Резултати от 1 до 22 от общо 22
-
11-11-2005, 11:29 #1
Против кашлица
Синът ми имаше страшна кашлица-казаха ми вирус. Доктора каза - нищо му няма ,само топли бани и ще се оправи. Да ама кашлицата се увеличи и започна да хърка., намали храненето и видимо не беше добре.Обадих се в България да попитам за бабино лекарство, защото въпреки изпитите сиропи не спря тази пуста кашлица. Та ми казаха:
1л. мед + 1л ракия +1л зехтин. Всеки ден му топвах биберона в сместта и на 3-тия ден ве4е е ОК. Попитах за меда, но ме успокоиха 4е от малко коли4ество нищо няма да му стане.За деца над 1год ми казаха половин чаена лъжичка на ден. Пробвайте няма да съжалявате.Сега малкия ми сладур е весел и си възвърна формата.
-
11-11-2005, 12:35 #2Нов потребител
- Thanks
- 5
- Thanked 1 Time in 1 Post
Re: Против кашлица
Здравей,Rumy!
И моят син беше с кашлица и температура,но уви не разбраха от какво е вдигнал.За кашлицата не му изписаха дори сироп.Слава Богу че си нося от БГ.
Сега е по-добре,но ако се повтори ще пробвам тази рецепта.Последно редактирано от lady : 11-11-2005 на 15:15 Причина: кирилица
-
11-11-2005, 12:40 #3Manchester United Fan
- Thanks
- 5 006
- Благодарено 8 740 пъти
в 4 254 поста
Aми аз не бих рискувала тази рецепта на малко дете.Не,че съм против бабините рецепти,ама ракия и мед........
-
11-11-2005, 13:42 #4
Да малко страшно звучи, но ефекта е потресаващ.Гадничко е да гледаш как детето си изкашля дробчето и неможеш да направиш нищо, така че накрая си готов да пробваш какво ли не.Само да не се стигне до по-сериозни последици.Забравих да допълня и че правихме всяка вечер и инхалации с лайка.
-
09-03-2006, 16:41 #5Старо куче
- Град
- London
- Thanks
- 2 677
- Благодарено 1 889 пъти
в 741 поста
Аз им давам Тихилих. Според моят лекар, това не помага кой знае колко, но съм забелязала, че поне ги успокоява. Навремето баба ми ни правеше "бонбонки" от смляно синапено семе, мед и брашно. Овалваше ги и ни даваше по трички. Много ни харесваше.
The greatest mistake you can make in life is to be continually fearing you will make one.
http://www.youtube.com/watch?v=fXF_l...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ai5u5...eature=related
-
01-05-2006, 10:27 #6super-super
- Град
- Bulgaria - Plovdiv
- Thanks
- 11
- Благодарено 38 пъти
в 11 поста
в много случай бабените рецепти помагат по-добре от сиропи и антибиотици знам го от опит мойте деца са големи вече но синът ми често боледуваше като малък и съм опитвала какво ли не но все пак трябва да сте много внимателни особеднно когато малките сладури още не могат да ви кажат точно как се чувстват при нас една бабена рецепта действа на синът ми добре и му помага но на дъщеря ми не но мога да ви дам и аз една рецепта и сега синът ми е пие смесваш равни части мед и счукан на ситно синап 3 пъти по една кафяна лъжичка за бебета а за по-големи по една чаена лъжичка
Аз никога няма да бягам от врага
Аз никога няма да отстъпвам от болката
Аз никога няма да се отказвам от боя
Това е моят спортен киокушин дух
-
01-05-2006, 11:44 #7Старо куче
- Град
- London - Düsseldorf
- Thanks
- 4 075
- Благодарено 5 373 пъти
в 2 578 поста
вижте, сигурно действа добре синапеното семе, но искам само да отбележа, че има силно дразнещ ефект върху кожа и лигавица, може да се стигне до изгаряне 2 степен. бабите ви сигурно са ви го давали на топчета, но без семето да е смляно/т.е. цели семена/, защото иначе дразнещия ефект върху стомаха би бил доста силен...
аз лично го ползвам само външно, както и камфоровия спирт - ефекта е затопляне на кожата, предизвикване на по-голям прилив на кръв към този участък от кожата/от дразненето на синапената киселина, която се получава при счукване на семето и намокрянето му при правене на "лапа"/. държи се към 15-20 мин за да няма изгаряния после.
може и около шията да се сложи ако има гърлобол.
при мен помага доста ако имам кашлица - след това по-лесно изхрачвам и се намалява болкатаПоследно редактирано от RNOH : 01-05-2006 на 11:49
Winners Are Driven Роденият да пълзи няма как да полети!
The Pope might be french, but God is english...
Точно това имах предвид, че ако акъла е колкото на крава не може да се пият 700 таблетки!!!!
-
01-05-2006, 18:10 #8
Изпробвано за кашлица- една черна ряпа се издълбава, слагат се 2 лъжички захар и се оставя да престои една нощ. Ряпата си пуска сок и на следващия ден се дава по 1 лъжичка през няколко часа.
-
24-02-2009, 21:33 #9Нов потребител
- Thanks
- 0
- Благодарено 0 пъти
в 0 поста
Относно: Против кашлица
Аз сам много доволна от едно сиропче за кашлица. Казва се Флудитек.Личният ни лекар го предписа на дъщеря ми и за няколко дена се оправи.А и вкусът му и допадна (на банан). В листовката му пише че може да се дава и на бебета още първия месец.Да знаете ако ви се наложи.
-
24-02-2009, 23:48 #10Старо куче
- Град
- Lincoln
- Thanks
- 691
- Благодарено 889 пъти
в 338 поста
И аз като mama rumy -за мен най-доброто е това:мед+зехтин+ракия ,натурални продукти.
Изпробвали сме го доста пьти в кьщи и е много ефективно.Няма да забравя преди години ,когато дьщеря ми беше с бронхит и през ноща се дереше , кашляше и едва дишаше и как нищо не помагаше.Но за кьсмет видах тази рецепта и реших да опитам.За 3 дни се изчисти всичко и оттогава знам, за кашлица- само това.
-
14-04-2009, 14:26 #11Нов потребител
- Thanks
- 0
- Благодарено 0 пъти
в 0 поста
Здравейте на всички мами!Синът ми е на 2г.и 3м.Изстинахме в яслата за първи път.НО сега четвърта седмица сме така.Давах му какво ли не-сега го заведохме на уши-нос-гърло и сме на Zinnat и капките Maxitrol(заочи).Всичко му се задръства от тези секрети.Оттам идва и задавянето(кашлицата) като неможе да отхрачва,няма апетит-яде много малко,повече е на чай.Това със мед+зехтин+ракия става ли за нас като пие силен антибиотик?Ще бъда много благодарна,ако ми дадете съвет!

-
14-04-2009, 21:22 #12
Здравеи Недка ще споделя моя опит с теб.Моята дъщеричка е на две и вече няколко пъти боледува когато има секрети и кашля аз правя следното: по цял ден редувам два чая първо чай от дюлеви листа а после чай от лайка с мед, а вечер правя разтривка с ракия+аспирин.А и напоследък открих едни хомеопатични гранули които още на парвия ден спират хремата а от там и кашлицата намалява.
И да оздравее детенцето по-бързо. Че както са казали едни мъдри хора здравето е най-голямото богатство.
-
15-04-2009, 00:14 #13
-
16-04-2009, 21:48 #14
Хомеопатичния препарат е Allium sera 9ch за обилна хрема. Винаги си ги копувам от Бг за където и да тръгна.
-
23-10-2009, 15:30 #15Напреднал
- Град
- London, UK
- Thanks
- 234
- Благодарено 273 пъти
в 139 поста
Тази рецепта от мед+зехтин+ракия дали може да се преработи на мед+олио+ром? Това са ми подръчните материали. И дали ще има някаква реакция с антибиотика, който пия в момента?
-
23-10-2009, 18:50 #16Старо куче
- Град
- Lincoln
- Thanks
- 691
- Благодарено 889 пъти
в 338 поста
Ромът може да се замени с ракията .Аз съм ползвала какъвто алкохол имаме в момента-уиски или водка.Но олиото не може да замени зехтина.То няма тия лечебни свойства,които има зехтина.
А дали ще има реакция-ако те притеснява,просто не го вземай заедно/по едно и също време когато си пиеш антибиотика-заради алкохола.Но пък той е едва една трета от лъжицата,която взимаш.
-
09-04-2010, 10:12 #17
Синът ми, който е на 2г.9м., има кашлица вече втора седмица. В началото имаше и леко повишена температура ден-два и го водих при личния ни лекар. Той каза,че е може да вирус, но според него детето изглеждало весело, преслуша му гърдите и му прегледа гърлото и каза,че всичко е дробовете са чисти. Препоръча ми да му давам Калпол още няколко дни, но нямало нужда от сироп за кашлица. За кашлицата каза, че й трябва десетина дни да отшуми. Но вече станаха две седмици, а той все кашля. Не е постоянно, но като се закашля е шумно и изглежда сякаш има секрет и не може да го изкара.
Вчера пак ходихме до личния ни лекар. И пак всичко изглеждало нормално, дробовете чисти, гърлото спокойно. Каза, да не му давам нищо. Кашлицата щяла да отшуми постепенно.
Мисля си дали лекарът е успял добре да преслуша гърдите му, защото синът ми рева през цялото време, докато го преглежда. Притесняваме да не е пропуснал нещо... Иначе с изключение на лошата кашлица детето е добре, яде си нормално, игриво и не се спира да приказва и прави бели.
)
Сега ще пробвам това някой от бабините лекове , написани по-горе, пък дано му помогнат.
-
04-06-2010, 15:47 #18Нов потребител
- Thanks
- 5
- Благодарено 3 пъти
в 2 поста
На времето ми помогна чай и сироп от бъз,които в момента цъфти,да се преборя с лаещата кашлица на сина ми.И то е от бабините рецепти ,но на мен ми свърши чудесна работа.
-
04-06-2010, 15:54 #19foreignerintheLondonbuses
- Град
- only in your mind
- Thanks
- 1 782
- Благодарено 3 180 пъти
в 1 615 поста
http://www.youtube.com/watch?v=UyskP...eature=related
-
The Following User Says Thank You to steve For This Useful Post:
v.m. (04-06-2010)
-
29-03-2011, 13:56 #20Нов потребител
- Thanks
- 0
- Благодарено 0 пъти
в 0 поста
Здравейте

