BGHelp Wiki
Имиграция Работа Финансии Travel

Телефони PC TV Забавление

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

BGhelpmap Обяви Документи кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp Форум > Топ 7 форуми > Имиграция и Право

Имиграция и Право Имиграционни въпроси, правни съвети, фирми за адвокатски услуги

Главно меню
Нови обяви
DOPULNITELNI DOHODI ...
От: VIPJOBS
Дата: 17 May 23:57
Видяно: 18
predlagam rabota za ...
От: ukltd
Дата: 17 May 23:24
Видяно: 18
dvoina staq za trima ...
От: puhi12
Дата: 17 May 22:25
Видяно: 10
rabota ...
От: dididora
Дата: 17 May 22:12
Видяно: 11
ВСЕКИ ПЕТЪК ОТ ЛОНДО ...
От: SMS Transport
Дата: 17 May 22:02
Видяно: 7
  #1 (permalink)  
Непрочетени 07-11-2011, 11:05 AM
нов user

Дата на присъединяване: Apr 2011
Благодарил: 0
Благодарено 0 пъти в 0 мнения
b60_460 is on a distinguished road
По подразбиране Превеждане и легализация на документи???

Здравейте на всички.Предварително се извинявам ако има подобно запитване вече във форума.И така случят ми е следния: със съпругата ми отиваме да работим(за сега само аз де) в УК след 10ина дни.Аз съм бил там преди и имам синя карта и НИН но тя горката няма никакви документи.Известно ми е,че може да вземе синя или жълта карта на основание на моята и на това,че сме женени.Въпросът ми е какви точно документи ще ни изискват от Хоум офиса и дали ще е необходимо превеждане и легализация на някой от тях.Освен задължителните според мен лични карти и паспорти трябва ли да пращаме и други като: свидетелство за брак,акт за раждане и други такива.Да не забравя да кажа,че си отворихме и обща банкова сметка на името на двамата-стейтмънта има ли някаква тежест при разглеждането на документите.Предварително благодаря на отзовалите се.

ПС:в една агенция за преводи ми казаха,че легализирането на свидетелството за брак е 69лв. и никак не ми се иска да ги давам ако това е ненужно от самото начало
Благодарил Отговори с цитат
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Непрочетени 07-11-2011, 11:34 AM
I see you...

Дата на присъединяване: Mar 2006
Благодарил: 11,588
Благодарено 11,386 пъти в 5,446 мнения
Мила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is GodlikeМила is Godlike
По подразбиране Относно: Превеждане и легализация на документи???

Цитирай:
Първоначално написано от b60_460 Вижте мненията на
Здравейте на всички.Предварително се извинявам ако има подобно запитване вече във форума.И така случят ми е следния: със съпругата ми отиваме да работим(за сега само аз де) в УК след 10ина дни.Аз съм бил там преди и имам синя карта и НИН но тя горката няма никакви документи.Известно ми е,че може да вземе синя или жълта карта на основание на моята и на това,че сме женени.Въпросът ми е какви точно документи ще ни изискват от Хоум офиса и дали ще е необходимо превеждане и легализация на някой от тях.Освен задължителните според мен лични карти и паспорти трябва ли да пращаме и други като: свидетелство за брак,акт за раждане и други такива.Да не забравя да кажа,че си отворихме и обща банкова сметка на името на двамата-стейтмънта има ли някаква тежест при разглеждането на документите.Предварително благодаря на отзовалите се.

ПС:в една агенция за преводи ми казаха,че легализирането на свидетелството за брак е 69лв. и никак не ми се иска да ги давам ако това е ненужно от самото начало
Докато получиш конкретен отговор, използвай търсачката:
документи синя карта - Google Търсене

http://www.google.com/cse?cx=0039740...80%D1%82%D0%B0

Другото нещо е да изтеглиш формуляра, който ще попълвате и да го прочетеш внимателно, има и обяснения към него - там пише какво се очаква от теб да изпратиш като потвърждение.

Ако ще доказвате, че сте женени и на това основание ще искате карта - естествено, че ще трябва да изпратите свидетелство за брак, както и доста други документи в потвърждение, че живеете заедно и сте реално семейство. По мое лично мнение, точно легализация няма да ви изискват, но не съм подавала точно такива документи до UKBA, затова нека да чуем и други мнения.
  #3 (permalink)  
Непрочетени 07-11-2011, 03:28 PM
нов user

Дата на присъединяване: Dec 2010
Благодарил: 8
Благодарено 33 пъти в 20 мнения
Dim_ is on a distinguished road
По подразбиране Относно: Превеждане и легализация на документи???

Свидетелство за брак е задължително да се прати. Първо се отива до общината, за да се издаде дубликат. Този дубликат се превежда от "заклет преводач" и се праща на UKBA. Ние пратихме и оригинала, за всеки случай. Никакви допълнителни документи не са ни искали. Естествено в случай на съмнение, могат да изискат допълнителни документи. Сега се сещам, че си пратихме паспортите, а там няма адрес, който да потвърди, че живеем заедно със съпругата ми
Банковата сметка едва ли ще е от полза в случая.
Доста полезна информация има и тук:
http://www.bghelp.co.uk/forums/tier-...%EC%E5-32.html
Успех
Sponsored Links
Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване