Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
НИН (National Insurance Number - NIN) - въпроси и отговори
Въжделенния НИН, за който всички искат да се домогнат - каква е неговата роля в UK? Първо да стане ясно, че НИН е нещо като ЕГН за българите. Той е единствен и се издава еднократно. За да се придобие право на НИН задължително се минава на интервю, където трябва да се докаже с документи, че НИН ви е необходим.
Кой има право на НИН?
1. СЕ след като започне да упражнява дейността си и след като събере нужните доказателства за това.
2. Притежателите на Жълта студентска карта и Синя работна карта - когато имат доказателства, че вече работят, или че усилено си търсят работа, или ако имат доказателство, че им е отказана работа поради липса на НИН.
3. Аu pair НЕ получават НИН.
Вероятността да ви откажат НИН е много голяма, но имате право да кандидатствате отново и отново, като разбира се, събирате повече и повече доказателства, че ви е крайно необходим. НИН може да бъде необходим основно при изплащане на заплата и осигуровки от работодател. Но основната причина за затягане на режима за издаването му е, че само притежател на НИН може да кандидатства за финансово подпомагане от държавата (чрез различни видове benefits).
-------------------------------------------------------------------------
По въпросите за НИН има изписани стотици страници, но всичко е толкова размито, че налучкването на вярната информация отнема повече време, отколкото да се пусне нова тема. Ако има някой добросъвестен модератор, би могло последващите теми да се систематизират и сливат в една, а спамът да се разчиства периодично. -------------------------------------------------------------------------
tombstone
Последно редактирано от Staki : 31-05-2011 на 03:22 PM.
Следните потребители благодарят на Arthur's Sword EXCALIBUR за това полезно мнение:
Относно: НИН (National Insurance Number - NIN) - въпроси и отговори
Похвално, че си се хванал да пишеш, но .... идеята ти за "one-stop-information" няма да се осъществи защото:
1. Информацията, която предоставяш е непълна, а на места и невярна. Сега ще тръгнат да те поправят, да спорите и тн. Т.е ще се повтори всичко, от предишните теми.
2. След като темата стане 10 страници със спорове, поправки и пр, ще се появи някой, който да попита накрая "какво точно е НИН/жълта карта/синя карта" при което ще последват 10 мнения да се върне да прочете темата от начало.
3. Същият този от точка 2 или някой друг потребител, преди да прочете темата ти, ще се регистрира във форума и веднага ще пусне тема със заглавие "ПОМОЩ!!!", в която ще попита какво е това НИН/жълта карта/синя карта и как да го изкара.
Честито, вместо 1000 теми обясняващи същите неща, вече има 1001 .... в очакване сме на 1002, 1003 и тн.
P.S. Най-отгоре на този, а и на повечето други подфоруми, има "важни" (sticky) теми, в които повечето информация я има.
Цитирай:
Първоначално написано от Staki
Похвално, че си се хванал да пишеш, но .... идеята ти за "one-stop-information" няма да се осъществи защото:
1. Информацията, която предоставяш е непълна, а на места и невярна. Сега ще тръгнат да те поправят, да спорите и тн. Т.е ще се повтори всичко, от предишните теми.
2. След като темата стане 10 страници със спорове, поправки и пр, ще се появи някой, който да попита накрая "какво точно е НИН/жълта карта/синя карта" при което ще последват 10 мнения да се върне да прочете темата от начало.
3. Същият този от точка 2 или някой друг потребител, преди да прочете темата ти, ще се регистрира във форума и веднага ще пусне тема със заглавие "ПОМОЩ!!!", в която ще попита какво е това НИН/жълта карта/синя карта и как да го изкара.
Честито, вместо 1000 теми обясняващи същите неща, вече има 1001 .... в очакване сме на 1002, 1003 и тн.
P.S. Най-отгоре на този, а и на повечето други подфоруми, има "важни" (sticky) теми, в които повечето информация я има.
P.P.S. Нама как да мине без четене....
Искаш да ми кажеш, че ти като модератор, не се наемаш да изгладиш една необходима тема? И да я прочистваш от спам? Не е ли болният проблем във форума постоянно задаваните едни и същи въпроси? И би ли посочил невярната информация, моля? За да я коригирам, докато е възможно.
tombstone
Последно редактирано от Arthur's Sword EXCALIBUR : 31-05-2011 на 01:16 PM.
Цитирай:
Първоначално написано от Arthur's Sword EXCALIBUR
Искаш да ми кажеш, че ти като модератор, не се наемаш да изгладиш една необходима тема? И да я прочистваш от спам? Не е ли болният проблем във форума постоянно задаваните едни и същи въпроси? И би ли посочил невярната информация, моля? За да я коригирам, докато е възможно.
Аз каквото искам да кажа съм го казал. Болния проблем е, че никой не чете ...И той не се решава с пускането на нова тема... Но, сам ще се убедиш.
А невярната информация е точка 4. Временен НИН няма от няколко години.
Цитирай:
Първоначално написано от Staki
Аз каквото искам да кажа съм го казал. Болния проблем е, че никой не чете ...И той не се решава с пускането на нова тема... Но, сам ще се убедиш.