нчкой от вас чувал ли е за бронхомел
знаете ли дали го има в Бг и къде мога да го намеря
((
Моля ви важно е !
-
27-02-2013, 12:41 #21Нов потребител
- Thanks
- 0
- Благодарено 0 пъти
в 0 поста
За: Относно: Против кашлица
Здравейте и от мен.Аз също ползвам тази бабина рецепта само, че вие пропускате една съставка.Рецептата е следната:рaвни количества мед ,зехтин и спирт или ракия в която предварително е разтворен пчелен клей от което се получава клеева тинктура,нея може да си я закупите от аптеките.А за хрема се правят капки за нос от дестилирана вода и клеева тинктура. Съотношението е: за деца на 10 мл. вода 5 капки клеева тинктура. за възрастни на 10 мл. вода 10 капки клеева тинктура.Клеевата тинктура е много полезна за общото укрепване на организма и за много други неща.Потърсете из нета и ще се убедите.Надявам се да съм ви била полезна.
-
27-02-2013, 12:48 #22Нов потребител
- Thanks
- 0
- Благодарено 0 пъти
в 0 поста
За: Относно: Против кашлица
Здравейте и от мен.Аз също ползвам тази бабина рецепта само, че вие пропускате една съставка.Рецептата е следната:ревни количества мед ,зехтин и спирт или ракия в която предварително е разтворен пчелен клей от което се получава клеева тинктура,нея може да си я закупите от аптеките.А за хрема се правят капки за нос от дестилирана вода и клеева тинктура. Съотношението е: за деца на 10 мл. вода т капки клеева тинктура. за възрастни на 10 мл. вода 10 капки клеева тинктура.Клеевата тинктура е много полезна за общото укрепване на организма и за много други неща.Потърсете из нета и ще се убедите.Надявам се да съм ви била полезна. Лечение с мед при заболявания на дихателната система-Мед от пчели. Пчеларски портал, електронен магазин за пчелни продукти: пчелен мед, пчелен прашец, пчелен восък, пчелен клей / прополис, поръчайте натурален, чист, мед, пчеларски форум, автоматични
Информация за темата
Потребители разглеждащи тази тема
В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)
Подобни теми
-
Кашлица
От swetla99 във форум Здравни консултацииОтговори: 10Последно мнение: 08-11-2008, 20:38 -
За или против Vista
От p-m-p във форум Интернет и компютриОтговори: 40Последно мнение: 29-04-2008, 19:36 -
Променят правила за продажба на сиропи за кашлица заради 5 починали деца
От piglet във форум Полезни съвети за майкиОтговори: 4Последно мнение: 30-03-2008, 02:09 -
кашлица
От amigo във форум Здравни консултацииОтговори: 3Последно мнение: 22-11-2007, 23:27 -
упорита суха кашлица
От NEL във форум Здравни консултацииОтговори: 9Последно мнение: 07-12-2005, 20:29

1Likes
LinkBack URL
About LinkBacks

Отговори с цитат

Отметки