BGHelp Wiki
Имиграция Работа Финансии Travel

Телефони PC TV Забавление

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

BGhelpmap Обяви Документи кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp Форум > Топ 7 форуми > Имиграция и Право

Имиграция и Право Имиграционни въпроси, правни съвети, фирми за адвокатски услуги

Главно меню
Нови обяви
DOPULNITELNI DOHODI ...
От: VIPJOBS
Дата: 17 May 23:57
Видяно: 19
predlagam rabota za ...
От: ukltd
Дата: 17 May 23:24
Видяно: 19
dvoina staq za trima ...
От: puhi12
Дата: 17 May 22:25
Видяно: 10
rabota ...
От: dididora
Дата: 17 May 22:12
Видяно: 12
ВСЕКИ ПЕТЪК ОТ ЛОНДО ...
От: SMS Transport
Дата: 17 May 22:02
Видяно: 7
  #1 (permalink)  
Непрочетени 05-12-2011, 11:10 PM
нов user

Дата на присъединяване: Apr 2008
Благодарил: 3
Благодарен 1 път в 1 мнение
rossoner8012284382 is on a distinguished road
Angry Закрита сметка без обяснение - какво се прави в случая?

Не съм от хората които се оплакват много,много но това направо си е за оплакване.От няколко дни си имам проблем с моята банка.Немога да си използвам банковите акаунти и карти по предназначение,а именно да си вкарвам парите вътре от заработеното и да си ги харча по предназначение.Днес отидох в съответния клон да попитам за какво става въпрос (само да поясня че банката е Халифакс и я ползвам повече от 4 години) и ответния отговор беше,че аз трябва да си изтегля парите които имам в тях и да ми затворят сметките,при което ги попитах дали се шегуват,но на тях това им се стори най нормалното нещо на света.На въпроса поради каква причина искат да ми (подчертавам)затворят смеките,не да ми ги запорират,защото ми казаха да си изтегля парите,те ми отговориха,че немогат да ми дадат такава информация. Някой можели да ми каже какво се случва ?
Благодарил Отговори с цитат
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Непрочетени 05-12-2011, 11:12 PM
добро момче

Дата на присъединяване: Jul 2008
Благодарил: 2,950
Благодарено 2,014 пъти в 1,318 мнения
iliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlike
По подразбиране Относно: Е това го нема никъде.........само в Англия

Ей ся някой от тук щи кажи. Те от там не ти казали ама тука знаят. Направо ме напъва понякога, ама ма напъваааа.
Иначе по темата: Обади се на хелп линията им !

Последно редактирано от iliyan65 : 05-12-2011 на 11:20 PM.
Следните потребители благодарят на iliyan65 за това полезно мнение:
Nikolay Nenov (05-12-2011), plamenos (05-12-2011)
  #3 (permalink)  
Непрочетени 05-12-2011, 11:18 PM
avi8or

Дата на присъединяване: Jan 2010
Благодарил: 90
Благодарено 876 пъти в 504 мнения
essence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlikeessence is Godlike

Цитирай:
Първоначално написано от rossoner8012284382 Вижте мненията на
Не съм от хората които се оплакват много,много но това направо си е за оплакване.От няколко дни си имам проблем с моята банка.Немога да си използвам банковите акаунти и карти по предназначение,а именно да си вкарвам парите вътре от заработеното и да си ги харча по предназначение.Днес отидох в съответния клон да попитам за какво става въпрос (само да поясня че банката е Халифакс и я ползвам повече от 4 години) и ответния отговор беше,че аз трябва да си изтегля парите които имам в тях и да ми затворят сметките,при което ги попитах дали се шегуват,но на тях това им се стори най нормалното нещо на света.На въпроса поради каква причина искат да ми (подчертавам)затворят смеките,не да ми ги запорират,защото ми казаха да си изтегля парите,те ми отговориха,че немогат да ми дадат такава информация. Някой можели да ми каже какво се случва ?
Financial Ombudsman Service Ако мислиш, че си неправилно третиран или е тяхна грешка, ето ти линк където можеш да разучиш какви са ти правата и какво може да се направи за теб.

Иначе само да попитам - Защо потребителското ти име съдържа ЕГН-то ти???
HoOki®™ (05-12-2011), rossoner8012284382 (05-12-2011)
  #4 (permalink)  
Непрочетени 05-12-2011, 11:23 PM
добро момче

iliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlikeiliyan65 is Godlike

Цитирай:
Първоначално написано от essence Вижте мненията на

Сигурен ли си ?

А, да кажа нещо по темата:Не ми се вярва точно в Халифакс да са направили такъв проблем. Дай малко подробности, моля те !
  #5 (permalink)  
Непрочетени 05-12-2011, 11:31 PM
нов user

Цитирай:
Първоначално написано от essence Вижте мненията на
Financial Ombudsman Service Ако мислиш, че си неправилно третиран или е тяхна грешка, ето ти линк където можеш да разучиш какви са ти правата и какво може да се направи за теб.

на въпроса за ЕГН-то,не е то но както и да е . мерси много за отговора на моя въпрос.
  #6 (permalink)  
Непрочетени 05-12-2011, 11:34 PM
нов user

Цитирай:
Първоначално написано от iliyan65 Вижте мненията на
Сигурен ли си ?

А, да кажа нещо по темата:Не ми се вярва точно в Халифакс да са направили такъв проблем. Дай малко подробности, моля те !
Е да ти кажа само че и на мен не ми се вярваше,но явно те си вярват.
  #7 (permalink)  
Непрочетени 05-12-2011, 11:39 PM
нов user

Цитирай:
Никога съм нямал проблем с тях в каквото и да е отношение и най-тъжното е че в същия ден смятах да си отварям бизнес акаунт при тях,защото бях хепи с тях.
  #8 (permalink)  
Непрочетени 05-12-2011, 11:56 PM
добро момче

Цитирай:
Help Centre
  #9 (permalink)  
Непрочетени 06-12-2011, 12:32 AM
сладур

Дата на присъединяване: Sep 2008
Благодарил: 1,610
Благодарено 1,887 пъти в 1,102 мнения
Doondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is GodlikeDoondie is Godlike
Send a message via Skype™ to Doondie
По подразбиране Относно: Закрита сметка без обяснение - какво се прави в случая?

Съжалявам, но шансовете ти са между много малки и никакви да постигнеш удовлетворителна развръзка.

Мога да си представя колко е неприятна и обезсърчаваща е ситуацията, след като си бил 4 години с банката и сега изведнъж ти казват "сбогом" безпричинно. За съжаление причина със сигурност има и ти или знаеш каква е, но (вероятно с право) смяташ, че е неоснователна, или още не си разбрал каква е.

Нямаш избор, на това етап по-добре да си вземеш парите - алтернативата е да ти ги пратят с чек или да ги пратят за съхранение в общ фонд, откъдето ще е по-времеотнемащо да си ги вземеш.

Междувременно напиши оплакване до Complaints Department-а им (с Recorded Delivery, за да не се изгуби случайно) и изчакай отговор. Мисля, че до 8 седмици трябва да ти отговорят. Ако отговорът не те удовлетворява, пиши им пак и поискал final decision. За да можеш да се обърнеш към FO (Financial Ombudsman), трябва банката или да не е отговорила на оплакването ти в рамките на 8 седмици*, или да си получил final decision.
Повече за FO можеш да прочетеш в сайта на MoneySavingExpert тук.
*сега проверих, че са толкова

Твоята ситуация най-вероятно е възникнала заради съмнение за измама или пране на пари. В противен случай щяха да ти кажат каква е причината.
Съмненията им за теб може да са смешни и безпочвени, но тях слабо ги интересува.
Общите условия, които си подписал, им дават право да закрият сметката в подобни случаи.
Задължително първо им се обади няколко пъти и настоявай да ти дадат обяснение - все пак не си от вчера с тях, имаш неедна сметка, лоялен клиент си. Не приемай "не е посочено/не мога да Ви кажа" за отговор. Имай предвид, че Customer Services няма да могат да ти дадат никаква точна информация, понеже на тях никой не им се обяснява. Най-много да те подведат.
След това напиши оплакване и оттам ще ти кажат какво да направиш. Най-вероятно първият им отговор ще е опит да ти кажат, че съжаляват, но нещата са такива, каквито са, и това е положението. Не се отказвай, въпреки че никак няма да ти е до повече безрезултатни разправии след разочароващото и обидно отношение, което си получил от страна на институцията (която и да е тя, въпреки че ти си писал за 1 конкретна).

Съвет: направи всичко възможно да не си взимаш парите с чек, понеже следващата институция ще попита първата защо ти затваря сметката, при което ще се доверят на колегите си и най-много да ти затворят и там сметката заради предубеденото си отношение. Опитай се да започнеш на чисто с друга банка без да намесваш отношенията си с настоящата, ако въобще е възможно.

Ох, успех и горе главата, понеже знам колко е неприятен подобен фарс особено когато си имал планове за по-нататък...
Следните потребители благодарят на Doondie за това полезно мнение:
darkrose (06-12-2011), Мила (06-12-2011), kekata (06-12-2011), Nikolay Nenov (06-12-2011), rossoner8012284382 (06-12-2011), victor07 (06-12-2011), vm13 (06-12-2011), ysmivkata (06-12-2011), zmei4o_pk (06-12-2011)
  #10 (permalink)  
Непрочетени 06-12-2011, 07:53 AM
нов user

По подразбиране Относно: Закрита сметка без обяснение - какво се прави в случая?

Цитирай:
Първоначално написано от Doondie Вижте мненията на
Съжалявам, но шансовете ти са между много малки и никакви да постигнеш удовлетворителна развръзка.

Мога да си представя колко е неприятна и обезсърчаваща е ситуацията, след като си бил 4 години с банката и сега изведнъж ти казват "сбогом" безпричинно. За съжаление причина със сигурност има и ти или знаеш каква е, но (вероятно с право) смяташ, че е неоснователна, или още не си разбрал каква е.