А невярната информация е точка 4. Временен НИН няма от няколко години.
Не смяташ ли, че е по-лесно, да се започне с една тема, където последващите въпроси да се сливат и така да се избегне натрупването? Ако вместо да чyпите пръсти в отчаяние, че нищо не можело да се направи, започнете да разчиствате спама навреме и да правите нужните корекции, БГхелп ще заприлича на място за взаимопомощ.
Беше много по-просто, да премахнеш точка 4, сега за мен е невъзможно да сторя това. Така че ако обичаш я махни ти. Нещо друго?
Цитирай:
Не смяташ ли, че е по-лесно, да се започне с една тема, където последващите въпроси да се сливат и така да се избегне натрупването? Ако вместо да чyпите пръсти в отчаяние, че нищо не можело да се направи, започнете да разчиствате спама навреме и да правите нужните корекции, БГхелп ще заприлича на място за взаимопомощ.
Беше много по-просто, да премахнеш точка 4, сега за мен е невъзможно да сторя това. Така че ако обичаш я махни ти. Нещо друго?
Аз не съм видял някой да чупи пръсти още пък по-малко от отчачяние. Модераторите от години разчистват спама и дават информация.
Точка 4 ще я махна, но трябва да ти пренапиша и половината мнение...
артуре, защо си се запънал така от няколко дни?
няма лошо, ако имаш време, пиши.
стаки просто иск да ти каже че колкото и пъти да еправено това, не работи. нещата могат да стват само когато се отговаря на конкретно въпроси на потреботели.
колкото и да пишеш, утре пак ще влезенякой и ще попиута това което си го написал. дори ще зададе въпрос в същата тема в която вче има отговор на него. просто ащото не чете. и не можеш да научиш хората да четат.
колкото и теми с обобшение да създфаваш, не става, разбери!
аз съм обобщавала около един милион пъти от 2005 досега. както виждаш всеки ден се пита едно и също. затова и вече нямам време и желание да прочиствам всяка тема, а и е невъзможно.
гледам поне големият спам и подвеждащата инфо да се изчисти.
ама щом ти се занимава, пиши и обобщавай!
Цитирай:
Първоначално написано от madlena
артуре, ти видял ли си че на този сайт има една книга ''Ot A до Я'' и там ги пипе всички тези неща обобщени и безмясто за коментари..
Ами аз мисля, че това е проблем също. Като няма място за писане те си отварят нова тема. Обаче ако си отворят нова тема, която се повтаря, може направо да се влива с някоя основна такава. Шат не щат - там ще четат. Обаче спама да се разчиства периодично. Ето тук например има вече няколко мнения без да допринасят с някаква информация - може да се изтрият при добро желание и да се изтрие т. 4 от първи пост, или да се коригира, че някогашните временни НИН давани на бригадирите вече са неактуални.
Цитирай:
...а във форума се отговаря на конкретни въпроси при конкретно ситуации
Отговаря се, ама след ненужни дебати.
проб;ема примерно в момента е, че това което си създал конкретно за НИН, просто не е вярно.
примерно: задавайки въпроса кой има право на НИН, отговорите не са нито един тези които си посочил. тоест когато стаки казва че трябва да ти преправи целият пост, това наистина е така.
прсто това инфо, първо е невярно, второ-непълно.
ти може да си мислиш че знаеш много неща, защото си попрочел тук тами така нататък, но това което знаеш съвсем не е достатъчно за да можеш да даваш мнения от този сорт.
създателите на сайта се стремят инфото тук да е вярно и поднсено от професионалисти. вермно че всеки може да си пипе и да си разказва личният опит от някаква ситуация, но не смятам че всеки трябва да пише обобщаваща инфо в сфера в която не е професионалист.
Цитирай:
Първоначално написано от madlena
проб;ема примерно в момента е, че това което си създал конкретно за НИН, просто не е вярно.
примерно: задавайки въпроса кой има право на НИН, отговорите не са нито един тези които си посочил. тоест когато стаки казва че трябва да ти преправи целият пост, това наистина е така.
прсто това инфо, първо е невярно, второ-непълно.
ти може да си мислиш че знаеш много неща, защото си попрочел тук тами така нататък, но това което знаеш съвсем не е достатъчно за да можеш да даваш мнения от този сорт.
създателите на сайта се стремят инфото тук да е вярно и поднсено от професионалисти. вермно че всеки може да си пипе и да си разказва личният опит от някаква ситуация, но не смятам че всеки трябва да пише обобщаваща инфо в сфера в която не е професионалист.
Тъй-тъй. А сега след като не е вярна информацията, бихте ли били така добри да систематизирате една вярна тема и да я пуснете така, че да бъде база за всеки един последващ сходен въпрос? Щото мен не ме е еня дали моя тема ще се врътка тук, пуснах я само щото всичко буксува на празни обороти. Спите си там на стари лаври и отлагате реформите.
Цитирай:
Тъй-тъй. А сега след като не е вярна информацията, бихте ли били така добри да систематизирате една вярна тема и да я пуснете така, че да бъде база за всеки един последващ сходен въпрос? Щото мен не ме е еня дали моя тема ще се врътка тук, пуснах я само щото всичко буксува на празни обороти. Спите си там на стари лаври и отлагате реформите.
