Инфо За UK Новини Запознанства Обяви EastE Работа Старт Строители Жълти страници Търси
Страница 2 от 5 ПървиПърви 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 26 до 50 от общо 111
    I see you... Аватара на Мила
    Град
    Шотландия
    Thanks
    13 543
    Благодарено 13 911 пъти
    в 6 765 поста

По подразбиране Re: Любители градинари,има ли такива тук?

Мъжът ми рови в интернет за голите охлюви, че и ние си имаме, се оказа тази година. В тая работа с бирата имало хляб, само че технологията е друга - вбиваш в земята консервна кутия така, че да стърчи малко от ръба и сипваш бира в нея. Те отиват там и се давят. Ето го и единият от източниците.

Мистик, мерси за съветите против котки.

Аз открих още - не обичали миризмата на цитруси, та помагали обелки от лимони или портокали. Ама това ми се видя - ега ти работата, да разхвърлям боклук около градината. По-читаво ми се струва да се вземат онези гранули, дето попиват вода и се разширяват, за саксии и кошници, забравих как се казват, та да ги напоиш с масло с тази миризма - на цитрус - и да ги разпръснеш наоколо. Не се виждат, пък и траели по-дълго.

Другата идея - да ги пръскаш с водичка, ама трябва да се постоянства, за да се отучат. Нямам време да ги дебна непрестанно...
    Dreamland - да сбъднем мечтите си заедно! Моят вихър Законът за привличането
    Научих да раздавам пътни листи. Вадиш пътния лист, пишеш "пътят, чантата и за "ляп", разписваш го -
    и вече си спокоен
    .
    Търсачка на този форум Ограничават ви свободата в този форум? Опитайте тук!

just user Аватара на CHEKIST
    Thanks
    15
    Благодарено 6 пъти
    в 5 поста

Благодаря, бяхте полезни.
    ХЛАДЕН УМ,ЧИСТИ РЬЦЕ,ГОРЕЩО СЬРСЕ!

edition Аватара на kumana
    Thanks
    698
    Благодарено 651 пъти
    в 348 поста

По подразбиране Относно: Любители градинари,има ли такива тук?

Как ви се отразиха това лято тези проливни дъждове на градинките ?
    Sub Footage

Старо куче Аватара на merry
    Град
    Bristol
    Thanks
    866
    Благодарено 355 пъти
    в 215 поста

Ей, чак сега видях тази темичка
    Моята градинка е малка и нямам възможност да садя много цветя, но е достатъчно голяма, за да задоволява градинарските ми потребности
    Това дъждовно лято ми разказа играта на градинката! Непрекъснато ръсех срещу охлюви, но ходих в БГ за 5 седмици и през това време е било пиршество, за сметка на цветята ми! Като се върнах веднаха наръсих от препарата, но "след дъжд качулка". Купих и капани за охлюви от B&Q. Съдинки, в които се налива разтвор, пише точно как да се приготви, едната рецепта е с бира Отгоре имат покривчета, така че ако вали, да не се разрежда напитката
    Купих и смеска за трева, уж да пооправя моравата, но чак уикенда ще се занимавам с това, Някой друг правил ли го е вече?
    Една, за съжаление не можах да видя снимките на цветята ти, нали Yahoo го закриват ...

Една от Тях Аватара на svetlito
    Град
    Cheshire
    Thanks
    118
    Благодарено 64 пъти
    в 41 поста

И аз чак сега видях тази хубава тема.За съжаление и аз не мога да разгледам снимките на Една.Нашата градина е голяма ,но е само морава.Тъй като сме на квартира аз залагам на indoor plants.Фен съм на палми и калатеи.За всички любители на цветята ето ви един изпробван сайт за покупка на цвета по каталог [url]www.spaldingbulb.co.uk Поръчвала съм от него луковици които посадих в БГ и всички те станаха чудесни.Поздрави на всички градинари

Старо куче
    Thanks
    1 958
    Благодарено 3 151 пъти
    в 1 550 поста

Малко я позабравихме тази тема... Аз обаче имам проблем с листни въшки по розите. Едната е от малките рози, които продават в саксий за вкъщи, но аз съм я посадила в голяма саксия и е навън. Другата е градинска, но пак е със ситни цветчета. Та пробвах по бабешки с веро, разтворено в хладка вода. Ми вече пръскам няколко пъти и уж умират, ама последната седмица пръскам през ден. Не ми се иска да ползвам пестициди, защото има доста буболечки и пеперуди в градината, това ще ги убие. Та въпроса ми е, някой да знае друг ''зелен'' похват, който да изгони листните въшки?
    Да споделя и за котките. Абе няма оттърване и все ровят там където са поникнали семената. Аз поливам всеки ден, да е мокро, ама като е топличко и пръстта изпръхва бързо. Та днес ми писна и разтворих в една бутилка със спрей, лавандулова есенция и вода. Напръсках всичко наоколо, даже и живия плет и плочките, да видим дали ще има нашествие. Ще споделя утре! Приготвила съм и бирените кутии за охлювите (изпоядоха ми петуниите), ама още не съм решила къде да ги събирам, че нямам намерение да ги убивам.
    Never approach a bull from the front, a horse from the rear or a fool from any direction!

щастлива Аватара на Edna
    Град
    London
    Thanks
    263
    Благодарено 1 275 пъти
    в 515 поста

Мариновани охл#ви в бира ли ще правиш ?
    За котките напръскай там където са пикали с парф#м и ще се отучат да ходят там.Докато им мирише на тяхно си няма спасение.
    Аз продължавам да си играя със саксийте за които бях писала преди,ето най новата:
    http://www.snimka.bg/album.php?album...4&pid=11835258
    и първите зелени ягодки :
    http://www.snimka.bg/album.php?album...4&pid=11965067
    Ето от тази трева бягат котките,не и знам името:
    http://www.snimka.bg/album.php?album...4&pid=11834908
    Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

8. The Following 2 Users Say Thank You to Edna For This Useful Post:

Mystic (04-05-2009),евелина (01-05-2011)

Старо куче
    Thanks
    1 324
    Благодарено 660 пъти
    в 298 поста

Mystic,

Ето ти няколко похвата...Първи ... Ако нямаше гърдина ... нямаше да ямш и проблеми. Какъв е извода ... махни градината.

2. Варят се стубла от домати и се пръска, но едва ли имаш такива.
    3. Тютюн от цигари се накисва с вода. С смесат се третират разстенията. Това сам го пробвал и има ефект, но листните въшки се развиват бързо и затова си вземи препарати.
    4. Кой не е бил в часовете по биология?89^%Д в природата калинките унищожават листните въшки.....
    Сега да не вземеш да развъждаш калинки, че като ти плъзнат и те наоколо ще трябва да намерим пилци ...

Остави ги тея зелени истории, земи си препарати

10. The Following User Says Thank You to lionheart For This Useful Post:

Mystic (04-05-2009)

Старо куче
    Thanks
    1 958
    Благодарено 3 151 пъти
    в 1 550 поста

Цитирай Първоначално написано от Edna Виж мнението
    Мариновани охл#ви в бира ли ще правиш ?
    За котките напръскай там където са пикали с парф#м и ще се отучат да ходят там.Докато им мирише на тяхно си няма спасение.
    Аз продължавам да си играя със саксийте за които бях писала преди,ето най новата:
    http://www.snimka.bg/album.php?album...4&pid=11835258
    и първите зелени ягодки :
    http://www.snimka.bg/album.php?album...4&pid=11965067
    Ето от тази трева бягат котките,не и знам името:
    http://www.snimka.bg/album.php?album...4&pid=11834908
    Ако има почитатели на охлювите (не голите) с удоволствие мога да им услужа с такива, след улова и мариноването, разбира се!
    Сега сериозно, ами не ми се иска да ги убивам и затова ще ги пускам в края на градината, далече от петуниите, които всъщност са на стената.
    Надявам се лавандуловото масло с водата, които ползвах да си свършат работата. А това цвете, което показваш го имам и аз. Ама вярно, че не ходи котаната в онзаи част на градината, където е това цвете, хем има място, достатъчно за WC. Значи разсаждам цветето...
    Браво за саксията и ягодите Една,моите ягоди не стават за ядене, защото са декоративни . Вдъхнових се покрай теб и имам цяла маса и два стола в мозайка за реставриране. Другото, което правя е да развъждам мъх по саксиите (глинените), за да изглеждат все едно са timeless.
    Never approach a bull from the front, a horse from the rear or a fool from any direction!

