Добре дошли във форума на BGHelp. В момента разглеждате форума ни като гост. Ако се регистрирате ще можете да коментирате, да гласувате в анкети, да изпращате и получавате лични съобщения и много други. Регистрирайте се сега! Ако имате проблем или въпроси може да ги зададете тук.
Всеки от вас може да пусне безплатна обява в BGHelp.co.uk.
Ако сте регистриран трябва да се логнете за да може да пуснете обява.
Ако не сте регистриран в сайта влезте с потребителско име и парола.
Само регистрираните потребители могат да публикуват, променят и изтриват свойте обяви!
Как да пусна обява?
Можете да пуснете безплатно обява в съответната категория, като всеки регистриран потребител има възможността да променя и изтрива своята обява.
За да пуснете обява, моля изберете съответната категория и натиснете бутона НОВА ТЕМА, след което попълнете следните задължителни полета: заглавие на обявата, оценка и самият текст на обявата. Опциите като официална страница и снимка, която можете да качите директно от вашия компютър, не са задължителни.
Към обявата, можете да добавите и следните екстри: цена, място и състояние както и срок, в който обявата ще е акотивна.
Everyone can post for free in our Classified ads section.
If you are a registered member you will have to log in.
If you have no account you will have to register (it is free).
Only registered users can post, edit or delete their ads.
How do I post?
You may post your ads in one of the categories and as a member you can edit or delete you ads.
To post an ad chose category and press New Thread, then you have to fill these fields: Article Title, Score and the text itself. There are additional fields like Related link and Image (witch can be directly uploaded from your computer), witch are not obligetional.
здравейте мили дами, и аз да се включа към темата с моя проблем, ще се радвам ако RNOH ми даде съвет и на мен.И аз имам миома откриха ми я преди няколко месеца,намира се във вътрешната част на матката и имам много обилен цикъл от нея.Ходих при няколко гинеколози, казаха ми че е на много лошо място в центъра на матката и нямало как да се изреже,освен да се отстрани цялата матка.Предложиха да изчакаме 5-6 месеца да видим дали ще расте и тогава да предценим.Хич не ми се иска да ми махат матката въпреки че си имам вече 2 дечица на 34 год.съм.Не е все още много голяма като едномесечна бременност била,разбрах. Незнам какво да правя,дайде съвет,мерси предварително!
Здравейте ! Искам да попитам дали някой знае нещо за Mиома на матката? Как се казва на английски това заболябане,от какво е предизвикано и има ли лечение,ако е в начален stадии-например 25 мм.? Благодаря за вниманието !
Здравейте, исках да споделя моят опит с миома на матката. През юни 2008 ми откриха fibroid (това е наименованието на английски) - submucosal с размерите 2.4 x 1.3 x 0.9 см. Матката ми беше с нормални размери, никакви изменения и яйчниците нормални. Казаха ми, че когато порастне на размери ще се наложи операция, но за момента нищо не може и не е необходимо да се прави. Аз обаче много се притесних тъй като нямахме деца и ми беше казано, че тази миома ще пречи за забременияване и шансовете да имаме дете са доста намалени. Така съпруга ми започна да търси билково решение на проблема и изчетохме много форуми докато стигнем до този website: Women Living Naturally - Your Source for Alternatives to Hormone Replacement Therapy
Поръчахме: Uterine fibroids, fibroids, - Women Living Naturally и го пиех 3 месеца. Като подарък бях получила и Women Living Naturally - Your Source for Alternatives to Hormone Replacement Therapy но рядко се мажех с този крем тъй като се притеснявах да се мажа с хормон.
Може тези неща да не се поръчват от този website а просто от най-близката билкова аптека да се вземе PMS Support, което регулира естрогена и балансира хормоните, тъй като това е причината за fibroid-а в моя случай.
В края на октомври пак имах час за ултрасаунд и резултата беше невероятен за мен. Нямаше никакъв fibroid всичко беше изчезнало)))
През 2009 се роди нашата малка принцеса.
Надявам се това да помогне на жени с подобен проблем.
Следният потребител благодари на nstoyanova за полезното мнение:
здравейте мили дами, и аз да се включа към темата с моя проблем, ще се радвам ако RNOH ми даде съвет и на мен.И аз имам миома откриха ми я преди няколко месеца,намира се във вътрешната част на матката и имам много обилен цикъл от нея.Ходих при няколко гинеколози, казаха ми че е на много лошо място в центъра на матката и нямало как да се изреже,освен да се отстрани цялата матка.Предложиха да изчакаме 5-6 месеца да видим дали ще расте и тогава да предценим.Хич не ми се иска да ми махат матката въпреки че си имам вече 2 дечица на 34 год.съм.Не е все още много голяма като едномесечна бременност била,разбрах. Незнам какво да правя,дайде съвет,мерси предварително!
какво значи във вътрешната част на матката?
субмукозна или в средата на маточната стена?
ако кръвоизливите не са сериозни в смисъл на предизвикване на анемия (помоли гп-то да ти пусне една лаборатория), ако искаш можеш да изчакаш още някой-друг месец. но ако са обилни, е редно да се направи нещо по въпроса.
аз бих препоръчала да се консултираш с гинеколог работещ в гинекологично отделение а не в практика,понеже той ще има опит с оперативно отстраняване на миоми и ще може да ти каже има ли възможност да се отстрани миомата без да е необходима хистеректомия.
__________________ Winners Are DrivenРоденият да пълзи няма как да полети!
The Pope might be french, but God is english...
Цитирай:
Точно това имах предвид, че ако акъла е колкото на крава не може да се пият 700 таблетки!!!!
Следният потребител благодари на RNOH за полезното мнение:
Здр. благодаря за съвета.Искам да попитам за тези Uterine fibroids, fibroids, - Women Living Naturally,как се поръчва и може ли без да ми го е предписал лекар да ги пия,навита съм да ги почна може да има ефект/нали не се напълнява от тях/.Мисля че миомата ми е субмукозна.мерси дами
Здравейте, исках да споделя моят опит с миома на матката. През юни 2008 ми откриха fibroid (това е наименованието на английски) - submucosal с размерите 2.4 x 1.3 x 0.9 см. Матката ми беше с нормални размери, никакви изменения и яйчниците нормални. Казаха ми, че когато порастне на размери ще се наложи операция, но за момента нищо не може и не е необходимо да се прави. Аз обаче много се притесних тъй като нямахме деца и ми беше казано, че тази миома ще пречи за забременияване и шансовете да имаме дете са доста намалени. Така съпруга ми започна да търси билково решение на проблема и изчетохме много форуми докато стигнем до този website: Women Living Naturally - Your Source for Alternatives to Hormone Replacement Therapy
Поръчахме: Uterine fibroids, fibroids, - Women Living Naturally и го пиех 3 месеца. Като подарък бях получила и Women Living Naturally - Your Source for Alternatives to Hormone Replacement Therapy но рядко се мажех с този крем тъй като се притеснявах да се мажа с хормон.
Може тези неща да не се поръчват от този website а просто от най-близката билкова аптека да се вземе PMS Support, което регулира естрогена и балансира хормоните, тъй като това е причината за fibroid-а в моя случай.
В края на октомври пак имах час за ултрасаунд и резултата беше невероятен за мен. Нямаше никакъв fibroid всичко беше изчезнало)))
През 2009 се роди нашата малка принцеса.
Надявам се това да помогне на жени с подобен проблем.
Искам да Ви попитам - за кое лекарсво по-точно става въпрос ? В този сайт са посочени три и нито едното не носи точно това наименование, което сте изписали Вие. Има ли някакви странични ефекти и ако има какви са те?
Здр. RNOH да споделя продължението,ходих да ми направят кръвна картина заради миомата и хемоглобина ми е 89, а трябва да е най малко 120.Сестрата веднага ме прати при личния лекар който ми предписа да пия желязо и фолиева киселина мисля че беше,явно от това че цикълът ми е по обилен ми пада хемоглобина и сега след 2 седмици пак ще ходя да видим със лекарствата как ще е, но определено не добре това.
Molq ako moje da mi otgovorite, pri profilaktichen pregled mi otkriha mioma na matkata i uvelicheni stoinosti na tumorni markeri CA125 pri normalni stoinosti 35 moite sa 82. Vazmojno li e prichina da e miomata ili ima neshto po opasno? Mnogo sam pritesnena zashtoto sam v chujbina ! Blagodarq
имате си лекар който ви лекува, не говорите ли с него като сте на преглед ??
този туморен маркер може да бъде увеличен и без да има подлежащ туморен процес. което може да се изключи като се направи ехография на яйчниciте и при съмнение - скан, за изключване на оварuaлен карцином, но този маркер може да бъде увеличен и без да има действително подлежащ туморен процес.
моля, обърнете се към гинеколога си.
Цитирай:
Точно това имах предвид, че ако акъла е колкото на крава не може да се пият 700 таблетки!!!!
Здравейте, аз съм Надя и търся информация за сестра ми, която е с миомен възел с големина 7см. (незнам положението му, тъй като самия лекър не е сметнал за необходимо да я информира) на 45г. с 2 деца. Има обилен цикъл и болки в дебелото черво и за сега леки смущения с дефекацията. Препоръчана и е операция.
Прочетох за един медикамент СЕВИТ-ФОРТЕ http://intermed-prima.com/bg/mioma.htm и исках да попитам дали някой го е използвал или чувал за хора, които са го използвали?
Ще съм благодарна ако RNOH си каже мнението. И тъй като темата е от години, моля жените които вече имат години лични впечатления да споделят как се развиват нещата при тях. Благодаря ви.
Здравейте, аз съм Надя и търся информация за сестра ми, която е с миомен възел с големина 7см.
И тъй като темата е от години, моля жените които вече имат години лични впечатления да споделят как се развиват нещата при тях. Благодаря ви.
Аз бих споделила моя опит на самолечение. Имам миома, която бе открита случaино преди 4 години. Не беше голяма -около 2 - 2,5 см. Не беше наложителна операция при тези размери.
Какво правя аз : ходя на скан на всеки 6 месеца. Около 6 месеца пре годината пия билката "турта" , два пъти в годината пия билков екстракт (по определена схема) ,наречен "мужик корен ". За четери години размерите на миомата намаляха наполовина ,нямам никакви оплаквания. Вярвам,че до 2-3 години ще я изчистя съвсем.
При някои миоми "туртата" помага на 100% още от първия по-дълготраен прием.Препоръчвам Ви да прочетете за тези две билки в Интернет. Продават се във всяка билкова аптека и съвсем не са скъпи.
Желая успех на всички, които водят борба с това заболяване!
Здравейте, аз съм Надя и търся информация за сестра ми, която е с миомен възел с големина 7см. (незнам положението му, тъй като самия лекър не е сметнал за необходимо да я информира) на 45г. с 2 деца. Има обилен цикъл и болки в дебелото черво и за сега леки смущения с дефекацията. Препоръчана и е операция.
Прочетох за един медикамент СЕВИТ-ФОРТЕ http://intermed-prima.com/bg/mioma.htm и исках да попитам дали някой го е използвал или чувал за хора, които са го използвали?
Ще съм благодарна ако RNOH си каже мнението. И тъй като темата е от години, моля жените които вече имат години лични впечатления да споделят как се развиват нещата при тях. Благодаря ви.
този възел е голям, дава симптоми, жената има деца и е по-добре да се оперира ... така ще си реши проблема завинаги ...
__________________ Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
“Good fences make good neighbors."
“Those who attempt to level never equalise.”
"If you pay people not to work and tax them when they do, don't be surprised if you get unemployment.... "
Операцията е сериозна крачка и смятам, че първо трябва да се опита с билки, лечение и каквито други възможности има. Най-лесно е да те срежат. Смятам, че всяка жена е чувствителна на темата да и махнат матката и затова искам да помогна ако може да се избегне. Странно е, че и аз имам миома (от вътрешната страна в ствола на матката), но моята за сега е много малка 2см. и не ми прави проблеми. Дори с нея родих 2 бебета, е с лежане по 9м в болница и на системи, но все пак успях. Сега най-важното за мен е да и укажа подкрепа и да събера колкото се може повече информация. Така, че който може да сподели, ще е важно за много жени.
Хубав ден момичета.
Следният потребител благодари на Docheva за полезното мнение:
Операцията е сериозна крачка и смятам, че първо трябва да се опита с билки, лечение и каквито други възможности има. Най-лесно е да те срежат. Смятам, че всяка жена е чувствителна на темата да и махнат матката и затова искам да помогна ако може да се избегне. Странно е, че и аз имам миома (от вътрешната страна в ствола на матката), но моята за сега е много малка 2см. и не ми прави проблеми. Дори с нея родих 2 бебета, е с лежане по 9м в болница и на системи, но все пак успях. Сега най-важното за мен е да и укажа подкрепа и да събера колкото се може повече информация. Така, че който може да сподели, ще е важно за много жени.
Хубав ден момичета.
офф, изморих се да повтарям - приемам алтернативна медицина, но обективно за случаи при които може да се приложи.
не ми обяснявай че при пациентки с масивни кръвотечения/кръвоизливи, ти ще препоръчваш лечение с билки...
като стигне до кръвопреливане ли ще се сетиш че този случай не е подходящ за билколечение или някой все пак е прочел какво съм написала няколко пъти досега по въпроса? а именно - че винаги се взима индивидуално решение на база на конкретния случай!
Цитирай: