Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
Относно: Трудовите пазари в цял ЕС се отварят за Българи и Румънци през 2013 г.
"Съгласно присъединителния договор на България, останалите държави-членки на ЕС имат право едностранно да налагат ограничения на българи и румънци за достъпа до трудовите си пазари до 31 декември 2013г."
Е тъй де, 2014-та идвай.
Цитирай:
Първоначално написано от marto9304
Да,забелязах че съм сгрешил заглавието но от "редактирай" нещо не ми се получава да го поправя. (За което съжалявам)
Та значи 2014-та българите можем да работим в УК безпроблемно ? Без да трябва да ставаме селф имплойд и прочие ?
Ако ЕС съществува и тогава и правилата останат същите - да.
Цитирай:
Първоначално написано от iliyan65
"Съгласно присъединителния договор на България, останалите държави-членки на ЕС имат право едностранно да налагат ограничения на българи и румънци за достъпа до трудовите си пазари до 31 декември 2013г."
Е тъй де, 2014-та идвай.
По принцип действието на ограниченията трябва да приключи в края на втория етап. Въпреки това, отделна държава-членка, прилагаща национални мерки в края на втория етап, може, при сериозни затруднения на нейния пазар на труда или при заплаха от такива затруднения и след уведомяване на Комисията, да продължи да прилага тези мерки до изтичане на седемгодишния период след датата на присъединяване. За България и Румъния действието на преходните
това все още не се е случило от никоя от 10те държави наложили ограничения за българи и румънци на трудовите си пазари до 31.12.2011,така ,че на теория трудовите пазари на тези 10 страни след 01.01.2012г са отворени за български и румънски граждани.
на практика обаче до края на годината има още 3 месеца в които всяка една поотделно от тези 10 държави може да се възползва от тази клауза и да си затвори трудовия пазар до края на 2013 след която изтичат всички възможности поради някакви причини тези държави все още да налагат ограниченията,искат не искат отварят.
така ,че е грешно твърдението към настоящия момент ,че трудовите пазари наложили ограничения за българи и румънци до31.01.2011г са затворени след 01.01.2011г или казано по разбираемо
-към настоящия момент след 01.01.2012 г. можем свободно и без ограничения да работим в коя и да било от 27те членки на ЕУ
Относно: Трудовите пазари в цял ЕС се отварят за Българи и Румънци през 2014 г.
Като цяло ЕС е едно доста странно за мен образувание и не е изключено и да се промени нещо до 2-3 години, което да удължи този срок. Като гледам как махат и слагат контрол по граници, менят изискванията за шенген и тука всички са равни, но някой са по-равни. И на мен ми се иска да отпаднат всички ограничения след 3 месеца, ама не ми се вярва. Германия и Франция няма да посмеят заради намесата им в Гърция, за УК знаете по-добре от мен какви са нагласите ....
Цитирай:
Първоначално написано от sagittarius
Като цяло ЕС е едно доста странно за мен образувание и не е изключено и да се промени нещо до 2-3 години, което да удължи този срок. Като гледам как махат и слагат контрол по граници, менят изискванията за шенген и тука всички са равни, но някой са по-равни. И на мен ми се иска да отпаднат всички ограничения след 3 месеца, ама не ми се вярва. Германия и Франция няма да посмеят заради намесата им в Гърция, за УК знаете по-добре от мен какви са нагласите ....
на мен са ми интересни 1.Люксембург,2.Швейцария,3.Франция и 4.Белгия защото съм франкофон,а и тези 4 държави имат много яка социална политика.шомажът/ънимплоймънт/ започва от 1300 еу на калпак.сестра ми живее в арлон белгия,на 30км до люксембурги и 50км до франция,така ,че инфото ми около соц.политика на тия 3 държави ми е на 100%
Следният потребител благодари на CanBoy за полезното мнение:
И каква е гаранцията,че като паднат тия ограничения английският работодател ще има позитивно мнение към нас българите.Разбираемо е,че англичанина ще е на първо място,а ние ще сме винаги резерва.
Цитирай:
Първоначално написано от dimi_m
И каква е гаранцията,че като паднат тия ограничения английският работодател ще има позитивно мнение към нас българите.Разбираемо е,че англичанина ще е на първо място,а ние ще сме винаги резерва.
Това вече е друга бира, но на мен ми се случи да не ми дадат готина работа, защото нямам право. С промяната този шанс го няма.
Цитирай:
Първоначално написано от dimi_m
kakво първо място? англичанина не обича да работи.
напротив ние сме по-на първо място защото всички знаят че сме съвестни.
тези тук само мрънкалници, вечно болни и недоволни и да не мислиш че много го тачат за работа. точно обратното. те предпочитат чужденци, особено от източна европа
Цитирай:
Първоначално написано от madlena
тези тук само мрънкалници, вечно болни и недоволни и да не мислиш че много го тачат за работа. точно обратното. те предпочитат чужденци, особено от източна европа
дано и този път си права!
Следният потребител благодари на sagittarius за полезното мнение:
Цитирай:
и при сестра ми в белгия е така.мин. заплата в белгия е 1440 еу на месец ,което е около 10еу на час.местните по малките градчета такава работа не искат да пипнат,за по малко от 15 еу не се хващат ,а си стоят с години на безработица,получават по 1300 в рамките на 9 месеца и после им се намалят на 800-900.отиди след това поработи 2-3 месеца и отново рестартира на 1300.работят по няколко часа дневно на черно като разнос на вестници от пощата,почистване на някой фриз.салон или магазин и си докарват по 2000 еу чисто на месец.двама калпака като донесат 4000еу в къщи на месец без почти да се гърбят иди ги стигай.
Следните потребители благодарят на CanBoy за това полезно мнение:
Цитирай: