избор, на това етап по-добре да си вземеш парите - алтернативата е да ти ги пратят с чек или да ги пратят за съхранение в общ фонд, откъдето ще е по-времеотнемащо да си ги вземеш.
Междувременно напиши оплакване до Complaints Department-а им (с Recorded Delivery, за да не се изгуби случайно) и изчакай отговор. Мисля, че до 8 седмици трябва да ти отговорят. Ако отговорът не те удовлетворява, пиши им пак и поискал final decision. За да можеш да се обърнеш към FO (Financial Ombudsman), трябва банката или да не е отговорила на оплакването ти в рамките на 8 седмици*, или да си получил final decision.
Повече за FO можеш да прочетеш в сайта на MoneySavingExpert тук.
*сега проверих, че са толкова
Твоята ситуация най-вероятно е възникнала заради съмнение за измама или пране на пари. В противен случай щяха да ти кажат каква е причината.
Съмненията им за теб може да са смешни и безпочвени, но тях слабо ги интересува.
Общите условия, които си подписал, им дават право да закрият сметката в подобни случаи.
Задължително първо им се обади няколко пъти и настоявай да ти дадат обяснение - все пак не си от вчера с тях, имаш неедна сметка, лоялен клиент си. Не приемай "не е посочено/не мога да Ви кажа" за отговор. Имай предвид, че Customer Services няма да могат да ти дадат никаква точна информация, понеже на тях никой не им се обяснява. Най-много да те подведат.
След това напиши оплакване и оттам ще ти кажат какво да направиш. Най-вероятно първият им отговор ще е опит да ти кажат, че съжаляват, но нещата са такива, каквито са, и това е положението. Не се отказвай, въпреки че никак няма да ти е до повече безрезултатни разправии след разочароващото и обидно отношение, което си получил от страна на институцията (която и да е тя, въпреки че ти си писал за 1 конкретна).
Съвет: направи всичко възможно да не си взимаш парите с чек, понеже следващата институция ще попита първата защо ти затваря сметката, при което ще се доверят на колегите си и най-много да ти затворят и там сметката заради предубеденото си отношение. Опитай се да започнеш на чисто с друга банка без да намесваш отношенията си с настоящата, ако въобще е възможно.
Ох, успех и горе главата, понеже знам колко е неприятен подобен фарс особено когато си имал планове за по-нататък...
Благодаря много за подкрепата . (а има още нещо смешно в случая,че мога да продалжавам да си ползвам кредитната карта )
Няма нищо смешно, че можеш да си ползваш кредитната карта. Мамицата им на тия банки. Не съм вещ по въпроса, но ако не си се занимавал с нищо нелегално чрез тая банка, можеш да вдигнеш такава врява че и до съд да стигнеш, стига да ти се занимава. И час по скоро си затвори кредитната карта, че не ги знаеш какво могат да ти натресат, и пак мамицата им на тия гнусни червей "английски банки"
Mистерия .
Чети си договора,в него пише при какви причини е възможно да те кашират като клиент.Другия вариант е да споделиш тука откъде ти идват доходите и за какво си заминават,в коя банка ти е регистриран уърк акаунт към хоум офиса..И все пак хвани и си препрочети договора.Те не се закриват сметки на клиенти току така