BGHelp Wiki
Имиграция Работа Финансии Travel

Телефони PC TV Забавление

Добре дошли във форума на BGHelp.
В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега!
Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.

BGhelpmap Обяви Документи кирилица/латиница
Отиди обратно   BGHelp Форум > Други форуми > Здравни консултации

Здравни консултации Тук може да задавате конкретни въпроси за заболявания и здравни проблеми.

Главно меню
Нови обяви
DOPULNITELNI DOHODI ...
От: VIPJOBS
Дата: 17 May 23:57
Видяно: 16
predlagam rabota za ...
От: ukltd
Дата: 17 May 23:24
Видяно: 17
dvoina staq za trima ...
От: puhi12
Дата: 17 May 22:25
Видяно: 9
rabota ...
От: dididora
Дата: 17 May 22:12
Видяно: 11
ВСЕКИ ПЕТЪК ОТ ЛОНДО ...
От: SMS Transport
Дата: 17 May 22:02
Видяно: 6
  #1 (permalink)  
Непрочетени 05-07-2007, 07:47 AM
mja mja е офлайн
нов user

Дата на присъединяване: Jul 2007
Благодарил: 1
Благодарен 1 път в 1 мнение
mja is on a distinguished road
По подразбиране миома в менопауза

Здравейте! На 57 години съм и ми откриха миома,която расте въпреки ,че от 3 години съм в менопауза.Пепоръчват ми да се оперирам . Дайте ми съвет.
Благодарил Отговори с цитат
Следният потребител благодари на mja за полезното мнение:
KATIAB (21-02-2008)
Sponsored Links

#2 (permalink)  
Непрочетени 05-07-2007, 06:40 PM
Старо куче

Дата на присъединяване: Feb 2005
Благодарил: 3,799
Благодарено 4,805 пъти в 2,305 мнения
RNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is Godlike
Send a message via Skype™ to RNOH
По подразбиране Относно: миома в менопауза

Цитирай:
Първоначално написано от mja Вижте мненията на
Здравейте! На 57 години съм и ми откриха миома,която расте въпреки ,че от 3 години съм в менопауза.Пепоръчват ми да се оперирам . Дайте ми съвет.
моля те първо да прочетеш тази тема:

Миома на матката - има ли лечение?

и тогава да питаш ако пак имаш въпроси
после - с 1 изречение не може да ми стане ясно абсолютно нищо за състоянието ти поради което съвсем не е достатъчно за да мога да ти дам съвет. нали не мислиш че мога да гадая? а може би и аз трябваше да ти отговоря с 1 изречение...

а за да мога конкретно да ти дам съвет искам да знам: преди колко време и по какъв повод ти откриха миомата - имаше кръвоизливи или случайно. какви са размерите и как разбра че расте? имаш ли други оплаквания, в кой слой на маточната мускулатура се разполага миомата и какъв тип операция ти предложиха, имаш ли други заболявания?

но понеже нямам намерение да пиша едно и също нещо 100 пъти, моля те, първо прочети темата, за която съм ти пуснала линка по-горе. мисля че има отговори на всичките ти въпроси.

The Pope might be french, but God is english...

Цитирай:
Точно това имах предвид, че ако акъла е колкото на крава не може да се пият 700 таблетки!!!!
  #3 (permalink)  
Непрочетени 09-07-2007, 07:44 PM
mja mja е офлайн
нов user

БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯ ОТГОВОР!Откриха ми миомата на геникологичен преглед с трансвагинална екография през 2005 г.Сега след също такъв преглед от 2 см. миомен възел е 5/6 см.На амбулаторния ми лист е вписано следното матка- 50/40 мм.енд.6 мм.хомогенен по фундуса вдясно миомен възел 5/6 см.д.я - зад матката 28/15 мм.Интересуваме дали е възможно да съществува разлика при измерването,защото двете трансвагинални екографии са при два различни гениколога.Предварително благодаря на всички които ми отговорят
  #4 (permalink)  
Непрочетени 10-07-2007, 05:28 PM
Старо куче

Дата на присъединяване: Feb 2005
Благодарил: 3,799
Благодарено 4,805 пъти в 2,305 мнения
RNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is GodlikeRNOH is Godlike
Send a message via Skype™ to RNOH

Цитирай:
Първоначално написано от mja Вижте мненията на
БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯ ОТГОВОР!Откриха ми миомата на геникологичен преглед с трансвагинална екография през 2005 г.Сега след също такъв преглед от 2 см. миомен възел е 5/6 см.На амбулаторния ми лист е вписано следното матка- 50/40 мм.енд.6 мм.хомогенен по фундуса вдясно миомен възел 5/6 см.д.я - зад матката 28/15 мм.Интересуваме дали е възможно да съществува разлика при измерването,защото двете трансвагинални екографии са при два различни гениколога.Предварително благодаря на всички които ми отговорят
здравей, не би следвало да има разлика в измерването, освен ако не е минало време между двете ехографии и възела е променил размерите си.
зад матката ли е разположен възела, че както си го написала малко ме объркваш?
каква операция ти предложиха - отстраняване на възела или отстраняване на матката?
на мнение съм, че докато не създава проблеми /кръвоизливи или притискане на съседни органи/ няма причина да се бърза е операция. но мисля че най-разумно в случая би било да решиш на кой от двамата гинеколози можеш да се довериш /ходенето при няколко различни лекари няма да промени ситуацията в случая - възелът очевидно си го има/ и да обсъдиш с него въпроса, тъй като е имал възможност да те прегледа - нещо, което аз няма как да направя.
но ако възелът е открит случайно /както ми се струва че е/ и ако не си имала и все още нямаш никакви оплаквания - аз бих те оставила на наблюдение и ехография на всеки 3 месеца за да следим размерите на възела дали се променят. и ако продължава да расте или получиш кръвоизлив - тогава вече може да се обсъди операция.

The Pope might be french, but God is english...

Цитирай:
Точно това имах предвид, че ако акъла е колкото на крава не може да се пият 700 таблетки!!!!
Следният потребител благодари на RNOH за полезното мнение:
mja (11-07-2007)
  #5 (permalink)  
Непрочетени 11-07-2007, 06:15 AM
mja mja е офлайн
нов user

БЛАГОДАРЯ ТИ!!! Нямам никакви оплаквания единствено лека болка ниско долу. Не сми обсъждали операция просто сега ще ме наблюдава и след 3 месеца отново ще ми направи трансвагинална екография и чак тогава ще взима решение.Иначе за местоположението съм го написала дословно както е написано на амбулаторният лист.
Sponsored Links
Отговори

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Контрол над темата
Начин на разглеждане

Правила за публикуване