Старо куче
    Thanks
    1 958
    Благодарено 3 151 пъти
    в 1 550 поста

Цитирай Първоначално написано от lionheart Виж мнението
    Mystic,

Ето ти няколко похвата...Първи ... Ако нямаше гърдина ... нямаше да ямш и проблеми. Какъв е извода ... махни градината.

2. Варят се стубла от домати и се пръска, но едва ли имаш такива.
    3. Тютюн от цигари се накисва с вода. С смесат се третират разстенията. Това сам го пробвал и има ефект, но листните въшки се развиват бързо и затова си вземи препарати.
    4. Кой не е бил в часовете по биология?89^%Д в природата калинките унищожават листните въшки.....
    Сега да не вземеш да развъждаш калинки, че като ти плъзнат и те наоколо ще трябва да намерим пилци ...

Остави ги тея зелени истории, земи си препарати
    Е не, градината няма да я махна. Радва ме и обичам да си цапам ръцете в нея. Пробвах и с накиснат тютюн, върнаха се гадинките.
    Била съм аз в час по биология, и може да те учуди, ама точно това гледах преди малко, да си купя калинки и златоочици. Ми продават ги, кофтито е, че като се свършат листните въшки в моята градина, ще мигрират в някоя съседска такава.
    Посадила съм семена, които са подходящи за калинките и някои други видове инсекти (ама от добрите)

На всички, които се интересуват от green fingered gardens, един сайт, в който има много полезни неща.

Една, забравих да те питам в предишния постинг, от къде си набави плочките?

13. The Following User Says Thank You to Mystic For This Useful Post:

lionheart (04-05-2009)

щастлива Аватара на Edna
    Град
    London
    Thanks
    263
    Благодарено 1 275 пъти
    в 515 поста

Купих си ги от B&Q.
    Има едни по малки от стандартните които са по тънки и се режат по лесно.3 паунда е един пакет от 25 плочки.
    Лепило на прах си бях взела от там и ми беше много удобно.В една паничка си разбърквах колкото ми трябва.Сега реших да пробвам с едно от Уикс,готова смес-не е хубаво,много бързо съхне и някои от саксиите останаха изцапани въпреки старанието ми да ги изчистя с вода и грапава гъба.
    ето една такава
    http://www.snimka.bg/album.php?album...6&pid=12007432
    Тази я правя сега
    http://www.snimka.bg/album.php?album...6&pid=12007482

Абее,може да са най грозните но аз съм вложила толкова л#бов в тях и за мен са най хубавите.Недостатъците не се виждат като не се вгледаш от близо
    Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

15. The Following 2 Users Say Thank You to Edna For This Useful Post:

Mystic (05-05-2009),евелина (01-05-2011)

Горска Котка Аватара на penelopa
    Thanks
    9 085
    Благодарено 5 025 пъти
    в 2 039 поста

Мистик, да прогониш нежелани действия на котки в градината ти, а и не само , става и за вътре-нарязани кори от пресни портокали.
    Котките мразят това до полуда!
    От личен опит говоря, като веднъж моите се почувстваха изоставени-а в нас ремонт, всичко раздигано.
    Макар да са женски и 2-те , взеха да маркират , като за последно.
    Съседа ми даде тази рецепта и бързо им замряха мераците.
    За ягодите се сещам и още един геволък , пак от съседа-колчета, и много колчета.
    Няма да им е удобно да изпънат морно канче в положени за целта колчета, съчки!
    Успех!

17. The Following User Says Thank You to penelopa For This Useful Post:

Mystic (05-05-2009)

Старо куче
    Thanks
    1 958
    Благодарено 3 151 пъти
    в 1 550 поста

Цитирай Първоначално написано от Edna Виж мнението
    Купих си ги от B&Q.
    Има едни по малки от стандартните които са по тънки и се режат по лесно.3 паунда е един пакет от 25 плочки.
    Лепило на прах си бях взела от там и ми беше много удобно.В една паничка си разбърквах колкото ми трябва.Сега реших да пробвам с едно от Уикс,готова смес-не е хубаво,много бързо съхне и някои от саксиите останаха изцапани въпреки старанието ми да ги изчистя с вода и грапава гъба.
    ето една такава
    http://www.snimka.bg/album.php?album...6&pid=12007432
    Тази я правя сега
    http://www.snimka.bg/album.php?album...6&pid=12007482

Абее,може да са най грозните но аз съм вложила толкова л#бов в тях и за мен са най хубавите.Недостатъците не се виждат като не се вгледаш от близо
    Благодаря Една! Аз също смятам да проверя там, а също така в Хоумбейз. Четох някъде относно мозайката и как да си набавиш материала за нея. Единия съвет беше да се пита за discontinued tiles или такива, които са останали в малко количество и няма да зареждат повече от тях. Били преоценени в повечето случаи. Аз нали съм с цяла маса и 2 стола, ще ми трябват повече плочки в еднакви цветове. Много са ти хубави саксиите, не са грозни. Личи си, че си ги направила с желание.
    Обаче си мисля, че метода, който знам аз е различен от твоя. Ти само с лепило ли ги правиш твоите? По метода, който гледах аз е:
    1 Залепят се пърченцата плочки (или каквото използваш, може и стъкло) с лепило, като се оставя разстояние между тях. Оставя се да изсъхне, колкото е необходимо.
    2 Цялата саксия се намазва с хоросан или tile grout. Разствора трябва да запълни добре фугите. Оставя се 10 мин. не повече да стегне малко и започваш да премахваш излишното с намокрена гъба. След като изсъхне напълно (отнема около 24 часа) се запечатва с grout sealer. Последното не е задължително, но е по-добре за мозайката.

Старо куче
    Thanks
    1 958
    Благодарено 3 151 пъти
    в 1 550 поста

Цитирай Първоначално написано от penelopa Виж мнението
    Мистик, да прогониш нежелани действия на котки в градината ти, а и не само , става и за вътре-нарязани кори от пресни портокали.
    Котките мразят това до полуда!
    От личен опит говоря, като веднъж моите се почувстваха изоставени-а в нас ремонт, всичко раздигано.
    Макар да са женски и 2-те , взеха да маркират , като за последно.
    Съседа ми даде тази рецепта и бързо им замряха мераците.
    За ягодите се сещам и още един геволък , пак от съседа-колчета, и много колчета.
    Няма да им е удобно да изпънат морно канче в положени за целта колчета, съчки!
    Успех!
    За сега не е имало набег в градината, не знам дали от лавандуловия разствор, или защото е валяло. Смятам обаче да направя същото, само че с портокалово и лимоново ароматни масла и вода. Надявам се да се получи. А с обелки от грейпфрут дали ще стане, защото не ям портокали, съответно и не купувам такива?

А листните въшки са мутирали. Станали са червени, ама още са живи.

Thanks
    9 085
    Благодарено 5 025 пъти
    в 2 039 поста

Честно казано не знам за грейпфрутите, но нищо не ти пречи да пробваш.
    Но си мисля, че маслата и водата ще имат същия ефект.
    Успех срещу неканени котове-пакосtници и нежелани инсекти, вредители!

21. The Following User Says Thank You to penelopa For This Useful Post:

Mystic (05-05-2009)

Старо куче
    Thanks
    1 958
    Благодарено 3 151 пъти
    в 1 550 поста

Малко ъпдейт по темата... Продължавам да се боря със всякакъв вид вредители в градината, къде ръчно, къде с помоща на препарат, колкото и да не ми се искаше. Имам обаче добра новина! Излюпиха ми се 25 бебета калинки. За сега са още в кофичка от кисело мляко и ги храня със листни въшки, но се надявам до 1-2 седмици да са порастнали, за да ги пусна на свобода( и на гала закуска, обяд и вечеря) в градината.
    Със затоплянето на времето, котаните смениха мястото на тоалетната. Преориентираха се под едно дърво на сянка. Там не ми пречат, но така или иначе, заради охлювите, повечето кълнове заминаха и не успях да спася много от това, което бях засяла.

@ Една
    Оказа се, че ягодите са ядивни. Не знам дали не е твърде късно да ги разсадя в такива найлонови ръкави, като твоите? От друга страна пък ми се иска да са в градината и да си израстват всяка година. Не знам какво да правя. Някакви съвети?

Калинките

Последно редактирано от Mystic : 17-06-2009 на 14:35

Thanks
    9 085
    Благодарено 5 025 пъти
    в 2 039 поста

Толкова интересно за калинките!!!!!!!!!!
    Да попитам-ама откъде се взеха и как разбра, че са се размножили и се грижеш за тях?
    Преди време четох( 2,3 godini), че в Англия истинските калинки били унищожени от калинките- канибали, които( ох забравих , точно откъде бяха се появили тук), а сега се насочили на поход и към Европа.
    Та разликата между канибалите и истинските калинки, била в броя и сила на украска на точките им.
    Или канибалите, имат по-малко на брой точки, но са в по-силно черно.
    Като прочетох тази потресаваща новина, правих си наблюдения и наистина тези калинки не са това , което бяха.
    Това го пиша, без какъвто и майтап!
    Момиче-кокиче

foreignerintheLondonbuses Аватара на steve
    Град
    only in your mind
    Thanks
    1 782
    Благодарено 3 180 пъти
    в 1 615 поста

закоравял отявлен и вманиачен любител градинар съм ,но всичко което съм отгледал досега е с добра плодовитост ,пищна реколта ,но напълно незаконно..............

Старо куче
    Thanks
    1 958
    Благодарено 3 151 пъти
    в 1 550 поста

Толкова интересно за калинките!!!!!!!!!!
    Да попитам-ама откъде се взеха и как разбра, че са се размножили и се грижеш за тях?
    Преди време четох( 2,3 godini), че в Англия истинските калинки били унищожени от калинките- канибали, които( ох забравих , точно откъде бяха се появили тук), а сега се насочили на поход и към Европа.
    Та разликата между канибалите и истинските калинки, била в броя и сила на украска на точките им.
    Или канибалите, имат по-малко на брой точки, но са в по-силно черно.
    Като прочетох тази потресаваща новина, правих си наблюдения и наистина тези калинки не са това , което бяха.
    Това го пиша, без какъвто и майтап!
    Преди няколко дена си разсаждах джоджена, и съвсем случайно под едно листо видях яйцата. Познах ги, че са на калинки, защото и друг път съм виждала. Скъсах листото и го сложих в кофичката, защото не ми се искаше някоя птица да изяде ларвите, като се излюпят. Онзи ден, като погледнах кофичката видях, че са се излюпили яйцата. Сложих им малко парче гъба напоено със вода и листа с листни въшки за храна.
    Попринцип в някои градински центрове и онлайн сайтове, продават ларви на калинки.Това е с цел биологична борба с нашественици по растенията, за да се избегне употребата на пестициди.

Ето един сайт за тези, които се интересуват и им е грижа за природата и опазването и!

Аз щях да си купувам ларви на калинки, но сега съм горд осиновител на тези избрали да се появят на бял свят в градината ми.

Ето и един сайт, в който се обяснява как се отглеждат калинки.

Penelopa, има хиляди видове калинки, които са всъщност вид бръмбър. Не всички приличат на познатите ни калинки. Някои от тях паразитират.
    Тук има информация.

26. The Following 2 Users Say Thank You to Mystic For This Useful Post:

penelopa (17-06-2009),Zara (18-06-2009)

Старо куче Аватара на евелина
    Град
    Lincoln
    Thanks
    691
    Благодарено 889 пъти
    в 338 поста

Моята предна градинка най-после доби приличен вид .Доста труд хвьрлихме,но мисля си заслужава усилията.Махане на старата баталясана трева която заварихме ,засяване на нова сьс семена и цветя наоколо.мисля,че нещо се получи все пак,
    Обаче останаха места кьдето тревата така и не покара.Слагах още 2 пьти семена пак нищо.Каква ли е причината незнам? Ето я.

Прикачени мини-картинки Прикачени мини-картинки Ëþáèòåëè ãðàäèíàðè,èìà ëè òàêèâà òóê?-gradina3.jpg   Ëþáèòåëè ãðàäèíàðè,èìà ëè òàêèâà òóê?-gradina2.jpg   Ëþáèòåëè ãðàäèíàðè,èìà ëè òàêèâà òóê?-gradina1.jpg   Ëþáèòåëè ãðàäèíàðè,èìà ëè òàêèâà òóê?-505.jpg  

28. The Following 4 Users Say Thank You to евелина For This Useful Post:

Мила (07-08-2010),krasi_asenowa (10-06-2011),Mystic (17-06-2009),penelopa (17-06-2009)

Thanks
    9 085
    Благодарено 5 025 пъти
    в 2 039 поста

Страхотна е котката ти!!!!!!!!!!!!МНого ми прилича на моята!
    Момиче-кокиче

Град
    Bristol
    Thanks
    866
    Благодарено 355 пъти
    в 215 поста

Страхотна е котката ти!!!!!!!!!!!!
    Не само котката е страхотна

Виждали ли сте тук по градините да си гледат олеандро? Много го харесвам, но се притеснявам, че климатът няма да му пасне.

Старо куче
    Thanks
    1 958
    Благодарено 3 151 пъти
    в 1 550 поста

Цитирай Първоначално написано от merry Виж мнението
    Виждали ли сте тук по градините да си гледат олеандро? Много го харесвам, но се притеснявам, че климатът няма да му пасне.
    Аз съм виждала, в саксии. Вероятно ги прибират зимните месеци. В един от форумите обаче споделят, че си вирее съвсем спокойно и ако е засаден директно в градината.

32. The Following User Says Thank You to Mystic For This Useful Post:

merry (07-08-2010)

Старо куче Аватара на евелина
    Град
    Lincoln
    Thanks
    691
    Благодарено 889 пъти
    в 338 поста

Мери,кажи зокум ,че да те разбера ....зокум - Google Search

Аз също много го харесвам и до скоро си мислих,че за него трябва по-топъл климат,но онзи ден видях комшийката ,че има един доста голям зокум в една кашпа на двора с розови цветове....Нещо друго,което ме въздържа леко обаче е това,че съм чувала,че е отровно и не знам как ще се отрази на пчелите например....
    Последно редактирано от евелина : 06-08-2010 на 23:19

34. The Following User Says Thank You to евелина For This Useful Post:

merry (07-08-2010)

Град
    Bristol
    Thanks
    866
    Благодарено 355 пъти
    в 215 поста

А прибира ли съседката зимата кашпата или я оставя в двора? Много ми се иска, ако може да си растат в земята не в саксии, стават по-големи.
    Не вярвам да пречи на пчелите. Нали за това цветовете са пъстри, да привличат такива насекоми, за да ги опрашват ...

Страница 2 от 5 ПървиПърви 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Подобни теми

1. Има ли любители на airsoft престрелки ?
    От GuessWho във форум Търся българи наблизо
    Отговори: 0
    Последно мнение: 09-07-2008, 21:07
  2. Има ли любители на кънките
    От GuessWho във форум Търся българи наблизо
    Отговори: 0
    Последно мнение: 10-06-2008, 13:12
  3. Англичани търсят наши градинари
    От Zara във форум Новини от и за България
    Отговори: 1
    Последно мнение: 03-07-2007, 10:00
  4. За любители на класика, кратък миг с вечен хит