Смятам, че реагираш ненужно остро. Никак даже не отлагаме реформите - обсъждаме ги и търсим решение - ама ти не знаеш за това и предполагаш, че нищо не правим. Обмисля се кое ще е най-времеспестовното нещо за всички, не се горещи.
Работата е там, че всички имаме други ангажименти и си изкарваме хляба по друг начин - затова е по-трудно. Нали се сещаш, че е трудно някой да си зареже работата и да пише трактати... Че и да е компетентен. Аз, например, съм готова да отделя време за това, но не смятам, че съм най-компетентната....
Цитирай:
За да се придобие право на НИН задължително се минава на интервю,
ето още едно нещо което не е 100% верно. Има(ше) начин да се вземе НИН директно през фирмата за която работиш. Аз не съм ходил на интервю. Попълних формата и те я пратиха.
Абе проверявайте бе хора. Ама ако ще пишете тема за НИН еви още един аспект.
Цитирай:
Първоначално написано от petvas
ето още едно нещо което не е 100% верно. Има(ше) начин да се вземе НИН директно през фирмата за която работиш. Аз не съм ходил на интервю. Попълних формата и те я пратиха.
Абе проверявайте бе хора. Ама ако ще пишете тема за НИН еви още един аспект.
Това преди колко години беше? Защото сега мисля, че е задължително?
Цитирай:
Първоначално написано от Мила
преди 4. затова пише има(ше).
Не е нужно да спомена че проверката дали го има още и минаването по тая линия е много по-бързо от ходене до ДжЦ+ и интервю.
Бях си получила НИНа (след като вече си получих жълтата карта) само че без да ми искат доказателство,че усилено си търся работа или вече работя, или пък ми е отказана поради липса на НИН.Питаха общи въпроси и искаха да преснимат жълтата карта.
Следният потребител благодари на whiteangel за полезното мнение:
Цитирай:
Първоначално написано от iliyan65
Е тъй де, аз кво казах. Ти не си длъжен да ходиш на интервю. Туй, че ти си ходил не е принципа, а изключението. Пак не си ме разбрал.
Сега пък аз не съм разбрал... Ти ПИТАШ как става и аз ти показвам къде да прочетеш как става.
Цитирай:
Първоначално написано от Doondie
На въпроса ми, защо не са дошли във фермата, отговориха, че едно телефонно обаждане от фермата е щяло да бъде достатъчно, за да се изпратят служители на място.
Принципът е, че те идват във фермата и разговарят с всеки, желаещ да получи осигурителен номер - правят identity interview, за да видят дали съществуваш най-малкото. Това че някои просто са попълнили формуляра и не са ги интервюирали (като petvas) или са ходили те в JC+ (като мен), не значи, че не се минава през интервю. Или пак не съм разбрал?
Цитирай:
Първоначално написано от Doondie
Сега пък аз не съм разбрал... Ти ПИТАШ как става и аз ти показвам къде да прочетеш как става.
Принципът е, че те идват във фермата и разговарят с всеки, желаещ да получи осигурителен номер - правят identity interview, за да видят дали съществуваш най-малкото. Това че някои просто са попълнили формуляра и не са ги интервюирали (като petvas) или са ходили те в JC+ (като мен), не значи, че не се минава през интервю. Или пак не съм разбрал?
По принцип цитирах Мила
Цитирай:
Първоначално написано от Мила
Мисълта ми беше, че и сега не всякога е задължително да ходиш на интервю, като дадох един пример. Може да има и още, де да знам.
Цитирай:
Първоначално написано от iliyan65
По принцип цитирах Мила
Мисълта ми беше, че и сега не всякога е задължително да ходиш на интервю, като дадох един пример. Може да има и още, де да знам.
Аз нямах предвид фермите, наистина, имах предвид емплойд и селф-имплойд само, които се интересуват как се изважда (т.е. никой не им помага в това, те трябва сами да го направят) - тогава те се обаждат в ДжобЦентъра и ходят на интервю, в общия случай. Мен ако питаш, от 2009-та досега много неща се промениха... Дали те ще дойдат във фирмата или ти ще отидеш при тях - какво значение има - все е интервю.
И да, има и други начини да получиш НИН без интервю - например да си роден тука...
Ако нямате какво да кажете по темата, моля, не го пишете в нея търсачка на форума
Ограничават ви свободата в този форум? Опитайте тук!
Научих да раздавам пътни листи... Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го и... вече си спокоен.
Здравейте, сигурно и аз ще напиша ве4е до болка повтарян вапрос, но нали затова е този сайт. Аз полу4их НИН но сега трябва да полу4а УТР номер. Каде става това и може ли онлайн? Благодаря.
Цитирай:
Първоначално написано от petkovka
Здравейте, сигурно и аз ще напиша ве4е до болка повтарян вапрос, но нали затова е този сайт. Аз полу4их НИН но сега трябва да полу4а УТР номер. Каде става това и може ли онлайн? Благодаря.