Инфо За UK Новини Запознанства Обяви EastE Работа Старт Строители Жълти страници Търси
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Напреднал
    Град
    United Kingdom
    Thanks
    38
    Благодарено 53 пъти
    в 34 поста

Question Придвижване от Букурещското летище до БГ

Здравейте,

Миналата седмица си взех самолетен билет от Манчестър, където живея до Букурещ през Франкфурт с Луфтханза. Не излезе много евтин и то за 5 дни с връщането, но нямам голям избор и време, както и да е. Като русенец ми беше по-добре да пътувам до Букурещ вместо до София или дори Варна, въпроса е сега от тяхното Отопени как се стига до Джурджу (градът срещу Русе). Знам че има таксита Русе-Букурещ, както и опция направо да си хвана някой румънски бакшиш и да се спазарим за цена до Дунав мост, но предполагам е имало поне няколко души, които са пътували по 1 или друга причина до Букурещ и еветуално не са идвали специално да ги посрещат, та ако може да споделите преживявания, има ли проблеми на румънският еърпорт и колко ще ми струва това удоволствие ще съм ви много признателен. чао и доскоро писане!

Нов потребител
    Thanks
    41
    Благодарено 13 пъти
    в 5 поста

По подразбиране Re: Предвижване от Букурещското летище до БГ

И ние така си купихме билети, но Лондон Букурещ. Повярвай те са най-евтиния вариант. Поне Букурещ Русе ще ни е час път. Говорих с познати, имало директни автобуси /не таксита, не бусчета, а автобуси/ по този маршрут, така че ако те устройва. Ще ги питам за цена и подробности и ще пиша пак. до скоро

Нов потребител Аватара на VALKA
    Град
    Yorkshire
    Thanks
    4
    Благодарено 8 пъти
    в 5 поста

Здравейте,имам познат,който е взел такси от Букурещ до Русе и му е коствало 80 евро и не беше много очарован,разбира се.И аз мисля да патувам до Букурещ и сега съм в процес на сабиране на информация за различни варианти.Ще пиша пак.

4. The Following User Says Thank You to VALKA For This Useful Post:

nesoni (09-12-2012)

идЕот Аватара на Recycler
    Град
    По света и у нас
    Thanks
    49
    Благодарено 48 пъти
    в 37 поста

Информация за цените, валидна към Коледа миналата година, тогава в продължение на 1/2 година пътувах София - Букурещ в командировка всяка седмица :

Има маршрутки Русе - Букурещ и обратно. Като маршрутките в София. Цената е 14 евро / 28 кинта / 51 RON (румънски лей ама от новите). Преди имаше куфарни търговци - за цигари и алкохол и дребни неща - вафлички и прочее, ама сега вече не би трябвало да пътуват, така че трябва да има повече места в маршрутките. Ако тръгне човек със средно голям сак - има къде да го смести в bus-а. маршрутките са през 2 часа. пътуват 2 фирми - SC Gitour SA - румънска, и bus-ове на ОВАНЕСОВИ - от Русе.

Спират на Пиаца Унирии пред хотел ХОРОСКОП.
    Последно редактирано от Recycler : 09-05-2007 на 15:15

6. The Following User Says Thank You to Recycler For This Useful Post:

VALKA (08-05-2007)

Нов потребител Аватара на peter
    Град
    London
    Thanks
    81
    Благодарено 40 пъти
    в 16 поста

Преди месец си ходих до Русе и летях до Букурещ от Лондон, но един приятел дойде да ме вземе. Русе- Букурещ се взема за не повече от 2 часа. Има една фирма в Русе която извършва таксиметрови услуги до Букурещ и точно до летището дори, вземат 70 евро мисля. Ако те интересува мога да намеря телефонния номер.
    равно на водоравно

8. The Following User Says Thank You to peter For This Useful Post:

VALKA (08-05-2007)

grateful
    Град
    North London
    Thanks
    4
    Благодарено 34 пъти
    в 20 поста

Пътувахме Лондон - Букурещ през Frankfurt. Връщането беше над 14 часа, защото имаше закъснение на първия полет. Дойде такси от Русе да ни посрещне от Букурещ и ни закара до Силистра. За редовни пътници взема общо 250 лв в двете посоки [за посрещане и после за изпращане]. Незнам колко може да е при единични случаи, но все пак ни води до Силистра.
    На летището румънците казаха 80 евро до Русе. Ако някой се интересува, ще взема телефона на фирмата.

Напреднал
    Град
    United Kingdom
    Thanks
    38
    Благодарено 53 пъти
    в 34 поста

Благодаря много на всички за бързите и хубави отговори. Извинявам се че не писах по-рано, но бях зает на работа и сега чак имам време за отговор. Ще отделя по някой ред за всеки коментар - ще почна отзад напред, моят полет е също през Франкфурт и това за 14те часа изобщо не искам и да си помислям, хайде на отиване до Букурещ бих се прежалил, така или иначе ще пристигна вечерта живот и здраве, но на връщане полета пристига в 17.10ч в Манчестър и мога да си позволя максимум да закъснея 2 часа, защото от 8ч съм на работа и няма начин! :-))
    Относно за автобусите, за които споменава Надето бих искал ако има възможност и е разбрала подробности да каже като цена, часове и място на заминаване, ще е добре, за Ованесови и аз знам че имат автобус, но само това...
    За цените пишете за 80-100 евро, аз направих едно малко проучване, Букурещ - Русе с такси и фирмите, които открих са 3. Робев такси са може би най-известните, поне аз в Русе съм ги чувал и виждал редовно, те ми казаха че ще ми струва 70 евро. Другите които намерих са Демар, те пък са най-рекламираните - те ми поискаха 120 лева, т.е 60 евро излиза с тях. Третите не знам дали са фирма или ЕТ, но имам писмо от г-н на име Цветомир Кирилов, който ми предлага да ме закара за 50 евро. Та това са 3те варианта, може да се върне значи човек за 100-120лв, т.е 35-40 лири, не е много лошо. Хубавото е че и в 3те случая получих много учтиви и точни писма, също всяка една фирма иска при интерес повече инфо за полет номер и час на пристигане, както и номер за връзка - така че надявам се че не би имало разминаване. Ако още някой иска да добави нещо нека се чувства свободен да го направи до 23ти, че на 24ти отлитам! :-))

Напреднал
    Град
    United Kingdom
    Thanks
    38
    Благодарено 53 пъти
    в 34 поста

По подразбиране Относно: Предвижване от Букурещското летище до БГ

Ето че се завърнах преди седмица от кратката, но приятна мини почивка в Русе и БГ и сега е време да споделя впечатленията си по пътуването. Общо взето мога да кажа че съм много доволен, нямах почти никакви проблеми като изключим малките забавяния (нарочно естествено мам** им румънска) от страна на румънските митничари и на идване и на връщане, че даже на връщане гледаха и с лупа и личната ми карта, но учудващо се смили над бг душицата човека и взе че ме пусна за Западна Европа! :-) Иначе на отиване също така се попритесних че може да ми се е изгубил куфара по пътя, но се оказа че просто като се завърти 1 път и отива на 100м. в страни на друга лента за Изгубени и Намерени, но и това го преживях...
    Иначе на отиване полета ми отне към 5.30ч, тръгнахме от Манчестър към 10.10 вместо 9.25, във Франкфурт престоя бе около час и половина и в 17.30ч бях в Букурещ (бг и местно време). От там си бях уговорил по интернет да ме вземат с кола, платих 50 евро, но не съжалявам, в най-големите трафици и лудница минахме, като се има на предвид че румънските шофьори са адски по-зле и от нашите и правят страшни маневри и са си истински камикадзета, в 8 без 10 вече бях пред входната врата и съседи и роднини припадаха ( защото никой не знаеше че се връщам! ). На връщане също пътувах със същият човек, тогава нямаше много трафици и взехме разстоянието за 1.35-40мин. - от Отопени излетях в 2.15 с 10 минути нормално закъснение, този път във Франкфурт престоя бе само 55мин и със закъснението изобщо не го усетих, а и ръкава за излитане е доста далеч и вървях към 10-15 минути докато стигна. В 17.15 английско време си бях на Манчестър. Като време и полет всичко е добре, няма големи престои, полетите са по 1.40-2 часа и се ядват, само мога да се оплача малко от гостоприемството на немците от Луфтханза, като за жената до мен нямаше вегетариански сандвич, нямаха и водка, бирата бе 1 и по 250мл., така че откъм кетъринг определено куцат!
    Ами това беше общо взето, ако има някой допълнителни въпроси да пита и ще опитам да му отговоря. чао.

Нов потребител
    Thanks
    0
    Благодарено 0 пъти
    в 0 поста

Здравейте,
    пиша, защото ми е необходима актуална информация за маршрута Русе-Букурещ-Русе и по-конкретно летище Baneasa. Ако има някой, който е пътувал скоро може ли да сподели как се стига до летището. Знам възможността за такси от Русе, но не ме устройва цената, така че смятам да заложа на автобус, но ме интересува как се стига от хотел Хороскоп (където спира автобуса на фирма Ованеови) до летището, от къде се взема градския транспорт за там и т.н. И съответно знаете ли в колко часа са автобусите за Русе от Букурещ?
    Въпреки че темата е стара, се надявам някой да отговори
    Благодаря предварително

Нов потребител
    Thanks
    4
    Благодарено 12 пъти
    в 7 поста

Здравейте, ние също пътувахме до Банеаса един път защото най ни устройваше при положение че и ние сме от Русе. Дойдоха да ни вземат обаче на връщане до Букурещ отидохме с такси от Русе, струва си 45евро или в лева=90.Те си поемат всички такси каквито са необходими. Най-много да стигне до 100лв.зависи коя фирма е. И ви оставя точно на входа на Летището. А тия които взимат 90лв. предлагат: ако искате придружител да ви изпрати + 10лв., и разбира се го връща обратно. И русенските таксита спокойно си пристигат за час, час и половина най много, просто си знаят маршрута това е. А за фирмата мисля че беше точните таксита. Просто им намерете номера и им се обадете, това е то. Надявам се много да сме помогнали.

Great Warriors Never Die Аватара на CYPER
    Град
    NW2, London
    Thanks
    822
    Благодарено 3 208 пъти
    в 1 894 поста

BGHelp Търсачка

Благословен да бъде този, който няма какво да каже, но въпреки това мълчи

There are those that read the small print and learn through knowledge, while others ignore the small print and learn through expеrience

Нов потребител
    Thanks
    0
    Благодарено 3 пъти
    в 1 пост

Здравейте
    На 06.03.11/неделя/ ще летя от лутан до букурещ/летище Банеса/.Самолетът каца в букурещ в 16.05 PM,излита от Лутон в 10.55AM.Ако има някои със същият полет и има zелние да си разделим таксито до Русе,което е около 80 лева нека пише тук или на лична.

Нов потребител
    Thanks
    0
    Благодарено 0 пъти
    в 0 поста

Ето един сайт на таксита.
    Русев Такси | Такси Русе-Букурещ-Летище
    имат редовни пътувания Русе-Букурещ и възможност за различни отатъпки

Polar Bear Аватара на Me4oka
    Град
    London Zoo
    Thanks
    146
    Благодарено 215 пъти
    в 138 поста

По подразбиране За: Предвижване от Букурещското летище до БГ

Здравейте.
    Летя от Букурещ Отопени с БА на 19 1 13 следобед. ако има някой и иска да пътуваме заедно до там и оттам-да свирка

Има билети за 20ти сутринта с Бритиш по 85 пандура, някой ако има нужда

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител(и) разглеждащ(и) тази тема. (0 регистрирани и 1 гости)

Подобни теми

1. Летище Бургас ... ?
    От ESHI във форум Авто-мото, транспортни, пътуване
    Отговори: 12
    Последно мнение: 04-04-2010, 20:00
  2. Работа на летище
    От stayin във форум Registration Certificates
    Отговори: 14
    Последно мнение: 06-02-2009, 02:59
  3. летище софия до
    От spoki във форум Авто-мото, транспортни, пътуване
    Отговори: 11