Нямаш избор, на това етап по-добре да си вземеш парите - алтернативата е да ти ги пратят с чек или да ги пратят за съхранение в общ фонд, откъдето ще е по-времеотнемащо да си ги вземеш.

Междувременно напиши оплакване до Complaints Department-а им (с Recorded Delivery, за да не се изгуби случайно) и изчакай отговор. Мисля, че до 8 седмици трябва да ти отговорят. Ако отговорът не те удовлетворява, пиши им пак и поискал final decision. За да можеш да се обърнеш към FO (Financial Ombudsman), трябва банката или да не е отговорила на оплакването ти в рамките на 8 седмици*, или да си получил final decision.
Повече за FO можеш да прочетеш в сайта на MoneySavingExpert тук.
*сега проверих, че са толкова

Твоята ситуация най-вероятно е възникнала заради съмнение за измама или пране на пари. В противен случай щяха да ти кажат каква е причината.
Съмненията им за теб може да са смешни и безпочвени, но тях слабо ги интересува.
Общите условия, които си подписал, им дават право да закрият сметката в подобни случаи.
Задължително първо им се обади няколко пъти и настоявай да ти дадат обяснение - все пак не си от вчера с тях, имаш неедна сметка, лоялен клиент си. Не приемай "не е посочено/не мога да Ви кажа" за отговор. Имай предвид, че Customer Services няма да могат да ти дадат никаква точна информация, понеже на тях никой не им се обяснява. Най-много да те подведат.
След това напиши оплакване и оттам ще ти кажат какво да направиш. Най-вероятно първият им отговор ще е опит да ти кажат, че съжаляват, но нещата са такива, каквито са, и това е положението. Не се отказвай, въпреки че никак няма да ти е до повече безрезултатни разправии след разочароващото и обидно отношение, което си получил от страна на институцията (която и да е тя, въпреки че ти си писал за 1 конкретна).

Съвет: направи всичко възможно да не си взимаш парите с чек, понеже следващата институция ще попита първата защо ти затваря сметката, при което ще се доверят на колегите си и най-много да ти затворят и там сметката заради предубеденото си отношение. Опитай се да започнеш на чисто с друга банка без да намесваш отношенията си с настоящата, ако въобще е възможно.

Ох, успех и горе главата, понеже знам колко е неприятен подобен фарс особено когато си имал планове за по-нататък...
Благодаря много за подкрепата . (а има още нещо смешно в случая,че мога да продалжавам да си ползвам кредитната карта )
  #11 (permalink)  
Непрочетени 06-12-2011, 02:10 PM
нов user

Дата на присъединяване: Aug 2009
Благодарил: 6
Благодарено 5 пъти в 3 мнения
Polyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond reputePolyksena has a reputation beyond repute

Няма нищо смешно, че можеш да си ползваш кредитната карта. Мамицата им на тия банки. Не съм вещ по въпроса, но ако не си се занимавал с нищо нелегално чрез тая банка, можеш да вдигнеш такава врява че и до съд да стигнеш, стига да ти се занимава. И час по скоро си затвори кредитната карта, че не ги знаеш какво могат да ти натресат, и пак мамицата им на тия гнусни червей "английски банки"
  #12 (permalink)  
Непрочетени 06-12-2011, 05:36 PM
Старо куче

Дата на присъединяване: Oct 2006
Благодарил: 889
Благодарено 838 пъти в 538 мнения
victor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlikevictor07 is Godlike

Ако при теб всичко е ОК!
Халифакс са голяма бянка и мисля че можеш да изкараш добри пари!!!
  #13 (permalink)  
Непрочетени 06-12-2011, 08:58 PM
Старо куче

Дата на присъединяване: Jun 2009
Благодарил: 1,898
Благодарено 977 пъти в 516 мнения
Guеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is GodlikeGuеst is Godlike

Да бе, то така се съдят банки!

Пък и причина със сигурност има, въпросът е каква е!
Следните потребители благодарят на Guеst за това полезно мнение:
ElinaT (06-12-2011), zmei4o_pk (07-12-2011)
  #14 (permalink)  
Непрочетени 06-12-2011, 09:43 PM
Mr

Дата на присъединяване: Feb 2010
Благодарил: 2,623
Благодарено 1,620 пъти в 795 мнения
Nikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is GodlikeNikolay Nenov is Godlike
Send a message via Skype™ to Nikolay Nenov

Mистерия .
  #15 (permalink)  
Непрочетени 07-12-2011, 12:20 AM
старо куче

Дата на присъединяване: Feb 2008
Благодарил: 155
Благодарено 322 пъти в 189 мнения
sad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlikesad3 is Godlike

Чети си договора,в него пише при какви причини е възможно да те кашират като клиент.Другия вариант е да споделиш тука откъде ти идват доходите и за какво си заминават,в коя банка ти е регистриран уърк акаунт към хоум офиса..И все пак хвани и си препрочети договора.Те не се закриват сметки на клиенти току така
Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване