Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Здравейте ! Понеже има голямо разнообразие от работни места в провинцията,а заплащането е по над 2К..реших да се махна от Б-я.
Само пенсионери и мангали започнаха да населяват тая площ.Никакво развитие в нищо (даже обратното).Реших да си пробвам късмета тук...
Преди около месец и половина,кацнах в Лондон.Разбира се дестинацията беше Единбър-а.Дойдох при един приятел,който ми уреди работа в един хотел,който пък се намира в едно селце близо до града в който живея.Наруших си принципите и нито четох във форумите "кое,как и защо" за тая държава,а тръгнах на доверие (което в голяма част се оправда).
Два дена по-късно...след обикаляне по банките разбирам,че е невъзможно да си извадя банкова сметка...понеже съм г-н никой,а в тея където има месечна такса пък ми заявиха,че нямам български документ в който да ми пише адреса на английски език.Както и да е.След още 2 дена хванах автобус за Лондон,понеже предния ден се свързах с една фирма,която може да ме представлява пред банка "Х" и да ми издаде банкова сметка.Речено сторено.Банковата сметка вече е минало,е вярно,че си платих (не малко)...,но това го намирам за нормално..предвид статуса ми тук.След около 3;4 дена вече бях на работа и тепърва ми предстоеше да си изваждам NI номер(като самоосигуряващ),понеже от хотела,казали на моя човек,че без него не може да ми платят.
В крайна сметка нужните референции,които намерихме и информацията,която събрахме за този номер ми беше напълно ненужна,тъй като след 65-тия час от хотела ми казаха,че не съм могъл да я върша тази работа...
След дълго умуване и лутане ми платиха,но вече бях без работа,което е по-лошото за мен.По миналата седмица започнах да търся работа,предимно на места,където не искат синя карта и иншурънс номер,но не ме огря..поне за сега.Пусках е-мейли по ресторанти и т.н,но за сега нито вест ни кост.
Въпроса ми е..какво да правя и има ли сметка да седя тук и да се надявам или да си хващам багажа час по-скоро,докато не съм похарчил и последните си пари ? Благодаря.
Нещата обаче не опират до доброта в случая. Аз съвет не мога да дам, всеки май може да прецени за себе си, а за доброта да с говорим в 21 век е малко ...друго.
Преди около месец и половина,кацнах в Лондон.Разбира се дестинацията беше Единбър-а.Дойдох при един приятел,който ми уреди работа в един хотел,който пък се намира в едно селце близо до града в който живея.Наруших си принципите и нито четох във форумите "кое,как и защо" за тая държава,
Здрасти,
Май все още си в нарушение на принципите си На твое място бих почнала с четене, за да разбера какво означава да си селф-имплойд - в подходящия форум. Най-отгоре добри хора са описали пътя си, точно за да помогнат на следващите след тях. Освен темите, които са закачени най-отгоре, има и други, които са полезни.
Ако след това четене ти останат още конкретни въпроси или смяташ, че нещо не си разбрал - пак заповядай да питаш, вече конкретно. Иначе въпросът ти звучи като "преразкажете ми половината форум, че ме мързи да го прочета" .
Поздрави и успех!
Здравейте ! Понеже има голямо разнообразие от работни места в провинцията,а заплащането е по над 2К..реших да се махна от Б-я.
Само пенсионери и мангали започнаха да населяват тая площ.Никакво развитие в нищо (даже обратното).Реших да си пробвам късмета тук...
Преди около месец и половина,кацнах в Лондон.Разбира се дестинацията беше Единбър-а.Дойдох при един приятел,който ми уреди работа в един хотел,който пък се намира в едно селце близо до града в който живея.Наруших си принципите и нито четох във форумите "кое,как и защо" за тая държава,а тръгнах на доверие (което в голяма част се оправда).
Два дена по-късно...след обикаляне по банките разбирам,че е невъзможно да си извадя банкова сметка...понеже съм г-н никой,а в тея където има месечна такса пък ми заявиха,че нямам български документ в който да ми пише адреса на английски език.Както и да е.След още 2 дена хванах автобус за Лондон,понеже предния ден се свързах с една фирма,която може да ме представлява пред банка "Х" и да ми издаде банкова сметка.Речено сторено.Банковата сметка вече е минало,е вярно,че си платих (не малко)...,но това го намирам за нормално..предвид статуса ми тук.След около 3;4 дена вече бях на работа и тепърва ми предстоеше да си изваждам NI номер(като самоосигуряващ),понеже от хотела,казали на моя човек,че без него не може да ми платят.
В крайна сметка нужните референции,които намерихме и информацията,която събрахме за този номер ми беше напълно ненужна,тъй като след 65-тия час от хотела ми казаха,че не съм могъл да я върша тази работа...
След дълго умуване и лутане ми платиха,но вече бях без работа,което е по-лошото за мен.По миналата седмица започнах да търся работа,предимно на места,където не искат синя карта и иншурънс номер,но не ме огря..поне за сега.Пусках е-мейли по ресторанти и т.н,но за сега нито вест ни кост.
Въпроса ми е..какво да правя и има ли сметка да седя тук и да се надявам или да си хващам багажа час по-скоро,докато не съм похарчил и последните си пари ? Благодаря.
Btw:Дано съм пуснал темата в правилният раздел.
Ох.... вече пет минути седя и ти препрочитам мнението. Кой да ти каже какво да правиш, човече?! Едно е сигурно: чакат те безсънни нощи. Дано успееш все пак!
Късмет!
и си викам......
тоа пич никак не е чел......
а и го мързи.....
Но......
нема лошо......
има ли викаш сметка.....
да сидиш у Лондоня......
мхм......
зависи.......
кат за тебе.....
според мене.........
две сигурни възможности......
започваш да бачкаш като бегар.....
или.........
бегаш у БГ-то.....
дето са спонсорите......
мамаи тати......
:g ood::goo d: :d rinks::dri nks:
__________________ http://www.youtube.com/watch?v=l0acd0mbPCs
.................................................. ......
МОЖИ ДЪ СМИ СЪ УСРАЛИ......ВАЖНУТУ И ЧИ НИ СМИ СЪ ИЗЛОЖИЛИ....
.................................................. .................
ПО ДОБРЕ ЗДРАВ И БОГАТ.....ОТКОЛКОТО БЕДЕН И БОЛЕН !!!
.................................................. ......................
БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА Е ЧАЛГА ТАИМ....ОНОВА БЕЗВРЕМИЕ , В КОЕТО ЗАДНИКЪТ СТОИ ПО ВИСОКО ОТ ГЛАВАТА....
Следните потребители благодарят на shopska salata за това полезно мнение:
Да...защо питаш...не съм аз де...ама нямаш големи дертове освен това,че започваш от нулата...ако имаш здрава гърбина и поне малко ъкъл...няма страшно ще се оправиш...първо започни от двата начина за легална работа...като селф или като студент...кой избираш...а?
__________________ signature disabled due to abuse of forum rules
Нещата обаче не опират до доброта в случая. Аз съвет не мога да дам, всеки май може да прецени за себе си, а за доброта да с говорим в 21 век е малко ...друго.
На темата съм дал такова име с цел помощ от свестни хора,а не лигльовци като г-н/г-жа "Шопска Салата" .
Цитирай:
Първоначално написано от Мила
..
Мила (моя)...
линкът,който си ми споделила е хубав (за което благодаря),но вече е прочетен от мен...
Моята ситуация е,че ще чета от тук нататък нещо,което би ми свършило работа за вбъдеще,но не и за днес...
Приходите идват на по-късен етап...първо започваш с движението изваждане...селф повече приходи ако имаш занаят някакъв(обеснявам просташката,не защото ти си такъв а защото аз съм такъв)студент само 20 часа работа на седмица но по лесния начин да докопаш заветната синя карта...ама пак се искат някой дадености да имаш...
__________________ signature disabled due to abuse of forum rules
Приходите идват на по-късен етап...първо започваш с движението изваждане...селф повече приходи ако имаш занаят някакъв(обеснявам просташката,не защото ти си такъв а защото аз съм такъв)студент само 20 часа работа на седмица но по лесния начин да докопаш заветната синя карта...ама пак се искат някой дадености да имаш...
То потребителя си ги има даденостите, не го мисли ти.
Второ мнение с мулти куот.
Следният потребител благодари на iliyan65 за полезното мнение:
На темата съм дал такова име с цел помощ от свестни хора,а не лигльовци като г-н/г-жа "Шопска Салата" .
Мила (моя)...
линкът,който си ми споделила е хубав (за което благодаря),но вече е прочетен от мен...
Моята ситуация е,че ще чета от тук нататък нещо,което би ми свършило работа за вбъдеще,но не и за днес...
Избирам да имам някакви приходи.
айде успех......
толкуз от мен......
: stars::s tars: : stars:
__________________ http://www.youtube.com/watch?v=l0acd0mbPCs
.................................................. ......
МОЖИ ДЪ СМИ СЪ УСРАЛИ......ВАЖНУТУ И ЧИ НИ СМИ СЪ ИЗЛОЖИЛИ....
.................................................. .................
ПО ДОБРЕ ЗДРАВ И БОГАТ.....ОТКОЛКОТО БЕДЕН И БОЛЕН !!!
.................................................. ......................
БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА Е ЧАЛГА ТАИМ....ОНОВА БЕЗВРЕМИЕ , В КОЕТО ЗАДНИКЪТ СТОИ ПО ВИСОКО ОТ ГЛАВАТА....
Следните потребители благодарят на shopska salata за това полезно мнение:
Това си го подчертал понеже е написано неграмотно ли Моя съвет е да се връщаш обратно при пенсионерите и мангалите преди да се втурваш с рогата напред. Или поне да имаше някакъв първоначален кетап - професионална специалност плюс връзки
Следният потребител благодари на HoOki®™ за полезното мнение:
Btw:Дано съм пуснал темата в правилният раздел.
Интересен пост. Противоречив.
1. След като иронизирайки си стигнал до извода, че за теб няма място в провинцията в БГ, защо питаш дали да се връщаш там?
2. След като си стигнал до извода, че няма развитие там, защо си оставяш опция? Тук възможности за развитие има.
3. Ако чакаш на късмета да те удари в портфейла ще има да чакаш. Не заради друго, ами защото има няколко милиона човека, които са на опашка за тоя късмет.
4. Работа за без иншуранс можеш да си намериш в Лондон. В този форум, раздел обяви се пускат често такива. Разбира се не може да очакваш да печелиш повече от 30-40 паунда, което е на границата да преживяваш.
5. Ако се стегнеш и си забраниш да ходиш следващата година до някое от летищата, рано или късно ще изплуваш и с документи и с работа и с пари евентуално (Ако спреш да се надяваш на късмета. Ако си имал късмет и в БГ тотото не е чак толкова зле)
6. Успех!
Хайде и нещо от мене за КУРаж:брат ми четене и търпение му е майката.Съчувствам ти защото скоро и аз ще правя бягство и незнам какво ще ми се случи там при островитяните.Аз бих ти препоръчал да се напънеш и да търсиш нещо на черно.Ходи по строежите,по кръчмите и питай имат ли нужда от работник на черно.Не е гаранция и че няма да те излъжат но поне е начало.Отдели си 1-2 дена и ЧЕТИ тука в сайта.Има всякакви съвети и случки които са писани от хора като теб.УСПЕХ...
Следният потребител благодари на anastasiys за полезното мнение:
Мила (моя)...
И аз избирам да имам някакви приходи, да речем с около 50 евра повече от разхдите, от 4 години избирам така. Обаче в крайна сметка се получи, че ---бе Пламенос е прав.
Седи наш,постави си цел да оставаш тук,търси работа и не отказвай такава от какъвто и да е вид. За без документи се пробвай като разносвач на вестници и лефлети,в автомивка,дори и като продавач на цветя по улиците с трафик. Така ако се чудиш дали да се връщаш или не при най-малкия проблем, по-добре си ходи.Тука времето е пари,нямаш свободно такова за чудене.Стягай алката за невиждана мизерия поне 1 година. Всички като сме дошли в началото сме махали мухъла от филията с хляб и сме яли останалото,никой не ни е чакал с погачата и меда на Хийтроу. Айде успех и се вслушвай повече в съветите,не бързай да обиждаш
Хубаво чувство за хумор, maninblue Прочел си тоя линк, дето ти го давам, обаче си се нахендрил да работиш незаконно като емплойи в хотел и после - изненада - имат затруднения да ти платят и не могат да те наемат на работаааа!!!
Ами няма да могат - и ти знаеш защо - защото искат синя карта и НИН, а ти нямаш. Въпреки това - ти си писал
Цитирай:
По миналата седмица започнах да търся работа,предимно на места,където не искат синя карта и иншурънс номер,но не ме огря..поне за сега. Пусках е-мейли по ресторанти и т.н, но за сега нито вест ни кост.
Т.е. пак вървиш по линията - ще си търся работа, дето по принцип искат синя карта, нищо че я нямам. Ако работодателя го барнат, че те е наел, за него глобата е 10 000 лири, а за тебе - 5000. Отделно, че не може да те осчетоводи при плащането, щото нямаш НИН.
Хората са ти дали варианти за временно намиране на незаконна работа, но то е временно, точно защото е незаконно и може да ти даде само малко кинти временно, докато изминеш пътечката, дето ти препоръчах да четеш, пък ти рече, че си ги знаеш всичките работи
На въпроса ти
Цитирай:
какво да правя и има ли сметка да седя тук и да се надявам или да си хващам багажа час по-скоро,докато не съм похарчил и последните си пари ?
няма кой да отговори. В този форум можем да помогнем с идеи какво МОЖЕ да се направи. Оттам нататък, ти ще си решаваш дали искаш да направиш това, което може, или няма да искаш.
Виж темата на Емо Донков - човекът се оправи за нула време, има и други, описали са си опита, закачени са им темите на видно място, да четат и други, които искат да вървят по техния път. Много други се връщат обратно в България. Ние няма как да знаем дали ти от кои ще бъдеш...
Успех все пак.
С идването си започнал работа и имаш 65 часа, което е седмица и половина грубо, преди да я загубиш + банкова сметка... не е лошо за начало.
На мен ми отне месец да започна първата си работа тук и около 3м да си отворя първата банкова сметка, така че горе главата и УСПЕХ!
Следният потребител благодари на swalker за полезното мнение:
Това си го подчертал понеже е написано неграмотно ли Моя съвет е да се връщаш обратно при пенсионерите и мангалите преди да се втурваш с рогата напред. Или поне да имаше някакъв първоначален кетап - професионална специалност плюс връзки
Професионална специалност - имам,но не и връзки.
За неграмотната дума си прав,грешката е моя,но като чета в куп теми за синдромът "незнам"/"немога" и ми става...както и да е.
Цитирай:
Първоначално написано от CLM-Ivo
Интересен пост. Противоречив.
1. След като иронизирайки си стигнал до извода, че за теб няма място в провинцията в БГ, защо питаш дали да се връщаш там?
2. След като си стигнал до извода, че няма развитие там, защо си оставяш опция? Тук възможности за развитие има.
3. Ако чакаш на късмета да те удари в портфейла ще има да чакаш. Не заради друго, ами защото има няколко милиона човека, които са на опашка за тоя късмет.
4. Работа за без иншуранс можеш да си намериш в Лондон. В този форум, раздел обяви се пускат често такива. Разбира се не може да очакваш да печелиш повече от 30-40 паунда, което е на границата да преживяваш.
5. Ако се стегнеш и си забраниш да ходиш следващата година до някое от летищата, рано или късно ще изплуваш и с документи и с работа и с пари евентуално (Ако спреш да се надяваш на късмета. Ако си имал късмет и в БГ тотото не е чак толкова зле)
6. Успех!
1.Казвам го защото не намеря ли работа и имам пари,колкото за билет съм длъжен да се прибера..не виждам нищо противоречиво.
2.Надявам се да има и за мен,иначе не бих дошъл...
4.Работата е ,че се намирам много далече от Лондон,тук където съм аз ми е евтин наема,и разходите са по-малки.И точно поради тая причина дойдох при моя човек без да чета нищо.
Сега,ако трябваше да идвам сам,без работа и без жилище...щеше да е друго,но не е.
Не знам дали е до късмет или до стягане...обиколил съм и кебапчийници,и ресторанти (не всички де),и автомивки.Пробвах дори в два магазина за компютри...понеже това съм работил в БГ,а и това съм завършил...но гредата е пълна.
Всъщност погледнах мненията ти тук и тук,но като че ли това важи само в големите градове.
Цитирай:
Първоначално написано от Мила
Хората са ти дали варианти за временно намиране на незаконна работа, но то е временно, точно защото е незаконно и може да ти даде само малко кинти временно, докато изминеш пътечката, дето ти препоръчах да четеш, пък ти рече, че си ги знаеш всичките работи
Е не...не знам всичко и не съм писал това.Чисто и просто прочетох някоя друга тема и това беше,защото ако трябва да чета на всички премеждията..може и месец да не ми стигне.
Btw: Благодаря за новините,които постваш !
Цитирай:
Първоначално написано от swalker
С идването си започнал работа и имаш 65 часа, което е седмица и половина грубо, преди да я загубиш + банкова сметка... не е лошо за начало.
На мен ми отне месец да започна първата си работа тук и около 3м да си отворя първата банкова сметка, така че горе главата и УСПЕХ!
Парите ми ги преведоха чрез приятел.Иначе са малко повечко от 65 ако има някакво значение в случая.
Благодаря на всички за коментарите - ще видя,какво ще стане...дано се наложи да пиша пак,но по други въпроси...
Значи първият въпрос тука трябва да е, реши къде искаш да прекараш остатъка от живота си първо. Вечната дилема на българина в странство, оттам идва и раздвоението и вечното колебание. Един път, като решиш, правиш всичко възможно да успееш. Няма място за отчаяние. Ние през какви неща сме минали преди 13 години, няма да казвам да не излезе, като хленчене, ама беше къде къде по-сложно за нас и нямаше грам информация как да се справи човек. Блъскаш глава в стената на лабиринта и разбираш, че си сбъркал пътя и се връщаш обратно. И един съвет, в тези времена работа се търси лично и на място, чукаш от врата на врата, докато някой ти даде шанс. Не знам с какво можем да сме ти полезни, но ако има нещо, което мислиш, че ще ти помогне, питай! Успех и смело напред!Action is the foundational key to all success. Pablo Picasso
The only constant thing in life is change. Though this be madness, yet there is method in it.William Shakespeare, "Hamlet" Politics is war without bloodshed while war is politics with bloodshed. Mao Tse-Tung
Последно редактирано от Мила : 24-11-2011 на 10:43 PM.